Чистите ли сняг пред входа на дома ви?

Чуйте Podcast новините тази сутрин, 30 ноември 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе ша им чистя. Комшито да чисти като иска.

Пред входа СИ?

Твърдо НЕ. Това е физически фашизъм, който нарушава правото ми на покой.

Чистя и си мисля: Ако си сложа една сергийка на тротоара пред къщи ,общината веднага ще ми събере такса защото тротоара е на общината .Но когато падне снега- той веднага става мой и ако не го почистяследва глоба. Що така бе ,стрино уйно ?

Въпросът е зададен некоректно. Следва да има и подвъпрос: Ако не чистите, защо? Възможният отговор е: Не чистя сняг, защото няма такъв.

Един въпрос от Варна: -Какво е това сняг?

Аз задължително чистя снега не само пред входа , а и на тротоара, в частта, която се води прилежаща към сградата. Освен това, хвърлям и морска сол - имам някой друг пакет в запас при нужда. Обаче, не са особено много хората, които го правят, така че е хубаво да се припомня периодично, че е е отговорност на гражданите да си поддържат тротоарите пред къщите.

И аз чистя, но мисля че за в бъдеще няма май да има какво да се чисти…… освен комунетата де….

Аз да ,но повечето -не.Някога преди много ,ама много години по време на "тъмният,човеконенавистен" социализъм в ж.к."Яворов "/тогава ж.к."Ленин"/, всеки на ,който му е ред чистеше.Чистеха зам.министри,генерали ,професори ,а и ние по-големите момчета също,като тогава сняг с дълбочина 10-15см не се смяташе за голям сняг,като днешният от 3-4 см.Майка ми ме изпращаше още в 6,15 да чистя,а ако и някое друго момче беше изпратено започваше сладка приказка ,преди училище

Входът има график за снегопочистване по апартаменти. Често се е случвало семейството ми да чисти извън графика, защото някое от провинциалните юпита, които живеят във входа, не е разбрало или пък никога не е чувало и виждало лопата за сняг и пакети с морска сол. Лично мен ме дразни това безотговорно отношение и предпочитам да почистя, вместо да рискувам да се подхлъзна по стълбите.

Чистил съм сам повече от десет години. Все се надявах то 30 апартамента да слезе поне още един, но не би. Само тарикати - ооо как е; ако не си ти, кой ще ни изчисти; абе и аз трябва да помогна някой път... От една година не мога вече, докторите не дават. Миналата снега го почисти пролетта. И тази ще е така.

А най-интересното е, че когато има кой да чисти снега, неочаквано се появяват консултанти, критици и доброжелатели с подигравателни фрази. Прост народ, слаба държава!

Веднъж един от тарикатите дойде да ме помоли да му почистя около колата, че не можел да се качи спокойно. Сериозно говореше момчето, онемях. Връчих му лопатата и му казах, че има пет минути, след това ще натрупам целия сняг върху МПС-то му. И до днес ме гледа със злоба, а вече има дете... И пак не слиза да чисти.

Разбира се че не . Който паркира отпреде - той да чисти .

Все си мисля, че става въпрос не за паркинга, а за пешеходното пространство около блока, което всички ползват.

те именно там паркират. Всъщност на мен ми е приятно да се разкърша с лопатата.

Независимо кой е собственик на теренам, на който се намира тротоара, то единственият, който го стопанисва е Столична община и даже събира пари за такива неща като почистван, което включва и снегопочистване. От какъв зор, когато Столична община събира пари за почистване, но не чисти, то хората трябва да вършат работата на почистващите фирми, които вземат пари за това целогодишно. Практиката днес показва, че Столична община за кой ли път няма да почисти тротоарите в София, както и страничните улици. А сега си представете само колко пари ще "спести" и как ще потънат в нечий джоб, щото почистването на ВСИЧКИ улици и тротоари е калкулирано в данък сгради и такса смет.

Хайде сега хвърли пликчето с боклука от терасата. Нали си платил такса смет /абе не си я платил, защото адресната регистрация ти е още на село, но така се казва/.

Е как ще чистя? Аз съм завършила психология. Да чистят тези, които не са учили.

Кога ще се ваксинира Кантарджиев?

Тротоара е на общината,да го чистят те ше им епм !

Тегли им една майна и отвори биричка, че виж кое време стана. А снега - той или ще се стопи или някой от бунаците комшии ще го почисти. Ти си тарикат мъжкар.

Ние чедо сме още на хвърляне на торбички с боклуци от балконите.

Има си общо събрание на входа - то да вземе решение за снега. Глупаците дето хем ще бачкат, хем ще плащат, хем ще ги псуват, ругаят и им налитат на бой бяха дотук.

Да не съм Луд, държавата е виновна!

Не... Не съм виждал сняг от 12 години.. Тук по тихия океан не вали сняг, що ли ?!

От 100 човека вход, само аз. Иначе признавам, не съм редовен.

А бабите броиш ли?

Преди да тръгна за работа го изчистих. Мокър и тежък сняг.