Нови 2,5 млн. българи може да станат жители на ЕС

Милиони жители на европейски държави извън ЕС могат да станат още сега граждани на Общността - стига да поискат от родината на своите предци съответния паспорт.

Обратно в новината

Коментари - Нови 2,5 млн. българи може да станат жители на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ - НА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО ЗА турците, родени в България, сега граждани на Турция!

Прокараха го БСП-то за да си подсигурят турските гласове - чрез ДПС-то, та винаги да са на власт и никой да не може да им търси отговорност за свинщините и националното предателство, което вършат. Голяяма свинщина ! В щатите дали има двойно гражданство? Не знам. Но знам как се получава британски паспорт : женен-неженен за ЮК гражданин , като подадеш молба за паспорт получаваш Временно разрешително за пребиваване и работа. Ако в продължение на 10 години без прекъсване си живял и работил (т.е. плащал данъци) на острова мин 6 месеца в годината , не си извуршил никакво престъпление (криминално, данъчно, каквото и да е) след 10-та година , ако никой не представи сериозни обвинения/с основания против теб , МОЖЕ ако издържиш изпита по английска история и култура - и да получиш тъй лелеяния "Бритиш пасспорт" . Като сме членове на ЕС БГ паспорта защо да не е равностоен на британския ?? Защо не се поставят подобни - поне икономическите - изисквания за добиването нс БГ паспорт ? Да видим тогава дали помаците и турците ще идват в Бг само по изборите ( не че в Анадола много ги обичат и уважават - и тях ги наричат гяури) , и колко македонци ще се пишат българи само зада вземат Бг документ и да драснат на запад. БГ фирма сменяше водопроводните тръби в кооперацията . Роден македонец вършеше една от най-мръсните работи. Живее тук вече 3 години , работи , плаша си данъците , учи български и английски и не крие , че след като получи документите ще замине да работи на запад (защото леля му омъжена в Германия не го била извикала директно там , както масово правели албанците :- някой устроил се на запад домъквал родата до девето коляно - не е лъжа! Поне 5 години да работи в България, да научи езика и историята , да не извършва никакво престъпление и тогава да получи документи на БГ Гражданин с всички права по Конституция . Пък след това , ако иска - прав му път на запад .. И никакво двойно гражданство .. От РАЗ ще се решат куп проблеми : Скритите партии- сателити на БСП ще изчезнат ; Етническите партии ще отпаднат-няма да има изборен туризъм ; хората в смесените райони ще се успокоят , защото няма да има кой да им мъти главите преди избори ; след 10-тина год. щат-нещат всички ще говорят нормален български език и ще говорят за една Родина ; ЕС ще ни потупа по рамото , че добре пазим външните граници ; ще се заселят + обработват пустеещите земи и села с новите кандидати за бг гражданство и Това гражданство ще стане по-ценно и по-желано , когато бъде по-трудно постижимо ... и... защо циганите и до днес си слагат български имена ? Ами , защото , ако са Айше и Манго (не плода!) ще бъдат по-лесно разпознаваеми и съответно гледани и третирани "с друго око" .. елементарно Уотсън :)) И аз си падам по "Винету" и "Синовете на Великата мечка" .. и дано бат Бойко прочете мъдрото ми предложение и да го "въведе в изпълнение" да видите как бързо ша са опраим !

Евала за писанието. Бат Бойко сигурно няма да го прочете, но му го прати на този емаил. Дано някой чиновник му го предаде primeministergovernment.bg Не мога да разбера какво правят разни така наречени националисти - не започнат една сериозна кампания за премахване на двойното гражданство. Може би повечето от тях бозкат от една майка - БСП

ЗАЩОТО в случая с македонците работата е мноооооого по-различна, отколкото с пакистанците и индииците, желаещи британски паспорт. 1. В България (и отчасти в Македония) се приема, че македонците са си българи, отделени от стара България след 1944 и като българи имат право да си възобновят българското поданство. ТЕ и доказват с документи, че са Българи по род! ТА е за това не е нужно с Българите извън България да се процедира по британския пример с пакистанците (временна виза, 10 г. проучвателен срок и тн.). Ако британци бяха откъснати след войната в Исландия например и с исландски паспорт, те едва ли биха приложили от тебе описаното правило. 2. ДАЛИ македонския българин ще емигрира с паспорта си в Германия, Канада или Австралия си е НЕГОВА РАБОТА! Както никой не дъжи сметка на останалите българи (повечето духнали за Испания), къде са и защo са там, така и на българите, откъснати от стара България след войните НЕ трябва да се държи сметка. Всички българи имат еднакви права, да живеят и работят там, където си пожелаят!

Алоо "двойното гражданство".Знаеш ли че с искането ти да се премахне двойното гражданство за 60 000 гласуващи изселници от Турция, ще премахнеш двойното гражданство на над 1 милион българска западна емигранти с двойно гражданство и ще им спреш завръщането на родината? По глупаво писание от твоето не бях чел. Що не провериш европейските практики и да правиш политиката си към гражданството като тях? Например Германия не позволява двойно гражданство на изселниците си от Турция, но позволява оставането на двойното гражданство на други по произход немци от САЩ, Канада, Европа и прочее? Що не си запълниш малко мозъка с ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА и после да щпехеш? Ние в Европа ли живеем или на о-в Тамбукту? Идея за България- алтернатива на статуквото.

Не бъркай, натурализацията с възстановяването на гражданството. Сигурен съм, че и в ЮК;) който може да докаже, че е от британско потекло (например баща, дядо и т.н. са били британски граждани), не трябва да чака 10 години с временно разрешение за пребиваване и работа. Така трябва да е и с потомците на българи емигрирали или изселили се преди години по различни причини. За другото си прав - за натурализираните да има срок, изпит, чисто досие и т.н.

Божидаре, а какво ще стане с "матриала" бе ????Или след теб и Марин - потоп!

Както е тръгнало всеки да се пише зорлем българин, да не излезе, че България ще бъде най-голямата нация в Евросъюза? Като нищо Булгаристан може да вкара и целия Г-8 - Казахстан, Туркменистан, Киргистан, Таджикистан, Узбекистан, Иран, Пакистан, Афганистан.

Я попитайте един турчин дали е българин! Никога няма да отговори - Аз съм българин. На такива не само не трябва да се дава гражданство, а да се отнема.

Прав си! Тук като ги питат какви са, те казват - ние сме турци от България. А парадокса е, че децата им, които са родени тук в Америка казват - ние сме американци. Не казват ние сме турци от Америка!

И какво ще им предложим на тези 2.5 млн, че да дойдат тука? Работа, по-висока заплата или какво? Това за мен са просто илюзии. Освен това, от какъв зор ще идват в България като могат да отидат в Италия примерно. А и те да не би да са некадърни и да не могат сами да се развиват. Македония, както и Молдова са суверенни държави и си се развиват съвсем отделно от България. Кои сме ние да им казваме къде да ходят или да не ходят.

Повечето българи и без това смятат езика на македонците за български диалект - той Е и те го ПОДЧЕРТАВАТ!!! това - за тъпанарите от острова дето им свърши гювеча да имат само"интереси" идоооста понадуват пъппчиви рижави бузки вече като го духат...

DI VELT дали са преброили колко милиона турци , легални и нелегални живеят в ФРГ ??? Аз мисля, че са над 10 000 000 феса ???

че когато Адолфчо беше силен, раздаваше не паспорти, а директно тези земи!! Така че, валидирано е, и то от германци, че тези земи са български или румънски в случая с Молдова! Затова Ди Велт да мирува - 3-4 милиона да са новодошлите - нищо не е с това което те правят с турците ! Заселиха ги там, дето и Баязид и Мурад Завоевателя не е мечтал дори да стигне!!!

Е, това е коментар! Поздравления!

Браво за коментара!!! А защо този тъп швабски вестник не пише за даването на немско гражданство на граждани от европейския съюз, завършли висше образование в Германия (имам предвид българи), които официално се отказват от бг. гражданство и след еди месец си връщат българското.

Май-май те ще ни приобщат.Натам отиват нещата. А защо не станат такива, каквито са били ПРЕДИ ПОТУРЧВАНЕТО ИМ. Защо се опънаха на българските имена. Древни били..И филми има за тях. Ама нейсе, добре им е да са МЮСЮЛМАНИ. Важна е вярата.Защото както е тръгнало мойте внуци ще станат малцинство от цигани и помаци.

Да , България именно тогава им даде възможност да обърнат религията си и да станат на 100 % българи- християни.защо се опъваха толкова ,та чак се изселиха. На мен ми се струва на опасен Фанатизъм.Иначе за Eвропейския паспорт ще са българчета. Искам в моята Родина да се говори на български и да се ходи в християнската църква.Нека да изглежда расиско. Аз също се боря в този живот и не ми ги оправдавай тези с тютюна. От години им се казва да променят земеделието си.В световен мащаб ще намалее търсенето от забраните на тютюнопушенето, ама дебелите им глави не го побират. Клатят правителството.Доган да им даде парите,като си продаде дворците.

Стига са рИвали!! За щатски паспорт (е те това им е правилно) се иска да изпееш химна на американски английски и да знаеш нещо за историята на тази страна - кой е Вашингон - дето го виждаш на парите, Грант и други. Тука - лабаво! Днеска съм Изаура - утре съм Ослава! Е-Е-Е-Е - не става !!

Не може да се каже, че някой е българин само защото дядо му бил такъв. Това са пълни глупости. Както и двойното гражданство е пълна глупост. Познавам един с осморно гражданство. Не помни къде е роден, но гласува за президент в осем държави.

Нема начен да си и гражданина на САЩ (особено заради специфичната клетва) и на България, па нежели на 7-8 други страни! Родината е като майката - една е ... но мнозина я продадоха...за американска мамалига!! Аре!!

Тя земята българска си е тяхна от много отдавна. В сборника "Веда словена" е събран епоса от песни на български език (говорен в 19 век), който са запазили за българския си произход от най-древни времена.

ТОВА ВЯРНО ЛИ Е,ИЛИ САМО ГО ПИШЕ НА КНИГА?ОТ 3 ГОДИНИ СЕ ПОЗНАВАМ С МОЯ ВЕЧЕ СЬПРУГ,КОЙТО Е ОТ РЕПУБЛИКА ЕГИПЕТ.ПРЕДИ ДА СЕ ОЖЕНИМ ТОЙ КАНДИДАТСТВА ЗА ВИЗА "C",ДА ДОЙДЕ В БЬЛГАРИЯ И ДА СЕ ОЖЕНИМ ТУК ПО НАШИТЕ ОБИЧАИ,КАКТО КАЗВА ТОЙ.ОТ МАЛЬК Е МЕЧТАЛ ЗА НАШАТА СТРАНА,ХАРЕСВА Я И ЧЕЛ МНОГО ЗА БЬЛГАРИЯ.ТРИ ПЬТИ КАНДИДАТСТВА И НЕ МУ ДАВАТ ВИЗА "C"И ЗАТОВА МАКАР,ЧЕ ИСКАХМЕ ТУК ДА СЕ ОЖЕНИМ,КАТО НЕ МОЖА ДА ДОЙДЕ ОТИДОХ В ЕГИПЕТ И ТАМ СЕ ОЖЕНИХМЕ.ОБНАДЕЖДЕНИ ВЕЧЕ ТОЙ ОТНОВО КАНДИДАТСТВА ЗА ВИЗА "D" ТОЗИ ПЬТ АЗ ГО КАНЯ,KATO МОЙ СЬПРУ.ТАКАХМЕ ЗА ,ОДОБРЕНИЕ,ЗА ВИЗАТА ОКОЛО 45 ДЕНА.КАКВО МИСЛИТЕ БЕШЕ РАОЧАРОВАНИЕТО КАТО ПАК ПОЛУЧИ ОТКАЗ,Т.Е. НЕ МУ ДАВАТ ВИЗА?!ТОЙ,МОЯТ СЬПРУГ ОТНОВО КАНДИДАТСТВА ТОЗИ Е ВЕЧЕ 5 ПЬТ ОБЩО,ОТ КОИТО 3 ПЬТИ ЗА ВИЗА "C"I 2 ПЬТИ ЗА ВИЗА "D".СЕГА СМЕ ПАК В ОЧАКВАНЕ И ЩЕ ПОЛУЧИМ РЕЗУЛТАТА ОКОЛО 20.08.2010Г.МНОГО ИСКАМЕ ДА МУ ДАДАТ ВИЗА И НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗАЖИВЕЕМ ЗАЕДНО.МНОГО ТРУДНО И БОЛЕЗНЕНО ИЗЖИВЯВАМЕ РАЗДЯЛАТА И НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ.ТА КАТО ПРОЧЕТОХ ТАЗИ НОВИНА ,ОТ КОЯТО СЕ ОБНАДЕЖДИХ,ЧЕ БЬЛГАРИЯ СИ ПРОМЕНЯ ПОЛИТИКАТА КЬМ ДОБРО И Е С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ КЬМ ТИЯ,КОИТО Я ХАРЕСВАТ,ОБИЧАТ И ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ТУК.ОСТАВАМ С НАДЕЖДА .АЗ ЕДНА ЖЕНА,ЧАКАЩА СВОЯ СЬПРУГ,ДА ДОЙДЕ ,ДА ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО И БЬДЕМ ЩАСТЛИВИ.КАВО ПРЕЧИ ДА МУ ДАДАТ ВИЗА,ЗАЩО?????МНОГО ЛИ ИСКАМЕ?

сега твоя египтенин като прочете диреkтива 2004/38 точка 5 и 10 и s писменния отказ за парвата виза д доста може да вгорчи живота на дипломата ......

И КАКВО ПИШЕ В ТАЗИ ДИРЕКТИВА,КЬДЕ ДА Я ПРОЧЕТА?МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!

Добре бе, пич, какво се пенявиш? Никой не те кара насила да идваш тук. Дава ти се тази възможност, ако искаш, използвай я, ако не искаш - прав ти път. Какъв ти е проблема? Като не искаш стой си там да се грижи за теб Турция. Ако ме питаш, за мен така е по-добре. Само недейте да искате двойно гражданство и български паспорти и да ми се влачите на избори с автобуси, че ми писна от тези номера.

да защитаваме бг??? няма проблеми!!еъ тук под носа ви има 1 милионна армия не се притесняваъте за защита !!така или иначе сме заедно в нато!!и недеи да оплуваш помаците и турците защото за тях има кои да се грижи!!1 милионна армия --само да плуъбат по веднаж и милата родина няма да я има вече !!както 5 века преди това !! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Работя в български университет. Имаме доста студенти "българи" от "Македония", които се възползват от привилегиите, които България им дава - практически образованието им е почти изцяло за сметка на държавния бюджет. Освен това, ги настаняват в студентските общежития с предимство - преди състудентите им от България. За капак на всичко, повечето от тях са най-яростните анти-българи. Сякаш България им е виновна с нещо, че мижавата им държавица (която и те не знаят как се казва) е бедна и обрулена. Категорично съм против на македонците (БЮРМ-ците) да се дава толкова лесно българско гражданство - те нито имат намерение да живеят тук, нито плащат тук данъците, здравните и социалните си осигуровки. ТЕ СА ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ ТАРИКАТИ И ИЗПОЛЗВАЧИ.

Българско гражданство се дава на онзи, който ДОКАЖЕ че има българско потекло, т.е значи че е Българин ! В случая с "македонците", те са доказали, че родът им е български и имат право на българско гражданство. Относно "антибългарското" в македонските българи... те и много българи от "стара" България са си отявени противници и критици на всичко българско (с което македонците отново доказват български корен). А относно данъците и здравните осигуровки на чуждите студенти- В Европа е ЗАКОН, учащия чужденец се осигурява здравно в страната, в която учи, и плаща данъци върху възнаграждението си в страната, в която си е спечелил възнаграждението!

Е хайде стига :) едва ли мислиш, че правителството им дава визи на комплексарите от Македония само от добри чувства. В дългосрочен план това е една добра асимилационна политика.

Каква асимилационна политика може да стане сега-това е безмозъчно мислене!А асимилационната политика се провежда на базата БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. България като пример е най-важния фактор за ново побългарено съзнание на македонското население. Сега България не привлича никого да се нарича българин с ниския си жизнен стандарт и бълваща организирана престъпност. България ще стане пример за македонците и те ще се побългарят за 24 часа само ако е страна в висок жизнен стандарт, демократично развиваща се страна следваща пътя на развитите европейци и достоен уважаван народ в общото европейско семейство. Идея за България- алтернатита на статуквото

А честито............... :)))))))))))))))

А колко ли милиона булгаристанци биха искали да напуснат бивши и настоящи бг или османлийски или византийски ох обърка се какви бяха тези пусти територии. Припомнете ми бе ?

ТЪПАК!!

2.5 милиона х 100 евро ги кажи,

има и понятие Родина бе, тъпчооо

"Междувременно и България взе мерки за връщане на своите около 2,5 млн. българи в чужбина" да, ще се връщаме в Европа, в България е тъпо...само че си мислех, че сме малко повече от 2.5 млн българи тук...

Много и от българските граждани в БГ "плюят" по България и желаят Това е масово явление тук - комплексирани, без достойнство и желание сами да положат усилия и да допринесат за положителната промяна тук! Защо ли се мислят за различни от циганите, които искат да получат всичко наготово и веднага?

Защо дават на Македонците паспорти,след като се бият в гърдите,че нямали нищо общо с България??? Да си стоят там и да се трепят.

Не виждам нищо лошо в това нашите сънародници да получават българско гражданство. Ако на германците или англичаните или няма значение не му харесва това - сорка, но ние не се отказваме от сънародниците си .

Много от тия "българи" плюят на България и искат бг паспорт само за да отидат в Европа. На такива трябва да се отказва.

Абсолютно съгласен. Паспорт след като научат и кажат: "Аз съм Българче" на български език.

Комита, ами те макетата освен български език друг не знаят. Какъв им е проблема да кажат каквото и да е на български.

(1)Не трябва да се приема ислямско население, то ще промени не само етническия но и цивилизационния баланс в страната и ще станем второ Косово, ако мюсюлманите надделеят. Никоя европейска страна не прави тази грешка да променя цивилизационния баланс в страната си. За това разказва нашия нов анализ За цивилизационния сблъсък на Балканите и недалновидната българска външна политика признаваме Косово (2) Не трябва да се приемах хора за български граждани ако не са живели минимум 5 години в страната със статус на постоянно пребиваваш. Такава е политиката за гражданство на всички европейски страни и това иска да ни кажат немците с тази статия. (3) Не трябва да даваме на македонците български паспорти, защото те ги използват да заминават като работна сила в ЕС и по този начин оголваме територията на Македонците и без бой я предаваме на албанците. Тази безмозъчна политика е на новия министър на българите навън Божидар Димитров. Идея за България- алтернатива на статуквото

съгласна съм

Съгласна сим! Предвид казаното от ЗА "БЪЛГАРИТЕ" 13.08.2010 16:22 искам да добавя по т.3) че няма да е добре да се увеличава броят на български граждани, говорещи на македонско наречие. Разбира се, който спази изискването за 5г. пребиваване да си получи гражданството.

Все пак ,ако квалификацията или висшето образование е придобито в държава извън ЕС,независимо от гражданството,то не се признава автоматично,а се искат приравнителни изпити от някои държави

Някой отбеляза, че и България има територии, които сега са й бивши. Това е добре да се знае като история на Европа.

Помаците да се върнат да обработват нивите си в Б-я и да бъдат полезни за така наречената Родина, а не само по паспорт да са българи-европейци. Кеф живот в турско, кеф ти и Европа. Мисля си с какво са толкова полезни на Европа ,та правят този жест ??? Забрадки и шалвари подкрепящи ДПС-то идвайки за един ден в Б-я. Те ще ми определят политиката на изборите.

що не ходиш ти да копаш нивите и без това за друго не ставаш

той поне ще копа а ти прасчо само на екскурзия идваш.

и за какво им е бг гражданство? то отсякъде ни гонят и плюят балканите.какво ше правят с този паспорт. до къде стигна бг.да събира хора за граждани да са и. срам и резил.

Ние сме много по-добре от тях. Тук има работа, при това по-високо платена от в тяхната родина. Тук има спокойствие, а там - бандитизъм. Това, което тук беше 90-те години, това е сега там. Разходи се до най-близката дестинация - Македония и ще се убедиш. А това за приемане на гражданство е много добра заслуга на Божидар Димитров. Това са все млади хора (никой на 60-70 години няма тепърва да емигрира), това са хора, които ще дойдат, ще работят, ще оставят поколение и ще позапълнят дефицита от млади хора в България. Тези хора са шанса да променим съотношението българи/цигани. Само да спомена, че в момента децата които започват училище - над 80% не говорят български (разбирай цигани и турци)! Това е официалната статистика.

СТИГА ПОМАЦИТЕ ДА НЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ТУРЦИ. ЗАЩОТО ТЕ ВСЪЩНОСТ СА ЧИСТИ БЪЛГАРИ С МЮСУЛМАНСКА ВЯРА.

А колко араби, без никакъв френски корен са жители на ЕС, само защото щедрата Франция комплексарски се прави на многонационална империя

"Ислямско малцинство" Помаците са българи, изповядващи исляма. Тоя френски журналист да се връща в университета.

Мисля, че цифрата е силно занижена. Като си помисля в каква циганска държава живееме, всички индийци могат спокойно да поискат български паспорти.

също и афганистанците,нали сме братчеди стях

вземи да се ограмотиш първо преди да пишеш простотии за индийците, невежите не са блаженни, а само невежи!

че той не е написал нищо лошо за индииците. А че българските цигани са родствени на индииците не е обида а факт.

да не ти се наложи на теб да емигрираш в страната на Радж Капур...че както е тръгнало в Простакистан...