Честито Рождество Христово!

Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. 35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте; 36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте. 37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме? 38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме? 39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме? 40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили. 41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. 42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте; 43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте. 44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме? 45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили. 46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.

Честита Коледа,скъпи съграждани! Мир и здраве на вашите семейства. Здраве и сполука за вашите деца.

Честито Рождество Христово! Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ.

Който дойде да научи хората вече да спрат с индийските практики,научи ги че преаждането е започнало откакто Той се е родил. И ги е учил да ходят повода,да местят планини,да съживяват мъртви,да не вкусват месна храна, да не се молят в храмове. Но днес всичко е изменено.

ЕвангелисТ.

Честито Рождество! Христос казва "пиите виното то е моята кръв" което конкретно за самото вино значи не пиите вино,а израза само по сееб си зноче,"живейте като мен", "вършете чудесата които върша"

у библията нема.

Пиите виното то е моята кръв-това се чете вършете чудесата които аз върша.

Честито Рождество! Христос слезе за да ни научи на веганство,че има прераждане,че трябва ние да сме като Него-да вършим същите чудеса,че нашите тела са Църквата. А вместо да го следваме ние вършим езически практики като колене и ядене на прасе,ходене в храм все едно сме в пещерната епоха и някакви вълци в овчи кожи с цвета на демона(расото) ни учат само на езичество. Но не сме ние а Христос ще съди "църквата".

Прераждане с възкресение.Първото е многократно,второто е веднъж,при това те в смъртта гяло,а нетленно.Относно храната е казано на апоостол Петър да заколи и да яде всякакви нечисти животни,до които евреите не се докосвали,защото,"това,което Бог е очистил,той да те го счита да мръсно."

А ясно че прераждане и възкресение не еедно и също. Може и да не ъсм се изразила правилно. Примера за прераждане в Библията е когато Йоан Кръстител се появав и Христос казва че е Илия. Има предвид именно прераждане. А за възкресението Христос е учил хората как те да възкресяват мъртви. И че когато се научиш да възкръснеш вече не се преаждаш а ставаш едно с БОГА.

За Йоан Кръстител Христос казва,че е дошъл в духа и силата на Илия,което е различно от прераждане,както е различно възкресяването на Лазар,който отново е починал след време,от възкръсването на Исус в нетленно тяло,който не умира и живее вечно.А относно веганството,прочети деяния на апостолите,глава 11 и ще видиш различна и гледна точка от твоята и по този въпрос.

Еми то в източните религии под прераждане се има предвид точно това като Йоан Крътител какот е пр.Илия

За добруването на народа! Честита Коледа! Във Варна водата ще струва 3,21 лв., в Пловдив – 2,22 лв., в Кърджали – 2,61.лв., в Русе – 3,15 лв., в Бургас – 3,08 лв., в Ямбол – 3,03 лв., във Враца – 3,27 лв., в Добрич – 3,45 лв., във Видин – 2,54 лв., в Габрово – 2,71 лв., в Плевен – 2,88 лв., в Благоевград – 2,35 лв., в Стара Загора – 3.01 лв., в Ловеч – 3,16 лв., в Разград – 3,67 лв. От 1 януари перничани, въпреки водния режим, ще плащат по 2,42 лв. (Vesti.bg)

Добре че има Християнството. Ако не беше то сигурно сега щях да споделям за любимия човек вместо с приятели,с приятелки. И сигурно и мъжа ми щеше да има приятели от мъжки пол вместо приятелки.Но ето че има Християнство и сега всичко е както трябва,поради философията му.

Честито Рождество! Ако не беше Библията,щяхме да смятаме че Земята е плоска. Библията е и Извора на всичките еволюционни епохи през които Земята е минала всяка от тях състояща се от милиони години. Тези процеси са описани в Битие.

Коя година е живял Питагор?

Питагор само е потвърдил думите от Светото Писание. Това му е и била идеята. Просто е трябвало да го каже директно когато хората не могат да разкодирват Библията и това което е там междуредовете.

22 Той е който седи върху КРЪГА на земята, И жителите й са като скакалци: Той е който простира небесата като опона И растяга ги като шатър за население, 23 Който докарва князовете до нищо, И прави като празднота земните съдии.

Исая глава 40

Кълбото също ес кръгла форма,не е с квадратна,триагълна и др. Кръга,това е символично. Там се има предвид и кръг като фигура на Божественото.

Родил се праведния Иисус. Когато пораснал при кръщението с белия гълъб в неговото тяло се вселява Божия Син Христос,който започва да учи хората на Вяра. При разпъването Хрисос излиза от тялото на ИИсус,и тогава се вселява грешния Ададм,който с това разпъване е наказан за това че е послушал Ева.

Честито Рождество! Когато се е родил Младенеца е било точно когато Венера е светела в небето. Това е витлеемската звезда. Тя е единствения символ на Христос,който символ се слага на стената у дома,носи се на врата,слага се на гроба. И е видимо как наистина винаги когато имаш символа Христос ти помага навсякъде. Който има Звездата, това показва че е християнин.

и повече свобода за Словото, което ни е дадено от Бога, и благодарение на което се отличаваме от другите хищници, но и по-малко от биг-брадърската гугъл капча, и служенето на сатанинската синагога, чрез банове по ип адреси. "откровение 2:9: 9 Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога."

Весела Коледа БЪЛГАРИ!!! Индийци с български паспорти, весела Коледа и на вас.

Честито Рождество на символа на доброто! Благодаря на дира за топлите думи и добре написаната статия, под която и аз бих се подписал... :-) С най-добри пожелания дори за онез, които ни мразят от все сърдце. а всички именници да не забравят да черпят за здраве, но дори и да забравят, здравето никак да не ги подминава.

Грешници, покайте се заради това, че цяла година нагъвате суджуци, докато българите ровят по кофите за смет.

честит Дядо Мраз !

Честито Рождество,честита Коледа на всички! На съфорумниците желая много късмет,здраве,добри моменти,сбъднати желания,от сърце! На Дир БГ екипът желая същото.Бъдете по-смели,по-находчиви и се автоцензурирайте по-малко,каквите бяхте навремето.Успех и Весела Коледа!

има една карикатура - дядо коледа се мъчи да влезе през комина обаче отдолу гори огън и той не може да влезе. същото е и при българите - зло,злоба, взаимни мръсотийки.....ами, няма как да чакаме Господ на помощ щом сме подпалили българския казан...мдааа

Дядо Коледа не съществува.

до там го докараха другарите които си поделиха държавата на времето хората бяха усмихнати приветливи като замина някъде ключа си го оставях под изтривалката та комшийката да полива цветята а сега резета камери сот, дроги,роми и какви ли не .А на времето всеки си знаеше мястото.

А София най-сетне прилича на спокоен град. Само за три дни, но все пак си е чудо!

Честит празник на всички ,на времето като се излезеше отпуск от 24 декември та на 2 януари с мъка се отиваше на работа.А профсъюзи ах какви профсъюзи имаше събрания на тях се излъчваха първенците в съревнованията за петилетките ,на най добрите се подаряваха позлатени часовници ,транзистори и какво ли не след това се спретваха едни банкети от профсъюза мани мани и после кой на село кой в града на 2 януари не може да се съберат и като се почнат едни празници кой какво донесъл от село ,кой какво купил от града та едни Ивановци,Йордановци та чак до банго Васил все празници.А сега хем работиш хем беден а и какви празници като най важния празник настъпването на Новата година не може да посрещнеш защото работодателя щял да се мине ако не се работи на 31 декември и ако нямаш отпуск ,болнични няма да ти платят и на 2 януари на работа и къщите за гости няма да цапаш те така или иначе им ги изплащаш какво има да ги гледаш .А и без това трябва да събираш пари за нови данъци,такси,води,ток,парно,винетки и като си платиш и телевизора то какво ти остава освен да го метнеш от балкона и да не им слушаш глупостите и да ти се показва оная мутра как го хвалят по цялото земно кълбо и всички галактики.Не ти стига умората от работния 31 ами и тоя като те поздрави и ти се иска друга година с нови по големи гадости да не идва.

Пич, по спокойно! Аз съм от старото поколение и знам как беше. Коледата не се празнуваше, защото социалистите не го признаваха за празник. И тогава си плащахме таксите и данъците, така че не съжалявай за онова време, защото няма да се върне. Ако си бил дърта номенклатура, запали си една свещ, вече и за вас социалистите може, за онова безвремие...

Абе...по-добре си беше при соца, в това спор няма. И тоя измислен празник не се празнуваше. Имаше си Нова година и дядо Мраз. А не тия евроатлантически ценности дет ни ги бутат сега, от скапания евросъюз (дето е крайно време да се разпадне).

Работех на 31.12 до 16 часа, вместо до 17,30. В детската градина се караха на детето, че не съм го прибрала по - рано.

Нека всичко бъде осветено, така ще познаем пътя.

Честита Коледа, нека бъдем по-честни и искрени, за да повярваме в любовта и благоденствието.

Какво по-точно честите, обезверихте този народ, противопоставихте хората едни на други, вижте коментарите по-долу, харесват ли ви, това направихте ... Но ще има реванш и за вас, вселената има черна дупка за всеки, "да бъдем добри" за едни задъ, а други им е позволено да съсипват и да се е...т с всички ни, айде у лево!

Честит празник на всички българи у нас и по света.На нас бедните,честните ,трудолюбивите от сърце ви пожелавам много здраве и винаги да имаме късмет.Е пароте са мечта за нас,но на тези които ни ограбват ежедневно и ни докараха до ръба на пропаста ,здравето да бяга от тях.Дано се роди някой човек да ни спаси от тези уродливи и крадливи политици.На бедните също пожелавам и пра,правнуци да имат,на истинските българи от нашата вяра

Мечтай си, всичко свърши, България отдавна е мъртва, обърни се и виж!

да, има директна връзка между развитието и очовечването. и пак да, форсирането на еволюцията на вида ни технически започва с вяра и групов ритуал. това изключително рядко и ключово явление се наблюдава при някои маймуни в джунглите и сега. този е основен, единствен и феноменален момент от който започват и на който се базират всички различия между хора и животни. тоест, времевият период за който маймуната достига нашето развитие е преход между различни измерения от един и същи свят. този неопровержим факт представлява ключ за изход от матрицата. най-фрапиращото е, че при тези обстоятелства, точно логикатата отричаща бог, се явава реалната база на съществуването му. както и да е...

Написал си едно голямо нищо,облечено в игрословие от думи.Правил си се на интересен.

Исус Христос е роден на 14 септември (15 Тишрея) в събота на празника Кущей (Сукот) и е обрязан с оред обичая на 21септември (22Тишрея) в Шмини-Ацерет.Влахите,които виждат звездата са пасли стадата на полето,а във Витлеем и региона през декември месец това е невъзможно,студено е.

писали посред нощи, когато щастливите празнуват, тези дрънкали богохулства! а после - защо са нещастни??? Христос живее при добрите хора, злината е наказание за атеистите. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Използваш нехристиянски език.

е, хайде сега да не пришпорваме нещата! има голям напредък, а и е ден да не се отвръща на хулите. все пак, довчера гърмяха църкви пълни с хора по празниците...

Ти простят другите първо трябва сам на себе си да простиш.

34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. 35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте; 36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте. 37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме? 38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме? 39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме? 40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили. 41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. 42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте; 43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте. 44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме? 45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили. 46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.

Честито и от мен! И да гледате "Сам Вкъщи"!

Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение! Честито Рождество Христово!

А аз съм турчин

да сте живи и здрави да илядите...ох че е вкусно

Няма Рождество христово!!!! Има зимно слънцестоене и Нова Година, което се посрещна на 22 декември!

Ама нали не мислите, че навремето някой е знаел кога става полунощ и що е астрономическо време? Защо го честитите сега? И някой е киснал по нощите, заради което? Нормалните християни се поздравяват с Рождество Христово сутринта. Същото е и на Великден. Никой не ходи по църквите в мрачна доба. Освен крадци и сатанисти. Честните християни към полунощ спят спокоен сън. пп: Мен ме събуди детето...:)

Има някаква грешка. Не може Коледата да е дошла - най-малкото още никъде не са обявили, че г-н Борисов е прерязал официално лентичката!

Колко много лицемери.

Да живее Бойко Борисов и внуците Му. Защото те ще управляват БГ у тяхно е царството небесно. Амин.

Да ни е жив и здрав!

Един е Бог и Той е в Банкя. Каракапан е неговият пророк. Грешници, покайте се!

Само сълзи от радост да има.. Пее мая Нешкова.. Честита Коледа, на всеки от нас, на света... Само сълзи от радост да има... Всички прозорци огаснали, само няколко ап християни светят... Честита Коледа, на всеки от нас,, честита Коледа на Целият Свят..

Честито Рождество Христово на всички! Бъдете здрави и повече отговорни и дейни българи. С Божията помощ сами ще си отвоюваме страната. Духовно и телесно здраве на всички ни, Амин! Славете името Господне, Той ще ни посочи пътя. И на вас, дирници, желая здраве и по-малко да ни ядосвате оттук насетне. Повече журналистически принципи и по-малко вричане в услуга на властта. Впрочем, като заговорих за власт - на тази Коледа ще се помоля Богу за Теократия и нашата Света православна църква да стане първа власт, преди светските власти! Дай Боже! Новата година вероучение и нова четвърта, но на практика първа власт - Църковната! Амин!

Че Бог слезе на земята, за да заживеят боговете като човеци

Честито да е на всички Рождество Христово! Здраве и светлина на всички!

Христос се родил на 7.1.0000 година.

Бъдете здрави!

Честит празник на всички Българи . И на всички Православни братя . Силата винаги ще е с нас и Светлината ще ни закриля . Господ Българинът знае защо . Бъдете здрави , Хора . Амин.

Ние вече сме католици. Православната Коледа е на 7 януари

Според символа на вярата сме католици от много векове.

В БГ се раждат само простаци, които си избират Простак.

Деца!

Няма цигани има роми. Няма Коляда има Рождество. Няма България има ЕС. Няма турско робство има османско присъствие. Няма педераси има гейове. Няма енергетика има стиропорени панелки. Няма баща и майка има родител 1 и родител 2. Няма бай Тошо има бат Бойко. Няма пациенти има клиенти.