Бургазлии протестират с книги в защита на книжарница

Сградата, в която се помещава "Хеликон", е част от комплекс на бившата мелница на Хаджипетрови

Обратно в новината

Коментари - Бургазлии протестират с книги в защита на книжарница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като го бутнат, ще построят пак един жилищен блок като останалите 2 и Бургас ще има най-уникалния център поне на Европа. Даже могат да го нарекат ж.к. Центъра/Паметника. Хората имат ЦЕНТРОВЕ с постройки, или дори подходящи пространства, а ние - жилищни блокчета наблъскани на пъпа на Бургас.

От "Хелокон"-а надолу до "Трия"-та сградите са еднотипни. Това, което ще се събаря, само сградата на книжарницата ли е или всичко минава под багера? И са прави хората - двете "лъскави сгради" на "Тройката" са полупразни - за чий ни е още една на фона на празните магазини по главните ни улици! Ако най-накрая Общината се пребори и за прословутата "дупка" на Тройката, дето я бори от 20 г. - там какво ще става - пак ли лъскави сгради или зелена площ?!

С визионери от село Житарово и бизнесмени от къдя Пода надолу, толкоз.

Собственика на имота и собственика на книжарницата отдавна са си стиснали ръцете. Имотът е частен, не е паметник на културата и точка. Никой, нищо не може да направи. Колкото до обликът на града... Е, комунистите не са го пощадили, ама хич, защо сега да го правят децата им...?