Обезкървена България се изправя. Бавно, година след година

Сакралният въпрос на целия български преход бе формулиран и пародиран през 90-те години на миналия век.

Обратно в новината

Коментари - Обезкървена България се изправя. Бавно, година след година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно не ми е ясно : Защо винаги се лъже, че напусналите са под 2 млн. души ? Оптимистичният отговор на статията е : До 10-15 години соц-поколението ще излезе от работните места. Новото поколение ще се реализира до 10 години, игнорирайки застаряващото соц-поколение, но с правилата и страховете си на новото време. А това поколение расте като немска кутия - не мисли много, егоистично е, склонно е да бъде тесен специалист с ограничена култура и неширока образованост, важно за него е да заплаща консумативността си. Но и не е готово да нарушава закона - страхливо е, повече поради егоизъм и пасивност. ПРОБЛЕМЪТ Е: В миналото в упоменатите в статията войни са загивали много хора, но поне един до трима наследници на семейство са оставали живи, защото в цял свят човечеството не е знаело причината за забременяване или по-точно мярката "против". Всички са имали поне по три деца, но повечето по 4-5-6-9 и загиналите жертви на войните не са унищожавали селектирания с хилядолетия геном на народите. Днес проблемът на българите е липсата на ген. Средната класа, образованите и пробивните, трудолюбивите и способните от по-ниската класа се изнесоха с деца и внуци, извън България. Да, един ден възрастните ще се върнат в родината с пенсия, отвън, осигуряваща им старините, НО ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ОСТАНАТ НАВЪН, ТАМ ЩЕ СЕ ЖЕНЯТ И СЪЗДАВАТ ПОКОЛЕНИЕ. ТОВА Е ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ! Липсата на гени. На качествени гени, селектирани с векове.

Рядко безмислена философска статия.

че си безвъзвратно тъп.

Не е вярно, че тук е останала само плява. Познавам достатъчно умни, работещи и справящи се чудесно с живота хора между 25 и 45 години. Не са заминали, защото не искат, а не защото не могат. Познавам и достатъчно успели в чужбина и върнали се у нас умни хора, които прилагат на практика наученото в чужбина срещу добро заплащане. С подобни обобщения само манипулираме общественото мнение.

Смешен плач. Куманягите я разсипаха, а сега им се пече яйце наГза и се реве. 1945 страната си беше фантастично добре - лева беше златен и беше на трета позиция в европейските валути, а икономиката беше цветуща и захранваше сичкото че и за немците и рушняците оставаше. Сеймсе годин по-късно - 12 мелярда доларес държавен дълг, дефолт и масови фалити, безработица и фундаментална криза, която още продължава. И как нема, с трето покуление куманиЗки принцове и принцеси начело на управлението, които източиха сичкото. Ми...вие плачете, ас ке ви се смеем. Който се усетил, се усетил и се смее. Който не е, да плаче.

За съжаление часовника неумолимо цъка, ако нещо не се промени в мисленето на хората, а това не ми се вярва, българите ще изчезнат като нация. Няма смисъл от нация на престъпници заробили шепа обезверени хора.

Мафията гони собствените си интереси - ние само наливаме. Един тунел под Шипка - 3-4 км, се дъвче 30 години, а изтърбушиха София с метрото и продължават... И само това ли е? Нека е хубава столицата, но да пусне малко и за страната. И кога ще има реални стъпки за решаване на проблема с ромите, които живеят на нашия гръб, множат се прогресивно и 5 пари не дават за обществото ни?

Бах тва изправяне...

Публикувано във факти.бг: в Северозападна България се инициират инициативни комитети за отделяне на областите Видин, Враца, Монтана, Козлодуй и Лом в обособена юрисдикция в полза на Румъния. Тук за нас в България никой не мисли и вече е време да се отделим към Румъния, там минималната заплата от януари става 400 евро, а нормалната заплата ще е поне 800 евро, за какво да плащаме данъци на България, когато тук с нас се подиграват с по 200 евро заплати и 100 евро пенсии, предпочитаме да сме граждани на Румъния, това се обяснявало на тайни събрания в Северозапада. Идеята набирала страшна скорост и хората били готови да направят революционната крачка. Това тук не е живот, лъжат ни вече почти 30 години, че ще правят нещо и в същият момент всичко фалира и хората бягат в чужбина, припомня сайтът Конкурент

Вие хубаво ще отидете в Румъния, а там какво си мислите - че ще ви дават даром пари за празните тикви ли? За 1000 лева заплата трябва да имаш реално образование, висока квалификация, високо развит мозък, още от най-ранна детска възраст да си обучаван на умствен труд. Колко отговарят на тези изисквания в Севера? Максимум 1-2%! Наивници, ще им даде някой 1000 лева, а те не могат на две магарета сламата да разделят......

ами има и такива в северозапада,дето отговарят на тези критерии. ама като чета какво пишеш май и ти не си от тях.

Причините са: Корумпиран съд. Много селяни без капка съвест (така са възпитани на село). В цялата държавна администрация са назначени предимно от гореспоменатите селяндури, които безропотно прикриват крадливите си шефове. НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

То е ясно оправия няма, който го е проумял отдавна се е изселил от България.

като казваме "цвета на нацията," умни и прочие се има в предвид не професията, а това че са будни, бунтари, критикари, не можеш лесно да ги манипулираш, а останалите в Бг не са прости, а са мижитурки, подмазвачи, слагачи,и най вече манипулируеми, прочита 2 реда, чул една дума и вече е облъчен и не мисли, какво ме интересува че някой е профессор, а не смее да гъкне и се мазни. те такива останаха, а тия които правихме митингите 90-та се изнесохме, когато след няколко години видяхме че във властта влязоха само интересчиите. Това което е зле на запад и идва в БГ благодарение на бг подлогите се опитваме да го спрем тук в чужбина, а с вас няма да се занимаваме, направо ще ви спуснем новата промяна вие там така или иначе слушате и не мислите..

Цяло цунами от подбор на нихилистични статии, да не би да е начало на някава целенасочено мероприятие?

Пак объркали посоката горе/долу...Пък и да приемем че са ПРАВИ,то тогава какво е било НИВОТО ПРЕЗ 1989, че може 30години да ПАДАМЕ????Май бая високо сме били.....А и защо няма кьорав соросоид да ни залее с оптимизъм,къде духнаха мършите.

"""Обезкървена България се изправя. Бавно, година след година""" Така ли?! Защо не забелязваме това "бавно, бавно"? Виждаме само бързо, бързо - долу.

Прав си Краси. Само в едно грешиш. Не беше държавен социализъм, а държавен капитализъм. Официалното му име няма значение.

ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА !

ОБРАТНОТО Е. Държавата е силна, народа е прост и слаб... Народа никога не е бил държавата, държавата това е апарата, който експлоатира чиновници и събира пари от фирми и население под формата на данъци, такси и акцизи. Държавата е върхушката.

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

Много тъжна прогноза... Дано да не се сбъдне. Все пак никой не може да ми вземе душата и вярата където и да се намирам. България е там където има българи!

...но ний пак сме тук !

Обезкървената от безмислени еврогей реформи България, Бавно, година след година УМИРА ...

България загива ! Който не го вижда е слепец ! Загива заради робската психика на народа , който е загубил инстинкта си за оцеляване и не се вдигна да отнесе като отприщен бент блатото в което е затънал благодарение на управляващата мафия , вече 28 години ! През всичките тези години на "демокрация " бяха окрадени и последните блага създадени от нацията дотогава ! По новото поколение живее в тотална дезинформация за истината преди ! Не лелея за времето на " развития социализъм " от времето на бай Тошо , а мечтая да получат възмездие крадците които се изредиха да " управляват " България след него ! Дано пророчествата за възкресяването на България от пепелта на Слава Севрюкова се сбъднат !

не те виждам да си се надигнал от стола.. не е проблем демокрацията или капитализма, проблем е тарикатския манталитет на българина друг да му води битките..

И ПАК КЛИШЕТО ЗА "ИЗТИЧАНЕТО НА МОЗЪЦИ"!!! МАНГАЛИТЕ ДЕТО СУЧАТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В ГЕРМАНИЯ ОТ НАЙ-БУДНИТЕ ЛИ СА ИЛИ?! ИЛИ ПЪК ТЕЗИ, ДЕТО ГЛЕДАТ СТАРЦИ И МИЯТ ЧИНИИ?!Е,ВЪПРОС НА КРИТЕРИИ!!!

всъщност клишето е клише щото е истина! от друга страна най верното клише е че докато заплатите не се изравнят с европейските просперитет няма НЯМА да има!!! мозъци мангали все тая.

изправя се ама пак се спъна и падна и така-аха да се изправи и оп младите пак в чужбина!

На въпроса ни "Кога ще се оправим?", чуждестранни учени и политици отговарят: "когато станете 3,5 милиона". Толкова хора може да изхрани българската земя на средно европейско ниво. През "онези 45 години", благодарение на това, че бяхме в буферната зона на Съветския Съюз и затова оттам идваха огромните средства, с които се хранехме, обличахме, задоволявахме културните и здравни потребности, станахме почти 9 милиона. Сега вървим към "оправяне", защото живеещите постоянно в България намаляха до 5 милиона. Остават "излишни" само 1,5 милиона. А в тази част от статията, в която се описват "онези 45 години" Всяка дума е лъжа. Не че останалата част е много вярна и смислена.

пълни глупости! германия и ранция да не са 10 15 пъти по големи от кочината?

ха ха ха ... от изправияне догодина ще останем 5 милиона от които 80% дебилни ...

Много точен и рядко добър анализ на причините за сегашното ни положение - винаги геноцидът над умните и будни хора е бил водещото, което са правили завзелите властта. Резултата - генетично осакатен народ.

Много повърхностни разсъждения, разтягане на локуми и общи приказки. В унисон с ширещата се напоследък мода да обиждаме народа. Същия тоя народ, дето те храни, а? Цветът на нацията се изнесъл и прочие клишета. Айде нема нужда.

ли си цвета на нацията - с това мучене...

Не участвам във виртуални заяждания. Особено с такъв оттенък. Тъй че, гудбай, цвят!

голяма част от земеделската земя е изкупено от турски фирми! чакат само да ги приемат в ЕС и с България е свършено!! за нула време ще заселят милиони !!!

Турция никога няма да бъде приета в ЕС ! Освен ако не станат християни !

Пишете повече такива статии, това също е от полза и би помогнало. За много години, както се казва в началото на новата!

Уйо, ставаме все по-зле, първосигнални косуматори, алчни потребители и нискообразовани егоисти /дори "висшистите" от Н-ския югосеверен университет/. Проблема на българина е ,че мрази българите и все иска да "мяза на нещо по-така". И за ваше сведение няма да ни оправят умните /и те са алчни или пък безскрупулни/ Трябва някой да завърти тоягата наред и покрай сухото да пламне и мокрото, пък каквото стане.

Изключително точна статия според мен. Само с оптимистичния край- където след години ще се оправим- не съм съгласен. Тоест иска ми се да е така, да се случат нещата така, но не вярвам. Просто хоризонтите вече са други, пътищата за чужбина са отворени и поне аз не виждам как повечето читави българи ще изберат да останат тук, вместо да емигрират.

Какви предприемчиви какви умни и кадърни, какви глупости, такива се най-много, ама най-много 500 човека и да се живи и здрави да дават доброто лице на България по света, останалото е обикновена маса, за която Господ Бог е хладилника и нищо друго, посредствени и ограничени хорица, които е най-добре да си останат там, където са си и да не се връщат, да увеличават и тукашната дебилна маса.

Многострадална България има бъдеще само докато Бойко - народния спасител и закрилник бди над нея и със стоманената си десница избива зъбаците на червените ненаситни мутри,паразити и московски подлоги! Бойко 4 пъти освободи България от игото на освирепелите червени бабички на червената шушана и джендърите на рада дълбоката!

Значи, четири пъти ни е освободил от едно и също нещо и продължава да ни освобождава?! Ураааааааааааааааааааааааа!!!

За кой Бойко имаш предвид, че ни бил освободил от червените мутри и паразити? За Боко Мутрата от ВИС ли? Или Боко Тиквата, чийто прякор е даден от собствените му колеги в пожарната, заради неговия умствен багаж колкото на "червена шошана" и за паразитизма му там? Или Бойко Борисов, напуснал МВР, защото бил верен член на червената БКП и отказвал да я напусне и да се деполитизира? Или за Бойко - кмет на София и премиер, който откакто е във властта лично командва ограбването на държавата чрез обществените поръчки и води националната икономика и демографските показатели към опустошение - като след чума?

А АВТОРА ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПРАВИ СЕ Е НАВЕЛ ДА ВЪРЖЕ ОБУВКИТЕ НА МУТРАТА :))

Обезкървената от безмислени еврогей реформи България, Бавно, година след година УМИРА ...

Гавриш се със съдбата на българският народ. МРЪСНИК. Доброто ли му мислиш с този пасквил, нашарен с едни ред истина и до нея ред ЛЪЖА. "Пак цветът на нацията, запленен от националните идеали и залъгван от ....и царя,.." Точно цветът на нацията ВИНАГИ е запленен от националните идеали, а такива нищожества като теб ги ИЗТЪРГУВАТ. Царят!!! Та ти на царя праха около обувките не си достоен да докоснеш защитавал достойно националните ни идеали и накрая и живота му взеха за това. Нали точно затова не се оправяме, да не мислим, да не знаем, а ако някой дръзне да иска да знае, да му подхвърлят някои и друг пасквил като твоя, че царство България не бива, не е изгодно. РАЗЛИЧЕН е днес народът на България, опасно е да си за царя, само дето демокрацията, за разлика от комунизма, сее хули и действува в гръб срещу всеки който милее за България. Ще се оправим само когато всички, както преди по царска България вярваме първо в Бога, живеем смирено и честно, а мърсотията я оставим на ЧАСТ от политиците, тя е неизбежна, този свят не е идеален.

Да бе ? С тия 80 % към по-зле. 80 % лафа на 2017 год. Точен.

vasil

Абе каквото и да се джанкяме тука,каквото и да се говори,че соцът залагал на колективизма,при него си беше изкристализирал девизът "Всеки да се спасява поединично!"Авторът тук е прав.

Принос към откритието на топлата вода.

в този текст няма и две последователни изречения, които да предствят авторите като неидиоти

Какво очакваш от руски подлоги ?

Антирекорд за 2017 г. - най-ниска раждаемост от Втората световна война Януари 2, 2018 Данни от регистъра на ражданията на Министерството на здравеопазването за 2017 г. показват печален рекорд по ниска раждаемост. През миналата година едва 56 436 бебета са били родени в България, което е с 4578 по-малко спрямо 2016 г. и със 7564 спрямо кризисната 1997 г.

Стига с тая средна класа, проблемът не е в нея, а в огромната простотия и беднотия, налегнала народа. И в държавата, която е абдикирала от задълженията си да поддържа обществения ред, да помага на бедните и да сдържа алчните и престъпниците.

А тая държава чия е и кой я крепи или търпи? Не е ли същия тоя народ?

гъз глава затрива са казали хората , като си изпуснахме държавата , мързела толерантност и ганиова простотия са първите причини за разпад на обществото .

От цялото голословене стана ясно, че господин автора се опитва да вмени вина за сегашното ни състояние за неща, случили се преди седемдесет и пет години. Събуди се, приятелю, и не лъжи! Да, думата лъжа е тежка, но ти излъга за едно и също нещо два пъти в есето си. Очевидно му е допаднал анализът във вестник Стандарт преди две години, където тази мантра беше зачената. За днес това не важи, защото в рамките само на две години сега сме с почти два пъти по-голям външен дълг. Но да не издребняваме, защото в защита на автора доларът 89-а година имаше съвсем друга стойност, но тогавашния дълг се оформи чисто и просто, защото някои "дрогаре" се облагодетелстваха от перестройката и се облажиха за лични нужди по схемата КТБ. После всички знаем, куфарчетата, Луканов и ... и ... Но един голям външен дълг не е толкова страшно нещо ако брутния ти вътрешен продукт е висок. Колко е бил тогава и сега? Та ... вместо да гледаме назад, трябва да гледаме напред. Няколко въпроса трябва да се поставят на дневен ред - как да не се допусне подобно ограбване на България тип КТБ? #Кой е виновен може да се разплете веднага след като се започне от това #Кой осъществи натиск парите на държавата да се държат в тази банка. Ха дано, ама надали. Това са същите тези "бенефициенти" на лукановите куфарчета. Тези хора нямат никакво намерение да се откажат от властта, в противен случай отиват в затвора. За това и се мотаем в дяволски кръг. За това и няма да се оправим скоро. Благодаря за оптимизма, но само с "върнете се" не става. Апропо, честито ви петорно убийство, но ... на кой ли му прави впечатление вече!

Имаш малка грешка, колега. Авторът на статията търси причините за сегашното положение на България преди повече от 600 години. А "вината " на "онези 45 години" е, че след 1989 година имаше какво да губим и на къде да пропадаме.

Чета коментарите и като че ли виждам откъде идват бедите ни (доколкото са реални). Всички са недоволни, но всеки поотделно е примирен. Нищо не можело да се направи, нямало как. Един каза, че българският дух бил пречупен след Първата световна. Верно ли бе?! Ами примерно Германия през тази война е загубила милиони хора (само в битката при Вердюн около половин милион). След войната е имало невероятна хиперинфлация, бунтове, безвластие. При следващата война не само е дала още повече жертви, но е загубила територии, цялата страна е била в руини. Примерно Дрезден е бил бомбардиран така, че е имало стотици хиляди жертви. Берлин е бил буквално сринат. След войната - нови репарации, много заводи са били разглобени и закарани в СССР. И какво? Днес Германия е най-проспериращата и силна страна в Европа. Ако хората там примерно бяха като нас, сигурно още щяха да жалят как са загубили. Ако нещо ни тегли надолу, това е само робското съзнание. Няма просперираща страна с такива мрънкачи като повечето коментирали. Всичко зависи само от нас самите, дори и днес, сега.

Уважавам младия порив и енергия! Предполагам сте някъде в средата на двадесетте си. Поживейте още малко, ще разберете! Колкото до Германия ... елата тук и ги вижте! Ще останете много изненадан. И ще разберете, че рибата се вмирисва откъм главата! В Германия просто шайката управляващи са разбрали, че за да има за тях трябва да има и за тези долу. Нищо повече! А нашите ... направи един печеливш бизнес и ще видиш как ще дойде един чантаджия и ще каже от утре ми го продаваш. Ако кажеш не - утре ХЕИ, ДАНС, НСБОП и МВР ще са ти на главата. И така докато не те съсипят. Бизнес климат - ну-ла! На това не се научиха дървените дърти комунистически номенклатури. Дай на хората поле за изява, помагай им, и си върти далаверите. А те - който надигне глава - борците и му чупят ръчичките. Ей там е бедата. А като имате семейство за хранене тогава ще говорим ... Аз направих своя избор, пожелавам и на Вас добър такъв!

Не, на 51 съм, имах семейство (разведен съм), добре знам какво се случва в действителността и тук, и по света.

Всъщност, именно когато бях млад, и аз се опивах от това, как виждам безброй недостатъци и проблеми в ДРУГИТЕ. Докато един ден проумях, че това е страшно деструктивно. Познавам много чужденци от всякакви страни, мисленето и начина им на живот. Те не са с нищо по-добри от нас, и вие го знаете. Ако нещо ни спъва, това е именно този негативизъм. И аз съм инженер, между другото:)

Не мисля, че е уместно да се сравнява реакцията на българи и германци към войните по този начин. Германците са милитаризиран народ и през цялото си съществуване са водили непрестанни войни както помежду си, така и с други народи. За тях такива загуби са нещо нормално и резилиентността и способността им да се възстановяват са далеч по-добри. На българите някои историци се опитват да им внушат, че са наследници на хуните, но нищо в техния манталитет и култура не потвърждават, че са били тези главорези. Та българите са търпяли 500 години османска власт! Българите са съзидателен народ, но и търсят мекото на баницата и ако условията са неизгодни предпочитат да се скрият в дън гори тилилейски и да чакат по-добри времена. Природата на Балканите го предразполага и ни е селекционирала такива с всички предимства и недостатъци.

,, Цифрите са страшни - между милион и милион и половина българи са икономически и социални мигранти." Това са цифри от СТЪКМИСТИКАТА-реалните цифри са между 2,5 и 3 млн. Колкото и да ги скриват заради ,,мъртвите души"-електорат. Горчивата истина е ,че в България едва ли има и 5 млн. население,въпреки СТЪКМИСТИКАТА ,която отчита почти 7 /седем/ млн. избиратели.

Всъщност по данни на евростат 2,7 млн. българи работят и живеят в страните от евросъюза (без българия).При преброяването през 2010 са регистрирани около 7млн. (с мъртвите души).Сметнете 45 000 отрицателен прираст на година и не 5 а около 3,6млн. живеят в България.Проста аритметика.

А мене ме трият и ме остракират като им кажа същото. А то се вижда с просто око. Но е държавна политика да не се говори за цифрите и какво стои зад тех. Истината крещи - страната е празна та кънти!

Коментар за наивници,или авторът гледа през много розАви очила.Горчивата истина е ,че България отдавна е в почти КЛИНИЧНА СМЪРТ и има много малко време за реанимация.Интересно е,когато сегашните работещи стигнат до пенсия,кой ще храни депутатите и другите ХРАНТУТНИЦИ на държавна хранилка- едва ли ще са циганите и така наречените бежанци-търтеи,които искат да ги хранят, но не ида работят.Време за мислене !

Дискретно : - започналитеВече 6 месеца. ...т.е. Ако Успеем да разфъшикаме Вси"наште" Отвсякъде.

"Обезкървена България се изправяла бавно",в дупката от която (обаче),излизане няма!

Никога нема да изберем да се върнем и да бъдем слуга/роПче на куманягите! НИКОГА НЕМА ДА СЛУГУВАМ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КУМАНИЗКА МАФИЯ! ЗАТОВА И НЕМА ДА СЕ ВЪРНЕМ! ИЗБИЙТЕ КУМАНЯГИТЕ, И ЛУСТРАЦИЯ - И КЕ СИ ПОМИСЛИМ ДА СЕ ВЪРНЕМ, АМА ЧАК ПРЕД ФАКТА, ЧЕ ГИ НЕМА! СИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРЕЛИВАНЕ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО - СИЧКИ ЗНАЕМ ОТ КОГО БЕГЪТ ХОРАТА - ОТ КУМАНЯГИТЕ И МАФИЯТА ИМ! СИЧКИ ЗНАЕМ КОЙ ИЗБИВА НАРОДЕЦА - КУМАНЯГИТЕ И МАФИЯТА ИМ! ТАЯ СТАТИЯ Е СМЕШЕН ПЛАЧ - ТОЧНО ПО БОТЬОФСКИ! ЗА КОГО ПЛАЧЕТЕ, АФТОРИТЕ, КАТО СИЧКИ ЗНАЕМЕ ПРОБЛЕМАТА, НО ВИЕ СЕ НАПИНЯТЕ ДА Я СКРИЕТЕ?

Полека Roxy,ще получиш инфаркт.

никой не те ще ма, бегай да мийш кенефите

Теб да не пък някой да те иска тук?

Куманягите някакъв вид кумани ли са?

Storen

Много слаб коментар със същите банални разсъждения който можеш да чуеш по пенсионерските седянки. Както най често се случва не се прави добре разлика между причина и следствие и следствията се обявяват за причини. Истината е че сегашната представителна демокрация и глобалистки капитализъм със всичките им проблеми и кусури бяха насила наложени на българите. Това беше и все още е общество което не може само да генерира демократични процеси има болезнена нужда политическо ограмотяване. Малка държава сме и това може да стане относително лесно отгоре-надолу при добро желание, но от началото на прехода нито една политическа групировка не направи дори елементарен опит защото сегашното положение ги урежда идеално.

Подкрепям напълно. Не знам кой е писал статията но този човек е много далеч от истината за желанията и възможностите на хората.в.БГ. Не че няма и мутренски бизнеси, но след присъединяването ни към ЕС, възникнаха много български компании които работят на глобалните пазари, а някой от тях са и пазарни лидери. Да много хора заминаха на запад и повечето от тях едвам кретат и работят работа.много под квалификацията им за ниски заплати. Има и такива.които са добре, но.в.повечето случаи с професиите които упражняват и в БГ ще са.добре. В развиващи се пазари като БГ има.много повече възможности отколкото в развити като Германия например, и най-интересното е че повечето хора в държавата даже не ги забелязват защото са заети да мислят как да избягат от държавата за.да.мият чинии или да оправят легла ...

Тез Вашите ситно-нарязани краставици - Недейте предлага на Хората дет Им Е тесенМанастира...

"Да много хора заминаха на запад и повечето от тях едвам кретат и работят работа.много под квалификацията им за ниски заплати. Има и такива.които са добре, но.в.повечето случаи с професиите които упражняват и в БГ ще са.добре." В паралелен свят ли живеете? Или изобщо не сте излизали от България?!

Чушки и топки маринати !, да ме прощавате. - Къде/В-какво Видяхте Пазар&Демокрация&Капитализъм у Нас ?! ..и Е ли необходимо Пак&Пак да Си обясняваме #Кои СА Вси"наште" ("управляващи"/"елит") и какво Целят чрез ТроянскоКонието-им ?!

Не мога да разбера недоволните, защото: 1. Винаги има банани 2. Кеф ти работиш, кеф ти не работиш, избора е твой и напълно демократичен. 3. Можеш да излизаш и влизаш когато си искаш в БГ 4. Всички магазини са корекоми. 5. Може да си неграмотен,на никой това не прави впечатление. 6. Може да имаш 10 апартамента, а може и нищо - ето това е демокрацията. 7. Може да отвориш собствена баничарница,а може да си собственик и на фирма въртяща милиони. 8. Има много канали по кабелната. 9. Има Джиесеми 10. Стария телевизор го изхвърляме на улицата, щото никой не го ще. 11. Като дойдат мигранти и видят изхвърления телевизор почват да цъкат с език и да се възхищават на стандарта ни. 12. Вече не ни крадат чистачките, щото колите не си пасват една с друга.

Дванадесет. ..."стола" , от сяданетоМежду-които - Всеки позитивизъм у Нас е В кавички.

"5. Може да си неграмотен, НО на никоГО това не прави впечатление." Сред море от неграмотност е така.

Е дааа,ТОВА е регионът и територията българия....Пък някой искат да има и ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ....ма тя включва други определения освен банани.....

Обезкръвяване казвате, Дир.бг ... - Сте ИзлишноДеликатни !, защото при ДоказанатаВече Загуба на 45% от КръвтаСи - България е в КлиничнаСмърт. ...тогава ли ?! --> Двустъпковата ! + НовНюрнбергски у Нас .