Дървената бухалка на правосъдието: Рекет, побой и завързаните очи на Темида

Защо, вместо да оправдаe извършителите, ВКС върна за ново разглеждане на АСНС дело за изнудване и нанасяне на тежка телесна повреда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Връщането на делото не означава оправдаване!!! Авторът на статията (публикувана в Правен свят) явно не се е задълбочил много в проучването по темата, поради което написаното изглежда да е повече поръчково, отколкото изразено журналистическо мнение с висок професионализъм!

България ще се оправи?! хахахаха

Само кажете кой прибра парите

Вече няколко пъти хващам Дирниците да пре-постват тематични статийки от близки до Дебелия издания като Труд, а сега са се и ангажирали да не пропуснат да атакуват през удобна медия Лозан Панов (Правен Свят е с едноличен собственик и редактор Веселин Иванов- политически съветник в кабинета Орешарски и близък до Цацаров и Шиши). Нищо от написаното не следва да се взима за истина докато не се изяснят всички подробности по делото. Дерзайте и проверявайте източниците.

"С други думи - върховните съдии пренебрегват мотивите на съдиите от двете инстанции на специализираните наказателни съдилища... ...Върховните магистрати по-надолу развиват и тезата за практиката на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), като според редица негови решения в случаи на експлоатация на СРС е "необходимо изключително внимателно да се изследва възможността да е налице провокация към извършване на престъпление". Излиза, че според съдиите, потърпевшата от изнудването може да е и подбудител, а престъпникът - наивник, попаднал в капана на една жена, която, за да гo натопи e подала сигнал в полицията" Нищо ново под Слънцето - осъденият на 2 инстанции, Цецко Умното, беше оправдан на 3-тата инстанция. Въпреки, че при получаване на 2-рата осъдителна присъда на 4 години затвор мотивацията на съда е желязна / "Деецът е проявил престъпна упоритост с пълното съзнание за последиците от своето поведение, демонстрирайки всесилност и всепозволеност, прекрачвайки границите на закона и на морала, в крещящо противоречие със собствените, установени от закона задължения/, Цецко е оправдан от 3-тата инстанция. И Цецко заплашваше с жалби до ЕСПЧ заради криминалната регистрация по Наредба, подписана от него... ... Бухалката е на почит в цялата държава. БГ е най-корумпираната държава и никой не я иска нито в Шенген, нито в Еврозоната.

Поредното доказателство,че ВСС не могат да сложат ред в кочината!Не могат заяото те самите са се пръкнали от същата тази кочина.Съда трябва да е независим, а кадруването трябва да се извършва от изборен орган който се избира пряко.Даже е за предпочитане да не са юристи.С по един мандат от няколко години!

Две Галини и една Елена СРАМ! ГОЛЯМ СРАМ! Тия тричките надали са се излагали през целия си живот до сега толкова много? 1- 8 клас учене , трудности, зубкане, тревоги , средно образование - същото , приемни изпити , студентство и т.н. и в крайна сметка най- важното не са го "назубкали" и работят нещо за което НЕ СТАВАТ. Родителите им са се гордели с тях и най- накрая ......

Нанкате ли? Нанкайте под юргана , сънувайте цветно и шорокоекранно държавата слънце и се надайте след комшиите, да не дойдат и при вас.Нанкайте!

За да бъде обобщено а и да стане ясно и на кьоравия написаното по-горе, просто трябва абривиатурата (ВКС) да бъде преведена на разбираем език или - Визсш Корупционен Съвет! Основна цел на който реално и много пъти доказано е раздаване индулгенции добре оформени юридически за престъпници естествено срещу съответнво заплащане /където обикновенно се уточнява броя на 0-те/!

Тоя трите съдийки доректно да го командироват в Сливенския. НА МОМЕНТА!!!

Пак ли хората на Гешев - прокурора на мафията?

Най-краткия виц - Беден съдия! Да оставим масовата липса на компетентност в така наречените съдии!

Специализираната прокуратура започва моментално разследване срещу ВКС за корупция! Банкови сметки, благосъстояние и т.н. Всякакви апартаменти дадени от кум ки т.н. Тя картинката е ясна. Купуваш си 2-ма съдии от ВКС и си ти! Лесно и гениално. В скоро време може и да си купят ДИР, за да няма такива статии.

Повече от 20 години дудна едно и също! Провеждане на референдум за отказ от държавен суверенитет! В полза на Германия, Франция, САЩ, бе на който и да е! Абсолютна забрана български граждани да заемат постове в правораздавателна и правоохранителна власти ! Тези функции се поемат от граждани на страната суверен! За не повече от 5 години, тази прокълната територия ще стане райско кътче!

Въпросите са излишни! НК е посочил какво трябва да се прави:Чл. 294. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до пет години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания. (2) Ако това е извършено с цел за имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до пет години, но не по-тежко от предвиденото за укривания. (3) Горните разпоредби не се прилагат спрямо съпрузите, низходящите, възходящите, братята и сестрите на укриваното лице и техните съпрузи. (4) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Ако деецът е съдия, прокурор, следовател или полицейски орган, разследващ полицай, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

Опитах се да изчета статията, но не успях да я дочета, защото по манипулативен текст отдавна не съм срещал. Относно защитниците на СНС и САпНС и техните актове - нима забравяте колко трудно беше набран състава им, а и техните актове са безгрешни и некнтролируеми. А сега и за "тричките" от ВКС - не може да се прави коментар на решение единствено и само от емоционална страна. Автора на статията непосочва нито аргументите за връщането му, нито нормите които са послужили като основание за решението – просто един преразказ на некомпетентен драскач, правещ се на „журналист“. За да се върне едно решение на долната инстанция, като минимум страда от сериозни процесуални недостатъци, но просто да се твърди или подмята че съдиите във ВКС са некомпетентни или корумпирани, е меко казано глупаво.

Защо съдиите са толкова богати? Дали всички са наследници на богати роднини от Швейцария или пък са притежатели на контролен пакет акции от банката на Ротшилд? Или пък е нещо друго?

И защо трябва да има частни охранителни фирми, като те са единия от основните източници, постоянен генератор на престъпност. Ако няма частни охранителни фирми престъпленията ще са повече от 60 % по-малко!

По едно време, преди да настъпи времето на "ти си го избра;)" Цацаров, Галина Тонева - ако е една и съща, също се спрягаше за поста главен прокурор, тя беше "избрана" пък от Борис Велчев и хич недолюбваше Филчев и "мрачните му времена" ... Та нещо ми смърди покрай всичко това - скандала Велчев/Филчев от оня ден, сега и "брилянтното" произнасяне на ВКС и в частност на една от съдиите в него... Какво ли остава скрито тук от "широката публика"?;))

ами всеки олигарх си има въоражена група ,или ;охранителна фирма; както щете , иначе ще бъде изяден от по силния за деня , а по зависимо нещо от ;правосъдието; няма , то и супер робот да е ще го хакнат , да не говориме за обикновен човек , та пак опираме до ;законите; и начините на прилагане

просто учтивия младеж да бъде зачистен!

Нормална съдебна практика! Понякога 1-ва и 2-ра инстанция оправдават, а ВКС връща делото със становище за осъдителна присъда, зависи от това къде е даден и кой е взел подкупа. У нас всичко е платено-здравеопазване,образование,правоприлагане....ВСИЧКО!!!

Върховен кс налага върховенството на закона :( Изводите сами можете да си ги направите относно върховенството на чий закон.

Добре дошли в създадения от мен мутропарадайЗ! Конграчулейшънс!

Правосъдие в Б-я? Вие се шегувате. Това си е един фарс, продължаващ безкрайно, отлагания, прехвърляния, връщане на дела и т.н. Абсолютно импотентна институция а за съжаление тя трябва да е е един от стожерите на реда в държавата

УЖАС, безкраен УЖАС...…..! Иначе имаме напредък в "правосъдието" ! Тези тричките, колко ли са се нагушили ? При такива очевадно пошли решения ДАНС да се самосезира и да направи проверка на имотното им състояние, защото едва ли то ще отговаря на декларираното им такова. Едва ли това е първото им такова "правораздаване" !

Пари- съвест, пари- съвест, парите са закон. Всичко струва пари. Съдиите и те са хора.

Здравей Мутроланд, би хепи !!!

и съда е наш... Синьо-Червена Лампа

Терминал - 2 или калашник - 1 !

На някого му е светнала синята лампичка! И това се случва четири години след извършване на престъплението, през 2018 г. При разделение на властите, свобода на словото, членство в Европа. Зловещо!

Явно колелото на историята се е завъртяло и ни е върнало в 1990г ...