Честваме 143 години от Шипченската епопея

Президентът Румен Радев ще произнесе слово пред Паметника на свободата на връх Шипка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ааа Неее на османоислямо фашистката пропаганда ,целяща прикривянето на поражението на ислямският халифат, който бе унищожен от руската армия пре 1878 г и прикриването на 5 вековният етнорелигиозен геноцид на 3 континента.А Неее на османоислямските фашисти-тюркофили фанатици и жалките им писания.

Възмутително е както съдържанието на някои коментари, така и политиката на този сайт по отношение на това кои да бъдат изтрити! Поклон пред паметта на българите, загинали за освобождението на България, поклон пред подвига на българските опълченци! Не дължим благодарност на никой за освобождението си, защото то е преди всичко наше, българско дело! Войските на руския цар идват тук като завоеватели, а не като освободители! Крепостниците не са знаели какво е свобода! Българите по турско са били по-свободни, по-богати и са имали повече права и свободи от тях! Който все още може да разсъждава, нека си отговори на следните въпроси - имало ли е богати българи по турско - чорбаджии и християни? Имало ли е средна класа - занаятчии, търговци и земеделци? Може ли ли са да пътуват, да търгуват и да учат дори в чужбина? Колко църкви са били разрушени и колко са запазени до ден днешен? Защо все още сме християни в по-голямата си част, ако е имало кампания за ислямизация? Защо 5 века е имало само спорадични опити за освобождение и трябва да дойде френската революция и идеите на Монтескьо, за да се разбунтуват уж свободните народи в Европа, включително и нашия?

Освобождение на България от какво? Твърдите, че руснаците идват да завоюват и поробват, а ни освобождават. Изпадате в противоречие ... впрочем нищо не пречи днес да празнувате и геройските усилия на Сюлейман паша да отблъсне руското нашествие и съответно да запази така светлото за нас статукво

И кое не разбрахте? Къде е противоречието? Руснаците не идват, за да ни освободят, а за да ни поробят те! Не им дължим нищо! Прекланям се само и единствено пред подвига на загиналите българи за освобождението на България! Без подвига на опълченците войната е нямало да бъде спечелена!

да говорим за крепостните роби ... Ломоносов е син на изнемогващ и борещ се с живота рибар, Александър Суворов е син на дребен фалирал военен, а ние тук си оставаме на ниво попове и то много след крепостните

Османоислямо фашистка подлого тия въпросчета иди ги задавай на сюлейман паша лично.

- Насилствена Ислямизация е имало само на стратегически важни места. Като например Родопите, Добруджа, където се били разселени разбитите карамани, черкезите от Русия и т.н. - Неправоверните плащат джизие, което си е пар екселанс откуп за живот. А си го отказал опциите са две - приемаш правата вяра или се прощаваш с главата си. Плащат и още куп данъци като правото да гледат свине, да притежават алкохол и прочее данъци, които правоверните не плащат. - Богати българи е имало но те са били богати защото са обслужвали турците. Или шпиони, или събирачи на данъци, или продавачи за турската държава, примерно вълна за армията - Земеделци е нямало, цялата земя се е водила на султана, който я е отдавал на спахията, който е порзвал вече труда на селяните, които са имали известни права върху дадено парче земя .... - Търговци на практика е нямало извън санкцията на султана - Църквите първоначално са били схлупени и невзрачни за да не се набиват на очи на турците

Няма почти нищо вярно! Както вече казах въпросите са за тези, които могат да си отговорят на тях! Но дори и да приемем, че отговорите са правилни поне в някаква част, то поробените българи пак са били по-свободни от уж свободните крепостни селяни в Руската империя, които уж идват, за да ни освободят!

АА НЕ, ГЯУРИ МЕКЕРЕТА ИБРИКЧИИ НА "добрите-чичковци" зяптиетата НА ЗАПЛАТА В АНКАРА ОБСЛУЖВАЩИ ОСМАНОИСЛЯМСКИТЕ ФАШИСТИ И СМОТАНАТА ИМ ПРОПАГАНДА ПРИКРИВАЩА 5 ВЕКОВЕН ЕТНОРЕЛИГИОЗЕН ГЕНОЦИД НА 3 КОНТИНЕНТА. Аааа НЕ ВЪН ВАЩА СЕМКА ПРЕДАТЕЛСКА МАРИОНЕТКИ ГНУСНИ

Ние комунистите и наследници техни сме мноого благодарни на братушките за добрия живот след 1944г. Винаги ще помним тези години с много обич и поклон

ИЗПЛЮХТЕ КАМЪЧЕТО ПАРТИЙЦИТЕ ... САМО, ЧЕ ЗАБРАВЯШ, ЧЕ СЕ СЕ СЕ РЕ НЯМА ВИЩО ОБЩО СЪС СЕГАШНАТА РАССИЯ! И ИЗОБЩО, БЛЯДОВЕТЕ В МОМЕНТА И ТЕ НЕ ЗНАЯТ - КОИ СА, КАКВО СА, КАКВИ ИСКАТ ДА СА И Т.Н... МЯТАТ СЕ КАТО ПИЛЕ У КАЛЧИЩА ТУ ВКОПЧЕНИ В ЧАСТ ОТ МИНАЛОТО /КОЕТО ИМ Е ИЗГОДНО/, ТУ В НАСТОЯЩЕТО , ТУ В ПРОЕКЦИЯ КЪМ МИНАЛОТО .... ПЪЛНА КАША ИМ Е В КРАТУНИТЕ ..ЩОТО РЕАЛНО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО Е ТОВА "РАССИЯ" И ИМА ЛИ ТЯ ИЗОБЩО ПОЧВА НА КАРТАТА!

Слушай ,чуй ;най-накрая; след Национализацията 44г. НИЕ направихме и Приватизацията която започна от времето на Горбачов и я завършихме до Костов ,а и по негово време. Та сме благодарни на ссср и Русия--тя мисли за нас и ние за тях. А Бойко нещо обърка и не ни дава и на нас власт

Радев е сред хората, а Борисов се крие, повече от Орешарски

Докато Борисов със сигурност работи за страната ни ,Радев търси хора , които да го слушат как плюе правителството. И за това се води на заплата.

Борисов е избран с купените гласове на циганите! Първи приятели са му мюсюлманите и еврогейовте.

Президент Радев бе посрещнат на Шипка с радост и аплодисменти от българите, дошли да почетат паметта на героите. А ББ пак се крие някъде ...

ББ е в циганските гета, агитира основните си гласоподаватели.

ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ

5 вековен етнорелигиозен геноцид на 3 континента, над 250 милиона жертви,първо чумната пандемия после османоислямските фашисти окупатори,кланета,живи са горили християните и семействата им отказали да приемат исляма,унищожаване на църковни храмове и параклиси търговия със роби, последното османофашистко изтъпление е арменският геноцид 2.3 милиона арменци жертви на османските фашисти. Когато кривоглавият немитият, мърляв, неграмотен башибозук нахлува в Константинопол и на Балканите до Адриатика е гледал със зяпнала уста и течащи лиги,архитектура, училища,павирани улици,бани,канализация,занаятчийски работилници,красива природа. Лесно е да крадеш наготово музика,традиционна кухня,занаяти и да си преписваш заслугите на другите за собствени и да захранваш османо фашистката си МАНИЯ за "величие" 5 вековното робство спира икономическото развитие на на държавите попаднали под игото на халифата но не и образованието, пороцента на грамотните сред поробените народи е бил многократно превишавашт този на башибозуците-гяури,орки. Благодарение на православни свещеници и непрестанната борба за свобода и независимост на хайдути,воеводи,комити,революционери и народни будители народът ни е съхранил вярата,културата,традициите и грамотноста. ЧЕСТ И СЛАВА ЗА БРАТЯТА РУСИ И ВСИЧКИ ОПЪЛЧЕНЦИ,ЧУЖДЕНЦИ ДОБРОВОЛЦИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ВЕЧЕН СРАМ И ПОЗОР ЗА османоислямските фашисти окупатори и предателите-марионетки.

Презирам всеки чуждопоклонник! Поклон пред паметта на загиналите бьлгари за свободата на България!

Русомразците са башибозука на Англията и Франция та заради които 5 века бяхме под турско робство.Те продадоха България и докато ги има

Мангалите никога няма да приемат факта, че братска Русия ни спаси от исляма!! Това е основната разлика между българин и български гражданин.

Русолюбците са съвременните еничари!

Мюсюлманино, ние българите сме християни. Руснаците са християни. Така, че мюсюлманино бегай към Анадола!

До "гордия гяур" ти бягай в руската кочина, аз съм в родината си! Не ми пука какви са руснаците - християни, мохамедани или будисти! Презирам всички чуждопоклонници! И между драгото релитията ми е православно християнство!

Русолюбците са днешните еничари. Не дьлжим нищо на никой! Срам и позор за чуждопоклонниците!

Този Галфон президента днес е типичен пример как разделя нацията. Вместо да работи за единение както е записано в конституцията, а и това му е работата той не знае за какво е избран. Или, ако го прави умишлено значи работи за чужда държава. Жалко! Заради него ще намразим и празника и руснаците. Майната им на парите дето взима по 12 000 заплата на месец вече четири години ами е заобиколен с родоотстъпници, които му пишат речите, бивши ченгета от Държавна сигурност, работещи срещу интересите на Родината. Пълен провал отвсякъде. Да ни е обеца на ухото като не познаваме за кого да гласуваме. Добре, че му изтича мандата догодина и отива на бунището на историята.

На Шипка опълченците са били руски войници, в състава на руската армия. Въоръжени с руско оръжие и командвани от руски офицери. Заклели са се на руския император и благословени от руския патриарх в името на нашата свобода.

Арнаут лайфс матер.... Няма ли сега някоя неолиберална тиква, да ни убеди, че трябва да паднем на колене, "защото подведени от злите руснаци и в съдружие с тях, нашите прадеди са претрепали армията на великия филантроп Сюлейман Паша....." ?

БКП БСП ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА НЯКОЛКО ПЪТИ. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЗАДНО С ВИЦЕТО ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА!!!

Циганите и мюсюлманите като теб да запалят българските си паспорти! Мангал!

Поклон!

Когато руснаци и българи са заедно, винаги побеждават всяко зло.

И ти натрисат същото, Светла

Вие мангалите никога няма да преглътните факта , че братска Русия ви еба мамата и ни освободи от исляма.

Шипченската епопея?!?!?? Майка ви мангалска, каква епопея бе?!? Червеи долни!!! Там са загинали БЪЛГАРИ !!!! В борбата срещу мюсюлманите!!!! И РУСНАЦИ!!! .... Епопея е на майка ви дупката. Да живее България!!!! Исляма е ЗЛО!

Знаменателно събитие за всеки българин но участието на Румен Радев разваля и опорочава всичко. Онези хора са се сражавали за свободна България а Радев продава страната ни на Русия. Неговите хора на всички митинги развяват чужди знамена. Радев е жалък продажник чието място е в затвора.

2020-08-22 10:49:28 Русия (нерегистриран) Ако искаш й благодари. На никой не му пука. Важното е, че празника го има и хората отдават почит на загиналите за свободата на България български опълченци и руски войни! ---- НА АСПАРУХ , СИРЕЧ НА 1-ОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО, БЕЗ КОЕТО НЯМАШЕ СЕГА ДИ ВИКАШ, ЧЕ СИ "БЪЛГАРИН"? ПП. МЕЖДУ ДРУГОТО, АКО СЛЕД 1878 Г СЕ ПОЯВВА 3-ОТО БЪЛАГАРСКО ЦАРСТВО, ТО ПРЕЗ 44-А СЕ ПОЯВЯВА "4-ОТО БГ ЦАРСТВО", А ОТ 1989 Г ВЕЧЕ Е 5-ОТО "БГ ЦАРСТВО" ! И В ТАЗИ ВРЪЗКА - КВО ОЩЕ СЕ КЛАНЯШ НА ГЕРОИ ОТ ОТМИНАЛИ ЕПОХИ , КАТО КАКТО КАЗАХ - ВЕЧЕ СМЕ В" 5-ОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО" ?! НЕЩО МАЙ СЕ ОПИТВАШ ДА МИ МАНИПУЛИРАШ ПОВЕДЕНИЕТО И МИСЛЕНЕТО "ДНЕС", ЧРЕЗ НЯКАВИ СЪБИТИЯ "ОТ ВЧЕРА" ! АМА "ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА", А "ДНЕС СИ Е ЗА ДЕНС" ДАЛИ СИ ПОЧТЕН ЧОВЕК, СЕ ПИТАМ ???

Тия брътвежи за вчера и днес не минават. Празникът си е празник и хората отдават почит на загиналите за свободата на България, а ти заедно с двама-трима други може да не отдавате. На никой не му пука за вашите въжделения!

ТО ПРЕЗ 1395 СЪЩО МНОГО СА УМРЕЛИ В БОРБАТА ... ЩО НЕ ГИ ЧЕСТВАШ И ТЯХ ? НЕЩО ИЗБИРАТЕЛНИ СА ТИ "ЧЕСТВЕНИЯТА", КОЕТО ГОВОРИ ЧЕ НЕ СИ ПОЧТЕН И ОБЕКТИВЕН ЧОВЕК ... А ШИБАН БЛЯД, ИСКАЩ БЪЛГАРИЯ В ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ, ККАТО БЕШЕ ДО 89-А ГОДИНИ ... ТО НЕ, ЧЕ НЕ ПРОДЪЛЖАВА...

С това евала обезмисляш поста си!!! На български думата е браво!!!!!

Българите Християни нямали право да стават чиновници, нито да служат в армията.Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението че да лъжесвидетелстваш срещу гяурин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това. ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калпаци. На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата. Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма. Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар. Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като добитък ги отвеждали в големите градове. Там имало тържища за роби. Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра. Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя. Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания. РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г. А Робството в Османската империя се запазва чак до Първата Световна война. Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол( Истанбул) от 1913 до 1916 г., твърди в своята „История на посланик Моргентау”, че имало банди, които продавали бели роби по време на неговата служба. "НИкой, който притежава един РОБ, НЕ е беден", гласяла една Ислямска поговорка. Ето защо всеки Мюсюлманин мечтаел да си има роби, които да работят вместо него и да го издържат. Мюсюлманин разполагал с живота на своя роб. Султан Мехмед Втори наредил да отсекат главата на негов роб, за да покаже на Италианския художник, който го рисувал, как се свиват шийните мускули. Когато при Турски Кадия( съдия) доведат българин, несправедливо обвинен от Богати турци, за да си придаде важност, Кадията подръпвал от наргилето си. Но той вече е взел решение в полза на своите, ислямисти. Кадиите( турски съдии) си затваряли очите, когато Мюсюлманин ограбвал или убивал гяури( българи). Думите Бакшиш( подарък) и РУшвет( подкуп) са турски. Ахмед ДОган е трябвало да го гръмнат още при Освобожението на БЪлгария- 1878 г да вземат парите на всички араби и турци, да ги вържат с вериги и да подскачат по пазарите като мечки. Но и сега НЕ е късно да утрепят Ислямския Шпионин и да му вземат това, което тоя е откраднал от нас, българите.

Героите никога няма да бъдат забравени. Безсмъртна ще бъде тяхната слава. Предателите също, включително сегашните.

кои герои?

Поклон пред загиналите за свободата на България!

С това евала обезмисляш поста си!!! На български думата е браво!!!!!

akud

чехъла само чака подобни национални поводи да бълва комунистическа пропаганда. радев ако обяви , че утре ще изнася реч на някое место без важна дата за Българите се обзалагам, че ще иа 10 човека и една телевизия

Това ни е пРезидента

Доган и Пеевски и ДПС разпределят порциите в Чистата и Свята Република за която е умрял Левски. Явно потомците на Левски и на тези Опълченци са едни страхливи мишки.

Дръжки ! Генералите от ДС , бившите висши функционери на БКП и техните деца разпределят порциите и държат всички печеливши отрасли ! Доган и Пеевски са за парлама .

На връхШипка по правило неходят отДПС-то и Баце.Последния дали е турчин или е много...

Очаквам с нетърпение прецедента да издикламира трогателната реч без запънки и недомлъвки написана му от Десу Травестита :)

Да благодарим на Русия, че единствено тя откликва и обявява война на Турция след нечовешките кланета в Батак и бруталното потушаване на Априлското въстание!

Еххх... да бе прочел някоя книжка, преди да изтърсиш тази глупост... Руската империя вече си е била във война с Османската империя. Трепели са се в Кавказ, където руснаците са губели. За това и Царят и решава да мине в гръб и да удари през балканите. Чисто вътрешни имперски стратегии. Нищо общо с това, кой и кога е измирал на балканите... Не забравяй, че същата тази империя толкова много ни обича, че когато сърбите вероломно ни нападат, бърже изтеглят всичките си офицери. А по време на балканските ни удрят в гръб с румънците... Заври си благодарностите знаеш къде...

Би ли споделил с аудиторията, какво точно пушиш?

Не пуша. Чета книги. Не е зле и вие да прочетете някоя и друга. И да спрете пушенето. Няма да навреди. със сигурност ще помогне.

Празникът си е празник, а ти можеш да си квичиш сам някъде. Не ни пречиш!

Ех, глупи, разбира се, че празника си е празник! Аз съм благодарен на хората, които са загинали. Но не съм благодарен на империята! Не виждам и смисъл да и благодаря 100 години по късно. Виждам, че ти е трудно да осмислиш, какво казвам, за това и няма да се хабя повече. То ако имаше акъл, щеше да четеш и да разбереш...

Неук си. Чети историята. Има цариградската конференция, решения дипломатически натиск, съюз преди войната. Сърбите и Румънците вземат доста. А в Руската армия е имало дори японец. Чети брато, да не си останеш толкова тъп

Пак не си разбрал за Шипченската Епопея. Русия е единствената страна, която откликва на призивите за война срещу Турция след варварските кланета в Батак. Чети, чети...

Тъй, тъй, няма да вярваме на историческите книги, а ще четем пропагандата от соца, за да ти угодим...

Честит празник заблудени мишки.

Нека не забравяме, че точно тук са и Българските опълченци, които рамо до рамо с руските воини извоюваха Свободата на България след 5 вековни унижения. Вечна слава на героите! Позор за потурнаците.

а бе ти идиотлиси бе? боевете ва връх св. никола са 1877г! независимостта на България - 1908г! това са 31 години едно цяло поколение!

Ти докога ще се правиш на утрепан, Ибрикчи? Откога България има химн, знаме, герб и армия? Самият факт, че независимостта е обявена на 22 септември 1908 г, не означава, че вече от 30 години не е имало България. Кой я обявява тази Независимост? Българският княз, който става цар! Щом е имало български княз, имало е и България, везире.

прочети какво съм ти писал в 10:48:11 ч.

Население на България през 1946 година - 7 029 349 души. Население на България днес - под 7 милиона! За 74 години българското население е с отрицателен приръст! Важно е да се отбележи обаче, че от този период негативната тенденция е само през последните 30 години. 1/3 от тези 30 години управлява ГЕРБ, през чието управление не се прави нищо за намаляване на тази тенденция! Населението на Германия през 1946 г. - 64 260 000 души. Населението на Германия днес - над 83 милиона души. За 74 години немското население е с положителен приръст от близо 20 милиона! Населението на Япония през 1946 г. - 75 300 000 милиона души. Населението на Япония днес - над 126 милиона души. За 74 години Япония има положителен приръст от 50.7 милиона души. А после някои форумни индивиди се опитват да обясняват, че навсякъде било еднакво! Да, ама не! Заключението е, че политиците си осигуряват семействата - образоват си децата, докопат някой друг "евтин" имот, някоя друга офшорна банкова сметка. А средностатистическия българин плаща и неговите деца плащат с поколения за този пир по време на чума! Ето още данни за България: година;родени;умрели;естествена промяна 1990 105,180 108,608 -3,428 1991 95,910 110,423 -14,513 1992 89,134 107,998 -18,864 1993 84,400 109,540 -25,140 1994 79,442 111,827 -32,385 1995 71,967 114,670 -42,703 1996 72,188 117,056 -44,868 1997 64,125 121,861 -57,736 1998 65,361 118,190 -52,829 1999 72,290 111,786 -39,496 2000 73,679 115,087 -41,408 2001 68,180 112,368 -44,188 2002 66,499 112,617 -46,118 2003 67,359 111,927 -44,568 2004 69,886 110,110 -40,224 2005 71,075 113,374 -42,299 2006 73,978 113,438 -39,460 2007 75,349 113,004 -37,655 2008 77,712 110,523 -32,811 2009 80,956 108,068 -27,112 2010 75,513 110,165 -34,652 2011 70,846 108,258 -37,412 2012 69,121 109,281 -40,160 2013 66,578 104,345 -37,767 2014 67,585 108,952 -41,367 2015 65,950 110,117 -44,167 2016 64,984 107,580 -42,596 2017 63,955 109,791 -45,836 2018 62,197 108,526 -46,329 2019 61,538 108,083 -46,545 Общ брой родени в България за периода 1990-2019: 2 192 937 Общ брой умрели в България за периода 1990-2019: 3 337 573 Общ приръст на населението в България: -1 144 636 Население на България през 1989 година - 9 009 018 души. Население на България днес - 6 900 000 души. За 30 години населението на България е намаляло с 2 109 018 човека, като 1 144 636 от тях са умрели! 1/3 от това време управлява ГЕРБ, тоест България е намаляла със 703 006 души през тяхното управление!

идиотино, днес българите сме над 11 000 000! 7 000 000 тук, и още над 4 000 000 живеят, творят, работят и учат в голямото семейство наречено европейски съюз! днес всеки свободно може да иде и живее където си иска! няма изходни визи, няма и задължително жителство!

5 милиона българи тук и над 4 милиона цигани и турци навън

Да видим дали Радев ще сее и днес комплекс за благодарност към Рассия, както преви от четири години. Защото тази важна битка от 1877 г. отдавна е превърната от рашките в окупационен символ.

До той: аз много пъти съм казвала, че българската история е пълна с лъжи, ама разни фалшиви родолюбци, националисти и патриоти никога не признават истината. Сега и ти я казваш, но вероятно ще те изпсуват и мен също. Комплексирано и злобно племе сме, ама карай да върви.

хич да не ти пука! истината е вечна

Разбира се, от турска гледна точка вие сте абсолютно прави, за вас това си е окупация. Но за нас българите, Свободата е всичко и е извоювана точно на този връх през тази война. Единствено битката при Елена през декември 1877 година се подценява, а тя има също толкова решаващ принос за изхода на войната.

тъпи, свободата идва в България 31 години след тази незначителна битка, и то въпреки съпротивата на россия!

"умни", а може би и красиви. България има знаме, химн, герб, Народно събрание и армия от 1878-79 година! Такива са фактите, само изперкалите, брадясали седесари плямпате глупости.

княжество България е трибутарно княжество на отоманската империя! източна румелия си е вилает на отоманската империя! тази историческа истина колкото и да се мъчите да я заобикаляте, няма начин да я скриете! България е независима държава от септември 1908г, и то въпреки российската империя!

Охлюве, набиването на българи на колове и на дрането им живи приключва през 1878 година. Благодарение на Русия. В някои области, благодарение на усилията на западноевропейските лицемери, които връщат половин България обратно на Осм. империя издевателствата, макар и не толкова големи, продължават и след това. А ти продължавай да изопачаваш фактите, Потурнак.

Мараба, Мелиха.

Хайде да го изчакаме Радев да си прочете речта.Може би да не говори за партии, мутри и всякакви комунистически глупости.......

Надявай се. Отиде му надника иначе.

България е била най- богатата част на Османската Империя, а сега е най- бедна, защо ли ?

Бай Ганьо прави нещата както ги е правил баща му, който ги е правил както ги е правил дядо му, който ги е правил както ги е правил прадядото на Ганьо и така назад до цар Шишман. При което между другото светът дърпа напред и другите като видят, че ги спират и започват бунтове. Което ги държи бедни. Примерно гърците развиват флот, който за да търгува му трябва турско разрешение. Ганьо шие аби с иглата и продава на бея. Гърците се бунтуват и турците ги колят, Ганьо пърди доволно и продължава да шие с иглата и беят да му подхвърля по някой грош. Ей това е разликата

След 143 години на СЛАВНА ПОБЕДА подигравката със паметта на загиналите ГЕРОИ НА ШИПКА И ВСИЧКИ НАШИ ПРАДЕДИ ПОИЛИ ТАЗ ЗЕМЯ СЪС КРЪВ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ,ЕДНИТЕ ПРОДАВАТ ИСТОРИЯТА НИ ПО АУКЦИОНИ НА ЗАПАД ДРУГИТЕ ИМ ПОДАРЯВАТ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА ,БЕЗ ЕДНА ПРОЛЯТА КАПКА КРЪВ! еничерите-чорбаджии сюнетчии-ибрикчии,тюркофилни-фанатици, предатели, верни на "добрите-чичковци" башибозуците заптиета, продължават безочливо да обслужват геополитическите интереси на османоислямският фашистки халифат.СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАС ПРЕДАТЕЛИ! ЧЕСТ И СЛАВА НА БРАТЯТА РУСИ ВОДЕНИ ОТ ГЕН.СТОЛЕТОВ,БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ,ХАЙДУТИ,КОМИТИ,ВОЕВОДИ,РЕВОЛЮЦИОНЕРИ И ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ ДОБРОВОЛЦИ УЧАСТВАЛИ В РАЗБИВАНЕТО НА ОРДИТЕ ОРКИ

Този нещастник пРезидента опорочи епопеята на Шипка. Заради него хората ще намразят и празника и руснаците. По-прост президент не сме имали. Словото вече ще му го пише руския патриарх, за да не оплете конците, че само кликата на Путин приема Радев в Москва. От демократичните, нормални държави отдавна е отрязан и е в международна изолация. Я, пак Галъп и Афис да потвърдяр "високия" му рейтинг сред обществото. Смешници!

Радев ще произнесе слово и тиквата ще се насере.

След 143 години на СЛАВНА ПОБЕДА подигравката със паметта на загиналите ГЕРОИ НА ШИПКА И ВСИЧКИ НАШИ ПРАДЕДИ ПОИЛИ ТАЗ ЗЕМЯ СЪС КРЪВ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ,ЕДНИТЕ ПРОДАВАТ ИСТОРИЯТА НИ ПО АУКЦИОНИ НА ЗАПАД ДРУГИТЕ ИМ ПОДАРЯВАТ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА ,БЕЗ ЕДНА ПРОЛЯТА КАПКА КРЪВ! еничерите-чорбаджии сюнетчии-ибрикчии,тюрклфилни-фанатици, предатели, верни на "добрите-чичковци" башибозуците заптиета, продължават безочливо да обслужват геополитическите интереси на османоислямският фашистки халифат.СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАС ПРЕДАТЕЛИ! ЧЕСТ И СЛАВА НА БРАТЯТА РУСИ ВОДЕНИ ОТ ГЕН.СТОЮЕТОВ,БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ,ХАЙДУТИ,КОМИТИ,ВОЕВОДИ,РЕВОЛЮЦИОНЕРИ И ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ ДОБРОВОЛЦИ УЧАСТВАЛИ В РАЗБИВАНЕТО НА ОРДИТЕ ОРКИ.

поредната лъжа в и без това лъжовната ни история! тези боеве се водят не на шипка, и този епизод от поредната рускотурска война няма никакъв принос за независимостта на България, обявена 30 години по късно въпреки съпротивата на россия!

...хем неуки и неграмотни,хем злобни....

Османската Империя за 500 години ако искаше е могла да изтрие българите от земята, но не е искала. А българите какво сториха на турците ...

Изтупай си сламата от гърба бе ........ , на Шипка му се приходило !

Днес под тази статия ще се начетем на къси мисли и сбъркана логика. 80%-вите пак и отново ще демонстрират въпиюща простащина и робски манталитет. Понеже нито един от тях не може да различи руските воиници от освободителната война и съветските поробители от миналия век. Кучета на каишки, обичат си камшика.

Сега българите си продават на Запад жените и децата от глад.

ПРЕДИ ПЪК СЕ ПРОДАВАХ НА ИЗТОК - И ПАК МРЯХА ОТ ГЛАД, ИМАХА РЕЖИМ НА ТОКА, ОПАШКИ ЗА "КУЧЕШКА РАДОСТ", И ЧУКАХА КАМЪНИ В БЕЛЕНЕ, АКО КАЖЕХА "ПУТЛЕР КАПУТ"!

Да живее Българо-съветската дружба! Ура! Руски мекерета винаги е имало и ще има, но такъв галфон и то пРезидент едва ли.

Да произнесеш слово пред паметник е едно. Да ревеш и сипеш негативизми без значение къде се намираш е съвсем друга работа.

PEYTSCH

Дано да е за последно това с Радев...А че не той дава парите знаем ние, данъкопллатците...И за реставрацията и за знамето...и за неговия антураж...

Педал още ли с жив, бе?

Като си помисля сега къде е Турция и къде е България ...

Къде? Кажи къде? 10 милиона турци в източна турция живеят в дупки в земята!!! Това че са 80 милиона им позволява голяма армия не е постижение!!! И кат то харесва в анадолксото средновековие..дисагите, камилата и марш в Анадола

Нашите отдолу напъват, нашите отгоре се отбраняват.

Този безсрамник , за пореден път ще оскверни Българска светиня !

Какво чествате бе Мишки. Държавата е на Доган а вие по-добро няма да видите, защото не го заслужавате. Мускули стойте си в къщи, докато Доган раздава порциите във вашата държава.

Какво е епопея, някой пей ли ?

От да България дали ще празнуват?М

Братиньо бил ли е някога на Шипка ? Не е бил.

ТАКАВА ГЛУПАВА ДУМА НЯМА ТЯ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕЯ ДВАМА