ООН: България на 4-то място в света по застаряване

България е на четвърто място в света по жители над 60 години от общия брой население, според данни на ООН.

Обратно в новината

Коментари - ООН: България на 4-то място в света по застаряване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е взет под внимание фактът 2,2 млн българи постоянно живеят извън България, а те са младите българи, голяма част от тях и децата им са вече чужди граждани.

Високият % "застарели" говори за увеличаване продължителността на живота в РБ... Представете си, че "изтребим" всички над 60 г., тогава ще сме на последно място по застаряване в света... Тъпа манипулативна статистика... Друго е да се привери %-тът на "дебилите" (главно в БСП).

В челните редици...при липса на икономика,тотална деградация,огромни кражби и то законни,тъп и търпелив народ....

Не "скоро" ...ТЕ СА вече КАТАСТРОФАЛНИ.. Ама ние като ударим дъното обичаме и да копаем НАДОЛУ...

Добре, ами защо при тези преди нас, смъртността е с 50% по-ниска? Само че, отговорът, че българите не ходят на лекар не е верен, защото българите непрекъснато се влачат по лекари (така ги научи социализмът) !

Нека вземат един статистик от ООН, който цял живот до момента е живял охолно и да го затворят в стая с голи стени, на кора хляб и шише вода, като единственият прозорец е на 3 метра височина. Ако избяга, значи е млад и е опитал в началото...

Сега ще вдигнат пенсионната възраст, мамицата им.

не пускат вече - искат мъж с поне мин. раб. заплата

Много преди първото място сме

решат в България, важно е и какво ще решат западнците. Засега ТЕ имат най-голяма изгода - те крадат нашите млади хора, вкл. образовани. България е банка за кадри за Запада. Дори да вдигнат драстично заплатите в БГ, ситуацията само маааалко ще се подобри, защото страната е един обор в който те не искат да живеят.

Niamam jelanie da jiveiai da rabotia v kenef!!!!!

Е най после и ний да сме с големците!

хора които са работили 40 години, днес се пенсионират с 400лева пенсия, също толкова 200евро Европа подарява като помощ на един човек, който е пристигнал в Германия като социално слаб! справедливо ли е това господа политици.

С Рим,Берлин и Токио заедно в борбата, скоро ще наложим , нов ред на земята!

Учудващо е , че все още има хора на това място, което дори африканците заобикалят. При соца се мислеше , че ако отворят границите всички ще избягат. Не се взимахме предвид, че от дългото застояване ,голяма част стват вече само за остване. По-младите го взеха предвид и заминават или пращат децата навън още преди да се застояли в блатото на посткомунизма.

ВСИЧКО ТОВА Е ИЗЛИШНО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ.. ПРОЦЕСА Е НЕОБРАТИМ. БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА СЛЕД ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ. НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА В ТОВА.

Що си губиш времето тогава?

нема, нема ----ние ще оправим работата - давайте още пари...

Не са ни много възрастните, а са ни малко младите. Отвличат ги на запад. Най-хубавите, най-образованите, най-здравите. Момчета и момичета във фертилна възраст, отгледани и изучени. И започват да раждат гърчета, германчета, англичанчета и американчета. Генен геноцид.

Както и да кълчиш изкълчената си вече мисъл , всеки знае, че се бяга от геноцид, не се отива на геноцид, иначе щяха да бягат от Европа в Сирия и България.

Всичко, което се случва в демографията на България, е съвсем нормално на фона на мизерията от 28 години насам, която все още търпим. Ами нормално е хората да бягат и на тези, които остават в България да не им се иска да раждат! Каква е вероятността да отгледаш успешно и да образоваш деца при тази ситуацията? Младите хора бягат, защото тук са обречени на провал, в един нестабилен и несигурен свят /свят на шуро-баджанащина/! С какво и как държавата мисли да задържи тези хора!? С хляб и сол...!? Патриотизмът си отиде заедно с комунизма, и сега българския народ води една борба, наречена "борба за оцеляване". На никого всъщност не му пука за демографското положение в България. Нито на правителствата, нито на политическите сили, нито на обществените организации, нито на самия народ. За съжаление българският народ отдавна вече е мъртъв. Прилича ми на ранен човек, който знае, че ще умре.

Ама не знам кой иска местните роби да раждат нещастници и да се множат, освен стопаните им Засега само циганите откликват, ама и те се усетиха и повечето почнаха да снасят по две , вместо пет..

За да има пенсии, трабват приходи в бюджета. От същия бщджет се плащат и помощи на тъмнозелени, които се плодят като зайци и не пращат децата си на училище. В резултат - бъдещите приходи с бюджета намаляват, дефицита ще се покрива временно със заеми докато може да се взимат. Ниската квалификация води до отдръпване на инвестиции и производства. Това намалява още повече бъдещите приходи при нарастване на социалните разходи. Светлозелените търсят по добро бъдеще в други страни. Така бъдещите пиходи в бщджета намаляват още повече. Данъците и акцизите ще се покачват, но икономическата ефективност на тази мярка няма да има ефект. Последния светлозелен да изгаси лампите на Терминал 2 преди заимнаване.

е това изби рибата.Значи изплюхте камъчето,тази сган,тъпа мръсна,неграмотна-получовешка ,за разплод ли е поканена??ха ха ха .И кая интелигентна,бяла жена на светлинни години от приматите,ще се подложи на кафявите животни.

всяка втора..

Само от експлоатацията на подземните ни богатства могат да се отделят по 10 000 000 000 лв всяка година за пенсионерите. При този грабеж това е невъзможно.

Та да ги хвърляте през терасите ли бе изкуфелници?

Това е добра новина- значи много як ген , за да оцелееш до старост при тези условия. И второ, противно на профан Иво Христов, много висока интелигентност и хуманност , за разлика от циганите: отказ да правиш деца , които да се мъчат в страна като България и ясна визия да я напуснеш, да се рамножаваш и да търсиш щастието извън това скотско място , където бъдещето на детето ти да се кове от бодигарда на Бай Тошо , свинеподобния син на една от фаворитките на Първия, да те съди комсомолския секретар на университета , социлната идея да е яхната от Курнелка приватизаторката, Майчето Селска и Свинаря, под духовните напътствия и молитви на Руското Идиот Коле с патриотичната подкладка на доносници Доган , Каракачан , Симеонов и с лудата визия от Джамбаз Войвода и Сидер Московски.

В СЕЛО НА ПЛОЩАДА ИМА ОБЯВА. ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА АНГЛИЯ. БЕЗ ЗНАНИЕ НА ЕЗИКА ИЛИ ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЪЗРАСТА. ГАРАНТИРАНА ОСНОВА ЗАПЛАТА 3200 ЛЕВА ПРИ НОРМАЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ. КАНДИДАТИ НЯМА. ВЕЧЕ СА ЗАМИНАЛИ.

А няма. Пълно е. Ама не щат в гадната капиталистическа Англия. Пусни една обява: Търсим работници за Русия. Заплата 3200 рубли. Веднага ще стане опашка.

Какво искате да кажете,че в България по-бързо стареят хората,или другите не българи не стареят,или че българите трябва да мрат преди да са остарели ,та да не остаряват бързо.Кой не старее???Научно е доказано,че стареенето и смърта са неизбежни.Хайде не ни пращайте за зелен хайвер.Черноморските курорти от незапомнени времена са пълни с дърти германки,холандки и прочие западни старци.Ааа ,къде е заровено кучето,може би искате да кажете,че няма млади,защото им отнехте бъдещето и заминаха,заминаха еднопосочно и там раждат младите българи.Да тук остананаха много млади и раждащи на по 12 години,та те няма да остаряват толкова бързо.Пълно е из територията с тях-те са ви бъдещето.

Младите емигрират в чужбина. И в България остават само възрастните. Затова застарява населението ни!!! Сега сети ли се? Извън София в малките и средни градове млади българи почти няма да видиш. Пуснеещи села, само с пенсионери на изчезване, а едно време селата ни бяха пълни с живот с млади българчета от всяка къща.

Не е вярно! В държава, която процъфтява и ставаме все по-богати /както твърди един специалист, който не различава проф. Иво Христов от съименника му - съветник в Президентството/, това е невъзможно. Старците ли пътуват все по-масово към Гърция на почивка? Младите ли в трудоспособна възраст емигрират, бягайки от все по-хубавия живот тук? Не е възможно!

Очаквано е. Младите българи масово емигрират в чужбина. Особено ако не са от столицата бягат като ужилени от родината. С 50 000 намаляваме от емиграция и то от млади в активна възраст българи. В цяла България извън столицата масовата заплата е 500 лв. Никой от младите не иска да работи за 500 лв а отиват да работят за 1200-1300 евро на запад. За същата вид работа за която в БГ дават 500 лв. Така че БГ работодателите не започнат ли да дават минимална заплата от 1400 лв поне, то до 50 години не се знае дали въобще ще се намират млади българи в провинцията ни.

Момент, не се ли избиват годишно чрез аборти в България по 20 000-30 000 деца, т.е. един средно голям град в България? И не бъркайте абортите с противозачатъчните средства - при вторите няма заченат живот, няма туптящо сърце и нервна система.

E и какво от това, дори и да се родят тези деца, като нямат бъдеще а и най-важното - не са искани, физическото съществуване не е алтернатива замисли се, и престанете с тези аборти вижте Индия пълна с народ и какво от това животът по-добър ли им е! Проблема е другаде не е в абортите, ама то се иска мислене за тази работа!

Ако се извадят циганите, първото място е наше. Бойко сега ще излезе да се похвали, как целия свят сме изпреварили благодарение на неговото вещо управление.

А не, Меркел изпревари Боко по графа "цигани" - виж я как се хвали с това.

в една четворка сме с Япония, Италия и Германия

поне по доходи нашите пенсионери да бяха и на четвърто място! с мангализацията и мутризацията скоро ще бъде на първо, ама не виждам и до 60 кой ще я докара