Д-р Гелев за трагедията в Севлиево: Преди инцидента мъжът е бил в ступор

Не става въпрос за депресия, вероятно става въпрос за психоза - тежко психично разстройство, обяви той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гелеее, ступор е русизъм бе брато, да не си русофилистик?

Как се променя медицината. Едно време изписването от болница ставаше по медицински показания, а сега се извършва по настояване на някого, в случая на неговата съпруга. Хубаво е да се публикува какво пише в епикризата. Клинично здрав?

Нито дума от дирниците, че цигани са пребили без причина момче на паркинга на Била на Опълченска в София. Или пазите избирателите на Фандъка и ни занимавате по цял ден с разни луди.

Трябва да се правят изследвания преди брак, както навремето се вадеше бележка от психиатрията дали се води там кандидат младоженеца. Да знаят партньорите.

Масови и някак ежедневни станаха съобщенията за убийства в България. Изграждането на здрава психика е задача на родителите и тя се постига с правилно възпитание, не с бой и други рестриктивни методи, но изисква познания и дълъг период от време. За психичните отклонения си има лекари, които трябва да си свършат работата.

Ступурът е класически симптом на шизофрения. Добре де , когато някой с психични проблеми е опасен за околните не трябва ли да е в психиатрия? Навремето опасно лудите ги прибираха в психиатриите, сега се разхождат свободно

Има го в латинския. Жалко за детенцето = лекуван - недолекуван.

думата ступор е медецинска бе ПАцо

Всички луди са на вънка. Имахме едно психо в квартала което си пукна сам главата в метална стена а 2 седмици преди това го бяха махнали от лудницата.... Бяха го надрогирали с нещо, говореше си сам. А преди да влезне си беше горе долу добре, няква депресия го беше хванала..

Моля да спрете да занимавате хората с трагедии. Разпространението на тази случка ще промени ли нещо? НЕ ! Ще върне ли детето? НЕ ! Какво ще промени това, освен да развалите деня на някой? Или целта е да депресирате още хора и те да последват примера на бащата? Жалки драскачи.

Би трябвало такива новини да ни възмутят до такава степен, че да се вдигне народа и да поиска институциите да заработят в полза на народа. Не да симулират някаква дейност и да отчитат съмнителни резултати, а да заработят така, че такива като този мъж да се лекуват адекватно! И не само здравната система, всички нефункциониращи системи са за ремонт, но трябва да поискаме този ремонт. Но населението спинка сладко и се възмущава, че му развалят деня. Денят ни е развален, вчера ни е развалена, но най-тъжното е, че утре ни е обречено и развалено.

Ами процедурата е "дълга и тромава",защото ако настаняването се остави в ръцете на обвинението,а то действа при оплакване от някого може и напълно здрав човек да го побъркат след няколко месеца в психиатрия и затова се минава през съд.А колко управители на психиатрии след като съдът е настанил някого за два-три месеца са поискали удължаване на лечението,вместо отново потърпевшите след като ги пуснат да правят оплакване в прокуратура или в полиция - без тези,които не са съдени примерно за убийство,а настанени в психиатрия и след шест месеца отново се преценява състоянието им.Колко са инициативите от страна на психиатриите при обикновен случай без да са извършили престъпление?

Супругата му настоявала да бъде изписан! Затова са тези новини - вярвайте на лекарите, те затова са там. Не правете експерименти с психичното здраве на близките си. Защото това са резултатите. И да, трябва да се промени закона.

Психично болният има права, а детето му- не; бездомното " мамино" куче има права- обезобразените от него- не; престъпниците имат права и им пишат имената с инициали, а жертвите им- цяло село ги сочи с пръст.... По време оно, като те нарочат за " луд", вярно оттърваш кауша, но лежиш с години в " Карлуково" или " Царев брод"! Сега какво ни интересува диагнозата на този индивид? Да го бяхте лекували и излекували! Колкото психолози и психиатри- толкова и диагнози.....

"бил в психиатрично заведение пред януари".. Или Чалева, или Каменов... Като видя такива грешки и ми е ясно, кой е писача...

Няма да върне детето, НО може и трябва да доведе до сериозни промени! Като не вдяваш, недей да четеш - главата в пясъка, дупето открито и душата ти спокойна.

Нашите правителства от 30 години насам са в ступор и никой не се опитва да ги лекува, та за един човек ли ще се погрижат както трябва.

Що за доктор казва,че ступорът е тежко психическо разстройство. Това не е вярно! Ступорът е състояние на вцепененост и може да се дължи на тежко психическо разстройство- т.е. това е симптом- не диагноза.Ступорът е двигателна обездвиженост!

нали закриха лудниците, щото не било политически коректно да се прави разлика между нормани и ненормални?

Лъжеш.

Е, нямаше начин да не се намесят циганите и туа... Така и така си почнал, кажи ни, че американците си бият негрите...

Е, изпревари ме.

„ мъжът, който погуби детето си, е бил в ступор. Тази прогноза направи психиатърът “ Прогноза означава предвиждане, предсказване - тоест е за събитие, което тепърва ще се случи. Тц, тц, тц още в подзаглавието почнахте с бисерите.

Като се жених 2015та още искаха такава бележка.

Но можеше да допълниш,че ступорът е ФИЗИЧЕСКО състояние- не ПСИХИЧЕСКО.:)

Браво на жена му че го е извадила с връзки от лудница. Ами сега ? Тежко им горко на тези които слушат и се водят по женска мисъл и логика. Разумни хора - не го правете никога !

Прочети втори път - човекът казва "психоза". Или ти страдаш от мозъчно разстройство, та виждаш само каквото ти изнася?

Едва ли е станало точно така. Всички се оправдават с близките на психично болните. Не ви трябват връзки за да изведете човек от там.

Най-лошото е, че и след този случай нищо няма да се промени. Проблемът на давещите се ще продължи да бъде техен личен проблем, близките ще бъдат виновни за всичко, а институциите ще си прехвърлят топката.

Малко са наброй такива инициативи. Защото грижата за за такива хора струва пари, а агресивно болните не са в ничия целева група.

абе интересно, жената убиват, детето убиват, тях самите все не успяват, все успявят да ги спасят... и тоя софийския беше така... чудна работа

И полицията варди къщата сега . Защо? От кого я пази? Защо не оставите хората с трагедията им ами чоплите в раните им? Какви институции призовавате да се намесят,че не са си свършили работата в администрацията? Хората имат право на личен живот. Лекарите ще кажат, а не мисирките!

От къде институциите ще знаят какво ви е на душата ,ако внезапно нещо ви се случи? Дрън-дрън от клишета

Абе доктор си но на хартия само.Кой не е бил в ступор.Е какво да си колим децата ли. Мама ви хамава

Пуснат за домашно лечение? При депр2сия? За пръв път чувам такова нещо. Депресията е едно жестоко душевно заболяване,с което болния е невъзмажно да се справи сам. И като знам в БГ на какво ниво сме в това отношение,картинката е ясна.

Май четене с разбиране не ти се отдава! Чети ,преди да коментираш!

Не знам каква си като мама ,ама си много проста.Пообразовай се малко преди да коментираш!

Никой не може да те лекува на сила ,ако ти или близките ти не искате.Демокрация ,няма го соца ,когото на сила ги вкарваха в психиатриите. Сега се подписваш и си тръгваш ,иначе утре може да осъдиш лекарите ,че са ти нарушили правата.

Сега да се повдигне обвинение на майката.Коя нормална майка ще остави две годишно дете на психично болен човек ?!