17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ще рече домашното насилие над дете? Да трябва да има затвор за системно пребиване и психически тероризъм над детето, но трябва да има някакви граници, понякога детето не слуша и ако го препляскаш по дупето (не силно) за затвор ли ще съм? Въпроса е подвеждащ и без граници.. ако е така както е поставен аз бих гласувал за не, та аз като му се скарам на висок глас че не трябва да си качва краката докато ядем на масата и съм вече за затвора..

Дефинирайте какво имате предвид под "домашно насилие над дете". Също така кажете какъв модел (физическо, психологическо, сексуално и/или социално), честота (рядко или хронично) и сила (транзиторни или перманентни наранявания и травми) на това насилие се упражнява. Мързелива статия да генерира простотии.

не сме в Истанбул все пак , ние сме макаренковска держава

Преди тридесетина години, като си влизаме във входа с баща ми, засичаме трима-четирима келеша (тогава мои батковци) на по 12-13 години да горят със запалка пощенските кутии. На секундата баща ми отпра по един як шамар на двамата най-близки и всички се изпариха с 300. Та, въпросът ми е - това домашно насилие ли е? Ако се случи същата ситуация сега, да им отпоря ли и аз по един, или да ги поканя вкъщи да ми счупят телевизора, примерно ? Или може би да ги задържа и да се обадя на 112? А ако се опитват да избягат - да ги обезвредя ли?

от случай. едно е един шамар едно е побой

Хайде дефинирайте детско насилие... Ако за един шамар по задник за затвор ли е...................Аман от тъпотии

Много е важно да се дефинира термина "Домашно насилие" внимателно. Ако шамарите за ината на детето паднат под тази графа...Нека да си представим тази ужасна картинка...Около 50% от децата днес се отглеждат в дом с един родител, а това по презумция е майката, която е разведена. Ако майката и дойде до гуша от глезотиите на детето, да кажем почне да му бие шамари. Това ще падне под графа "Домашно насилие". Тогава, ако се реши да отиват в затвора, майката отива в затвора и кой ще гледа детето? Бабите? Институциите? Ще го отнемат ли от майката? Ще растат деца, които един ден ще се насират навсякъде, защото няма да знаят какво е граници и правила. Нацията се обрича на затриване.

Абе, вие виждате ли се какво пишете? "Според последното изследване у нас 7 от 10 деца са жертва на домашно насилие" Къде е направено това проучване - в Столипиново, Сливен или Шекер ма`ала? Това означава, че всеки 7 от 10 от вашите читатели са насилници. Ах вие, медия четена от насилници.

Щом като и шамарите заслужени в 80% поне ги слагате в ''насилие над деца'' значи отдавна тртябва да сте вкарали родителите си а и вас амите в затвора.. Хората дето са били хора отдавна са казали ''бий депе за да не се налага да биеш дупеще''... Не се правете на разсеяни като мислите така когато няма никаква дисциплина в училищата, никаквъ авторитет на възрастните при направена правомерна забележка, защото просто не искат от малки да се научат на ред дисциплина и отговорност.

Дефинирайте психически тормоз.. Ако му му забранявам да прави нещо което иска ако не си пише домашните това -психически тормоз ли е ? Да ви.................

Никой родител не трябва да изключва от арсеналът си на възпитанието нито един от познатите методи. С добро с лошо ако трябва накрая и с макаренко

Да. А да се наказва ли със затвор насилието върху деца в детските градини и училищата?

Насилие? Ако е истинско такова, редно е да има намеса, но за едно дръпване ухо и един шамар да има затвор?! Виждаме какво произвеждат съвременните методи на отглеждане и "възпитание" на деца. Нагли, безпардонни, нахални, опростачени, презадоволени, разглезени, глупави, изтъкани от претенции и вечно изискващи келеши, които не стават за нищо. Цялата история е просто стъпка към това държавата да си отглежда пчелите-работнички извън семейство и да ги индоктринира в разни институции, в които ще ги отглеждат като животни, защото като вкарат мама и татко в затвора, няма да има кой да ги гледа тези съкровища. Западно от нас има много примери как дете се отнема за това, че се е тръшнало и разпищяло на пода в магазина. Много ме кефи като ми изтъпанят някоя натокана мърла да ми обяснява по ТВ, че с децата трябвало да се разговаря като с възрастни и държанието към тях да бъдело такова. Децата не са възрастни и затова имат настойници, които вземат решенията за тях, ама иди го обясни на модерните мами, за които мола, телефона, ФБ и претенцията, че са майки и светът им е длъжен, са най-важното нещо на света. Проблемът е, че светът произвежда абсолютно неспособни да се справят с живота индивиди, които се множат и не стига, че не могат да се грижат за себе си, деца "гледат". Абсурд няк`ъв!

Цв и Буци, ще отнемат децата, ще ги дават за отглеждане като мюсюлмани в съседна , братска турция

Айдеее ,надминааме и Норвегия.

Ами ако извикам съседката, тя да му бие шамари, не е домашно насилие?

Айде, пак джендарлъци, Айде пак търсят начин да отнемат децата на българите. Като в Норвегия - казала съседката, че били детето, отнемат го и го дават на "толерантни" джендари и/или цигани, да го гледат.

Ако е циганкта, с пръст не моат я барна.

Чудесен коментар, поздравления!

Стратегии, обсъждания....простотии.С останалите видове насилие се справихте, че опряхте да си врете носа в семействата на хората.На всички ни е ясно, че за един определен етнос и тоя закон няма да е задължителен.Първо направете така, че старите закони да важат за всички граждани на държавата еднакво, пък после приемайте нови.Некадърници!

Законите се променят по-бързо от цената на петрола. Какъв е смисъла от нови закони или различни закони, в държава в която законите не се спазват или спазването им се контролира, само за част от населението ?! Въпросът е реторичен, разбира се, но точно тези които си бият децата, всъщност не са ходили на училище, защото са станали "родители" 15-годишна възраст, не могат и да четат. За тях естествено, законите не важат. За кого са тия закони ? Кого питате, бе дираджии?!

Хора, това са поредните опити да се разрушава семейството. Стъпка по стъпка, децата да се отчуждават от родителите си, от традициите, от всичко което досега ни е изграждало като нормално общество. Абсолютно против съм насилието , но понякога грубия подход в определени моменти е по-добрия учител, а ако това е ежедневие има си институции за това . Платени фондации и организации промиват мозъците на децата чрез листовки, билбордове, интернет , паради и др. като се внушава, че имат права да правят всичко което пожелаят , а всяко ограничение е тормоз и насилие върху тях. Пак казвам , изродите дето си пребиват децата да си получат каквото заслужават, но ако е за да спре инат, лиготия, истерия или нещо против здравето на детето подкрепям грубия метод , било то и шамар.

Левски, Ботев, Ангел Кънчев... всички възрожденци са отгледани без демокрация, еманципация, джендарлък и толерантност. Днес, се отглеждат азиси, минджевци, серГеи...

Знаеш, че тези, препечените, не отговарят за нищо, освен ако не изкормят някоя журналистка. Иначе не ги закачат.

Глупави коментари, аман от простотии....

да се определи точно какво се крие под "домашно насилие" , си е опит да се вкара всичко под един знаменател - и едничкия / наложителен в определени моменти / шамар или шамарче , и системния побой ! Всеки случай да се гледа отделно ... ако ще и да е пред обществен Съд !

Т.е. и себе си причишляваш към джендърите? Добра мисъл! Браво! Иначе писанието ти е тотална глупост, но вероятно и това не осъзнаваш. 80% какво да ги правиш....

Абе, търсят начини, под благовидни предлози да пояничарчват децата. Като по турско. Защо е тази "еманципация" и подтикват майките да работят. Да може държавата да промива мозъците им от малки.

е винаги ... по-католици от Папата , и по правоверни от ходжата !

Пак сме по-големи католици от Папата!

Ама разбира се! За шамар трябва от 5 до 10 години затвор . А за убийство на пенсионер от циганин присъдата трябва да се намали от условна на парична глоба го 10 лева .

Разбира се, че трябва да се прилагат строги мерки. Но трябва да се отпуснат и значителни средства за изследване и следене на родителите, които малтретират децата си. Поне към 200-300 милиона. Всеки родител на дете, което някога е плакало, трябва да бъде лишен от свобода поне за 18 години, да не пречи на детето си да се развива.

За циганите ще важи ли ?

Нещо, така... основания за "оценките" ти!? Или си затруднен. Понеже си, ама ноу умин.

Познай, от пръв път.

Последните които са взимали деца от българските семейства са турците. Да разбирам ли, че тези титани на мисълта, са еничарите на новото време ?!

Нов кръвен данък. Под предлог, че бащата и майката на детето са опасни за детето, последното се отнема и един Бог знае с какви щуротии разните еврейски НПО-та ще му напълнят главата. Ще стане като с еничарите. Ще се върне детето и ще гледа на биологическите си родители като на представители на Сатаната, въпреки че в Библията Иисус недвузначно обявява юдеите за чеда на дявола (Йоан 8:44). Иначе казано, кой в българската история насилствено е отнемал деца от родителите им? Османските завоеватели. А кой им е помогнал да превземат Царевград Търнов? Според Вазовото стихотворение "Жидов гроб" - един евреин.

Всеки един закон важи аз всеки един български гражданин. Можете ли да ми обясните, защо етническите българи от които основно зависи прилагането на законите, не си вършат работата и не прилагат законите (според Вас) спрямо етническите цигани.

Друга една анкета . Да се наказват ли със затвор умниците, предложили този закон? Плюс означава да, Минус - не...

Между 6 и 10 г. един шамар за начална скорост, ако не е добре със слуха или да не му се позволи да излезе от правия път. Като са по-малки не разбират и наистина може да се травмират, а като по-големи започват да се сърдят. Но на подходящата възраст, това не е насилие или наказание. Това е в подкрепа на категоричните инструкции за поведение, които по-рано са били дадени.

Не няма да има еничари. Ако приемат такъв закон ще има държавни служители убити по особено жесток и мъчителен начин ! Ако ми отнемат детето по такъв начин аз няма за какво да живея. Тогава изобщо няма да се поколебая да убия по възможно най-жестокия начин няколко държавни служителя. Така или иначе смъртна присъда в ЕС няма. Не ми пука !

Тъп въпрос, зададен от тъпи хора основно на други тъпи хора, които дават (в мнозинството си) тъпи отговори

И което ще бъде прието за успех на праворазд. органи, ако го накарат да ги плати...

Усещам как може да се изопачи инициативата и разни НПО-та да започнат да отнемат децата на хората заради някой и друг шамар... По принцип насилието не ражда нищо добро, НО аз лично си спомням всеки от десетината шамари, които съм изял като дете и всеки си е бил на място със строго възпитателна цел с оглед ситуацията, съзнавам че са били необходими и поради простия факт, че са били достатъчно нарядко, са имали своя ефект. Ако обаче насилието е ежедневие, резултатът ще е увредено дете, вероятно и насилник в бъдеще.

"Национална стратегия... трябва да бъде приета като морална норма, заяви психологът Иван Игов" Във века на гей браковете, гей парадите и джендър обучението ми изнасят лекции по морал...

Да не би децата да нямат нужда от родителска грижа? Кой по-добре ще се погрижи за тях и кой по-добре би ги разбрал?! Ако не става дума за системен тормоз, а за моментно избухване санкцията би трябвало да е по-скоро задължителна поредица от посещения при семеен консултант, психолог или медиатор, тъй като родителите никой не ги е учил как да бъдат родители и как да разпознават истинските проблеми на децата си, криещи се зад проявите на тяхното поведение.

Това ли ви посъветва при гостуването си служителката на норвежките социални служби?

И кой ще казва за ударен шамар? Детето ли? Някой импотентен ще да е писал това предложение, който не познава детската психика. Едно малко дете, в опита си да стане на неговата, с тази развинтена фантазия, може да наговори куп глупости. Включително и да вкара родител в затвора без да осъзнава, какви ги върши.

Доста глупава идея - представете си психологичния живот на детето, вкарало родителя си в затвора.

И черешката на тъпата торта, тъпият ти "коментар".