Д-р Гълъбова: Успокоихме се твърде рано, защото получавахме разнопосочни послания

Психически здравите хора ще преминат през ограниченията с малко щети, отбеляза психиатърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само указанията бяха противоречиви и неадекватни.Нещо повече премиера на държавата заяви, че маските са за страхливци! Що за глупост! В градския транспорт жиганите са масово без маски и сеят заразата навсякъде! При толкова много ограничени и недисциплинирани хора, чудя се как оцеляване.

Д-р Гълъбова! Има един индивид, Д-р Мангъров, който трябва да бъде приет за лечение и изолиран в някоя психиатрична клиника! Погрижете се за него! Той е един от виновниците за разнопосочните послания! Най-големите световни специалисти не знаят всичко за вируса и COVID-19, само нашия Ганьо знае всичко! Простотия до шия!

Горното е право в десятката! Подкрепям на 1000%!

Дигиталната простащина ни управлява. Браво театър и, браво, що те отидете там, дето няма вирус.

Винаги има оправдание за мрънкачите - все някой друг не е направил нещо, както трябва и по тази причина и той постъпва по някакъв си начин, който му е удобен. Вече ми се ще някой психиатър, яхнал ситуацията и ежедневно ръсещ мнения, да разкаже нещо за категорията "мрънкачи", вместо за това как не да се справили управляващите. Защото, каквото и да се плюнчите, те на практика се справиха. И аз съм изненадан, и всъщност не съм им фен, но с тази ситуация се справиха. Психиатрите да поемат лабилните хора, защото сега те се нуждаят, а управляващите няма как да им помогнат.

Получаваш 5 стотинки за поста!

Смяташ, че човек не може да се изкаже безплатно? Някои хора се изказват, да знаеш! Опитай някога. Готино е!

Говорим за изказване, не за изхождане! "Опитай някога. Готино е!"

Мерките винаги са били ясни, дистанция дезинфекция , маски.. Не мога да повярвам , че лекар говори така.

Има и трезвомислещи все пак! Не всички са паникьори и карантинолюбители.От сега нататък при всеки грип ли ще блокираме държавата и ще бъде ли отменено извънредното положение/ситуация/обстановка/постановка ... или както искат да си го наричат!

Най-големите паникьори сте вие, феновете на Д-р Менгеле! Маската щяла да ги разболее от ХОББ, Астма и какво ли не. Не можели да си стоят в къщи, понеже се побърквали! Нямало да си правят тест, щото щели да ги излъжат. Давали по 4000 лв ако се запишеш , че си болен с COVID-19. Нямало такъв вирус, но 5G мрежата го пренасяла! Да продължавам ли? Това сте паникьорите! Такива кухи лейки като теб! Нормалните хора си слагат маска като влязат магазина, разхождат се където е разрешено, гледат си телевизия, почиват си и не им дреме!

Гълъбова, толкова работа имаш в правителството и най-вече с главният му бабаит, че остави останалите, сами да се спасяват!

Хронология на събитията февруари месец - противо грипни мерки в България, март месец бум на заразата в Европа, В България благодарение на мерките февруари, наложената карантина март и не толкова застаряващо население има малак брой заразени и заболяването се овладява.Реално България март месец прави това, което правя цяла Европа.Но българинът е Тома неверни, той е различен, на него не му трябва маска, дистанция, дезинфекция ....Той говори само за икономика, като под икономика разбира молове, ресторанти, ходене на море до Гърция.... Правителството взима противоречиви мерки, слушайки общественото мнение, отслабва ненавреме и не постепенно мерките и резултатите са налице.В Европа бройките намаляват, в България растат.... Дисциплината и обществено отговорното поведение не е качеството характерно за нас ...Още много трябва да се учим

"...Още много трябва да се учим" - Явно и тоалетна хартия още трябва да си купите!

Ако нещата се сгъбят дотам, че да нямам пари за цигари, които както се оказва са моята опора/антидепресант/усмирителна риза, дори и доста здрав психически индивид като мен, ще изпуши яко. :) Засега закалката от миналото все още дава ефект и стоически търпя карантината, въпреки че хич не ме свърта вкъщи, но ако остана без цигари, е тогава ще стане страшно. :)

... а пък аз ако остана без тоалетна хартия! Е, тогава си еbа мaмaта...

Защото много лъгаха и ни дойде байгън.И да продължа за лъжите - нали се хвалеха с "навременни мерки" и "успехи".Вижте статистиките - вземам пример Люксембург водеха по заразени, сега сме ги задминали, а по брой на починалите сме двойно.Глупаво е да си лъжеш сънародниците при условие,че те са грамотни хора, които имат достъп до повече информация отколкото им "сервираш". Останали им достойнство на тези от щаба?Май това не ги вълнува...

НОЩ и достойнство! Ти верно ли ги слагаш в едно изречение двете ?!?!

Първо оставиха границите отворени внеса заразени от всякъде, после уволниха хората от работа, после откраднаха милиарди по чекмеджетата през банките наследници на КТБ - банки за развитие на бизнеса, после затвориха болниците за онкоболните и спряха лечението на всички други болести....егаси мерките от фашисти

Аз вече не смея да си легна , случва се системно по едно и също време винаги нощем - около 23.30ч или 24ч и още веднъж по средата на нощта около 1_2-3 часа, мнения го системно от седмица започна всяка вечер, аз вече въобще не си лягам....що за фашисти ни управляват и кой ги управлява тях, короната е част от рая схема за масови убийства

пий си хапчетата!

Нещо не виждам мерките на докторката в началото на пандемията у нас, в началото на март, та дори и разнопосочни. Сега е много лесно да се критикува, ама чукча-писател само това си знае.

Този българин взриви Цветанка Ризова: Маските са злоупотреба с власт, Бойко всява страх Скептичен съм, че тази лудост /Ковид-19/, която се разгръща, ще остави дългосрочни поражения. Това каза по БТВ психиатърът Владимир Сотиров. Възрастните и младите хора няма да живеят с това. Има малък жалък опит да се злоупотреби от властимащите, с връщане на маските. Противоречивите послания не са добри-едно ти казвам, друго ти показвам. посланията на лидерите много олекват. Силата на посланието е толкова по-голямо, колкото по-голямо е съответствието между думи и дела. Лидер, който казва едно, а прави друго, не е лидер. Виждаме лошо лидерство при премиера. Всичко е демагогия и злоупотреба с власт. Показва се кой е силния, а на нас ни се показва къде ни е мястото. Хората около нас се успокоиха, не живеят по начина, по който очакваха. Виждате, че те се държат спокойно и естествено. Не просто ще отмине това, но то вече отминава. В момента има злоупотребяваща комуникативна среда. Има хора, които могат да се поддадат на този натиск. Но и хора, които си носят тревожност от самото начало. На тях малко им трябва и търсят за какво да закачат своето безпокойство. за тях, ако не е ковида, ще се тревожат за друго. Имаше грубо манипулативни послания. Искаха да ни управляват чрез страха. В отговор на това се появи контратезата,-доста по-разумна. Вече имахме алтернатива. И модел, в който може м да разположим фактите. За мен това бе добре, че се случи, за да преценим правилно. Истината винаги е множествена, относителна. Истината на управлаващите, срещна отпор на разумно мислещите хора. Нашето правителство се поддаде на страховете отвън. И ние като малки и зависими членове, възпроизведохме тези страхове. Нашите правителство е перверзно, но се прави на нормално. Те избягаха от отговорност, като прекалиха с внушенията и посланията за апокалипсис. Затова сега никой не им вярва. Властта внедрява страх в хората и така ги разболява. Стана масово разболяване на хората, масова психоза. За мен това е огромна щета, която бе нанесена върху хората като цяло. Нанесена бе щета, която е непоправима върху част от пациентите.

пий си хапчетата!

Ей, тролче ГЕРБ-аво , кое от написаното по-горе не е Вярно ? Марш за тоалетна хартия и чист намордник!

Яснота вече има - възрастни и деца изтрещяват, възрастни и деца - с панически атаки, натрапливости... Това могат да се превърнат в трайни поражения на психиката, а и да се отрази на целия живот на индивида, както и на физическото здраве! А обсесивно-компулсивните разстройства са най-трудни за лечение

Вместо да се подхожда простичко и без емоции изпаднахме в някакви безумни дускусии. Нещата са прости. Когато няма иначе за дадена заразна болест от 700 години насам знаем, че трябва да спрем разпространението. Маски, чисти ръце, дистанция от метър и половина.

по-спокойно, докторе, усещам и виждам някаква злоба у вас напоследък, не знам може да е нещо лично, но вие най-добре знаете, че паниката не е най-доброто решение!

при Вас вече се усещат поражения, лоша работа

Верно разнопосочни послания. Вчера един психиатър говореше, че поради разнопосочните послания сме се страхували, а днес друг психиатър казва, че заради тях сме се успокоили. То и психиатрите ни разнопосочни.

Ама и те семейства хранят. Всичко се продава.

Верно е така! Някой направо вървят пакет 3-в-1 ! Коремен касапин, алкохолик , и некадърен чиновник - продадени за няколко банкноти от едно чекмедже с пачки и злато!

Ами то точно защото вчера един психиатър говори аргументирано и разбираемо, но за сметка на това доста еретично, е поръчана контратеза от негов колега, когото медиите са наложили като свръх компетентен специалист.

Демек на Вас Ви отърва тезата от вчера и съзнанието Ви отказва да приеме каквато и да друга теза. А това го обосновавате и оправдавате в собствената си глава с някакви конспиративни теории...... дали проблема не е във вашия телевизор

До ммм. Демек точно тази теза ми хареса. Защото основната и идея беше, че тези много и всеки сам, на база собствен опит, умения да анализира и степен на доверие към анонсиращите тезата, може да избере коя да приеме. Чудно ми е, че тази свобода на избор, на теб не ти се нрави. Ама какво да се прави. Живеем в демокрация. И демократи има всякакви.

Колкото ппвече аФторитети се уригват по случая толкоз по разпасана гана ще става бай ви ганю! Ти онзи там другия мангър, дето като оставим въпроса що на тез години е все още доцент, хората на 60 и, професорски титли вече имат. И още знайни и незнайни капацитети като президентът фатмак имате принос за днешния резултат. Прав беше Мутафчийски, като го каза на оная офца, че ще се мре яко. Добрата новина е, че най много ще мре електората на бспто, даже си е за празнуване!

Щото ей го на днес пак 130 нови намерили...

Гълъбе, Гълъбе, требе ни Орел!

Колежке, по-кротко. Специалността ти изисква да успокояваш, а не да стресираш хората с прокоби и обобщения. Иначе щяха да те поканят и теб в Щаба поне като първа резерва....Те хората не са малоумни и сами си знаят какво да правят и какво не, бъди рахат! Я огледай още веднъж дипломата, така, за всеки случай. Май те бива повече за политоложка, социоложка или джърналистка нежели за д-р. И накрая, не се възторгвай и вълнувай, че кръвното скача!

Напълно правилно, трябваше някой тиква да покаже как дезинфекцира лилавите евра по телевизора!

Най-точното мнение ! Точно тези които ни налагаха мерки не ги спазваха ! Това е резултата от действията на ГЕРБ ! Мерките си бяха точно навреме макар и малко популистки , а не както в някои съседни държави ! Трябваше още по твърди мерки !

Е как бе? Бойко на очите си сложи маската да я видят всички.

Той би си е сложил на дирника , но му е прекалено голям !!! А и лизачите трудно ще се справят през маската !!!