Ядем вносни пържоли, но 100% българско пилешко

От всеки три свински пържоли две са френски, полски или германски. Затова пък пилешкото си е нашенско.

Обратно в новината

Коментари - Ядем вносни пържоли, но 100% българско пилешко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От три години кракът ми не е стъпвал в обект на голяма верига. В този аспект, семейството ми и аз не принадлежим към двете трети потребители, готови в името на уж икономията, да "набиват" мърша.

Стотиците тирове с вносно пилешко месо /горни и долни бутчета, крилца и др./, пристигащи в България ежегодно от Полша, Унгария, Финландия и др.страни на ЕС в кои точно проценти са включени?

А дали помним времето , когато нямаше пилешко, телешко, агнешко? Сега същите хоботи трътливи искат да изгонят хората, които внасят, за да се тъпчем отново с тоалетна хартия вместо с месо.

Колко трогателно сигурно крачетата ти стъпват в кварталното магазинче където бай, чичо или леля Х ти продават неща закупени от големите вериги като Метро например но с надценка за тебе мухльо

А водата, която пържолите пускат нашенска ли е или внос от Полша?

Щом сам си решил, че си балък, не ти се бъркам. Щом пък ти харесва да си от мнозинството, честито! Вписваш се и в двете трети, и в 80-те%.

Luna0102

Аз много държа на българското пилешко, не за друго, ами да става приказка докато готвя.

вносни тропически плодове пък не се оплакват. Въпрос на добре развита търговия и възможности.

Тцъъ.И кошкити са мой и пилетта.Сига имам две свинки ши ги гътна по Коледа.Ино тиле имам ица компоти лютеци туршии вино 450 литра чравено 20 литра бело 100 литра сливова рикия и сга ши изкарам къмто 200 гроздова.Имаа и 8 офце и напролет ши имам къмто 10 ягнета

Много хора не знаят , че пилешкото съдържа 80% вода . Реално цената му трябва да се удвои за да сравнява ценово с другите месни продукти ! Освен това съдържа двойно повече антибиотици и хормони от другите видове меса ! Като вкус е несъпоставимо с домашното пиле !

в малко градче имаше месарски магазин където се продаваше месо на ченгел,ако ти говори нещо. До него имаше кулинарен магазин и грилът не спираше да се върти цял ден,ако искаш купи си сурово пиле.....колбасите бяха от месо....сега и котката ми не ги яде.

малко от пишещите тук знаят вкуса на домашно пиле.

Hello, казвам се Джесика и съм веган. Последвайте пътя на веганството - няма да съжелявате. Когато стана майка, ще посъветвам децата си да станат вегани!

Ти се вписваш при полуидиота с 80%

Не знам какво е това, което се продава за пилешко месо на пазара, но преди почти 10 години се отвратих от него и не консумирам ... с тези боклуци ще ме направят веган по неволя.

Е сега вече знам защо ми поникнаха цици.

Първо се научете да пишете грамотно и правилно, пък тогава пробвайте да давате непоискани съвети. Вегетарианците са достойни хора, ненатрапващи мнението си, но веганите сте жалка картинка. Вероятно естественият подбор си каже думата.

Същите потомствени кърлежи искат да вдигнат изкуствено и цената ан месото, която единствено остана поносима, това е идеята. В Западна Европа им е по- качествена и евтина хранат, тука се чудят как да ни смучат и дерат!!!!

С тези евтини кур.олетини дано не ви направят и пе.ераст по неволя.

А на мен-крилца

Очаквайте шоково поскъпване на месото, същите боклуци но на още по- непосилна цена като всичко останало. 20 % ддс на храните, ва най- бедната "европейска " държава

По жълтите павета няма пил,,а , само пед,,,,и

Тия врели-некипели ги разправяй на някой, дето не е бил роден тогава. Точно в малките населени места имаше веднъж-дваж в годината месо.

И ОЩЕ ПО-ГАДНО Е ЧЕ СВИНАРИ В ГЕРМАНИЯ , ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА ГЯУРБАЙТЕРИ ОТ БЪЛГАРИЯ :)) ... ЗАЩО ? АМИ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА И 40 СУДЖУКА НЕ ВДИГАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И БЪЛГАРИТЕ ХОДЯТ ГЯУРБАЙТЕРИ :))

За пореден път ръсите лъжи и то на 100% срещу заплащане защото пилешко бол от вън поверигите колкото искат.. И кой ми гарантира че е българско ??само защото са го написали???или защото е заклано в България??

КВО ПРАВИ ИСПАНЕЦА ? .. РЕЖЕ БУТОВЕТЕ - ПРАВИ ГИ НА СУШЕНО ПРОСКУТО 40 ДОЛАРА / КИЛОТО И ГИ ПРОДАВА ПРИ НАС В АМЕРИКА ?? ... А ТРУПА НА ХЛАДИЛНИЯ КАМИОН И БЪЛГАРИТЕ НАБИВАТ :))

на 63 съм и помня като слон,помня и имената на месарите....от където поискаш от там ти режат....заблуждавате децата че е нямало нищо. Имаше и то беше качествено,ял ли си смядовска луканка преди демоСрацията,горнооряховски суджук....не си няма и да опиташ.Ебахте мамата на всичко.

Преди два часа беше балък, час по-късно еволюира до боклук. С тези темпове на развитие в полунощ току виж си станал тиква. Ама ти не бой се. "Тиквите" са "есенцията" на 80-те процента.

Що за некадърен мързеливец трябва да си та да ти пука за минималната заплата?

месото, млякото и яйцата и продуктите от тях са отровни! вносителите - да се обесят!

Прошуто (на италиански: prosciutto, в превод - "изглежда изсушено" и произлизащо от диалекта на Парма - "pàr-sùt" [пар шут]) е деликатес от италианската кухня, вид шунка от свински бут, В ИСПАНИЯ , ПОРТУГАЛИЯ И ФРАНЦИЯ ПРАВЯТ ПЪК Bayonne ham, Jamón ibérico, Jamón serrano ЦЯЛ СВИНСКИ БУТ СУШЕН :)) ... ЕДНО ВРЕМЕ И В БЪЛГАРИЯ СМЕ ПРАВЕЛИ :))

ПРИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1000 ЛЕВА , БЪЛГАРСКИТЕ СВИНАРИ ВМЕСТО ДА СА ГЯУРБАЙТЕРИ МОГАТ ДА ГЛЕДАТ И СВИНИ В МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ... :))

Добре де, нали имаше едни работи за въглеродните емисии? Тогава какъв е баланса им, като тия меса се возат от ма_на си райна, а преди това са дълбоко замразени (пак ток)... За вкусовите качества на замразявано нема да помѐнвам даже. А ниската цена на труда, която плащат в чужбина май също нещо се споменаваше... Тъ, кажете другари европейци...

Това е толкова вярно, колкото и новината от вчера, дето в София ежедневно се продават 1 милион нелегално произведени хляба. Нямам представа, защо ударно се разпространяват новини от този сорт, ама по никакъв начин не е случайно.

А на мен носа.

посъветвате, а няма да ги принудител Лошото е, че родителите са пример за подражание, а средата оказва силно влияние....изборът си е ваш, стига да не ни го натрапвате. Дано и детето ви да има избор!

Внасяме свинско, а изнасяме- човешко. 3 милиона х 70кг = 210 000 тона човешко месо сме изнесли за 10-на години, браво на нас.

А данък ДДС кога ще платиш? Длъжник си за продукцията!

Пак доказваш, че си изключително просто същество:)) Прошуто се прави в Италия, гьоне!:) В Испания се прави ХАМОН:) Ама от къде да знаеш...такива завързани работи във врачанските села не се предлагат:)

не "едно време"...и сега се прави и е много добър, но не е достъпен за мизерници като теб:))))) Еленски бут - от района на гр. Елена, а не от животното елен:) Бански бут - от района на гр.Банско...а не от банята:))) Бахти кретена си честно:))))))))))))))

а "испанеца" ги продава не само "у вас" в америка...което на теб ти е малко непознато място...а и в България и из цяла Европа...у нас се продават поне 10 вида хамон и поне 10-15 вида прошуто....

екзекутора на българското селско стопанство Филип Димитров. Унищожи елитни стада купувани с наши пари....повечето от животните бяха бременни но всичко под ножа. Сега ще ядем 20 годишни боклуци от Ирландия:((

А бе не знаех, че румънските, бразилските и френските пилете били нашенски, ама щом казвате ще се направя, че ви повярвах ...

елитни стада????:)))))) хахахахаха елтините стада ги изкла и излапа бай ти тошо,..а и те бяха само 3-4 ...за политбюро и цк на бкп...всичко друго бяха дръгливи кранти и боклук пред умиране...1989 год. селското стопанство на България е на най - ниското си ниво в цялата история на държавата...над 1300 години..в момента е на светлинни години напред в сравнение с 89-та

приказваш като пиян с гъза си. Ако искаш да видиш 'елитно" стадо сега върви пред Парламента....начело с бичето. Не знам къде си расъл и какво си пасъл....не ти стига нещо акъла,малък си още:))

В сектата на веганите няма избор за децата, родителите определят "избора" на децата си при това с огромен риск за здравето на невинните създания.

а си ти:))))в град елена имат 27 крави

Милата Ви мамица управляващи.Съсипахте всичко родно.Бог ад Ви прибере всичко мило.Знаете ли как се продава килограм телешко живо тегло за 1.92 с ДДС,а?