Черен рекорд в Русия - над 1100 починали от Covid-19

Федералният оперативен щаб съобщи за 36 446 случая на новозаразени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Русия умират 8 на милион население, а в България 30 на милион население. Та кой рекорд е по-черен? В Русия или в България?

ти за кои се радваш че умират?

колкото повече умират, толкова повече се покачва % на ваксинираните!

Нали редовно се насмукват с квас, смесен с белина и водка + ваксината Спичкин V, при такъв коктейл си нон-стоп бодряга и вируса бега надалеч.

Грешно смятате ! 7,6 милиона сме с емигрантите заедно ! В България я са останали 4 мил. я не...

Ако сме 4 милиона, това означава, че раждаемостта на 1000 души население е висока като през 1975.

И в България днес е рекорден ден - над 5000 новозаразени и 243 починали - най-големият брой на дневна база от началото на пандемията. Само че в Русия е 145 милиона, а ние сме 6.7 милиона. Което означава, че тук умират десетки пъти повече хора.

Ами ако смяташ на база последни 7 дни, тогава как е? Ами ако смяташ на база публикации от Росстат и НСИ, дали картинката не е почти 1:1? Защо на онази държава, която уж е най-голямата работа на света, й се налага да се равнява по здравеопазване с нашата, която 30 години се управлява от боклуци?

ами какво правиш в България... що не бегаш в руската кочина.. Тя ти е по-мила и родна както разбирам от коментара.

естествен подбор . Умират по собствено желание . Ваксинираните продължават напред

243 умрели у нас, Русия са 150 милиона

тия дето се радват.... ами сравнете с цифрите с тези у нас. 243 починали имаме за последното денонощие според официалната статистика. Т.е. в Русия са 4-5 пъти повече. Само че те са 144 милиона, т.е. 22 пъти по-голямо население от нас. 7.6 човека на милион в Русия. 37.4 човека на милион в България. Т.е. имаме 5 (пет) пъти по-голяма смъртност! Стоплихте ли? Не?

Поне един нормален човек, който може и да смята.

Не е достатъчно човек само да може да смята, ами да може да си разчете условието на задачката. Средното днвено за последната седмица у нас не е 240, ами 120. В Русия - 1050. Това са официално регистрираните с ковид, които не е ясно доколко са реални. За реалните може да се съди по публикациите на съответния статистически институт. Според Росстат от март 2020 до края на август 2021 в Русия има най-малко 560 000 души наднормена смъртност спрямо аналогичен период от предни години. Към края на октомври сигурно ще е 700-800 хиляди, само че ще го обявят чак през декември, както е по календара за публикации. Затова не бързай да се радваш колко било зле тук. Разликата не е голяма и почти сигурно се дължи на двойно по-големия процент ваксинирани, не на друг вид здравеопазване или мерки, въпреки че Русия е с големите претенции, че била голямата работа. Позорно е да се класира сред държавите с най-висока смъртност в света.

Добра новина.

идиот

Они сдохнут а мы попадем в рай'- сам другаря Путин го каза. Ти не се ли радваш че популацията в Рая се e увеличила?!

Руснаците са в пъти по-добре т нас! Като се има предвид че са 30 пъти повече от нас, ака бяха на същото дередже, трябваше да има около 6000!!! починали. Тъй че да си гледаме наш'те "рекорди"...

Не е така защото както вице президента Т. Голикова каза наскоро “май сме пропуснали да отчетем 186000 заразени”. В Русия се лъже за родину така че да не вярваме много. Втората и съществена причина е нефелната ваксина Спутник. Човек може да разбере колко е лоша по обективните данни за смъртността. Сан Марино се ваксинира изцяло със спутник и руснаците направиха голяма пропаганда за това. После тихо замълчаха след като се оказа че смъртността в. Сан Марино е 2356 на един милион а в съседна Италия където се прилагат само западни ваксини смъртността е почти наполовина на тази от сан Марино. Така че в Русия само лъжи -ако ти кажат умрели 1000 умножи по 2 или 3. Стигна се до там в руската дума да искат разрешаването на западни ваксини. Пълен провал на руснаците както винаги.

И да умножаваш - пак са по-добре от нас. Ние сме номер едно по смъртност. 243 починали имаме за последното денонощие според официалната статистика. Т.е. в Русия са 4-5 пъти повече. Само че те са 144 милиона, т.е. 22 пъти по-голямо население от нас. 7.6 човека на милион в Русия. 37.4 човека на милион в България. Т.е. имаме 5 (пет) пъти по-голяма смъртност!

'Руснаците са в пъти по-добре т нас' Не са. Просто пропагандата им лъже на порядък повече. Иначе идва логичния въпрос - а защо още си тук, хм?

Каквото каже другара Путин, това ще прави и другаря Радев. Локдаун !!!! Точка... скапани Соросоиди.

Шибай се, лоена топко.

Липсват ми постовете на 80%-вите. Къде е онова "умират от друго и ги пишат Ковид заради парите от ЕС" ?

утре ще пуснат такива, днес опорките са други

В САЩ и Великобритания е много по-зле ....

Във Великобритания на 19-ти са 223 (3.27/1M), а после 179, 115, 180, 135, 72 и вчера 38(0.56/1М). Население 68M Руснаците са 144М и се падат по 7.6/1М

37.4 човека на милион в България. Честито!

Мечтаеш ли?

В Русия - 7 души на милион население, черен рекорд. А у нас - 31 души на милион население, над 4 пъти по-черен рекорд.

в тази надпревара? Биеме всички големи държави?

В Русия ги брой х5 реално.

А в Румболандия колко да ги броим реално?

За по-добри сравнения има НСИ и Росстат.

Ако проверите колко дни в годината починалите им са винаги като цена на пазар (аха да стане ... скъпо) 998, 997 и ще разберете (ако сте готови да признаете), че техните данни са "пипани" Но всъщност основното е, че не е толкова важно в загубения свят как е, а че у нас е много зле.

Същата сган като нас са тия руснаци - не може никой да ги накара да се ваксинират!

Ти си жестока сган и това е.

В случая, ние сме по-безотговорни, защото те имат недостиг на ваксини, а ние бракувахме бройки защото им изтече годността. Вярно, че недостига им се дължи на тъпото упорство да се справят със собствени ваксини, за които нямат мощности да произведат, но все пак.

Туй щото ваксината им е най-добрата! Само жалко, че я няма тук, та идиоти те русофили да се набодат с нея и току виж изчезнат...

1100 при 160 млн население Срещу 250 при 6 млн население в Бг Кое по-трагично

Няма как да е по-различно при положение че умствения багаж на населението почти еднакъв за жалост.... Просперитета на една държава е правопропорционален на процента на ваксинираните !

Глупости.

Трагичното е, че тук 250 са с натрупване от последните 2-3 дни, а в Русия 1100 са за един ден и разликата с реалността е по-голяма. През август, когато обявяваха по 700-800 на ден, реалната средна дневна допълнителна смъртност според Росстат е била около 1600-1700. Сега кой знае колко е, ще се разбере след повече от месец, когато я обявят.

Според Росстат прирастът в смърнтостта от началото на 2021 до края на август е 238347 души (+18,5% спрямо януари-август 2020), като само за август е 51056 или 32,5% повече от август 2020. Заедно с онези над 320 хиляди повече починали през 2020 спрямо 2019, общият брой гони 560 000. От началото на епидемията до 31-и август 2021 властите са обявили 183224 починали от ковид. Сега въпросът е откъде идва разликата? Питам защото у нас има подобна разлика около 2 пъти. Руските тролове я обясняват с лошото здравеопазване, любопитно ми е как ще обяснят 3-те пъти разлика в Русия.

много просто, лошото здравеопазване обяснява всичко навсякъде.

Ковид ваксината - най-бързия тест за интелигентност където 80те процента на проф. Иво Христов се провалят !

Например отношението към животните в беда. Там сме трагедия. Но не по интелигентност, а по по-важното: човечност.

Очаквайте скоро и у вас

Е Супер Пипи нали беше преборил ковида бе таварищи....

Азиатци…

Хан аспаруховците...