Д-р Стефан Константинов пред Dir.bg: COVID показа дефицита, поука няма, откриваме нови болници

Зеленият сертификат не решава проблема с незаразяването, каза бившият министър на здравеопазването и директор на онкоболницата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 10г. бюджета беше 2 пъти по-малък от сега. Ето колко е променил Борисов стандарта. Да видим сега колко ще го променят от подмяната. За една страна с демографски проблеми ресурсът наистина не трябва да се пилее. За да се промени държавата трябва оптимизация във всички сфери и пестене на ресурс. Няма смисъл от болници, в които няма лекари за да покрият 24 часово дежурство. Няма смисъл и от спортни клубове , в които единствени членове са управителният съвет. Няма смисъл от училища с 5 деца. Няма нужда от областни градове с 20-30 хиляди души. Няма смисъл от общини от 1000 души в която работи 100 дущи администрация. България е намаляла от близо 9 млн. на 6 млн,. а искаме да поддържаме всичко за 9. Това няма как да стане без увеличение на данъци и осигуровки. Именно това не трябва да става защото вместо да забогатеят хората ще обеднеят още.

каза нещо изключително важно, а именно: "... Да не забравяме, че една голяма част от пациентите се лекуват от специализанти, от хора, които имат много малък клиничен опит - Здравната каса не ги признава като изпълнители по дадена пътека, но за COVID вече ги признаваме, че могат да работят. Тук също можем да търсим причините и за голямата смъртност..." Така че е време да се спре със спекулацията за това, че хората си отиват защото не са ваксинирани, а да отворят очи за скапаната ни родна здравна система. И да търсят причината за голямата смъртност в нея ...т.е. в собствената си къща!. Не е нормално да допускат хора, които тепърва специализират да си правят опити с лечението на пациенти! Както и не е нормално да мерят с двоен аршин - по едни здравни пътеки да не ги признават, но за пътеката за ковид задължително да ги признават! И после да ни твърдят, че изобщо няма здравна спекула, и че повечето хора сме били конспиратори...! Да, да, ама Не!

Ти искаш на всеки болен да му се въртят двама професора ли.

Как така да не решава, че аз за какво броих триста лева преди нова година. Сега да не вземите да ги отмените,

В България остана ли лекар, сестра, фармацевт или портиер в медициндко заведение, който да не е завършил "Здравен мениджмънт"? Пълен смях.

Как така да не решава, че аз за какво се ваксинирах и си бих бустер. Сега да не вземат да ги обявят за невалидни.

Скоро ще се сбъдне мечтата на мангърците за стадния имунитет. За 10 дена близо 100 000 заразени, а колко ли са нерегистрираните?

Много са. Около мен поне 15 човека. Повечето ваксинирани и го карат много леко. Нито един не е с официален тест, само домашни

Вие тази държава я изкарахте от 6.5 милиона на 16 млн. Я малко да се спрете.

Има болница, която чака да й окажете съдействие и да я ползвате: ТОВА Е БЕЛОДРОБНАТА БОЛНИЦА В РАДУНЦИ

Какви нови болници, като няма персонал за тях? Тъпанар! В България има прекалено много болници и сега, и пак няма мед. лица за тях!!!

Пандемията показа просто липсата на морал и човечност при докторите. Всичко за пари и максимална печалба. Опрощаване даже на жестоки безскруполни убийства по протокол. Изобщо, верни последователи на Менгеле. И разбира се, политиците не остават назад дори и ако цената е разоряването на България. След като може да е диктатура и концлагер, защо им в демокрация.

То при 90% от населението на планетатата липсва човечночност и морал (вкл. и при мен). Това си е нещо естествено.

Нормално е за теб. Затова си мислиш че всички са така. Но в страните, където болниците не са търговски дружества на държавна издръжка, докторите лекуват. Дори и пневмония от ковид.

В София ч, като открият “Сърце без Мозък” болницата нещата ще станат още по-зле!

Сега,ако аз кажа,че ваксиниеаните заразяват и се разболяват-всички ваксъри почват да ме нападат,че съм безотговорен антиваксър,заради когото хората умират нали така? Ако аз каже,че ковид паспортите и ваксинацията са насилствено наложени от шепа хора,които държат пионки на власт,за да си прокарват "визионерството" и да трупат милиарди от експериментални продукти които не работят то аз съм разпространител на "теории на конспирацията" нали така? Ако обаче по националната телевизия( платена изцяло от парите на всички граждани) излезе един очилат мухльо с титлата "математик"( между другото не знаех,че има такава професия" математик" преди Ковид истерията) и прозове на живо в ефира "всички антиваксъри да бъдат заточени в Сибир"- то това е абслютно нормално и нито журналисти,нито прокуратура,нито полицията се заема да разследва този мухльо.Излиза,че националната държавна позиция по въпроса е "всички антиваксъри да бъдат заточени в Сибир".Браво- все си мислех,че сме стигнали дъното,но да се връщаме към сталинизма и репресийте на болшевиките- това вече ми идва в повече.

https://www.youtube.com/watch?v=1hpBj396bNY

Като сте почнали да вадите от нафталина стари министри, що не покажете и бившата министър Деса Дуловска, да ви даде нЕкои препоръки. Такъв виден специалист по здравеопазване, като Деса, как сте я пропуснали ?? Жената не е виждала спринцовка, освен на снимка, КОЙ я направи министър ?? Сега няма да ревете, смейте се.

А за похода на свободата в Канада?! Никой нищо ли не знае!!! Цяла седмица само за това се готви на запад! Хората пишат история с кръв и гориво!

При температури -20 -30!

Аха... Признаха си открито за какво е сертификатът. Ваксърите още ли вярват в грижата за здравето? Време е ние да им покажем какво мислим за игричките с тези сертификати и мерките "за здравето". От стотията: Зеленият сертификат никога не е решавал проблема с незаразяването, поне от появата на Делта варианта. Зеленият сертификат решаваше нещо друго, той караше хората да се ваксинират, защото от това имаше смисъл и все още има смисъл дотолкова, доколкото ни предпазва от смърт или много тежки боледувания, които след това дават сериозни усложнения. Пред зеления сертификат няма особено бъдеще, но така или иначе, той е част от единната политика на ЕС. Ние, до момента, до който това нещо съществува в другите държави и се изисква, вероятно ще го имаме като средство за сравнително свободно движение на хората.

И кой ще работи в тези болници? И сега има недостиг на лекари и персонал? За лекар се учи 7-8 години, после специализации...

А защо не се спре финансирането на часни сергии за здраве кабинети и даже оптик? защо се ползва Обществен ресурс- здравни вноски Противоконституционно за да се формира печалба? защо няма нито 1 лекуван с ковид и легла в часните болници? спрете им парите дайте на болниците реформирайте здравната каса и контрола

Не болници бе олигофрен, легла трябват, легла. Болници имаме и то големи. Има и доктори, хич да не говорят глупости, че няма доктори и сестри.

няма мизерниците са при чсниците и в чужбина затова там и санитарки се държат като лекари и си искат пари криейки баджове с името си.

И докториняма ,и сестри няма...има го. Лнига само

Дрън дрън ,нови болници! Трябва стимулиране на доболничната помощ и да се оправят болниците в определени региони на България ,а не София, Пловдив ,Бургас и Варна...ив тези болници да се стимулират да работят млади хора,които да работят с желание и по актуални медицински гайдлайнове....и задължителна здравна осигуровка за всички, както е във всички бели страни

Стефко,ти си умен човек.Беше и министър и не разбра ли ,че бялата мафия е безсмъртна.Целта с откриването на нови болници не е здравето на хората ,а усвояване на едни пари от НЗОК по законен начин.Нови болници ,а вътре работят посредствени лекари,които преди работиха в областните и общински болници.Гледам голямата частна болница в Бургас-вътре "топ специалисти" от Карнобат,Айтос,Раднево,Казанлъс, Пазарджик и т.н и т.н.Лъскавата сграда не лекува ,лекуват докторите.

Schilo

Като сме на КОВИД вълна, що нищо не публикувате от Канада? Нещо са много сърдити на Трюдо.

Schilo

Freedom Convoy в ютуб. Нали западните цивилизации трябва да гледаме? Е, гледаме.

Schilo

Прави ми впечатление, че канадските ченгета не правят парчета на шофьорите. То, вярно, че няма как да спрат тези танкове "Mack", ама все пак...

Ти почна сам да си отговаряш вече! Шизофренията ти обяснява много неща... Търси помощ.

Ала-бала портокала....

Точно така - бившия министър антиваксъра и корумпето Кацаров уреди платежоспособни мутри да открият нова болница около Кремиковци . Беше захапал болница Лозенец да я прави детска. Не му беше удобен директора, не му буташе бонуси. Оказа се , че мутри министри е пълно с промяната - тоя същия го разследват за тестовете плювалници за ученици . Да видим един от мунчовите министри осъден. Ще го запомним и с обезглавяването на големите болници точно в пика на пандемията. Но всичко това е в името на ПРОМЯНАТА , май вече иде ОТМЯНАТА !

Дрън дрън ярини и празни приказки.

Стефчо, Стефчо, ти направи едни от най-големите поразии в здравеопазването като министър, а сега раздаваш акъл.

Е сега пък ваксинирането предпазвало от смърт и тежко заболяване!?!?!? Е преди казвахте, че ваксинирането предпазва от заразяване!?!?!? КОГА ДА ВИ ВЯРВАМЕ, ПРЕДИ ИЛИ СЕГА?

Най-добре никога!

Какво сте се хванали в „дефицита“, както някога в „тезисите на др. Т.Ж.“ ? Дефицит в армията, дефицит в енергетиката, дфицит в здравеопазването...Кажете си го честно ДЕФИЦИТ В ГЛАВАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО или НА КАБИНЕТА.

Дефицита във всяко държавно предприятие започва с излишъка в джобовете на шефовете и служителите му. Представи си частно предприятие да дава преминални и бонуси при загуби.

Стройте болници ,Радев ни вкарва във войната срещу Русия.

4-ти км?

Български шофьори-тираджии сред участниците в канадския Поход на свободата. На снимката от линка по-долу ясно се вижда българския трикольор на единия от камионите: https://www.theglobeandmail.com/canada/gallery-in-photos-trucker-convoy-freedom-rally-protesting-covid-19-vaccination/

Виждат се 5-6 камиона и и 30-40 човека...големи протести, смешно...

Ти си ,едно многоооо малко долно подобие на човече.жалко млепираещо

отсрамиха ни !