Петър Баран: Влизането на държавата в ЕРП-то е глупост

ЧЕЗ винаги проверява всичките си партньори в отделни сделки, това е голяма публична компания и не може да си позволи да направи пропуски в работата си.

Обратно в новината

Коментари - Петър Баран: Влизането на държавата в ЕРП-то е глупост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да помислите върху това: едно дружество (ЧЕЗ) е в процедура за отнемане на лиценз, без който не може да работи, следователно то е непродаваемо, но се намира купувач на това дружество и то за 500 мил. евро, който или е луд, или е получил абсолютни гаранции, че лицензът няма да бъде отнет, но такива гаранции може да даде само държавата, а държавата в този момент-това е Бойко Борисов. Въпрос-за какво ни е такава държава?

А чешката държава като е влезнала в ЧЕЗ не е глупост, нали??? Добре ви наритаха Албанците и ви изгониха като мръсни песове от страната си!!!

И много правилно. Нека гинка,това нарицателно за до.но ,негра.отно и ал.но същество да плати и съсипе все още кретащата мутринска държавица. И без това тя е сисипана напълно.

Ако трябва да съм откровен, аз лично предпочитам държавния монопол пред частния. Щом не може да се създаде наистина свободен пазар на електроенергия, по-добре да бъдат държавни ЕРП-та.

Държавата трябва да си отвоюва и вземе ЕРП обратно поради 2 причини: 1.От 30 г. преход се доказа, че единствено държавата може да бъде справдлив защитник на интересите на своите поданици и данъкоплатци, но при положение, че се омете настоящият крадлив и корумпиран политически елит ! 2.Енергетиката е приоритет в националната сигурност на България и трябва да се притежава, развива и защитава от държавна структура.

При Държавата технологичните загуби бяха 25-30%,при "лошите чужди ЕРП-та"са 8-10%.Термичните централи след 30 години държавно управление бяха без сероочистки и пред рухване."Лошите американци" ги възродиха и дават една четвърт от енергията от тец.....не ми говорете за национализация и държавно участие.

Лошо,лошо!Сравняват ни с Албания...ето до това води евтиния популизъм в България.

Нищо чудно, след като България се обезцени толкова много и остана най-бедната на Балканите !!

кретен! плещи глупости и ги хвърля в пеостранството, за да създава объркване и да си прокарат мафиотската сделка! Било глупост влизането на държавата, но в същото време ПРИЗНАВА, ЧЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО? Как така бе , овеб тъп? Защо при богатите ще печелите по-малко

щото няма да им дават да крадат като в БГ

Излизането беше глупост! И сега щели да търсят 300 млн. ... На кой ги разправят тия? Така се търсят - след подписана сделка с фирма, която няма никакво обезпечение... Съвсем вземат хората за шарани ... А Гинка, откъдето и да я погледнеш си е за затвора ...

Не мога да разбера защо някой смята, че след като държавата се е провалила с по-елементарната дейност по контрол на дейността на ЕРП тата, то тя ще бъде по-успешна в по-трудното - да ги управлява.

Ама че си тъпанар! Кой се е провалол , бе сульо. И какво общо има едното с другото

Изобщо не е глупост. Държавата влиза сега, а утре продава на когото трябва. Така се контролира процеса.

Тоя що говори глупости? ЧЕЗ били проверили... Дрън, дрън! ЧЕЗ ги имтересува да си вземат парите и дим да ги няма. Кой и как ще управлява ЕРП-то в Блгария - боли ги шланга. Лесно се вижда, колко наивни в изказванията си, са бивши висши ръководни кадри на тази компания у нас. Смятат ни за добитък.

Те не са наивни . Те са НАГЛИ , БЕЗСРАМНИ И СЕ ГАВРЯТ С НАС

ХАШЕК БИ НАПИСАЛ: ... "СЛЕД КАТО НА ГОСПОДИН БАРАН МУ БЕШЕ ОБЯСНЕНО ЧЕ ЩЕ МУ БЪДЕ НАПРАВЕНА КОЛОНОСКОПИЯ С АЛУМИНИЕВА КУТИЙКА ОТ ПИЛЗЕНСКО ПИВО , ТОЙ ПРЕДПОЛОЖИ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРИБИРА В КЪЩИ И НАПУСНА КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА":))

Това са ни инвеститорите - докато има какво да отмъкнат са тук. Сега каквото и да стане със сделката, ще е на гърба на потребителите - все от някъде ще трябва да се избият парите за лихвите по заемите.

Поредното комунистче ни обяснява как стоят нещата правилно. Хайде де! През 2012- 13 година ни скъсаха нервите. Показаха жесток произвол в полза на тогавашната опозиция. Взеха огромни приходи от България и сега дават акъл. Ако бяха проверили партньорите си сигурно Митко каратиста и Гинка са надеждни партньори, а не посочени "правилни другари", а? И ние ви вярваме, а? Има ли въобще хора, които да вярват на комунист? Освен дисциплината "лапачка на 100", те владеят и всяка друга по- дълга дистанция стига да съдържа "лапачка". Особено добри са в 'маратонските дисциплини на "лапачка". Такива крадци не бива да се докосват до имущество, защото го опропастяват.

еЙ, БОЛНИЯ! тЯ : "ГУМАТА" след определен срок започва да се разпада и да замърсява околното пространство с вредните си съставки-идеи", които изпуска

Петър Баран: Влизането на държавата в ЕРП-то е глупост Нормално, нас ни управляват глупаци.

Последвайте примера на Маргарет Таджер във Великобритания и извършете смело национализация, включително и на ЕРП-тата.

ЧЕЗ има печалба пък взема заем от Свет банка и не е 60, а 200 млн с предишни. Тогава кой е собственикът ? Банката. Защо не сподели как и защо ЧЕЗ беше изгоненот Сърбия? Не можеше ли Западното Енерго да се купи от БГ частници и печалбите да остават в БГ, или така не уйдисва на Свет банка.

Дали печалбата отива у "любимите ти " БГ-частници" или в ЧЕЗ - за нас е все същото . И по-лошо даже! Казано е ( перефразирам) - Грабят народа така, както турчин не го е правил!Скъпите ти български частници

сакса бракува кражбите на онези преди него.Мастър шеф, ненадминат, сегашните вървят добре , но няма да го стигнат!

да каже този или който и да е от ЧЕЗ, защото възстановяване държавният, на държавата България, дял в собствеността на това ЕРП не е в техен, частен на ЧЕЗ и на държавата Чехия, интерес! Справедливото е всички ЕРП-та и производствени мощности на електроенергия да бъдат одържавени, защото това са жизнено важни за икономиката и социалната политика на държавата ни и са жизнено важни за националната ни сигурност и суверенитета ни! На кратко държавата да си влезе в ролята си и да си възвърне собствеността си върху всички жизнено важни за нейната икономика, национална сигурност и суверенитет икономически обекти, а тези които под маската на демократични промени, осигуряване на стратегически инвеститори и инвестиции, както и под разни други "демократично обосновани" икономически и политически мотиви и "необходимости" предадоха държавната ни собственост в частни ръце, но на чужденци или на чужди държави трябва да бъдат изправени поред съд и след това до стената и по късата процедура да си получат заслуженото възмездие за сегашното слабост на държавата, бедността и унижението на народа ни!!!

Яяя, на този му познавам сина! И да не ми вервате, виждал съм го и съм си приказвал с него! Вие си злобейте!

Баран на руски значи овен. На чешки сигурно подобно. Нещо като нашия Овчаров. И говори смело глупости. ЧЕЗ не ги притеснявал купувача. Ами, ако е вярно, значи са глупаци.

Не беше ли по-голяма глупост влизането на чешката държава в ЕРП-тата???

Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МЕРОПРИЯТИЕ. ВЪПРОСА Е КАКВО ЩЕ СЕ ПРАВИ С ВАС ПРИВАТИЗАТОРИТЕ. НАЙ ЕСТЕСТВЕНОТО НЕЩО Е ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЗАТВОРА! Ако попиташ ЗАЩО , ще ти отговоря с една дума - ЗАРАДИ "ИНВЕСТИЦИИТЕ" ВИ КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ НАПРАВИХТЕ БЕ ПЕТРЕ?! ЕЙ, Скоро ще ври и ще кипи. Ще видите вие едни цени , един ток , и една продажба.

КАК Я ЗАФОРМИ ТАЗИ СУМА БРЕ ПЕТРЕ? АМИ АКО НИЕ ВИ ПОДКАРАМЕ С РЕВИЗИЯ НА "ИНВЕСТИЦИИТЕ" ВИ ?? ДАЛИ НЯМА ДА ВИ СЕ ЗАВИЕ СВЯТ И ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ НЕ НИЕ , А ВИЕ НИ ДЪЛЖИТА ТАЗИ СУМА?! СЕЩАШ ЛИ СЕ КАКВО ЗНАЧИ ДА ВИ ОБЪРНЕМ ХАСТАРА И ДА ВИ ПИТАМЕ КАКВИ РАЗХОДИ ИМАТЕ ПО ТЕЗИ 1,5 милиарда лева годишни приходи и за какво сте ги разходвали?! Може би за плащане на паралелните създадени от вас ФИРМИ на които сте АУДСОРСВАЛИ ДЕЙНОСТА регламентилрана в приватизационния договор ли?! ПЕТРЕ, Работите могат да допрат и до арести и затвор!!

Стига се пени! Няма кой да направи такава ревизия. Най-веротяно Бойко е заинтересовано лице там, чисто в негов стил - като хитро овчарче се е скрил. Да не е само Овчаров хитрец, а?

тогава, когато чез приватизира българската еп мрежа с помощта на тогавашното управление имаше ли чешко държавно участие в тази фирма? ако - да. тогава защо участието на българската държава в електропреноса на собствената си територия да е глупост? интересното в този случай на поредната кражба на държавно имущество е, че всички, които са против държавно участие са участвали по някакъв начин в сделката. я по-сериозно, дами, господа и джендъри!

Трябва ли пак да посочвам къде е заровено кучето! Хайде пак вижте тая прословута 2004 година и последващите 2005 и 6-та! Кой продава , на кой продава , кой управлява и с кого! Ще ви светне какво е станало и кой сега какъв е в жабешкия хор!

НАГЛОСТА НЯМА ПРЕДЕЛ! ГЛУПОСТА Я НАПРАВИ ЕДИН ДЪРТ КОМАРДЖИЯ?

+1 Закачам се за теб, защото мен ме изтриха. А бях написал същото.

Когато има държава ЕРП са излишни.Тук е разграден двор.Всеки иска от властващите да краде.При ЕРП печалбите отиват извън граница.Те са доставчик.Продават въздух и печелят от това.Трябва да гарантират ,че имат енергия-стока.Но са освободени от това задължение. От Нек я купуват евтино,продават я на потребителите 10 пъти по скъпо.Енергетиката е от национално значение.Тя е от стратегическо значение.В страната ни ,както казва Дончева,нямало как ЕРП да са държавни.Щели да се изпокарат Доган,Пеевски,Борисов.А сега случая с Гинка ,много маймуни накачени на клона.Всеки иска да краде от народа.При държавното ,по трудно се краде.

Не че местните политици са чели американски учебници, но успешно доказаха, че поне за България частното управление на монополите е вредно, и по-неефективно от държавното. При държавното поне носят политическа отговорност. При частното - никаква.

Напротив, влизането на каквато и да е частна фирма в енергетиката на България не само е глупост а престъпление.

Надявам се да си жив и здрав дълги години, за да може с твоите глупости да стигаме по-лесно до истината...

Ами да чуем и твоите глупости тогава?

Глупости друг път, истината е, че това е най-печелившия сектор и вие частниците като пиявица сте се лепнали за него и крадете на гърба на народа.

Допускането на ЕРП-та и всякакви крадци в енергетиката на страната е противодържавно и трябва да се тълкува като престъпление.

Нещо не те разбрах, а геам има и плюсове? Допускането на ЕРП-тата...

допускането на Частници в ЕРП-та и...

Напротив, разбра ме мн добре. Не ставай буквоядец.

ЕРПто стои между потребителя и производителя. Всяка тяхна печалба е загуба за потребителя.

Според теб, всяка фирма, между производител и протребите е глупост, нал, тъй?

А ти как предлагаш да достигне електричеството до потребителите??? Казват че можело и по въздуха ама технологията била засекретена! Та докато я разсекретят ще има и ЕРПта, после ще видим!!!

Глупак ли си или предател или и двете, а може би си просто и неграмотен. Да ти кажа ли какво са правели само преди век с такива като тебе иле сам ще се сетиш?

Я пак? Държавната компания на Чехия "ЧЕЗ" казала че влизането на държавата в ЕРП е глупост?

Е тоя и ЧЕЗ за какво да се притесняват! Те ще си приберат парите и печалбата, ние ще стоим без ток... Мен също не би ме интересувало има ли ток в Прага или не.

Как не са се сетили още другите държави и да се откажат от държавните фирми?

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЗА ЧЕХИТЕ Е ГЛУПОСТ. КЪДЕ ПО ХУБАВО Е СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЛЕВА ПЕЧАЛБА ДА ОТИВАТ ПРИ ТЯХ, А НЕ ПРИ НАС. ИЛИ ПЪК В ЧАСТНИ РЪЦЕ.

"Компания" някак не подхожда на това, което е Инерком. Според мен "групировка" е по-точната дума.

Язовирите ни са в ръцете на НЕК.И най-големия "Искър "също те го стопанисват !Май да !

В нашата държава веме тищо не се стопанисва. сто панисваше се някога по времето на Тошо.

Баран так баран! Кой го е направил директор?

В София пиете вода от язовир "Искър ".От най-големия язовир.Той е първия по големина !Така пишат .

Глупаво беше да давате ВИК София на "Софийска вода ".Водата Ви в София идвала гравитачно от язовир "Искър ".Стената му е бетонно-гравитачна.

"Влизането на държавата в ЕРП-то е глупост" Продажбата на ЕРП-тата, беше по-голяма глупост!

Поредния българо-убиец. Влизането на държава т.нар. национализация на тока ще доведе до поевтиняване на тока за потребителите с едно над 40%. Защото няма да минава през чужди дружества които ще обират парите и ще се оскъпява. Волен Сидеров много добре го обясни преди години, ама кой да слуша.

Големи проверачи ама на балъци за бушони май сте.. Дали сами си вярвате че тази носвосъздадена фирма с 50000 капитал е натрупала милиони за да е добър'' платец'' докато нищо не е вършила???Лъжене и мазане няма как да прикрие реалността тъй като България е малка страна и се знаят много неща за такива ''проверени бизнесмени''..

Преди една година сделката си е вървяла тихо и кротко и всички са се правели на ощипани. Сега, когато се раздуха, вече било късно. А самият бивш директор каза - аз съм финансист и нещо сметката не излиза, защото отива на 500 000 евро. Няма данни тази малка фирма да ги заплати.