COVID-19 разруши някои стигми в образованието

Пандемията ще тласне много фирми да ускорят навлизането на роботизацията, казва Огнян Траянов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдааа... Съгласен съм - пълни глупости изказани с безкрайна самоувереност. Мисля, че е време да се слушат мненията на други (доказали се на практика) професионалисти и да върнем Огнянчо в нафталина на килера на Българо-Съветската "Интерпрограма"...

" За технологии говорим отдавна, но дълго като че ли бяха самоцел." И сега са самоцел, за тези, които искат да ги въведат. Технологиите трябва да се въвеждат само, когато улесняват живота на хората, а не насила и тогава, когато го утежняват и правят живота на всички ад, какъвто беше случаят с дистанционното обучение. Не е станало нищо, което да промени света, освен нашата реакция към вируса. Човешките общества са съществували по определен начин, в продължение на хиляди години. Да, светът се е променял, но хората винаги са били в колективи. Сега искаме да ги раздалечим чрез технологиите, но това не е развитие. Да отнемеш есенцията на всичко човешко и нормално е деградация в чисто човешки план. Технологиите може да са само помощно средство към нормалното обучение, но не и средство за създаване на технократско общество и дигитален, виртуален затвор за децата. Само допреди няколко месеца, ако не беше вируса, за такова онлайн обучение, хората, които го въвеждат щяха да бъдат линчувани. Родителите, които се пробваха да минимализират вредата от компютрите за децата им, бяха принудени не само да ги държат с часове пред монитора, но да държат и себе си, тъй като най-малките не можеха да си пуснат платформите сами.

Не казвай хоп преди да си скочил. Плодовете на "дигиталното " "обучение " ще се видят на есен. Може да трябва програмата Тъпак2.0

Тези простотии с професиите на бъдещето и как сегашното поколение щяло да сменя 20 работни места, ги четем от години. Пандемията няма да промени нищо. Когато цирковете преминат, всичко ще се върне постарому. Дистанционното обучение не може да замени присъственото, с каквито и да било платформи. Не е човешко това да бъде причинявано на децата, лишавайки ги от социалната им среда и възможността да да се развиват като пълноценни хора.

онлайн обучението е равно на още по-голямо затъпяване на децата. Училището не е само зазнания, там се формира социализация, характер, морал и много други. Нещата които семейството възпитава у детето, то практикува в ситуациите когато ги няма родителите. А иначе всеки кретен ще си рекламира бизнеса за сметка на бъдещето на нашите деца, щото 30-те сребърника в джоба нали знаете докъде водят.

Глупости, абсолютни глупости. От цяла вечност се мъчиха да прокарат електронните здравни карти и какво стана с тях? Нищо! Ами новите варианти за електронно обучение за които от години говорят? Е явно и те са под кривата круша. Сега с вируса се показа колко малко се е работило по въпроса. Роботизацията пък направо забравете! Много малко фирми ще могат да си го позволят и още по малко ще имат сметка. "Другият мит, който се разби по време на пандемията, е, че дигиталните технологии и социалните мрежи не изграждат социални умения - видя се, че това не е така" Че това никога не е било мит! А реалност позната до всички запознати и то от години. Но след като никой не иска да инвестира в нови програми, а гледа да замаже положението с настоящите как няма да изглежда като мечтан блян?!

Изчезвай платен комунистически връзкар с прогнилата си фирма...