Служител на ЧЕЗ загина заради откраднато ел.табло

32-годишен служител на ЧЕЗ е загинал при ремонт на лека авария заради кражба на електрическо табло от трафопост във Вакарел.

Обратно в новината

Коментари - Служител на ЧЕЗ загина заради откраднато ел.табло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо ще помоля да се махнат тези грозни коментари,мъката ми е голяма загубих го и то заради крадливото племе за някакви стотинки си отиде ЧОВЕК, а по въпроса за кадърността-това е учил и 10 години това работи ,перфектен служител дали от некадърност ще остави цялото семейство.ПОЧИВАЙ В МИР КИРЕНЦЕ, ОБИЧАМ ТЕ И МОЯ ЖИВОТ СВЪРШИ СЕГА ОСТАНА БОРБАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

Всякакви такива дребни крадци трябва да полагат обществено полезен труд а като прекалят с кражбите да ги вкарват в затвора всеки път за повече!

мен ( нерегистриран ) 16.07.2010 22:25 Вие сте големи глупаци!Само си чешете езиците...при положение,че изобщо не знаете за какво става въпрос, намирсвало им...тъпанари, по-добре си затрайте като не разбирате! ГЛУПАКЪТ си ти мен . Когато се влиза в килиите предварително се прави наряд от дежурен ръководител. В наряда се описва колко човека, къде указва се точно мястото, колко и какъв инструмент е необходим, в колко часа кой ще поиска от дежурния изключване, кой ще провери за отсъствие на напрежение, кой ще включи преносимите заземителни устройства /стандартни а не някаква самоделка/, кой ще работи и най-важното кой ще е наблюдаващ. Когато се приключи работата в обратен ред се събира инструмента описан в наряда преди започване на работа. Прави се проверка дали всички инструменти са налице. Последно се сваля заземителя. Чак тогва който е поискал от дежурния изключване ще докладва че хорта са изведени и ще поиска от дежурния включвне. Позабравил съм процедурите и със сигурност нещо съм пропуснал. Работещите нямат право да пропускат нищо. Всеки трябва да внимава и има право да откаже изпълнението на некомпетентно разпореждане. На място не се води спор. Работата се прекртява и се назначава нова група с нов наряд. Пише се доклад. Жалко за момчето. Лека му пръст. Моите съболезнования за семейството. НАЙ МАЛКО ДВАМА ОТ ПРЕКИТЕ МУ ШЕФОВЕ СА ЗА ЗАТВОРА.

Според мен е супер тъпо при положение, че толкова млад човек е загинал, всички да говорят какви ли не глупости и да се правят на философи!

колега става дума за работа по табло ниско напрежение. ти като си сменяш крушката у вас звъниш ли на диспечера за наряд и заземяване? в случая инцидента е станал наи-верояттно поради лошо стопанисване а не заради неспазване на тбт.

Познанията ти по ТБТ са колкото на "мен".

Вие сте големи глупаци!Само си чешете езиците...при положение,че изобщо не знаете за какво става въпрос, намирсвало им...тъпанари, по-добре си затрайте като не разбирате!

Жалко за колегата,но нека от ЧЕЗ пуснат малко по скопосано обяснение.Истината е че през последните години в енерго дружествата можеше да почнат работа само момчетата на чичи.вуйчо,батко и т.н но не и грамотен ел.техник.Нивото на професията падно много и ще дойде време ,да няма човек да върже два кабела на кръст.

тази компания е за махане...ЦЯЛАТА.

знам за кой човек става въпрос мили хора, мир на праха му! остави млада жена с три малки дечица. е, това вече ако е живот в нашата държавица......нямам думи. до кога бе, егати крадливото племе сме.

От прочетеното блести ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА НЕКАДЪРНОСТ на монтьорския екип. Не може монтьори с 5-та квалификационна група да допусне необезопасяване на работното място. Има достатъчно ясни правила за работа, описани в правилници и наредби, на които ежегодно се държи изпит и в случая те са били направо потъпкани, за да се стигне до трагедията. Росене, не ти прави чест вината да се хвърля другаде. Иначе проблемът с кражбите на метали е огромен. Вярно е и, че CEZ пести от всичко и, бас държа, че монтьорите не са имали фазоуказателна щанга за 20кВ.

Виновни са ЧЕЗ, че не са оборудвали по-добре служителите. Дали е кабела е окъсил в другия от кражба на табло или от бурия все едно. Това е ток и трябва много да се внимава с него. А ЧЕЗ е видно че не им пука за нищо друго, освен печалбата.

Трябва да се направят две прости неща- поносима цена на тока/ кражбите, прикачванията ще намалеят значително !! Затваряне на пунктовете за метали !! Кой ги държи- крадливото циганско племе !!

По скоро смърди на некадърност която се опитват да оправдаят с крадците на метали. Има Правилник за устройство на електрическите уредби с който очевадно не са запознати както "ръководството" така и служителите. Не само апашите а и "специалистите" от енергото в подобни случаи да да се разследват като терористи когато са нарушили правилата в узаконените правилници.

Берем плодовете на дивия капитализъм по всички линии.

В Германия за пет години не съм видял една шахта без капак, да не говорим, че тока ми спря веднъж за две минути, но със сигурност не е заради кражба на кабели. Тук говорим за остатъци от социализма, а не за капитализъм.

докага питам? докога държавата ще ги търпи тия нагли цигани? полицията тях пази, на тях им се изплащат детските без въпроси, ток и вода не плащат, данъци не плащат, крадят, убиват....а бе не всички естетвено. Но тези в гетата трябва да бъдат усмирени. Да бъдат наказвани така както се наказват българите!!! Крайно време е полицията да се задейства, за да не се задействаме ние потърпевшите, защото на там е тръгнало. Писна ми да ме е страх от тези нагли престъпни мургавелци.

Кражбите на шахти, кабели, релси и всякакви други много важни за нашия бит неща от цветни метали съществува единствено защото има къде мангалите да ги предават - в пунктовете за вторични суровини. Това е изключително опасно обществено деяние, граничещо с тероризъм. И то няма да спре докато не се затворят пунктовете за изкупуване на метали. От този бизнес печелят само частни лица, а губи цялата държава и най-вече хората са потърпевши. ГЕРБ махнете ги, забранете ги тези пунктове за изкупуване на метали. Само със закони и ограничаване на пунктовете няма да стане. Все ще си намират вратички да се измушват, я полицаи ще си намерят да ги пазят. Най-добрия вариант е ЛИКВИДАЦИЯ !!! Стига вече, 20 години страдаме от тия кражби. ПРЕКРАТЕТЕ ГИ !!! Жалко за загиналия млад човек.

Факт. Както е и факт, че мангалите са нагли, защото се поощряват да бъдат такива. Костов, майката ти по Стоичков!

Има пунктове за изкупуване на метали има кражби, няма пунктове няма кражби!

Отдавна не работя в системата но невярвам да има принципни промяни в трафопостовете един от който е и вслучая.Принципно имаме вход 20кв през разединител/така наречен"разединител високо напрежение"/захранва трансформатора и изход ниско напрежение 220в към таблото.От съобщениетосе подразбира че тихника е работил тъкмо по това табло.Но съгласно правилниците по техника безопасност той е трябвало да прекъсне високата страна като дръпне разединителя и чак тогава да престъпи към отстраняване на повредата -защо не го е направил?Жалко за младия човек!

дядо, за толкова време в системата би трябвало да знаеш че ниското напрежение е 380 волта, а разединителя не се пипа преди да е изключен прекъсвача.

Заради гадните мангали едно дете остана сираче....а е само на 2години а майката сама с 3 деца кой ще плати за тази нелепост....

Баси ако някой западно-европеец 1 седмица чете новините в дир.бг - цял живот ще се чуди що за измислена държава е абсурдистан и какво точно прави в ЕС?

Мнооого елементарничко! Не че сме очаквали друго от теб...

НЯМА ЛИ НАЙ-НАКРАЯ ТАЯ ДЪРЖАВА ИЛИ НЯКОЙ В НЕЯ,ДА ПРОУМЕЕ,ЧЕ ОТ ИЗКУПУВАНЕТО НА ЖЕЛЯЗО,МЕД И Т.Н. ПЕЧЕЛИ НЕ ДЪРЖАВАТА,А ДРУГИ И ГУБИ ЦЕЛИЯТ НАРОД.ВСИЧКИ КРАЖБИ ПО СЕЛАТА И УБИЙСТВА ДОРИ -СА ЗАРАДИ КАБЕЛИ,ЖЕЛЯЗО ...ЕТО И ЧОВЕКА-ОТИШЪЛ СИ ПАК ПО ТАЗИ ПРИЧИНА.АЙДЕ БОЙКО-НАПРАВИ НЕЩО ,ЗА КОЕТО ЩЕ ТЕ СПОМЕНАВАМЕ С ДОБРО!ЗАБРАНИ ИЗКУПУВАНЕТО НА МЕТАЛИ!ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ КРЕДИ ТОГАВА.Я,ВИЖ ЗЕЛКАТА ЖЕЛЬО-ОСТАНА В ИСТОРИЯТА,КАТО ПРЕМАХНА СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО.ВЛЕЗ И ТИ В ИСТОРИЯТА!

Проблемът с пунктовете и ЧЕЗ е един и същ - никакъв контрол, никаква компетентност.

АЛО ЧЕЗ НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ !! КАКВИ КРАДЦИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА . ДОРИ ДА ИМА КРАЖБА ТЯ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЧИНА ЧОВЕКА ДА БЪДЕ УБИТ ОТ ТОК . ЗНАЧИ КРАДЦИТЕ РАЗБИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА . ВИЖ АКО СТЕ УВОЛНИЛИ КАДЪРНИТЕ И СТЕ ОСТАВИЛИ НЕКЪДЪРНИЦИ И ВРЪЗКАРИ ТОГАВА ПРИЧИНАТА СИ Е ВЪВ ВАС . ЗАЩОТО С ТОКА ШЕГА НЕ БИВА !!! А ПУНКТОВЕТЕ ЗА КРАДЕНИ МЕТАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ НЕЗАБАВНО !!!

До един са недоучили, с най-много средно от гимназия, с големи кореми и просташко самочувствие. До един са в системата на шуро-баджанашки принцип (най-много някой да се е промъкнал благодарение на як рушвет). Затова ще мрат като пилци, защото тая работа не е като оная работа...

Когато баща ти те е направил не е имало никаква нужда от увеличаване на населението! Ти си ярък пример, че човека не е произлязъл от маймуната - просто няма таква маймуна, която да даде началото на нискоорганизирана биологична материя като теб!

Какво е това ЧЕЗ, бе? да ви начезам...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Ако Булгаристан беше нормална държава, досега да бяха решили чрез закон, че краденето на кабели, шахтени капаци и релси е тероризъм. Защото последствията може да са смъртоносни. Вече 20 години обаче никое правителство не взе решителни мерки срещу циганите у нас - те са извън законите. (Знам, че цензорът няма да публикува мнението ми, защото казвам истината).

Хак да им е! Га плащаме тока на мангустите, ни ривът, а? Всеки ден по един загинал ЧЕЗ, ЕОН, ВиК, БТК и всякаква подобна сган!

Ей, ти си много прост бе, нещастник жалък! как можеш да кълнеш така, твоята мамица!!! Ела в Ихтиман да видиш какво става в къщата на момчето, мамка ти дебилна!!!

Диващини, господа! Обясняващите смъртта на служителя си би следвало да знаят, че ток с напрежение няма и не може да има. Щом такива диваци правят електросъоръжения гибелта на хора е неминуема. Бих желал да напомня, че случаите на подаване на високо напрежение към домовете на гражданите са твърде чести. Има многобройни щети на домашна техника и пожари. Над диваците в енергетиката и в частност - над електроразпределителните банди няма обществен надзор. Обикновено, ощетените граждани не се обезщетяват. Като причина за пожарите - дори и при убити хора, обикновено се посочва износената домашна инсталация. Е, след пожар, как да не е износена? А как могат те да докажат вредителството? Оцелелите - като пишат ОПЛАКВАНЕ и МОЛБА до вредителите да проучат престъплението си и да се самоосъдят. Мъртвите не пишат. Така е, господа. Преклонена глава брадва я сече.

Трябва да се затъворят пунктовете!

пунктовете са ок, проблема е,че няма "деловодство", да си има книга, уорд файл или каквото им е удобно на хората, с какво е предадено на пункта, кой го е предал и тел за връзка. По този начин ще се проследи кой какво и кога.

Просто трябва да се въведе практиката от САЩ-кражба на кабели от енергопреносната система на страната се третира като саботаж срещу държавата и се прилагат съответните закони.А при добро желание от нашите законотворци и причисляване към терористичен акт. Стига някой от депутатите да няма пункт за изкупуване на цветни метали разбира се.

Крайно време е да се закрият пунктовете за изкупуване на метали.

Кое му е смешното неразбрах само ??? 20кV ток си е нормалната стойност, с която се пренася тока ..... след което Трафопоста до Вас го намаля на 220 V ...... като не знаете нещо защо коментирате ???

а напрежението колко ампера е?

То по-добре ти виж малко как стоят нещата :) Напрежението се измерва във волтове, а токът в ампери.

Затворете всички изкупвателни пунктове, толкова е просто!!!!

Смешници , ама от класа. Само слепия хе може да види , а глухия не може да чуе нееднократните адекватни мнения по този въпрос. Ама само колко е проста работата , ама много е проста. Трябва да се забрани със закон на пунктовете за вторични суровини да приемата явно съмнително крадени суровини и веднага да се съобщава на полицията за опит да се предадат тези суровини. При нарушаване на този закон, да се отнема разрешителното им , солидна глоба или затвор за съучастничество при по фрапиращи случаи . Помислете само колко средства ще се спестят , предпазвайки от тези золуми и колко проблеми ще се елиминират. Ама нали сме евтини на брашното ...

Не може,пунктовете са собственост на депутати и политици!

Не си прав, баце! Не политиците защитават мутрите, търгуващи с цветни метали, а мутрите са подставените лица на властимащите, търгуващи с цветни и черни метали! И те няма да закрият собствените си фирми за търговия с цветни и черни метали!

Е, да не им придиряме чак толкова на журналята, че са технически неграмотни. Те толкова други работи не знаят - особено българския и граматиката. Та за тях да кажем, че правилното е: "протича ток с напрежение 20000 волта".

При запазване на сегашното ниво на престъпоност тези трагедии ще стават все повече. И волт не е ли мерна единица за напрежение, а не на сила на тока?

Що за тъпотия е това "Пункт за изкупуване на вторични суровини"?! Такова нещо няма в никоя нормална държава. Частни лица не се предполага да разполагат с големи количества метални или други подобни отпадъци, които са характерни за промишлени производства. Фирмите, които изкупуват подобни отпадъци са единствено металопреработващи предприятия и те купуват само от други предприятия, които генерират подобни отпадъци. Как може да се изкупуват метали с тонове от частни лица?! Откъде ги имат?!

Кой, на кого плаща в НС? Кой лобира за "бизнеса" с крадени метали? Хайде, ГЕРБ-ове, извадете картите на масата! Имахте мнозинство при гласуването - дайте отговор на въпроса: защо кражбата на метали не е криминално деяние, саботаж, убийство? Или този въпрос не влиза в одита и докладите на комисиите на ЕК? Май, тройната коалиция стана ЧЕТВОРНА, а?

Това е политика провеждана от години и поддържана от години от управляващите до сега!

Много жалко за загиналия млад колега. Като специалист с над 40 години практика в бранша ,нещо не ми се връзва близостта на ел.табло НН с високоволтов проводник 20 кВ?

"От ЧЕЗ ще инструктират служители си при кражби на части от ел. мрежата да бъдат много внимателни, за да няма повече такива нещастни инциденти. " А защо не са биле вече инструктирани?

Време е за акция "МАНГАЛИТЕ" Хайде бе Цецко вземи се в ръце.

Пак ЦИГАНИТЕ- не ромите а мангалите.Колко народ трябва да загине зарди тях та Цецко Цветанов да вземе мерки срещу тази сган. Прав беше Станишев със репликата "Здравейте циркаджии" Вече 1 година живеем в този цирк.Време е главния клоун ББ да обърне внимание и на обикновенните хора.Жалко за загиналия и близките му.

Станишев защитаваше циганите по всички параграфи като свой елекорат, не забравяйте кой спря бутането на катуните в София.

От 20 години и шахтите стоят без капаци и хора се пребиват, а държавата не взема мерки. Толкова ли е трудно да се направи една проверка, и пунктове, в който се открият крадени кабели, капаци на шахти, и пр да бъдат закрити?

Ми трябва да има проверки на изкупвателните пунктове. А не само яенгетата да се разхождат там и да не вършат нищо. те всъщнос си знаят какво правят там .

Откраднато табло , ама ако ЧЕЗ спазваха всички правила по техника на безопасност нямаше да стане.Да не си прехвърлят некъдърността на друг.

Да, така е- откраднатото рабло е видимата причина, а същинската е някъде другаде- най-вероятно в ЧЕЗ... Дано следователите разбират от ЗБР.

Дали в Германия, Австрия, Чехия или друга бяла държава от ЕС има недоразумението Пунк за ИзкОповане на ЖИлязо, БЪкЪР и Алумин??

В грешка си - пише се "Халумин" (поне в този до нас, де) :-D