Четвърти ден блокада на магистрали и основни пътища от миньори и енергетици

Протестиращите заявиха, че са лъгани многократно и не вярват на управляващите

Обратно в новината

Коментари - Четвърти ден блокада на магистрали и основни пътища от миньори и енергетици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички добри и мислещи хора: Трябва да подкрепим протестиращите енергетици, защото това е бунт против слугинажа на Продажните Подлоги. След тези алчни некадърници нищо няма да остане

21 век сме , стига миризми на изгоряли въглища.

Вземай и бягай, после ще е късно!

Тези решения са за близките 10-20-50 години, когато АЕЦ няма да работи. Обаче ако и 80% от всички автомобили и камиони станат електрически? Фотоволтаиците са субсидира на измама.

Дирници, не трийте коментарите! Нямаме ли свобода а словото?!

Къде е тоя пазар без регулации? На марс може би??? А пък за другия смешник- съвсем правилно си споменал как до скоро изкупуваха на по 700 лв тока от така наречените фотоволтаици. На специална субсидирана цена. Обаче ти хем се възмущаваш за дето го изкупували тока от фотоволтаиците на специална субсидирана цена, хем искаш да плащаме за въгличните централи специална субсидирана цена??? Знаеш ли например че освен че бълват страхотни отрови, тия централи употребяват три-четири пъти повече въглища отколкото би трябвало? Защото трябва да ги захранваме с нашите въглища които са с възможно най-ниското качество съществуващо въобще. Навсякъде по света такива въглища не се ползват за нищо. И никой не разработва подобни въглищни мини. Обаче ние трябва да плащаме и за да съществуват мините.

Нали навремето транспортния бранш ходи в Брюксел да протестира срещу транспортната директива. Какво постигнаха? Нищо. Така ще стане и с въглищните централи. ЕС е решил да ги закрие и Господ да слезе на земята пак не може да им помогне.

Нищо не постигнаха, ама какви дитирамби бяха....И като от ЕК им отхвърлиха исканията се почна: "нищо не е загубено, ти има и по-горна инстанция (май за Европейския съвет ставаше въпрос)"... Сега е същата работа.

На тебе харесва ли ти цената на тока че искаш да плащаш и още по-скъп сток?

Пак Вовата и Русия ще трябва до корегират нещата.

Толкова ги лъгаха че искат оставка на правителството.

В ЕС няма свободен пазар. В ЕС икономиката е подчинена на наднационално законодателство, централни регулации и административен рекет. Какво ще се заблуждаваме.

Ще стане, както го е казал Бенковски. Щото са ни намислили съдбата на индианците, но в по-хард вариант

Аре стига с тия краварски минуси

Не знам кой ви е излъгал че затварянето на българските отрови и скъпо струващите въглищни централи трябва да бъдат затворени само и единствено защото Европейския съюз го изисква. Ако отидете да попитате в Стара Загора те ще ви кажат че тези централи трябваше да бъдат затворени много отдавна.

Те ако бяха нерентабилни както се лъготи сега, американците никога нямаше да припарят до другите две въглищни централи - Марица 1 и 3. Добри пари заработиха и концесията им приключва скоро, тъкмо на време.

На американските централи тука се изкупува на специална цена. Ама гледам ти и тях не искаш да ги затваряме.

Абе вие от дир що ми цензурирате коментара ми, а???

Нека ви е! Ревахте в сатанистки транс, че ви стигат 45 години, ядене и пиене на корем! Ха сега лапайте бибата, бананови евроатлантици

Как ще са нерентабилни. Рентабилни са въглищните централи. Правеха милиони в печалби, докато не започна рекета с въглеродните разрешителни от Брюксел. Просто ЕС е решил да закрива въглищата енергетика. За това иде реч. А те не искат да го разберат и вярват че в София някой може да разреши този проблем. Не може.

Че и Кремиковци е правил милиони печалби. Ама странно защо не могат да намерят и една хартийка с която да докажат твърденията си.

Аз нямам нищо против да излезят на свободния пазар и да си продават и въглищата и електроенергията на свободния пазар. Обаче без абсолютно никакви субсидии и изкупуване на ток от страна на държавата. И да си задържат печалбите за себе си и за работниците. Странно защо обаче не желаят.

Защото е изкривен пазара с тези емисии. Фотоволтаиците преди няколко години им купуваха тока по 700 лв Мвтч. Забрави ли или неискаш да се сетиш. Кой покриваше разликата за микса тогава... АЕЦ и Ми.

Какъв свободен пазар в ЕС бе момче. Целият сектор се регулира от Брюксел. Въглеродните разрешителни, които днес са основния разход на тези централи свободен пазар ли е или административна принуда, рекет подчинен на лунатично политическо решение взето в ЕС.

Опитват се да си разрешават проблемите по най-идиотският начин - като блокират всички останали, които нямат отношение към проблемът им!

Ти така и ще си умреш, без да разбереш, защо

О, разбира се че имаш отношение и "всички останали" . Предстои да и разберат съвсем скоро, до една две години, когато ще плащат вече "справедливи" европейски цени за тока.

Не се ослушвай делянчо, дай отчет за натвореното 3 мандата

СЪБУДЕТЕ СЕ, ИЗТРЕЗНЕЙТЕ! Трийсет години промиване на мозъка. Това е хибридната война. Всичко е лъжа. Излъга ха ни. Под формата на евроатлантически ценности ни ограбиха. Няма такива ценности. Има едни и това са християнски, затова са ценности. Другото е лъжа и антиценности. Искат да ни ограбят да ни вземат държавата. А при свършен факт, ще ни вкарат в електронния концлагер.

ти първо излез от лудницата па тогава ще мислим

Ами да за такива като тебе това е грабеж.

Искаш при Путин? Отивай и спри да мрънкаш

Електроенергията която произвеждат тия тецове е скъпа , и освен да я пробутват на нас , никой няма да им я купи .Това е бъдещето , на свободния пазар .

Ами оставете тогава свободния пазар да реши, а не налагайте измислени "решения" на корумпирани бюрократи

Точно това си мислеха краварите докато цоцаха 20 години от Марица 2....нали, козяшко говно

Тецовете ще работят,знае се че произведената ел.енергия отива и в микса и за износ,тецовете няма да спрат,интересите на партийните фирми са огромни за милиарди...,но...тока за нас битовите потребители няма да поевтинее,ние обикновените данъкоплатзи трябва да протестираме....за цената на ел.енергията за бита...

И с тока ще стане както с газа. Има го, но на два до три пъти по-висока цена. Въглищните мощности ги закриват. Това е решено на ниво ЕС. С радиусите за тези въглеродни разрешителни не могат да са никога дори на скромна печалба. Отиват в канала, с служителите и работниците отиват в Канада.

Да закриват , като са скъпи и нерентабилни ...и кво аз да им плащам скъпия ток защото имали семейства , е аз нямам ли?!

За провокаторите, които карат гражданите да преговарят с Европейската комисия.....Гражданите за Ек ли са гласували, или за тази сган, която управлява днес.Това не е работа на гражданите, тяхната работа е да донесат оставката на Денков да я подпише утре в София

И като донесат оставката на Денков,кой ще преговаря с ЕС,,?Ковачки ли?

Костадин Костадинов ще преговаря,след като стане премиер

Копейкин няма даже да го допуснат до ЕС . Остава ви една Митрофанова.

Пеевски и тиквун чекмеджанов

Да намерят телефона на портиера на сградата на европейската комисия в Брюксел. Той ще ги упъти с кого да преговарят.

Токът поскъпва за всички. Ще удари сериозно и бизнеса. Цената му става колкото е в Германия. Българските фирми стават неконкурентноспособни. Ще има масови фалити след 2025г. Домакинствата ще плащат по 1-1.30лв за киловатчас. Колкото е в Германия. Няма как иначе. В ЕС сме. Не може да си правим каквото си щем.

доста бизнес и работни места избягаха вече от Германия в сащ. явно това е целта на затоплистите...

С Брюксел трябва да преговарят. Тук местните власти нямат правомощия да им решат проблема. Секторът се регулира от Брюксел.

Държавните зъболекарски кабинети,6000 души останахме без работа Къде бяха тогава синдикатите?Взех кредит от банката,направих си кабинет ,после още един.Не съм милионерка,но не чакам от държавата.А внасям данъци ,които субсидират губещи производства.

Но никой не те принуждава да плащаш за въглеродни емисии по 200лв на пломба, нали? Ако те принудят хората просто ще си правят зъбите в Турция например, защото и ти ще бъдеш на загуба, ако не увеличил цената за пломбата. Аналогията ти базирана на личен житейски път в случая е неудачна. Само принципно си прав, но случая с въглищните централи е съвсем различен.

Нито един лев компенсации от държавата.И плащаме тока на промишлени цени.А просто нямаш представа какви неща плащаме.Например за "производство" на биологичен отпадък.

Оплачете се на бациля и мамин делянчо да ви решат проблемите,които натвориха за 3 мандата хохо смешници

Те тези политики на убийство на българската енергетика няма да унижожат само стара загора, перник и хасково. Ми нали като унищожаваш енергеетиката всички заводи и индужстрия в държавата ще станат неспособни да се конкурират. Като ти е скъп тока индустриятаа и работните места ще отидат в китай. Вие луди ли сте ? Това ще удари цялата държава. Масово обедняване.

Интересното е, че дори в стара захора и перник има хора дето са гласували за затоплистите на христо иванов и кирчо... Ами не се ли сетихте, че така убивате родните си места ? Че радикално левите ще унищожат и циганизират градовете ви ?

Не искат да преговарят с правителството,да преговарят директно с ЕК.Да видим какво ще постигнат.Ако Манолов изобщо изтрезнее.

Ти кой мислиш че искарва тия хора на пътя? Те сами си тръгват, не е Ковачки! Кой според теб ще ухапе парите от европа, хората ли?

Сами си ходят?В събота от ТЕЦ Бобов дол директорът изпрати 39човека,които не бяха на смяна за Стара Загора.

Сами си ходят друг път.

Българи, колкото и малко вече да се чувствате такива, подкрепяйте протестите, защото методично ни разпродават. Най-накрая ще ни усвоят и тия дето имаме някаква родова памет ще ни наричат терористи, сепаратисти и бунтовници. Тия управляващи са вредни за България - вижте само кой подписва законопроектите - Пеевски, Борисов и Киро. Един от тях не е направил НИЩО за България.

Зрънчовците,те дадоха ли ви от милионите?Или си мислите,че енергетиците ще ви дадат тези 36заплати на вас?Ами ,не.Просто ще продължавате да се тровите с мръсния въздух .

пРОТЕСТ

Стара Загора да развива футбола и хазарта Да гледат Левски,Ицо,и Лудогорец Може и киноцентър да направят

Карта на износа и вноса на електричество за миналата година, от която виждаме една простичка реалност - България е единствената страна в региона която изнася ток, при това количества, които ни позволяват да се мерим и с най-големите европейски държави. Този отрасъл е от малкото неща в България, които ни нареждат "сред големите", които ни правят значими. И сигурни - защото не става въпрос за производство на маркови дрехи или мебели, а на електричество, тоест на стратегически за цялата държава, икономика и общество ресурс. Нерядко спасяваме целия регион, запълвайки недостатъка на съседите ни. На нас няма кой да ни го запълни, ако изпаднем в състояние на внос. Около половината от това ни производство идва от въглища. Без тях влизаме директно в графата вносители. Затриваме стратегическа индустрия, преимущество и сигурност. Защо? Защо трябва да го правим, докато в Китай за 2023-та година е започнало строителството на 37,000 мегавата нови мощности от въглища, одобрени са други 52,000 мегавата , а още 41,000 мегавата са обявени в проектна готовност? Ще се радвам някой да ми даде рационално обяснение на това, както и на въпроса защо генерално траекторията на континента и съюза ни изглежда да е към енергийно, индустриално и демографско самозаличаване. Защо, докато конкурентите ни строят нови ядрени мощности и самолетоносачи, ние, по върховете на цивилизацията ни, се занимаваме с Грета Тунберг?

Е вече няма да изнася "България". Това е бъдещето

И аз това се чудя, как тъй досега България дето е една врата в полето, се изживява като енергиен гигант. Комунизмът свърши, крайно време е да се махне и това.

освен това нямаме нищо друго и развито и европейско. Остават ни само евтиния алкохол и евтините жени. Ами ха да ни е честито. А еврогейовете винаги са ни имали за слугинаж. Сами сме си виновни за това!

Интересно, че блокираха Тракия когато свърши сезона на Бетономорието. :-)

Пътното осветление преминава на лед и фотоволтаични панели, предприятия сами си монтират фотоволтаични панели... Говори се,че 30% намаляват разхода за осветление. Населението намалява или е константа Турция пуска АЕЦ до 2 години Имаме излишък на турска газ за следващите 13 години платими от нас

България изнася 40% от произведената електроенергия. Държавните марици от началото на годината работят на 25% от мощността си. Да за какъв недостиг на електроенергия и вносна електроенергия говориш

Когато затворят въглищните централи вече няма да изнася, а ще внася. И това е бъдещето. ЕС има прието законодателство за ликвидиране на мръсните въглищни мощности.

Е,и? И да внасяме къде е проблема? Отчиташ ли,че всяка година се увеличава мощността на фотоволтаични панели и алтернативни източници?

Смятате ли,че следващите 13 години ще имаме излишък на турска газ,която е платена

Защо не искат да си внасяме електроенергия. С вносът ще диверсифицираме риска в енергетиката и ще пуснем много търговци да се конкурират за постигане на възможно най-ниски цени. Ще дойдат германски, холандски и белгийски търговци, които ще предложат по-добра услуга. В Брюксел са прави. Въглищата са минало. Безплатната енергия от слънчевото греене е бъдещето и хората това искат.

Аз съм твърдо за затваряне на американските тецове. Стига сме им пълнили гушите!

Аз съм за затваряне на всички ТЕЦ на въглища. Стига са ни диктували как да живеем и къде можем да отидем!

Лъгани многократно,но искат оставката на това правителство,което е от три месеца? Да си кажат,че протестът им е политически и да ходят на жълтите павета.А не да пречат на хората .

Свалихме един, за това, че бил прост и не бил чел книги, освен една. После 2,5 години други дваж по-некадърни се мъчиха да правят правителства и все не можеха, за да протрива Радев доволно ръце. Радев овладя машините и ПП със седем процента електорат беше напомпен до резултата на ГЕРБ с както сами казват "ала-бала с президента"! Вместо еднокнижник, получихме професор чел и дори писал книги. Сега пак отново не го харесваме, защото бил много учен. Премиера, де! Ако някой си мисли,че миньорите излязоха спонтанно на улицата дълбоко се лъже - каквито и искания да им удовлетворят е без значение - директивата е "оставка" на правителството, за да може Радев със служебното пак да прави "ала-бала"! Ако утре миньорите се приберат от кръстовищата, главата си залагам, че след ден -два те пак ще бъдат затворени. Ако не се сещате за какво да ви подскажа - срещу Истамбулската конвенция. Ако и тя отпадне ще се блокира заради кривите краставици - да се пускат в продажба. Крайната цел - България вън от ЕС и да бъде замъкната в Евразията на Путин. Копейкин е изкомандван да дерзае - той ще обере парсата от "ала-бала-та" с машинките за гласуване.

Аз съм твърдо за затваряне на американските тецове. Стига сме им пълнили гушите!

Въпросът не е дали ще има оставка, а кога..дали ще я даде този канален плъх със желание, или без желание

Всъщност се сетих! Защо убиха Кадафи? Първо - искаше да прави африканска банка Второ- искаше да продава петрола в злато, а не в долари Трето - искаше да водоснабди Либия, защото намерили много вода в пустинята. Спират да купуват вода от Франция! Ако си спомняте, Франция първа нападна Либия, но свършиха мунициите, че проплакаха на САЩ

Ти в кой век живееш моето момче? Не знам дали си забелязал ама интернета дето го използваш за да изкарваш пари с платените си коментари служи и за източник на информация. И независим само от твоята пропаганда.

Моето момче, Кадафи си го убиха либийците , след като го откриха скрит в една тръба под пътно платно. Прегледай има видео заснето. Никакви французи, никакви американци.

Не е въпросът в това кой физически уби Кадафи, а кой стана причината това да се случи, ако можеш толкова дълбоко да разсъждаваш.

Сигурен съм че енергетиците ще си намерят работа в чужбина. Нали в крайна сметка за това се борихме години - да пътуваме и да се разселваме свободно навсякъде по света. В ЕС има много работни места при добри условия и там тези хора ще бъдат добре посрещнати.

Защото първо не желая да се преквалифицират. И второ знанията им и уменията им са от началото на 20 век. Пък сега сме 21-ви век.

Ток ще се внася на европейски цени. Това е бъдещето. Както се внасят и повечето други стоки които ежедневно купуваме. Защо това да е непременно лошо.

Проблема е че пари не се дават за правелните неща! Аз ако си изградя инсталация на покрива с батерия ще ми пука ли за тока? И защо аджаба, като в другите държави излишната енергия не мога да я връщам в мрежата?

Ако имаш отровна и замърсена вода в двора пак ли ще я пиеш или ще ходиш с водоноската? Абе какво ще кажеш след като имаме злато да вземем и да го рафинираме в България по най-евтиния начин- с Арсен? Защото нали евтино? Че даже тия канадците пет пъти повече ще ни плащат ако го разрешим. Вярно след него остава такова замърсяване, че няма почистване. Ама според твоята логика защо пък не?

А е с живак.

Братчето, Тъкмо си сложил супер пречиствателна станция. Такава, която от морската вода прави за пиене. Вложил си пари. Водата вече е годна за ползване. Но, някой ти казва, че трябва да купуваш от Франция

И лъжеш че си сложил и се опитваш да си продадеш водата да я пият другите докато ти пиеш само бутилирана вода от магазина. Нито една от тези централи не е инвестирала и един лев за пречиствателни инсталации.

Ей хора! Това са 100 хиляди човека! 100 хиляди съдби! Заради някакво измислено затопляне, което си е циклично, ще разбиете живота им! Че те само пожарите в САЩ и Канада, отделят повече от колкото тецовете. Замислете се, не бъдете глупави

И останалите 6 милиона сме длъжни да плащаме за да имат тия 100 000 работа? А те що не могат да си намерят друга работа, както и аз и моите приятели си намираме когато ни съкратят?

Че пряко засегнати са 12-14хил.Тези уж 100хил.са косвено засегнати.

Не може да се променя законодателство на ЕС заради някакви тецове в България. И няма да стане. Да стоят по улиците колкото си искат. Цената на електричеството в България ще бъде същата като тази в Германия. Не може в една икономическа общност да има толкова различни цени на енергийните носители. Ще се изравнят към по високите в общността.

Честито на матриала :)

да стоят колкото искат, но не на магистралата. Ай сиктир от тях.