Дания търси учители, Холандия-дърводелци

Стригачи на овце за Англия, инструктори по джудо за Испания, златари за Холандия - европейските страни откриват изненадващи празнини в своя трудов пазар, пише Дойче веле.

Обратно в новината

Коментари - Дания търси учители, Холандия-дърводелци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Швеция търси психиатри за озаптяване на дядо Йоцо & С-ие.

За докторите в САЩ не се изисква да са американци, а да са взели съответните изпити и лицензи. Има много различия с европейската медицина, като се започне с фармакопеята. И ако не си разбрал още, там за всеки щат се изисква отделен лиценз, така че каквото за всички, това и за гол Хасан.

Малко преувеличаваш. Да не кажа много. Образован и по-важното - можещ специалист в дадена област бива оценен навсякъде. И както дадена фирма има изисквания към него, така е ясно, че и той има изисквания към нея - семейство, жилище, транспост - това се подразбира. Ако обаче, знания и опит са нулеви или пък в неконкурентна област, но не знам какво очакваш. Бармани с лопата да ги ринеш. Това е положението. Виж ядрени физици има малко. За такъв и жилището и семейството и всичко ще е автоматично подсигурено, където и да отиде.

България търси свестни управляващи, свястна опозиция, честни магистрати, нормални граждани. В замяна дава корумпирани и крадливи политици, подкупни магистрати. Дава много цигани безплатно, стига да има евроатлантици да ги интегрират,:)

Да ви светна братя и сестри българи. Смятате ли че бедната испанска провинция търси 200 инструктора по джудо. Аз ще ви кажа, че дори да е истина ще да търси 2ма или 3ма. Астуриас е красива но изостанала провинция. Младите бягат защото няма поминък. В Испания има и други такива, дето са красиви но само с красота не се живей. След това ще искат високо ниво на испански а ако живеете примерно в Баско, Наварра или другаде ще ви искат и местния език, който е освени кастеяното ( разбирай испанския език се нарича кастеяно а мнозина провинции си имат свой собствен език и си го изискват). Ама това става въпрос както за инструктори по джудо, така и за всичко друго. В момента в Испания има доста над 4 000 000 безработни, така, че не вярвам да няма за готвачи или там какито и да било. Това са някакви шменди капели. Ако рИвете, че в Бг/то е трудно тук ще ви излиза и кръв от носа.. Ама всеки един си кове съдбата. Не се лъжете по такива смешни статиики дето са за запълване на празното пространство

искам да стрижа овце! Искам да стрижа 7 милиона овце в БГ. А на тях да им харесва и 20 г. все мен да ме избират за стригач

До всички уволнени от БАН - стягайте редиците братя .... Сочи ви се изходът от вашето положение ! Тъп и неграмотен народ - слаба и лесна за управление държава .... това вече и мафията го знае .... Това което не знае обаче мафята, е че много скоро на нея самата ще и потрябват хора образовани като вас .... и тогава, тя - мафията, ще трябва да плаща доста яко за да се върнете ..... !

В предишна новина, за "робините-чистачки" в Англия, вече коментирах въпроса за работния статус на чужденците ..... Както виждате, всичко , което съм казал е 100% вярно ! .... До моите "опоненти": Да имате да добавите нещо, а?! Май нещо не ви чувам ..... Така, така ... само така Три дипломи, два езика,(нерегистриран). Това което си разбрал, е правилно ... аз го открих преди 10 години, а ... братята български цигани - съвсем наскоро ... те дори и усвоиха "професията" - платен ексурзиант ... Е, ако падне нещо допълнително - падне ... ако не и 300 евро са си добре ....

Еми просто не е вярно това което казваш! Аз съм чужденка в Холандия (учила съм и работила и в друга западноевропейска страна преди товар) и позмавам сума ти други чужденци като мен- високо образовани специалисти ценени в инстирутите или фирмите, в които работим тук!!! И всички сме си легални, имаме си осигуровки и всички права като холандците (за хора от ЕС говоря) освен гласуване за местен парламент. Ето това е моята истина, значи юом има няколко случая, значи не ти е вярно твърдението на 100%!!!

Уважаеми, не Вазов е писал " Пази , Боже, сляпо да прогледа " !! Това е разказ на Алеко Константинов, за самозабравилия се простак ! Иначе името на разказа е заимствано от една народна мъдрост !!

специализация в Оксфорд и Брайтън, курс в Нова Англия по бизнес-английски...и в резултат: благодарим Ви за участието, но Ви уведомяваме, че не отговаряте на нашите изисквания!!! Вярно че не отговарям на ТЕХНИТЕ, т. е. новобогаташко-просташки изисквания, което си е направо комплимент!!!! Чак сега се отърсих от илюзиите и разбрах, че нямам змясто сред тази "интелектуална" среда от лустросани простаци и простакини, та...заминавам след 3 седмици - този път завинаги. Без грам съжаление за което. Вие да му мислите, жалките оставащи потискани чиновничета.

Заминавай на майка си в дирника ако щеш и не плачи за нас, ако обичаш!

Ха ха ха ... Къде кандидатства за работа? В БТК ли? :- ))) Не съжалявай, там е пълна трагедия, а откакто си уволниха топ-специалистите нещата са на самотек. Чао и късмет

да знаете случайно някаде да се търсят политици или "канапчии " ?

Аз търся хора за бране на царевица. Предпочитам скандинавци или гърци.

А, дали не търсят финансови министри...?

Че има нещо гнило в Дания, ама нейсе......

да ако научат датски става.иначе балет през крив макарон.и за чистачки няма да се класират.

и аз искам балеринка , и аз и аз

Много навременна информация! Някой се безпокоеше какво ще правят съкратените дейци на културата в България?!Напълно възможно е настоящите управници да са имали предварителна информация за този трудов пазар и да са решили, че България ще може да кредитира света и с такива кадри?! Нали ни се внушаваше, че повече от 4-5 милиона обслужващ персонал на тази територия не е необходим!!! Други места по света са определени за културни, физкултурни, икономически и други центрове!!! Внимавайте български управници! Съвсем ще подивеем! И на вас няма да ви е добре!!!

А Масоните искат да ни изселят от Родината ни,за която дедите ни са пазели с кръвта си

Затова, след като скоро им тръснем по една китка за първия учебен ден, започва безконечното плюене 363 дни!!! Чудя се на стоицизма и търпението им - обиждат ги, вече ги и бият, дори и в час, подиграват им се колко малко знаели и как лошо били облечени, че били сребролюбиви, прости, дърти, грозни, тъпи, гадни, глухи и нервни и какво ли още не.....Избъзикаха ги и със стачката, горките.....А те - пак ще сложат ръка на главицата на детето ви след няколко дни, пак ще си ги прегърнат и целунат, пак ще ги въведат в стаята, в повечето случаи боядисана и изчистена от самите тях, пак ще си получават социалните подаяния, които сме им отредили, и не защото не са борбени личности, а защото са последните останали сред нас с чувство за дълг и срам!!!!!! Поне тази седмица ви моля - млъкнете и спрете с истерията си!! Ако може, така, пък ако ли не - здраве да е - и без вас вече свикнаха да се оправят някакси......Не ги наскърбявайте повече от това, което натворихте. Не ги прокуждайте, че с фенер да ги търсите, няма да намерите скоро кой да ви търпи и обучава при тази ситуация! Криви-прави, тогава застанете вие поне за ден на катедрата отпред и вечерта като се върнете у дома ще ви питам някои работи....Ама чак тогава, не преди това! Ха така, поне си трайте там и си коментирайте на масата в кухнята, не по медии и пред децата.....Има една мъдрост: "От малък гамен и некадърник става....голям гамен и некадърник"! А Радой Ралин дописа Вазов: "Пази, Боже, сляпо да прогледа и пази, Боже, слабо от победа!"

Това за "Пази,Боже сляпо да прогледа!" не беше ли от Алеко Константинов????????

От него беше. Търпелив народ, сляпото се окьорило, Веселинке.

Ето сега уволнените от българските опери музиканти и балетисти, ще могат да се реализират в Англия и Дания.:)