Предлагат 9% ДДС върху храни, вода, лекарства, учебници

Граждански организации, синдикати и партии настояват за въвеждане на необлагаем минимум и диференциран ДДС.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат 9% ДДС върху храни, вода, лекарства, учебници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това означава намалено ДДС върху всички отровни псевдо-храни, а горе-долу свестните храни ще си останат скъпи, защото те не са от първа необходимост, нали. Също като комунизма-"всекиму според потребностите", само дето потребностите ти ги определят централно.

Тия кога ще обяснят, че в БГ няма осигуровки, а социален данък за пенсии и здравеопазване?

Е открихте топлата вода. Джиповете се водят баничарки, палатите хотели, голф игрищата ниви, не плащат ток и вода, държава им строи пречиствателните станции, частни пътища и частни плажове ама без пари със заменки. Кеф а МАТРИАЛО ПЛАЩА скъпи билети за САИРО, а ПРИКРИВАТУРАТА работи по кеширането на заменките

Просто да не вярваш - браво на "Подкрепа",а къде ли е БСП? В центъра ли, в дясно ли?

Никой не е управлявал България така дълго и унищожително както ГЕРБ. 8 години са на власт и освен по 100+ нови милионери(по статистика) Годишно .. ....всичко останало е проклета Разруха.. Мъка ...Разделяне ...Бягство от .. България..Убийствено Неравенство... ..Скаип с Избягалите ...мръсни ГЕРБ ерастките!!! Превърнаха ни в Най-бързо Изчезващата нация на Земята!!! Трябва да се отървем от тях!!!

СЕГА РАЗБИРАМ КОЛКО ДОБРЕ СЪМ ПОСТЪПИЛА, КАТО СЪМ НАПУСНАЛА БГ, СЛЕД КАТО МИ КАЗАХА, ЧЕ ДИПЛОМАТА МИ Е СТАРА...МОГАТ САМО ДА ГО ДУХАТ И НАП И ЗДРАВНИТЕ И ....ББ, ЕДНА ПО ЕДНА СИ ЗАКРИВАМ И СМЕТКИТЕ В БАНКИТЕ, ТА ДА НЕ МОГАТ И ОТ ТАМ ДА СМУЧАТ.....

МАКРО РАМКАТА В БГ Е: 1. Има 6% безработица / т.е. работа има стига да ти се работи 2. Има професия социалн слаб 3. С големи данъци за работещите = младите ще избягат или ще укриват данъци... 4. С въвеждането на плоският данък се увеличика приходите / т.е. изсветля сивата икономика / СТИГА ПОПУЛИЗМИ, ТОВА НЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ, СТИГА ГЛУПОСТИ И СТИКА СТИМУЛИ ЗА ПРОФЕСИЯ СОЦИАЛНО СЛАБ...

В Канада ДДС върху основните храни е 0%, всички учебници от 1 до 12 клас се раздават за ползване (безплатно) и в края на учебната година се връщат

в Канада и не се бъркай в неща, които не разбираш.

Поткрепилите инициативата са:.. ТИЯ, ДЕТО ГО В Ъ В Е Д О ХА!:)))))

Управляващата партия ГЕРБ е партия на едрия капитал и затова нея много не я интерисува подобряването на живота и доходите на обикновения човек.Така ,че управляващите няма да подкрепят тия спаведливи идеи.

Ако прибавим и осигуровките, то значи на всеки човек месечно се удържат 65-70% от дохода. Останалите 30 % са (почти) чисто потребление, ако не броим надутите лихви и цени на някои стоки в БГ.

Няма начин. Или 20% или 0%. Трето не е дадено.

А, не! Въобще не си прав! Да речем, че си достигнал заветната за много хора в БГ 1000 лева (чисто) заплата или 12 хил. лева годишен доход(пак нетно!!!). Ти специално за данъчните не означаваш нищо, защото това са готови и чисти пари, но за фиска и общините картинката е следната : - ДДС 20% върху всичко, вкл. и върху пюренцето на детенцето, което къпете вече - 2400 лева / година, ако не го откраднат в магазина; - Акциз върху ОКОЛО един тон нафта разход на година - 700 лева/ година, ако не го откраднат в митническите складове, а за невнимаващите - ДДС-то вече сме го сметнали. - Местни данъци и такси : да речем 100 лева данък за апартамента (който иска да смята повече, индивидуално е)+ данъка за колата 150-200 лева ПОНЕ като за стара дизелова талига. Общо 300; И това е ако не ги откраднат под формата на ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ;); - Винетка - 100 лева сега!; - Акциз върху алкохола - свободно съчинение :), но ще сложим едни 100/ човек годишно за цвят. - ДОД върху там колкото би трябвало да ти е годишния доход - 10% върху 15-16 хил. лева (преди удръжки) - 1500-1600 лева, както би трябвало да си е по закон. - ЖЕНАТА пуши (поне две кутии, но си признава за половин) - там вече всеки сам се оправя :)); Или общо дотук 2400+700+300+100+100+1500 (ЗДДФЛ)= 5100лева, което съотнесено към годишния доход получаваме ГРУБО данъчна тежест от около 30-35% за обикновените глупаци като мен в тази държава. Без осигуровките, разбира се!

Да не си помисли някой,че когато ставката по ДДС от 22% се намали на 20% /преди около 17-18 години/ някой тогава намали цените с 2%.

Изцяло подкепям да се намали ДДС, тъй като това са основни групи потебявани от населението услуги и то по-жизненоважни от туризма - там 9 % и на сотаналите също 9 %

на фиска, от където се допълва и плащането на пенсиите, за които парите от НОИ не достигат, плюс заплати на учители, държавна и общинска администрация, министерства,..., и още куп други работи.

Aбе, кво намаление иска лошият мат*рял бре, не разбраха ли, че трябва парAчка,.. за суджук и асфалт!;)

Икономика на потреблението в действие, дами и господа! Сиреч, да ви го преведа - бедни, средни и валутни донори от чужбина бутат хазната напред. Докато грижливо отглежданите фирми, близки до (политически) силните на деня държат вътрешните пазари в БГ и съответно им се позволява да правят каквото си искат с данъците, които дължат. Вкл. и косвените, които НИЕ като потребители сме платили. За каква ДЯСНА политика говорим в БГ, след като семейството, собствеността и живота на редовия гражданин е оставен в ръцете на ясни и неясни политически структури?

Различните данъчни ставки генерират корупция. Канцеларските материали ще минават за образователни материали. Хайвера за пастет. И всякакви други дивотии.

Данъците трябва да са равни за всички - 20%. Иначе защо богаташите трябва да плащат САМО 9% за хляб.

Дори и тъпотията не е еднаква при всички. При някои е доста повече от нормалното.

Във Великобритания няма ДДС за детски стоки и дрехи. Защо не се наложи - поне циганетата да не обикалят да просят парцаливи с дрехи втора/трета ръка ...

учебниците са машина за сигурно забогатяване на мафията от Посвета ,Анубис ,Булвест ..... Теа са си издействали безплатни учебници на 1-7 клас и вече учебниците се доставят .Повечето от убечниците са безполезни и учителите не биха ги накарали да се купуват но понеже са безплатни се доставят за да пълнят гушки издателите.После затормозяват и децата с техните врели некипели .Да се забранят тия убечници и да карат на какво научили от електронни мателиали.Децатга са и м инструмента з забогатяване .

Ми да се стегне тая шибана съдебна система, та да има мир, ред и предвидимост в тая псевдо република, от мира и реда започва прогреса, после да започнем да произвеждаме добавена стойност, да се отпуши реалното производсво. Адекватни меркси предлагат тези, споредм мен, ама пак става дума за преразпределяне, коня пред каруцата, да обложим произовителите на кисело мляко, може държавата даже да не прибира ддс от кофичката мляко?!Или да обложим проиводителя на млякото, сурово и директно, с данък, че дето му кара S 6.3, много му е, a взетото да дадем на циганетата или общите ни поликлиники, че вече съвчем ги няма...?! ИСКАМ МИР И КАЧЕСТВЕНА СЪДЕБНА СИСТЕМА.

тия тъпаци още си врякат .Абе кой работодател ще се съобразява с тези неща.Нема ли солидна печалба нема да те устрои.Пълното е да изкараш хляба на шефа после на потомството му на жена му на внуците му и чак тогава да каже на ти трохи.Просто ще дават по ниски заплати понеже данъците са по ниски .Пак ще печелят и няма да се изравнят доходите богат -беден.А ножицата се отваря .

След това да направят същото за книгите у чебниците!

В Германия ддс на храните е 7%, повтарям 7 %, при средна работна заплата 3700 евра. При нас средната заплата я водят около 550. сами си направете изводите. Информация, колкото искате.

При нас средно я водят 550 евра, но реално масово хората получават 500-600 лева, с 20 % ддс на храните и 50 тина евра пенсия.......

3700 евро средна заплата ;)) Вие май по-далеч от Гърция не сте ходили..

Хазарта или хляба?

С това намаляване на ДДС за определени стоки се цели увеличаване на печалбата на големите търговци, защото крайните цени ще си останат същите.В туризма схемата е изпробвана успешно.

Колкото и отрицателни вота да бъдат отчетени, това не означава, че не е самата истина!

Данъкът върху храните трябва да е най-висок. При един добре проведен анализ ще се разбере колко много храна се разхищава, разпилява, изхвърля. Намалението на данъка ще ускори този процес. Ако желанието е да няма гладуващи хора, които немогат да си закупят основни хранителни стоки, то мога да кажа, че мерките трябва да са от съвсем друго естество.

Да, пък данъкът върху яхтите, самолетите, златните бижута и диамантите да е най-нисък, защото те никъде не се изхвърлят.

Как смеят да предлагат такова нещо. Соросоиди-и-и...

То и без това, МЪРТАВАТА ни ИКОНОМИКА се държи на прозводството на Некачествена Лапачка. Ако и там се отчереже, КРАЙ

Популизъм на всеки час с тонове да го ринеш из българско... Това че няклой седнал да се прави на ''мислещ и добър'' въпреки че знае че властващите си правят каквото им е угодно си е поредната манипулация за ;''загрижеността'' към хората..

За туризма 9%, а за хазарта - 15% ДДС - значи може диференциран данък, ама надали...сега Горанчо ще даде официален брифинг, на който напоително ще ни обясни как за хазарта може, но за лекарства и учебници не може;)

Чорапче, за хазарта ДДС няма, нещо си се объркало!!!

Сериозно?! Аз си мислех, че е 15% - или може би се бъркам, защото имаше внесено в НС такова предложение? Още по-зле тогава за държавицата!

Данъка върху лекарствата също трябва да е по-нисък. В една Гърция, данъците винаги са били по-ниски върху храни и лекарства.

Тези смешници, кой ги представлява??? Като искат да променят закони да си направят партия и да влязат в парламента??? Така от вън всеки може да си предлага всичко без да носи отговорност... То бива простотия, но толкова...

За предложения ли да се носи отговорност? Партиите и тези в парламента също не носят отговорност, за твоя информация!

dobrin

доъпката,доъпката,доупката,нашета доупка

Всичко в търговските вериги ще стане храни, вода, лекарства и учебници. Ама момент не бяхме ли ако не единствената то една от малкото държави без данък върху хазарта?

Даже САЩ са по-малко кравожадни от бг политиците примати. Тук няма ддс върху по-голямата част на храните и има минимален необлагаем доход.

Най голямата глупост, която правителството може да направи е да въведе диференциран ДДС: и изведнаж, примерно продажбата на бебешки храни ще скочи с 2000%, ако са с намалено ДДС. Виждаме го в ЕУ, виждаме го навсякъде по света. А ДДС е основния данък, от който се храни държавата

Имаш предвид стотиците хиляди държавни служители, които не плащат данъци и осигуровки?

Наистина изкривена работа. "Държавата е крава, дето всеки дои, но никой не иска да храни"

пак глупости...... а тези, които работят здраво и получават повече от МРЗ да духат супата ли???? Аре стига идиощини...

Ми много ясно - партиите обслужват цигани и маргинали. Отделно кой работи на МРЗ?! Веднага наемам хора на 460 лева месечна заплата!

но се чудя дали порното няма да се продава като учебници