Д-р Александър Симидчиев: Не може да се каже, че коронавирусът минава по-лесно през лятото

Той обясни и че не може засега да се изследва как влияе вирусът на белия дроб след излекуване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе ДИР-а, вие разлика между "мерки за предприемане на риска" и "предприемане на мерки за предотвратяване на риска" правите ли? Оправете я тази статия, че е смешно.

Доктор Александър Симидчиев е напълно прав! Мачовете могат да се гледат и от телевизора, нали? Мачове без публика - това е решението. Както на всички масови мероприятия. В Германия отдавна взеха решение да забранят Октоберфест, нищо че се провежда чак през есента. А иначе маските са безполезни. Както и другите драконовски мерки.

Този юнак, като лекар ли се изказва, или като началник на отделение в МВР болница. Защото ако е второто, работата е ясна.

Няма ли най-после да млъкне!

....... "не може да се каже" онова, ама кажете какво може да се каже по-конкретно за този вирус. Вече шест месеца .... и пак нищо не било ясно !

Само заеъшен идиот ще барове и заведения на открито и ще карат хората с наморници в магазини и транспорт.

Joe69

Докато ни управлява хунтата никога няма да мине!

Само тоз не беше се изказал !

Язък, а някои възлагаха надежди, как лятото вирусът умирал, щото ултравиолетовите лъчи го убивали...да ама не! Има държави с много по-горещ климат, ама вирусът щъкал на воля, ей кво нещо само....

Много точен коментар. Излизя, че тези които се водят за заразени, но им няма нищо, може изобщо да не са заразени. Долу Борисов Да си върнем страната

Още по-внимателно с оценките, да не наредят и теб в кохортата на Мангъров и другите извън Щаба. Ако Щабът не го е казал, ти недей избързва. И още нещо крайно важно - освен другите дробове, особено трябва да се пази и черният по други причини, знаеш защо от поговорката за избиващия клин. А най-вече главният мозък - там нещата могат да са необратими - примерно, гледаш го нормален, а като си отвори устата..

Тестовете са на базата PCR „polymerase chain reaction” увеличават НАД 30 ПЪТИ!!!!! микро-частиците от РНК на едни клетъчни наноструктури – екзозоми. Екзозомите се получават винаги когато в клетката има някава инфекция – респираторен вирус, грип, настинка, бактерия – тоест винаги тестът ще излезе позитивен! Уж за Ковид! Екзозомите се образуват в цитоплазмата и се отделят от клетките в междуклетъчното пространство, като по тях може да се съди за здравето на самата клетка. Тези екстрацелуларни везикули са и нови биомаркери за диагнозата и патогенезата на сърдечно метаболитни болести (атеросклероза, обезитас, диабет тип 2, метаболитен синдром), белодробни болести (ХОББ, бронхиална астма, рак, acute respiratory distress syndrome) и други болести. Затова тези, които са с придружаващи заболявания дават положителен тест, а и тези, които ги имат, но не знаят за тях.

Много точен коментар. Излизя, че тези които се водят за заразени, но им няма нищо, може изобщо да не са заразени. Долу Борисов Да си върнем страната

PCR-а хваща специфична последователност на РНК на вирусът. Т.е. ако има е положителен, ако не отрицателен. По -важното е, че дори да го има не значи че си заразен или болен. Може да си бил в контакт с някой заразе, но при теб вирусът не се намножава (ред причини). И така нито си заразоносител нито болен, въпреки, че PCR-a може да даде положителна реакция.

пак ли ти, бе? Вече ти препоръчаха да прочетеш за ефекта на Дънинг-Крюгер