Честито Възкресение Христово!

Вековна традиция за празника е на трапезата да присъстват боядисаните яйца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те са на един акъл с нацистите изброени от теб...

Христос възкресе на всички вярващи и невярващи, обичащи и мразещи!! Всички сме хора на света и не бива такива дни да ни разединяват!! ПО ВРЕМЕ НА ЧУМАТА COVID, СЪЗДАДЕНА ОТ "ЧОВЕКОЛЮБЦИТЕ" СЪЗДАЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА БИОЛОГИЧНА ВОЙНА ТРЪМП, СОРОС, РОКФЕЛЕР, КИСИНДЖЪР И ДРУГИТЕ 13 САТАНИНСКИ ФАМИЛИИ, НАДМИНАХА И ХИТЛЕР, А БОКО БАНКЯЛИЙСКИ И АГЕНТ СИМЕОНОВ се оказаха НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХРИСТИЯНИ. И сред православни и сред католици, и сред всякакви. Господ е в душата на всеки честен човек, а тия нечестивци служат на Дявола!! За подобни нечестивци още Ботев навремето е казал - "И пред олтара Бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи".

Много обичам да хапвам агнешко, нещо до 21 годишно.

Ахъм, добре, добре...

Много вярващи идиоти. Това ме радва. Трябва и вас да ви има, за да има от какво да живее "църквата" и милионите закачени за нея паразити.

Монголско племе сме

Бог, Аллах - все едно и също е. Един е Алах, а Мохамед неговия пророк. Един е Бог, а Исус неговия пророк. Въртим, сучем и всеки тегли чергата към себе си. Богословите и учените от всички религии не могат да се разберат, а само объркват хората. Как ще погледне един мюсюлманин на днешния свят за православните християни празник - с безразличие. Как ще погледне и един католик , ще се чуди, та за тях този празник е отминал. Ето защо повечето хора не вярват на религии, както се пее и в една песен на Битълс, че мечтата е един ден да няма такива.

Отговарям традиционно:ВОИСТИНЕ ВОЗКРЕСЕ! Мисля си обаче как ли би реагирал Исус син Йосифов ако има възможност да е всред на днес?Би се уплашил дори от името си както днес го произнасят.Той е Йешуа бен Йошка а Исус са го изкривили гърчолята които нямат в езика си шипящи звуци като ж, ч,ш,да не говорим са изметнатото от англосаксите Джизъс

Той е сред нас,човече.

Къде е сред нас, че нещо не го виждам сред нас?

Искате ли да ви чукна две яйца за празника ?

Боядисани в синьо от дънки?

Да ви поздравя с Рождество Христово, но като гледам писанията на "Джонката" и разни псевдо-фройд чернилки и простащини, се отказах!!! Завинаги! И да не забравите да си пуснете водата след обилния агнешки обяд, а пък и ако си измиете ръцете, еша си няма да има.......

Голям праз хапни, голяма дума не казвай.

#КОЙ От "политическа реализация" и брутално налагане на "законите" до "Радевото мълчание" "Повечето хора в действителност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а хората се страхуват от нея." Зигмунд Фройд Защо журналистите и политиците в България не отговорят с факти на един много прост въпрос: "Защо България е на първо място в целия свят по обща смъртност за ...2019/2020/2021 г. и защо това е неоспорим факт." Населението в България е 6.9 млн. от тях над 366 човека умират на всеки 24 часа. България е на първо място в целият свят по обща смъртност - над 15,433 на всеки 1000 човека. Над 75 % от работещите в България, заплатата им е до 1000 лв., но след взетите задължителни данъци и задължителни "осигуровки" (скрит данък) от тези 1000 лв, реално за цял месец "заплатата" е 780 лв., с други думи, над 75 % от "работещите" в България разполагат с 26 лв. за цял ден, а тези пари стигат само за храна, а за: деца, дрехи, лекарства, ток, вода, транспорт, течни и/или твърди горива, книги, задължителни предпазни маски... Над 30% от мъжете или всеки трети мъж в България умира преди да навърши 65 г., и затова пенсионните им вноски и другите им задължителни "осигуровки" са отнети в полза на държавата (реално това не са "осигуровки", а скрит данък). Това е неоспорим факт, но защо ти мислиш, че няма да си третия, колко удобно, но за #КОЙ. За тези над 366 погребения на всеки 24 часа, над 65% процента от все още живите, те не могат да платят за погребението на близките си, защото за "най-евтиното" погребение цената е над 1500 лв., но това е само първото задължително плащане, защото има и второ (след 1 година) задължително плащане, а то е също над 1500 лв. България е държавата с най-високата смъртност и най-ниска раждаемост в света за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Това показват данните на Световната здравна организация, „Индекс на болниците“ в областта на Акушерството и гинекологията, и World Population Review, и НСИ. Комбинацията на ПОСЛЕДНО (или близко до последно) място по раждаемост и ПЪРВО място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по съкращаване и заличаване на българските граждани в България за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Но тези факти, никога няма да бъдат показани от "обективните" и "нископлатени", много над 10000 лв. заплата всеки месец, журналисти в България.

Боколандия!

Ами ти сам си отговаряш на въпроса без да можеш да го разбереш. Едното е ПРЯКО СВЪРЗАНО С ДРУГОТО И ТВОЯ БОКО НЕ Е ВИНОВЕН ЗА КОЕТО. ИМАШ ТУК ЕДНО ПРЕСТАРЯЛО ВЪЗРАСТНО НАСЕЛЕНИЕ И ПОЧТИ НИКАКВИ ДЕЦА! КАК ИСКАШ ВЪЗРАСТНИТЕ ДА НЕ УМИРАТ И ДА НЕ СМЕ ПО ТАЯ ПРИЧИНА НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ? МОЖЕ ЛИ СТАРЕЦ НА 85-100 ГОДИНИ ДА НЕ УМРЕ, А ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО? ТОЙ ДА НЕ Е ИСУС ХРИСТОС? ГЛУПАК!

Как така всяка година възкръсва в неделя, защо не е в сряда например ?

Щото така заповядват поповете. В петък разпънат на кръста-Разпети петък. В събота свален от кръста и погребан. В неделя гробът е открит празен, следователно по логиката на суеверните хора щом в гроба го няма тялото на Христос значи обезателно е възкръснал. И между другото още тогава между римските военачалници е съществувало мнението, че трупът ще бъде откраднат от гроба през нощта от учениците му, за да твърдят на следващия ден и убеждават хората, че Христос е възкръснал. Което и реално става. Възкръснал в неделя. А колко хиляди недели и стотици хиляди недели са минали оттогава? Всеки седми ден е неделя.

Христос воскресе! Воистина Воскресе за всички вярващи, неверващи, гностици и неграмотници... Един път в годината си позволяваме да възкресим у себе си Христос, а с него и вярата ни в Доброто, което често е задушавано, убивано, изтезавано от силите на злото, които в днешните дни са особено активни по всички посоки на света ни и Земята, която обитаваме и волно или неволно замърсяваме, като с това унищожеваме не само всичко, което е създадено преди нас, човеците, а унищожаваме и нас самите. но четейки историята си или библията (която също е една история), можем ясно да видим и разберем, че човекът е склонен към само-унищожения, войни, (брато)убийства, робовладелство, алчност и много податлив на духовна проказа и падение. дали човек е бил създаден да бъде част от злото, което се опитва да помрачи живота на тази изстрадала от човечеството Планета? дали човекът е една грешка на природата и саможертвата на Христос е била напраздна? всеки може да си отговори на тези въпроси поглеждайки в себе си, но чрез делата си, а не чрез празнословни обещания и не в броеница от кухи от съдържание думи. Весел Празник! Много смях и Умната, човече! :-)))

Е, КОЛКО ПЪТИ ще възкръсва Господ? Нали веднъж е възкръснал ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ някъде? Все едно аз който съм се родил преди 35 години, след малко да се родя отново. И изобщо всяка календарна година повторно, подесетно и постотно да се раждам на същата дата на която съм роден преди 35 години. САМО АЗ ЛИ ВИЖДАМ ТОВА НЕСЪОТВЕТСТВИЕ?

Не съм вярваш но, честит празник на всички вярващи, всеки има нужда да вярва в това което е избрал! Погледнато от практичната страна на нещата обожавам варени яйца и козунак....

Християни ли са убили Исус Христос ?

Ами Евреите като цяло седят в корена на неговата смърт....

Исус Христос не е ли евреин ?

Исус е точно ЕВРЕИН. А ПРЯКАТА ПРИЧИНА за разпъването му на кръста е, че той заедно с учениците си ОТИВА ДА ПРАЗНУВА ПАСХАТА (ЕВРЕЙСКИ ПРАЗНИК, СЕГА ГО НАРИЧАТ "ПЕСАХ В ИЗРАЕЛ) в Ерусалим или около Ерусалим. И малко след като той и учениците му отпразнуват ПАСХА-ПЕСАХ, той е заловен,съден и по древния римски обичай разпънат на кръст. На кръста са разпнали не само Христос, това е било форма на смъртно наказание в древния Рим, използвано масово.

Исус имал ли е Ролекс и каква кола е карал ?

Когато отвориха досиетата, видяхме тези които управляват църквата на кой господ се молят. Вярвайте им, целувайте им ръка и приемете че са осенени с божия благодат, щом това ви е християнството. Бълг. народ умре да го мамят, щом Боцко, толкоз години успя.

Христос Воскресе ! ♥ И води Бойко след себе си !

Кога комунягите станаха вярващи християни ?

Вяра в Бог - да, вяра в религия - не. Исус е светла личност в историята на човечеството, но чак пък да е възкръснал жив на небето, колкото и да ни внушават че е така, не бих им се вързал. Без възкресение не би останало и помен от религия, а от нея има лапачка и това драгите "отци" не биха допуснали.

Едно време така говореха "другарЕте" на партийни събрания. Баш така. Едно към едно с тех говориш.Достойно чедо си.

Всеки има право да вярва в каквото ще. Аз вярвам в Бог, а не в чичо поп, правиш ли разлика. Бъдете толерантни и уважавайте чуждото мнение, иначе нищо не струва, празна вашата вяра, байганьовска.

Значи от 7 милярда населения има поне 4 милярда които не вярват в релиигии....това значи ли че всички са комунисти... Сега като приказвате, не го правете с гъза си. Не съм комунист но и аз не вярвам в богове и религия, вярвам в добротата на човека, вярвам в героите ни, Левски, Ботев и баща ми. Не вярвам на измислени герои с които си промивате мозъците. БИБЛИЯТА Е ПРОСТО ЕДИН РОМАН И НИЩО ПОВЕЧЕ

Христос Воскресе! Честит празник на всички! За едни повод за любов и смирение, за други - повод да се наплюскат до откат... Но, каквито и да сте, вярващи и невярващи, просто правете добро. Това се връща.

✨Х Р И С Т О С ✨ ✨В О С К Р Е С Е !✨

Който разбрал, разбрал... Православният човек не дели хората по никакви признаци.Така ,както и Господ не го направи.

Така е все едно като "хепибърдейтую".

Само за пожелания сте. Ще горите в ада заради лицемерието . Господ гледа и знае какво вършите.

В крайна сметка научете се да пишете правилно! НЕ СЕ КАЗВА ЮДА, А ИУДА. ЧЕТЕТЕ О БРАТЯ....!

Важното е дали посланието е добро. Ама и ти си чедо на дявола ,живееш за опаковката

Иуда е на руски бе тъпчо...ТУКА Е БЪЛГАРИЯ И СИ ИМАМЕ БУКВА ЗА ТОВА "Ю"

Христос Воскресе !

Е, КОЛКО ПЪТИ ще възкръсва Христос? Нали веднъж е възкръснал ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ някъде? Все едно аз който съм се родил преди 35 години, след малко да се родя отново. И изобщо всяка календарна година повторно, подесетно и постотно да се раждам на същата дата на която съм роден преди 35 години. САМО АЗ ЛИ ВИЖДАМ ТОВА НЕСЪОТВЕТСТВИЕ?

Казал да помагаме на слабите. Бежанците са в беда , нека им помогнем ,нека отворим домовете ни за тези хора , бежанец бил и Исус

Демек християни бият и използват роми и мигранти , крадат и лъжат когото могат ,мразят всеки който е различен ... Български християни, този тъжен виц

разделението на църквите по национален признак се нарича етнофилетизъм. в Символа на вярата е указано - "Вярвам в ЕДНА Свята, Вселенска и Апостолска Църква", другото е все едно да разпарчатосаме тялото Христово. За жалост , православната ни църква прави точно това, дори й е била наложена схизма заради това. Но....дълго е. Който разбрал, разбрал, другите да четат. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Псевдохростиянин си . Помогни на слабите и не кради от хората. Хора като теб са убили Исус. Иначе можеш да ми кажеш...тази дума етнофилетизъм... Българска ли е

Воистина воскресе! Светли Великденски празници на българския народ и всички православни!

Десетте Божи заповеди 1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене. 2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи. 3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог. 4. Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог. 5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята. 6. Не убивай. 7. Не прелюбодействай. 8. Не кради. 9. Не лъжесвидетелствай против ближния си. 10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък - нищо, КОЛКО КОЛКО КОЛКО НАРУШИ?! Кажи бе мутро ПРОСТА!!!

Христос воскресе за всички християни,които обичат,които са толерантни и смирени,а за тези,които мразят,които се давят от злоба и желание за мъст да знаят,че господ бави,но не забравя!

И води Бойко след себе си !

Скоро ще почитата ЖиЗинПин, като Китайските Християни, в чийто храмове всички портрети на Христос бяха сменени с тези на Жи преди 2 години! КОВИД покори Света за Император Жи!!

Христос Воскресе! Да сте живи и здрави всички! Бъдете добри, за да ви се случват добрини! Здрави да сте, също и вашите семейства! Обичайте и живота ще ви обича! Бъдете Благословени!

Честит празник, братя християни!

Христос Воскресе, Мехмед! Бъди смирен и Благословен!

христос възкресе - ясно. честито. тя и демокрацията умрЕ, ама ще възкръсне ли?

Идиотия до шия. То нека има човещина, морал, уважение, сила, но защо да е през посредствеността на религията?

Не се правете на по-набожни от колкото сте защото това също е грях

Христос Воскресе! Честито Възкресение на всички Православни и приятели на Русия!

за да Живеят БогоИзбраната Раса от Юдеи! Р0бе, Г0й, на Тръстиката!

СВЕТОТО ЗАЧАТИЕ на Божият Син. Яйцето е точно на това символ - на оплодения Живот. Червеният цвят е цвета на Богородица, на Майката, на прекрасните червени носии на БогАРката. Червения пояс на кръста на БогАРина, защитаващ го чрез символа на Богородица - Червения цвят. При раждане до 40 дни на бебетата се връзва ЧЕРВЕН КОНЕЦ - Богородица ги пази като Майка. Затова има зайчета(при католиците) - символ на ПЛОДОВИТОСТТА на Богородица. В нито 1 народна песен и обичай няма и намек за мъчения, унижения, смърт на Божият Син. Светата Троица от Небесен Отец, Богородица и Божи Син са ИЗНАЧАЛНИ, ВЕЧНИ, БОЖЕСТВЕННИ, БЕЗСМЪРТНИ. Техните обръщения към смъртните хора са ЛЮБОВ и ПРОШКА. Не болка и унижения....

Исуус е Черен!

Единственото Божество на тази Планета е Био-Оръжието на К0мундетата от Пекин - Вирусът на Уханската Чума, чиято Проказа скоро ще Възкръсне Отново!!

Луцифер е велик хвала нему.

Ше те глАсат манафите тебе!

Няма отърване от религиозната пропаганда. Проклетници.

Воистину воскресе!

Бляк Лайфс Метър!

Страстите Христови!

КОВИД-21 Воскресе!!

Прост народ ..

пиши само за себе си

Христос Возкресе

Воистина Возкресе!

Сега някой сведущ да каже как е правилно да се отговори: Воистино Воскресе! или Во истину Воскресе!

https://stornik.org/starovertsi/hristos-voskrese-voistinu-voskrese/ Дираджиите също могат да препечатат тая статия, но ги помързява малко повечко.

Не мен ми прилича в днешно време да кажем:"Наистина възкръсна!". Как са му казвали преди 200, 500, 1000, 1500 или 2000 г. едва ли трябва да се мъчим да го повтаряме, все е било различно. Предполагам не си мислим, че Воистина Возкресе е на 2000 г.???

Е, КОЛКО ПЪТИ ще възкръсва Господ? Нали веднъж е възкръснал ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ някъде? Все едно аз който съм се родил преди 354 години, след малко да се родя отново. И изобщо всяка календарна година повторно, подесетно и постотно да се раждам на същата дата на която съм роден преди 35 години. САМО АЗ ЛИ ВИЖДАМ ТОВА НЕСЪОТВЕТСТВИЕ?

Все едно аз който съм се родил преди 35 години, след малко да се родя отново.