Червеният кръст и полумесец ще лобират пред СЗО за одобрението на "Спутник V"

Русия регистрира първи случай на Омикрон в двама руснаци, завърнали се от ЮАР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за ивермектин и моноклонални антитела?

За белина трябва да лобират - за тебе и антивакс-отбора интелектуалци..

тази ваксина действа само с/у алфа вариянта. С/у Бета (към който спада и омикрона) действието е почти нулево, а към Длетата (дето е в Европа) е 50 на 50. Така, че няма никакъв шанс да се признае в ЕС.

то пък западните ваксини как действат... мале мила. ваксинираните с тях и пак се заразяват!

Има си статии. Пише. Явно действат

тогава защо въвеждат ТРЕТА доза? Защо зеления сертификат в ЕС важи само с бустерна доза и ПСР тест? Защо бе?

Какво има общо това БЕ с действието срещу отделни щамове БЕ?!

Щото си ваксиниран със Спьтник, мать твою, така тролиш?

"200 милиона души по света са поставили именно тази ваксина и са получили защита срещу коронавируса. " верно ли бе Путя. Не беше ли точно ТИ който след 4 месеца след ваксината трябваше да слагаш 3-та доза щото си нямал антитела? И за да се признае една ваксина, минималното условие е м/у отделните партиди да няма големи разлики - нещо заради което ви я върнаха от Бразилия, от Словакия и от Чехия.

а за западните ваксини ЗАЩО искат бустерна / ТРЕТА доза? Вероятно защото с две си супер-защитен, а?!

въпроса и темата са силно изкривени и залъгващо за обществото представени. Ваксината няма нужда от одобрението от СЗО, за да могат ваксинираните с нея да влязат в съответната държава. Нуждаят се от това конкретният държавен апарат да признава съответната ваксина. Това е нещо което няма пряка връзка със СЗО, и СЗО дори да одобрят ваксина това не значи, че конкретна държава признава сертификат с нея. Всъщност например Р.България, както и почти всички държави в ЕС, към днешна дата признават сертификат със Спутник за валиден. Аргумента "СЗО пречите на имунизирани със Спутник да пътуват" е просто откровена лъжа. Какво именно одобряват СЗО - те одобряват употреба! В Р.България не можете законно да се имунизирате със Спутник именно защото ваксината не е одобрена от СЗО. Защо натискат Спутник само по политическа линия, а не по линия на стандартните процедури по които бяха одобрени Пфайзер, Модерна и тн., е пълна мистерия. Путин "рекламира" Спутник още откак беше уж първата действаща ваксина, а реално Спутник си подадоха документи в СЗО почти половин година след като Пфайзер и Модерна вече беше одобрен. Просто Путин искаше Спутник да бъде приет на доверие по цял свят, ей така щото той казва, че работи. пп. Израел направи независим от СЗО тест на всички ваксини включително Спутник и в крайна сметка избра Пфайзер.

казусът с руските и китайските ваксини показва как ЕС и САЩ водят ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА и протекционизъм срещу Русия и Китай. А уж са за пазарна икономика и т.н. Лъжи и демагогия! Западът със зъби и нокти пази своя пазар и не допуска други на него с измислени ограничения. Нали всеки щеше да може сам да си избере с каква ваксина да се ваксинира. Това разправяха преди 1 година, но не одобряват руска ваксина в ЕС.

ти ли ша ми кажеш какъв хляб да давам на децата си? Когато не ми харесва - няма да го купя и няма да го дам на децата си. това значи ли че правя икономическа война на прозиводителя на хляба?

да, ако забраняваш на този хлебар да продава в твоя квартал на други хора, които искат да си купят - точно това е икономическа война.

Остави 'икономическите войни' и геополитиката, ако ТИ сам вярваш в руската ваксина нещо попречи ли ти да си направиш една бърза екскурзийка до Русия за ди бият Спутник, а? Не, нали..

тъп довод! защо ти не отидеш до САЩ да си сложиш Пфайзер?

Защо да ходя в САЩ след като успях да си бия Файзер (не Пфайзер) в България?! Нали уж ТИ си 'угнетения' на който пробутват ужасните западни ваксини, а не му дават достъп достъп до прекрасната руска! Значи, пренебрегвайки опцията за ваксинен туризъм за теб е вярно само едно от двете: 1. Немарлив си към собственото си здраве, или 2. Сам не вярваш на руската пропаганда чиито опорки и клишета ти и себеподобните ти редовно приплювате. И в случай че не ти е известно ваксинен туризъм имаше, но в обратната посока - знам за руснаци които докато пребиваваха в България се възползваха и си биха западни ваксини.

Борш

Никога няма да я удобрят за да вървят американските ваксини

А ти пътува ли до Русия за ти бият 'безаналоговия' Спутник ? Щото ако не си каквото и друго да дрънкаш няма абсолютно никакъв смисъл.

Ей тия блядове бе, все добро да сторят, все на света да помогнат, пък той все се дърпа значи... Тц тц тц

Значи да си дойдем на думата.....по важни са бюрократичните пречки,а не толко защитата от вируса!

Само талибаните още не са създали ваксина но и нея ще одобрим ако се наложи

Нал приеха Файзера без никви гаранции и проучвания нищу чи Шефа на Файзера нисай факсинирал.

Хаха ми да лобират ... :) Със същия успех могат да лобират да продават сладолед на ескимосите или пясък на арапите ... :)

ААА! Ами сметките на Бил Гейтс за печалба 20:1 ??? Пфайзер ?? Ще вземат да пуснат друг вирус и тогава се връщаме в края на 2019 !

Малко ли са бъркочите ,че и тази да се добави. Какво прави БАН по въпроса ? Защо нямаме родна ваксина ?