Бургас въведе зони с ограничение на скоростта до 30 км/час

Според общината тази мярка ще намали пътните инциденти с тежко пострадали и ще се даде предимство на пешеходците и велосипедистите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досега никой не контролираше ограничението 50, а сега КОЙ? Да не говорим за трафика и замърсяването от автомобилите. Въобще ГЕРБ са най-великите мислители и изобретатели.

Хубаво решение. Трябва вътре във всички комплекси да е така. Градът е гъстонаселен и хората искат да се предвижват с разнообразни средства. Децата също са хора, няма да ги водим на каишки и с ограничителни гривни.

Гербаджиите пак счупиха тъпометъра. В централна част със тесни криви улици хората и 25 не вдигат. Толкова е между другото средната скорост на градско. Те да се погрижат да няма гонки където е широко и право, че там стават белите. Ама така по-лесно - хем отчитаме дейност, хем се правим на загрижени, хем кинти от глоби ще се съберат, надали ще има друг резултат.

0

Под знака с ограничението - спомагателен знак "Карай по-леко, ве лек"

Калинки навсякъде. Как ще се ограничат вредните газове при 30км/ч??? Колко на сто харчи една кола с 30км/ч?

Мечтата на мюлюцюнера - да спрем движението, че да му се оправи статистиката за ПТП. Ще спасим 2-3 пешеходеца, неспазващи правилата за движение, а това, че целият град ще умре - мюлюцюнерите не ги интересува.

Браво

А ако пешеходецът си ходи по тротоара и пресича на обособените за това места без да изскача внезапно пред автомобилите, какъв ще е процентът да оцелее?

Кажете как ще обуздаете колоездачи,тротинеткаджии и скейтбордисти,които на рояци и на скорост пресичат улиците? Кога ще ги задължите да носят лични предпазни средства?