Китай - с гигантски проект за промяна на климата

Китай е на път да реализира огромен проект за промяна на климата в Тибет, съобщава South China Morning Post.

Обратно в новината

Коментари - Китай - с гигантски проект за промяна на климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно, те китайците имат опит с подобни експерименти, мисля, че още шейсетте години бяха избили врабчетата си, че им изчждали реколтата и после са измрели от глад около 12 милиона китайци, защото насекомите, които били контролирани от врабчетата, изяли реколтата. Та дерзайте другари, сега ще можете успешно да причините подобна световна криза. Ама то - комунист му кажи и повече не го обиждай!!!

Много хора тук се изказват неподготвени и нищо неразбиращи от метеорология! 1. Влагата която постъпва от юг с мусоните се сблъсква със сухия въздух намиращ се над пустинята. Тази влага ако не се обхване докато е във вид на облаци и не се предизвика дъжд, то тя ще се разтвори във сухия въздух намиращ се над пустинята и облаците буквално ще се изпарят. Подобен е процеса над морето когато атмосферата е устойчиво стратифицирана. 2. Влажния и топъл въздух идващ от юг (от Индия) преминавайки Хималайската планина се издига нагоре и се охлажда като формира т.н. орографски облаци. Капките намиращи се в тези облаци се формират чрез кондензация и са твърде малки за да паднат на земята по естествен път. За да завали от такива облаци трябва външен стимул. Вкарването на сребърен йодит в такива облаци формира т.н. кондензационни ядра около които започват да се сливат с тези малки капки като се образуват по големи капки (коагулация). Те падайки надолу захващат другите малки капки намиращи се на техния път (гравитационна коагулация) и нарастват още като така накратко се образува дъжда. Едиствения "негативен" ефект от това което ще направят китайците е, че ще намалят мъглите в Хималайската планина и то само от северната част (към Китай). Не могат да влияят над количеството валеж в Индия. Точно обратно ако Индия реши да приложи този механизъм, то валежите в Китай биха намаляли значително.

+++++ А АКО СЕ РАЗВИЕ ГОРИСТА ПОКРИВКА И СЕ УВЕЛИЧАТ ЛЕДНИЦИТЕ ЩЕ ПОЧНЕ И ЕСТЕСТВЕНА ГЕНЕРАЦИЯ

но със сигурност не отчиташ простия емпиричен факт, че където човек се е намесил в природните дела е нанесъл повече вреда отколкото полза. А иначе чисто метеорологично може и да си прав. Това обаче не отменя катастрофалните последици, които ще настъпят при осъществяването на този мегаломански проект.

Pesh0

физиката е желязна наука :) Добре ще направят така че над тибет да вали повече .... но тези пари , няма да падат другаде .... Няма как да напълниш едната чаша и да не изпразниш другата .

Кьде са сега ония умници от БТВ и социалните Антрполози да ни ОБЕСНЯТ колко сме прости и верваме в КОНСПИРАЦИИ и кемтреилс

Опорочиха земята на тамошните тибетци.

niki_leo

Въпреки примерите за много подобни глупости сътворени в миналото човекът упорито продължава да повтаря грешките си. В Амазония изсичат джунглата, за да отглеждат рапица и съответно рапичното масло да отива за производство на биодизел, който казват бил екологичен. И затова много екологично всяка година изсичат джунгла от територия равна приблизително на Белгия. В Африка разорават саваните и правят плантации за махагонови, тикови и други дървета подходящи за направата на луксозни мебели и други изделия от дърво. СССР пресуши Аралско море, за да напоява пустинни области в Централна Азия, в които да отглежда памук. Добре, че не им стигнаха ресурсите да накарат сибирските реки да текат обратна посока, че тогава кой знае какво щеше да се случи с природата в Сибир. И още кой знае колко мегаломански проекти са били започнати и са довършени или останали недовършени и са докарали екологична катастрофа на цели региони за столетия напред. Сега Китай явно се кани да направи поредната простотия. Не стига, че анексираха Тибет преди десетилетия, напълно незаконно, а сега са на път и да отровят природата там с химикалите, които смятат да разпръскват. Да не говорим за допълнителното замърсяване, което ще дойде от производството на тези горивни камери и цялата допълнителна техника свързана с проекта - самолети, хеликоптери, дронове, джипове, лабораторно оборудване. Огромни допълнителни емисии на CO2 и други замърсители. И огромно замърсяване на планински Тибет с боклуците от тая дейност. А съвсем отделна тема е ако успеят да предизвикат повече валежи над Тибет как ще се промени климата в регионите, където тези валежи падат в момента. В опитите си да се прави на Господ, съвременният човек става все по-късоглед за глобалните екологични промени, които предизвиква и за все по-тоталното нарушаване на равновесието в природата.

МИЧУРИН И ЛИСЕНКО, ЩЯХА ДА ПРАВЯТ СИБИР ЦВЕТУЩА ГРАДИНА, А ТЯ СТАНА ПУСТИНЯ !!! НЯМА ПО ГОЛЯМ ТЪПАК ОТ КОМУНИСТА, ТА БИЛ ТОЙ И КИТАЕЦ !!!!

Китайците мислят за народа си, а ватенките само как да направят поредния некачествен калашник.

Доказано е, че мисленето не е способност, която се отдава на комуниста, той е доста по елементарно говедо.

Далай лама се махна от там и горките тибетци най-после се измъкнаха от феодалния строй с елементи на робство, в който тихо си страдаха. Сега какво ще стане с тия дъждове тепърва ще видим.

"горките тибетци" се зарадваха на 'милите китайци' с автоматите освобождаващи ги от робството(с няколко куршума ) - четеш ли се какво си написал?

слушай ти пропаганда. Естествено, че ламите, които са колели и бесели, искат да си запазят властта, но стига толкова тормоз над бедните хора. Какви куршуми те гонят??

води война с Китай. До днес. Но Източните и Западните медии услужливо мълчат. Далай лама е световен авторитет и пратеник на Тибет. С реално влияние.

Има едни агенти на ЦРУ, между които и Далай лама (е, може вече и да не е агент, но преди определено са го финасирали), които водят война. Или водеха? Нещо съвсем са се притаили милите, че вече на никой не му стиска да разправя лъжи. Добре, че са китайците да модернизират Тибет и да подобрят живота на хората там!

хахаха китайската псевдонаука се развихри тея ша се изпържат кат цаци май трумп трябва да им наложи 100% мито върху всичко и да им осигури и блокада от всякъде

на САЩ дават пари някой да отиде да работи, не да се засели. Но всички негри и мехико са на юг. Обичат топлото и чака-рака. В Канада е същото положение. Ще си сложите брояч на циганките и въпроса с изхранването и водата ще се реши без партии и политици.

Публикацията е много зле написана, както отбеляза някой по-долу. Но коментарите по нея показват, че на дир-овците и това им е много. Нерде китайските планове, нерде говедата зад океана /дето само унищожават, независимо хора или други видове/? А пък един Айнщайн е написал как Китай обезлесява завзетата от Русия сибирска тайга. Той явно е вперил поглед в бъдещето. Стъклен поглед, получен след прекалена употреба на медикаменти. Та така, читателите си заслужават публикацията.

я да видим! китайцы уничтожают тайгу. вырубка леса в сибири. как российский лесуходит в китай. как китайцы из сибири делают пюстыню. има още десетки клипчета, снимани и качени от сибиряци! пиши, гледай и се радвай, смо.таняко!

А дали са помислили, че тези облаци, които преминават над Тибет, все някъде сега валят? И като ги изсипят над Тибет, там някъде няма да има достатъчно валежи и климатът също ще се промени? Къде е това "някъде" - що не пише в статията? В Индия, или в самия Китай на север от планините? Тогава какво ще стане с природата в Индия или с оризовите полета в самия Китай?! И за какво им е точно да валят дъждове над каменистите пустини в Тибет? Да не би по камъните да порастат цветя? Много красиво, няма съмнение ... А на мястото на пресъхналите оризища ще си правят плажове, може би - само за печене, без къпане?! Като се има предвид, че слънчевото греене там е особено силно - с индекс 11 (убийствено силно, по европейските южни ширини е до 6-7) и китайските жени се покриват целите, когато ходят на плаж - заприличват на космонавти, само с дупки за очите, устата - то ще станат цели области, населени с извънземни - направо могат да се снимат филми за други планети, масовката е готова ...

ако си купувате евтини китаиски стоки , това не означава че една цяла цивилизация е тъпа ... китаи има огромен ресурс и е на път да стане световен лидер без да воюва !!!

Преди години китайците искали да се спасят от врабчетата, които им ядат реколтата и масово ги избили. И тогава гъсеници и скакалци нападнали полетата, всичко това довело до глад.

и след това внасяли врабчета от Австралия .

И сега някой ще ги спаси... Я Северна Корея, я Венецуела

Има само един начин да победиш Природата,като й се подчиниш!Китай се равнява със ссср по-безумия.На всяко действие има равно противодействие и Природата им отговаря подобаващо.

НАй-вероятно, да не кажа 100% ще има негативни странични ефекти, но... А явно руснаците са клъцнали китайците да не им крадат вече вода от Байкал и те като на зор ето какво вдъхновение имали... Поживём увидим!

По принцип технологията за изкуствено изваляване на облаците не е нова. Трябва обаче да се прилага избирателно: не всички облаци могат да се изваляват успешно. Нужно е прилагането на научно обоснован метод: Трябва непрекъснато да се следят облаците над дадената територия с помощта на доплерови метеорологични радиолокатори. Наземните генератори на ледообразуващи кондензационни ядра трябва да работят малко време и само когато има налични възходящи потоци над тях иначе всичкия реагент ще падне на земята и ще предисвика екологично замърсяване. За изваляване са подходяши само т.н. смесени облаци в които имаме освен водни капки, ледени кристали и водна пара. Облака трябва по възможност да стои на едно място иначе водещия поток взаимодействайки си с възходящия поток ще предизвика турболентни потоци в облака и ще промени структурата му. Много важно за успешното изваляване е количеството водност в облака и височината на която се намира тази вода за изваляване което се отчита от съвременните метеорадари! Като цяло експеримента може да бъде много успешен ако се прави от знаещи и можещи хора!

Дира да не се обиди, но това звучи като ОГРОМЕН фейк Тибетското плато е на височина над 4км....... Е, и да го залеят с вода, там нищо не може да расте, щото е студено.

Е да се водоснабдяват а не да развиват селско стопанство на 5 хил метра.

Ледниците в Хималайската планина изчезват и това е единствения начин да си запазят реките от пресъхване!

Военна програма за мирни цели. Браво на китайците!!! Някои ръсят бомби, други дъжд.

С нетърпение ще чакам да чуя какви поуки ще извлекат от провала.

Всяка намеса в работата на природата води до непредвидими печални последици и няма значение кой го прави! Това е резултат на човешката глупост да се обяви за господар на природата. Има доста печални примери за това. А тя не прощава подобни намеси в работата ѝ. Рано или късно си отмъщава по такъв начин, че хората след това си скубят косите и се чудят как да оправят нещата, които са забъркали...

По тази логика не би трябвало да орем, сеем и жънем.... да се прехранваме с корени и желъди... Няма как да спрем стремежа на хората към по-добро! Тези технологии, на зикуствено изваляване се развиват от десетилетия- англичаните например издавиха цяло градче преди десетилетия, за военни опити...

Ми сей и ори, кой ти пречи? Не става въпрос за такава "намеса" в природата. Говорим за намеса в глобалната циркулация на атмосферата. Там нещата не опират до оран и сеитба.

Изклуствено , кубически метра. м на година, бъде променено, като бъдат, промяна на времето, във височина на над, програма за контрол за времето, включително прекрасна пунктуация. Дире, какво става, Дире?

Китайската комунистическа партия е предложила да наеме Корнелия Нинова за зареждане на облаците над Тибет с отрицателна енергия за дъжд. БСП са предложили още Кутев,Ерменков и Жаблянов. Борисов щял да "отпусне" Спартана за превоза на "енергоемките" комунисти до Тибет.

и той щял да лети щото неговия хъб и той едни газове изпускал, които били много подходящи за начинанието!

Такива глобални намеси никога не са безобидни. И без това Земята е така измъчена от човешкия паразитизъм и лакомия, че едва ни търпи. Всичко е свързано в този свят. Истинската сила и умение е да живеем с него и в него в хармония и без насилие, а не да се мъчим да го променяме драстично. Ще ни накажат! И ще е скоро!

Стана ми ясно че Дира се финансира от Китай. Написах съвсем невинно нещо и са ме изтрили

Явно кимунизката грандомания все пак се е съхранила в Китай. Ако направят така, че облаците да се изсипят там, където те си поискат, то това би означавало, че там, където днес валят дъждове и е плодородна земя, ще стане пустиня. Някои така и не разбраха, че в Природата няма случайни неща. Забравят за "Ефекта на пеперудата"! Типична киминизка грандомания!

sawo

Те преграждат и редица реки, оставяйки съседите си зависими от Китай, но на това също няма никакъв отзвук. Нали са гадни комунисти, защо всички мълчат?

sawo

Интересно ако Русия планираше подобно нещо какви ли щяха да бъдат реакциите? А ако тяхна космическа станция заплашваше да падне над САЩ и редица други западни държави?

И кое му е интересното? Във вяликий и магучий СССР също се правеха, че дори и се реализираха някои подобни проекти, благодарение на които днес много райони са в катастрофално положение. Само един пример ще посоча - искаха да пренасочат реките на Сибир. Плюс това мечтаеха за някакви велики плавателни канали нашир и надлъж, та чак и в България, тогава НРБ, даде отражение - канала Черно море - София!!

sawo

Питам за в момента, не преди 50 години.

По добре да доят облаци отколкото да сеят обеднен уран и да цепят държави на пет шест по малки!

От комуниста по-голям идиот няма. Лошото е, че поразиите, които правят са на глобално ниво и ще страдаме и ние.

А от ,,демокрациите,, да не сме получили по малко поразии.Нищо добро не съм видял.

ти страдаш от липса на сиво вещество в кухината между ушите си. ако те успокоява, не си само ти, но доброто в случая е, че сте малко.

Преди години китайците избиха врабчетета и си причиниха глад. Сега ще доят облаци, и пак провал. Комунистите винаги са правили опити да преобразят света и природата , с цената на много жертви. Резултата винаги е нула.

Няма никакво значение какво ще стане с природата, важното е че брикс ще е.е мамата на краварите ???

Абе дан би господарят ти да се е присъединил към парижката конвенция за вредните емисии?

Китайските уроди заличават едно от последните кътчета на Земята. Тя(земята) няма да им прости, но ще страдаме всички ние от такива безумия години наред.

Тези не разбраха ли, че Земята е цяла екосистема и подобна промяна в климата на Тибет ще окаже глобално влияние? Тя тази вода щом не се излива там значи се излива другаде.

нема страшно! навремето ссср присуши едно цяло море, да напоява памука пустинята на централна азия! е, някой в казахстан и узбекистан останаха без роден дом и поминък, ма тях кой ги брои??

stan_posta@

Аралско море пресъхна, защото пишман еколозите не позволиха да се прехвърли вода в него от сибирските реки. Ако не бяха се месили, сега районът щеше да цъфти. А стана пустиня.

китай наистина променя климата! за тибет е ясно, промени го преди време, и сега далайлама не живее в тибет! в завзетите от россия територии в сибир, изсича тайгата до голо и я превръща в тундра! това неминуемо променя климата! и не само климата!