17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какво се занимава ВМРО !

Да получат още два са малко. Поне 4 дни допълнителен неплатен отпуск.

Пълни глупости. Аз саъм бивш пушач. От няколко години не пуша, но това не означава, че НЕ почивам. А и какво спира непушачите да излизат в почивка като пушачите?! Моите почивки не са се променили спрямо времето, в което пушех. Дори понякога излизам с пушачите на раздумка. Кой ще докаже, че един пушач почива повече от един непушач?!

Кскво искаш от това ВМРО, дето войводата е от Шумен.

Толкова много проблеми има в нашата дуржава, защо се занимавате с глупости!!!!!!!

Пардон, от Русе. Все тики от Македонски край е войводата.

В духа на съвременните разбирания, ще кажа, че разделянето по такъв признак и стимулирането/наказването спрямо него е дискриминация. П.П. Ако пък се разреши на пушачите да пушат на работното място, те ще могат да работят докато пушат. П.П.2. Не сън пушач.

Това е просто опит за създаване на ново разделение на хората. Умело провокирано за да не се коментира безумието с водата,хазарата,лекарствата където просто ни крдаът като за световно . всички сте за народен съд. КАК ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е ПУШАЧ ТОВА ИЗМИСЛИХТЕ ЛИ ГО ? Това просто е безумие

По едно време се подвизавах из Канада, работех в една фирма и там на пушачите се отбиваше времето в което са излизали да пушат. Вместо за 8 часа ти плащат за 7 например.

Друга работа нямате ли си, ами още раздори между хората и дискриминация по всяко възможно различие.

аз пък, искам да пия бира на работното място...

Това си е чиста проба дискриминация, тия си плачат за конституциония направо.

Абсолютно Също така не пиячите да получат 3 дни А не еб..чите медали за мир

Навремето комунистите разделиха народа на граждани-селяни, работници-интелигенция, София-провинция, партиен член-непартиен член, ергени-женени, и т.н. Сега наследниците им добавиха и пушачи-непушачи.

Давайте повече пари на непушачите,за да се навият и непушачите да ги откажат тези цигари!

А тия дето се научат да не пият вода да получават автоматично Пернишко гражданство .....

Най-добре да не работят, по-добре да пушат по цял ден. Така ще има сигурна работа за тютюневата промишленост и здравната система.

Бих добавил към лицата, получаващи компенсации да бъде добавена още една категория - мъжете, принудени да живеят с тъщите си. Такива направо следва задължително да получават хранителни надбавки и мляко (за живот в опасна за здравето среда) и да бъдат изпращани на санаториум задължително ежегодно за поне по 2 седмици.

Би било привилегия, неддопустима по Конституция. Остава по-малкото зло а именно да се развие потреблението на IQOS -а, защото това е бездимен никотин и само никотин, няма онези 100 вредни катрани и прочее миризливи съставки. Стана вече годнина и половина не кусвам от другите цигарели, а само IQOS и съм доволен. Няма го сутрешното бухане, храчката ми няма чернилки из нея, дрехите не се омирисват когато се пуши в стаята, и не може да сдтане пожар, ако заспиш със зцапалена цигара и тя вземе че падне като спиш и..тръгва пожар обикновено.

В никакъв случай, че пушачите ще се попикаят от яд и злоба!

Едниственото разумно предложение до момента.

А аз знаеш какво искам, да ми се отбиват 30 минути моля, хахахахаха.

Оооооо, я стига с тия глупости?! Толкова други проблеми има, те седнали да делят хората на пушачи и непушачи. Ами какво правим като с пушача, който излиза за цигара, излиза и непушача щото му е приятел да си поприказват например, а? Аз съм пушач. За целия ден излизам 2 пъти за по 10 минути, обядвам за 15 мин. Общо 35 минути. Непушачите като излязат в обедна почивка, ги няма по час, час и нещо. Е?

Не знам дали трябва да получават допълнителен отпуск, но със сигурност трябва да получават някаква компенсация! Нали ги гледам наркоманите, през половин един час си взимат по 10 мин. фас пауза, през останалото време са в очакване на фаса, кога работят не знам ;)

Абе я да им удържат на пушачите по 30% от заплатата, а парите да отиват в НПО-тата по опазване на околната среда и на веганите... А най-добре - да се превеждат направо на собствениците на футболни клубове.

И да получават по-голямо възнаграждение.

" Да се измисли друг начин за компенсация ".

Предлагам държавата да им покрива и разходите за цигари.

Баси какви титани на мисълта са тези, дето предлагат такава щуротия. По света има прекрасно прости и работещи начини за контрол/компенсация на времето в което служителят пуши навън. Да не говорим, че производителността на труда на определен човек зависи от куп други фактори. Дайте още два дни отпуск на тези, дето не пишкат в работата, още два и на недрискащите, осем дни допълнително на хората без смартфон и пет на служителите без Фейсбук профил. Три дни на бездетните, че не телефонират с чадото по десет пъти на ден, седмица на непиещите, щото не са махмурлии до обяд, ден и половина на евнусите щото не гледат порно в работата итн. Отивам да си запаля една цигара.

Оххх, възнаграждението се дава за "свършена работа". Този работник-непушач, който си седи на раб. място - но си зяпа у фейса или си реди пасиансче, повече ли работи от колегата си дето пуши в този момент на терасата?;)

Мале тия с какви глупости се занимават...

Значи пушиш - 2 дни по-малко отпуска не пушиш ама по цел ден във ФБ, клатиш си краката, по 40 минути в тоалетната а после и обедната идва - за награда 2 дни отпуска повече работиш на държавна служба работиш колкото да не заспиш и се караш с хората че незнаят как да свършат работата за която на теб ти плащат - 40 дни платен отпуск логично ми звучи

цигарите имат акциз и ДДС 80% така или иначе отиват директно в държавата

Ти сигурно си SEO за Iqos...ха-ха

ми уточнете кои пушачи- цигари ,марихуана ...

Същото се прави и от пушачите пич.

А на ебачите по колко?

Този мит за работния пушач и мързеливия непушач отдавна замина. Има скатавки и между пушачи и измежду непушачи, но е факт че пушачите ползват съществено повече почивки от непушачите.

На хората, които ходят с ВЕЛОСИПЕД на работа да дават още 5 дена отпуск.

нищо не давам

Дискриминация или пропаганда на е-цигари е това?

А тия дето ... нам кво си още 10. И накрая кой ще им изработва и плаща заплатите? Или то при комунизЪма е така, държавния комитет по планиране е измислил всичко.

Ами тук при мен колегите за 8 часа работа излизат да пушат по 15 Мин на всеки час. Това са 2 часа по- малко работни време на ден. За месец стават 42 часа, което си е почти 6 надници по-малко. За година това са 72 надници. Значи аз работя около 2 1/2 месеца повече от колегите ми пушачи. Тези 2 дни, които се предлагат са си жива подигравка с непушачите.

Пушенето е демоде.

аха значи като пушач работя по-малко айде бе пуша по 2 кутии на ден имаме 2 почивки по 15 минути и 1 60 за обяд на обяд не ходя но това шефа го боли цигарата я пуша на терасата в офиса за под 5 минути ама айде сложи ги 5 90 / 5 = 18 само днес трябва да изпуша 18 цигари на работа и пак ще съм ползвам по-малко почивка от другите а самия факт че сме четвъртък и пишем коментари в 14:30 показва колко и двамата работим та все тая официалните почивки дори през 30 минути да ги взимам пак са по-малко от тези дето ходят на обяд

Е то това за фейса и т.н. важи по същия начин и за пушачите...

Богданов, а докато те пушат , ти наистина ли с работата се занимаваш или...;) Я не ми се правете на по католици от папата! Преседяването на раб. място НЕ Е критерий за свършена работа - и в някои бели държави явно са го разбрали вече, след като можеш да работиш и от вкъщи!

Това IQOS мирише по лошо и от обикновени цигари.

Би било справедливо. Само че 2 дни са нищо. Ски се приеме да са 2 дни на месец. Средно толкова повече работи един непушач от колегата му пушач.

Пушачите пушат в тоалетната