Тръмп блокира продажба на US фирма на китайци

Доналд Тръмп блокира продажбата на американска компания за производство на полупроводници на китайска фирма.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп блокира продажба на US фирма на китайци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А чужда държава да притежава безбройни лични данни на гражданите на дадена страна не е ли заплаха за националната сигурност на тази страна? Забелязвате ли как САЩ в лицето на големи американски корпорации, другаруващи с правителството си, концентрират в свои ръце личната информация за хората по света, изкупувайки целенасочено фирми за социални мрежи - Скайп и други бяха европейски...до преди време.

жал ми е за хората, които са толкова заблудени, че не разбират какво точно се случва. Голямо Браво за Тръмп!! и за да не бъда обвинен, че се правя на интересен - просто няма как обикновеният човек да знае какво е FGPA - продукта на Латис. обаче, всичко, което се случва е много лошо - изработеното с труд от белите се преразпределя с цел поробване и изтребление на белите, т.е. белите вече самофинансират геноцида си!! това е лудост и Тръмп е последна надежда!!! Ако той се провали - САЩ, Европа и европеидната раса изчезват!!!!

Не те е срам, Тръмп бил последната надежда, а къде забрави Президента Путин, който назначи Тръмп ???

Нали уж глобализация ? Ама като опре до националното даже и американците се сещат ...

Искаш да кажеш фашизация кравешка ли.

Китай притежава: - 40% от производството на свинско месо в САЩ; - 80% от производството на посевни материали в САЩ. Русия притежава 20% от добива на уранова руда в САЩ. Всичко това с одобрението на Обама и Хилъри Клинтън :)

пак си чел руски пропаганден бълвоч - брадви, секири, пикове, близове и т.н. И 1% от това което написа не е вярно. Специално посевните материали даже в Европа са основно внос от САЩ :)))

Цитирам Блумбърг, които, според теб, генерират пропаганден бълвоч :) Посевните материали в САЩ се произвеждат от Сингента и Монсанто. Хайде сега виж кои са собственици на двете компании. Спри да се излагаш!

Ало, някой от тук пишещите има ли представа коя е компанията Lattice и какво произвежда? Като не знаете, не пишете глупости. Много ясно, че няма да разрешат чуждо придобиване точно на тая компания. Все едно да разрешат Intel, Texas Instruments, Xilinx или някоя друга такава да бъде купена от руснаци или китайци.

Ще се сетите вие, ама късно. Китай е като октопод, който си разпростира пипалата във всички сфери на икономиката по целия свят. Вредите от свободната търговия с китай вече превъзхождат ползите. Дъмпинга на всякакви стоки ще унищожи накрая всички ни.

Добре де, това не беше ли меката на капитализма, свободна пазарна конкуренция, производителност на труда, ниска себестойност, качество на продукцията и т.н. По тия показатели, неминуема след някоя друга петилетка цялото производство на света ще отиде в Китай. Другото е протекционизъм и непазарна икономика. И с какво тогава да е по-добра от бившата планова социалистическа икономика?

клонирането, т.е. кражбата на технологии не е механизъм на пазарната икономика, а Китай точно това - крадец, клонираха първо всичко Западно, продадаха го евтино, щото не са вложили никакъв интелектуален труд да го измислят, сега с тези пари си купуват каквото е много трудно да откраднат с клониране и копиране.

На това либерастите казват свободна конкуренция.

няма как да правиш ''свободна конкуренция'' с несвобонда страна като Китай. Роби колкото искаш там. Ама буквално роби. С тях ли ще се конкурираш на пазара?

На Китай се забраняват следните инвестиции: 1 Земеделие и животновъдство. Може да оставят американския народ без храна. 2 Добив на полезни изкопаеми ( руди, въглища). Може да оставях американския народ и бизнес без суровини и материали. 3 Преработка на руди примерно може от рудите съдържащи желязо да си произвеждат тръби и да правят гаубици 4 Полупроводниците ги споменаха в статията .. N не на последно място пчеларството може да си обучат пчелите при събирането на прашец всяка пчела да събира само и единствено от едно цветче, за да опрашва съседните.

ИСТИНАТА Е ТАКАВА, ЧЕ КОЛКОТО СА ПО БЛИЗКИ ИКОНОМИКИТЕ НА ДВЕТЕ СВЕТОВННИ СИЛИ, ТОЛКОВА СВЕТА ЩЕ БЪДЕ ПО ПРЕДСКАЗУЕМ , СИГУРЕН И МИРЕН. ЩОМ КИТАЙ И АМЕРИКА СА В ЕДНА ЛОДКА, ТЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ТЯ ДЯ ПОТЪНЕ.

Е.ти и демокрацията и свободен пазар! Тази руса лимба ще им види сметката тотално! Ама те китайците пак ще си ги купят!

Ще си купят дедовия. Да си чул някой работник да е купил шефа си? Защото китайците не са нищо повече от едни евтини работници за американските бизнесмени. Както Путлеристан е просто суровинен доставчик с БВП колкото на Португалия.

престъпници всичко е позволено и всичко може, а за другите като нас е позволено само да ни грабят и купуват без пари същите американски престъпници. Да си спомним само ТЕЦ Марица 1 и 3, за безплатните американски бази и т.н., и т.н.р няма да стигне 1 час да се изреждат.

Белене, Големи Шлемове, Лукойл с милиарди печалба и 0 лв платени данъци, скъпия газ и всички горива... Братушки, ков да ги правим....

Цанков Камък, Водното Огледало в Кърджали, ВЕЦ-овете на нашите другари, фирмичките за препродажба на ток на Кадиев, Курумбашев и женичките им... Р.Овч. няма да го споменавам. Но иначе за всичко са виновни от гадната Европа и УСА.

и от кога Ротшилд стана руснак

на руснаците,така може да им се нормализират отношенията ,хахаха

Е, гаа ти! Яко намесваме политиката в икономиката . Това да ни е познато отнякъде?

в еврейския съюз ли ?!

нищо, сега китайските другари ще инвестират парите в КНДР! Напук на америчките империалисти )))))))))))):

Почему китайские братушки не хотят покупить одна из лучшие могучие российские компании? Почему терять деньги на пропаднали краварски компании? Если не хотят нашие поне да инвестират в севернокорейские или венецуелские?

ТОВА Е ОТГОВОРЪТ НА ТРЪМП ЗА ЕМБАРГОТО СПЯМО КНДР, ДЕТО ЗАЕДНО С КИТАЙ ОСУЕТИХТЕ! ХАЙДЕ СЕГА, ТЪРГУВАЙТЕ С КНДР!

китайците имат шанс единствено все още на Балканите, но те се пробват на по фенси места и ако стане

Работата е проста! Искат и те да опитат от ураганите ,тайфуните и ..торнадата! A?

САБАЛ ХАИР! ПОНЕЖЕ НЕ СМЕЯ ДА ПИША ТОВА, КОЕТО МИСЛЯ, САМО ЩЕ ЦИТИРАМ. ВИЖТЕ СТАТИЯТА "НАЙ МОЩНИЯТ КОМПЮТЪР В СВЕТА Е ИЗЦЯЛО КИТАЙСКИ". ЦЕНЯ ВИСОКОТО НИВО НА КОМЕНТАРИТЕ ВИ. ИЗПОЛЗВАЙТЕ В ТЯХ И МЕТОДА НА ЕКСТРАПОЛАЦИЯТА И ДИНАМИКАТА В ПРОМЕНИТЕ НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА. АЗ ОБИЧАМ АЕРИКА, НО ТРЯБВА ДА ВИ ПРИЗНАЯ, НЕЩО, КОЕТО НЕ ВСЕКИ Е ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ. ТЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА КИТАЙСКИЯТ ПАЗАР В ИЛИЕНЦИ. ТОВА, КОЕТО ПРАВИ СЕГА ТРЪМП Е НЕЩО КАТО ЗАКЪСНЯЛ ВОПЪЛ. КИТАЙЦИТЕ СА ИНФИЛТРИРАНИ В АМЕРИКА ВЪВ ВСИЧКИ ОТРАСЛИ И НА ВСИЧКИ НИВА. ПРОЦЕСА НА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА ОТ КИТАЙЦИТЕ Е НЕОБРАТИМ. ХЕВ А НАИС ДЕЙ.

Този започва да скача срещу най-големия си кредитор. Може и да го закъса..... ако китайците спрат да изкупуват щатския дълг.

ДЪЛГ Е 300% ОТ БВП! ЩЕ ИМ ГРЪМНЕ И НА ТЯХ БОМБАТА....

valentor

Който не е виждал с очите си чайната ,като цивилизационна ИЗМАМА, вярва на пропагандните пърдели . Аз съм видял.

ама тролове гениални моля ви се! кажете на китайските неуки икономисти да спрат да купуват американски ценни книжа! нали сте приятели с тях само се набутват!

Колко иновативно... Някакъв примат препитаващ се като козяшки трол да обижда другите на тролове. Типично.

приматите са най-висшото ниво на животинският свят и включват човека разбра ли плазмодий???

Козяка не е ли вече на Трамп-наш? А парето от руското посолство секнаха, путиноидите беснеят! Мухахахахахахахаха!

Плачете жалки тръмпоиди ... Тръмпона няма как да спре провала на американската икономика и нейната зависимост от Китай. Вече е късно.

Американската икономика не е ли пазарна или е централно-бюрократична ?! Къде отиде идеята за свобдно движение на капитали?! Компанията частна или държавна е?!

Тръмп подписа заповедта, забраняваща сделката, мотивирайки се с рядко прилаган член на отбранителен закон, който позволява на президента да блокира сливания на фирми по съображения за националната сигурност.

Та не разбрах - компанията частна или държавна е?!

много ми е интересно според вас дали китай очаква срив на сащ при положение че купува американски книжа защото са ценни колкото златото! според вас китай има ли икономисти който да са поне на вашето тролско ниво! айде аз какво то и да ви обяснявам ще ме псувате но за китайските икономисти какво мислите?!?!?!

Шило

Когато владееш лостовете, можеш да правиш каквото си искаш.

Шило

За да я продават, значи тази компания е губеща. Май Тръмп предпочита да фалира и да останат хората без работа, отколкото да се опитат да я съживят. Това е противно на предизборните му обещания. А технологии се купуват и продават.

основното му предизборно обещание беше точно да се противопостави на нелоялната конкуренция на китай и е общо взето единственото с което съм съгласен за да влезе в китай една фирма трябва да вземе китайски съдружник който му краде ноу-хау-то китай има много практики които не са ОК скоро ще пият студена вода

Онова, което пишеш важи, когато фирмата отваря клон в Китай. Тази е в САЩ и съответно това условие не е в сила. Само хората ще загубят работата си.

Глупости, всяка компания се продава при добра цена, дори и печеливша. И напротив закупуването от китайска фирма изобщо не гарантира работните места, а напротив - изнасяне на производството в Китай и единствено завладяване на пазарите на фирмата. Вместо да краднат технологии, сега се опитват направо да ги купят.

Шило

Е, щом като казваш....Хахахаха

Шило

И, обикновено, когато не е губеща се говори за сливане. А не за продажба. Нищо, да му мислят работниците, мен не ме засяга.

Ами да блокира бе. Само че, китайците вече разбраха, че с говеждата тоалетна хартия в обръщение, не могат да си купят нищо. Скоро ще го разбере и борсата.

Скоро четох, коя държава колко доларови запаси има. Доскоро Китай имаше най-много - 4500 милиарда. Сега вече първа е Япония с 1900, а Поднебесната има едва 1590 милиарда. Очевидно китайците са решили пукнат долар да не оставят в трезорите си. Което трябва да ни наведе на мисълта, че юанът ще стане световната валута по-скоро, отколкото си мислим.

Гладен путлераст долари юани сънува: Само че нещата са съвсем различни и нямат нищо общо с лъжите ти. През 2015 година валутните резерви на Китай спаднаха с рекордните 513 милиарда долара, а през 2016 година обемът им се сви с още 320 милиарда долара, припомня ТАСС. А тази година: Обемът на валутните резерви на Китай се е увеличил до 3,0091 трилиона долара през март спрямо 3,0051 трилиона долара през февруари. Доклад, публикуван днес от Народната банка на Китай и цитиран от ТАСС, сочи, че за първи път от април миналата година показателят се покачва два поредни месеца. и Валутните резерви на Китай се повишават за шести пореден месец до $3,08 трлн. през юли Вероятно тъпако имаш предвид американския дълг в държавни ценни книжа, но и там: Общата стойност на притежаваните от Китай държавни облигации на САЩ достига $1,15 трлн. през юни, което е с над $44,3 млрд. повече спрямо нивата от май, показват данни на финансовото министерство.