МВР има конфискувани биткойни, покриващи 25% от външния дълг

Достатъчно биткойни, за да покрият една четвърт от българския държавен дълг, е конфискувала българската полиция.

Обратно в новината

Коментари - МВР има конфискувани биткойни, покриващи 25% от външния дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, искам да купя биткойн, но не знам къде е най-изгодно. Чета от тук link и искам да попитам някой, който вече е минал по този път да даде предложение. Благодаря

как да конфискуваш един блокчайн ? все едно конфискуваш сметка за ток .

Впечатляващи 700 сделки впървия час на онлайн-фючерси , WOW ! После взрив в система заради "усилено" търсене , сиреч веднага kashcat атака по портовете им . 0733 - номер на колата от автомобилната школа в филмът на Стефан Данаилов : напред !

толкоз си е надница за един seat на cbot . jтака че , около 5 койнчета .

при Стефан Данаилов станал въпрос за валутните единици whisky и стек цигари , а не запряк достъп до главните митници. така че , хапче от фонда за изнесени лекарства за всеки .

Както се оказа това е по-голяма кражба от обирът на Цветан Василев. Щети за 6 милиарда лева. Родните ченгетата са продали биткойните и прибрали парите от тях и дъжавата духа. После пишете, че циганите са виновни и те ни излагали пред чужденцитр. Просто българинът е престъпник, независимо дали работи за или срещу престъпници. След измислянето на българската държава престъпността само условно се разделя на две , на държавна и частна служба. Да си спомяме ли как с официалното пренасяне на ковчега на Раковски пренасят крадени ценни книжа в Румъния , а тогавашния военен прокурор ги пласира в Австрия. 90 процента от националния пантеон герои , смятани за светци , са углавни рецидивисти престъпници , закоравели , токова, че трудно ще откриете в днешно време чак такива изроди. За връх на мястото на Бога се смята лице с убийство на дете и монах с цел грабеж. Аз лично в днешно време чак такъв изрод не съм чувал, но националните светци не се коментират. Чакайте с такива модели да не сте уроди сред уроди.

Браво! Ти без задръжки си увеличил сумата двойно - вчера беше 3 млрд. лв, сега е вече 6 млрд. И натам продължаваш в духа на лъжата, раздуваш я, фантазираш си. А всъщност, ако хипотетично почнат да го изплащат дълга, сумата ще спадне автоматично до първоначалната - поради повишеното търсене на долари ще спадне курса на измислената валута, защото е много летлива - както се повишава, така се и понижава курсът, да не забравяме.

предполагам скоро ще видим разделно време и при биткойнчета - едните по американски начин, другите по азиатски , вкл. Русия , трето по Евро Съюз регламент , вкл. България. а на четвърто място Лондон с БРЕКСИТ-Биткойн правила , вкл. Комонвелт страни , както и скандинавците .

От прокуратурата казаха, че няма такива конфискувани Bitcoin-и.

Ами акцията е била международна , ртньорските служби са уведомени, че има 213 хиляди биткойна , иззети при акцията. Изземването става със смяна пибличния ключ, който става владение на нещото наречено на подигравка държава. Както и можеше да се очаква от хората, заради които Великобритания излезе от ЕС, биткойните са ичезнали. После недей вярвай, че няма родени престъпници като българите, става дума за служители цял живот клели се и посвтили се на родината и правосъдието. За тези дето не са се посветили кво остава да мислим

щомси притежател на ключ за около 1% от произведените до сега койнчета , как да няма да не генерираш голяма поле за всевъзможни атаки ? въпрос по скоро е , за колко лева тръгва списъкът с паролите ?

Но иначе пари за лекарства, за онкоболните или за детски надбавки на работещите българи НЯМА!

А дано тези където реват за БИТКОЙНИТЕ, БОЙКО да им плаща в БИТКОЙНИ. Крадливите КОМУНОПИТЕКИ само за далавери реват.

А дано тези където реват за БИТКОЙНИТЕ, БОЙКО да им плаща в БИТКОЙНИ. Крадливите КОМУНОПИТЕКИ само за далавери реват.

Абе кратуно смотана, дане би Бойко да плаща заплатите със собствени пари??! Или викаш щом е на власт всичко в държавата му е бащиния а?

Мммм сладичка хапка! По-сладка и от КТБ!

Ми да дойдат да вземат и мойто ако могат. Аве някой замислял ли се е колко ли биткойна трябва да похарча, за да поръчам парламента и министерски съвет? Просто ми мина през акъла!

А ся ми обяснете,как се конфискуват виртуални пари? Сигурно виртуално? Ама дълг се плаща с реални пари!

отдавна ,,парите,, са виртуални...!!! дебитната или кредитна карта и те са ,,виртуални,,...!!! една банка съществува с 1з% собствен капитал но реализира 100% и повече ,,печалба,,...??? или те не са ,,виртуални,, а ,,виртуозни,,...!!!

Sm3hurk0

като ти вземат акаунта и ключа от портфейла.... Ако нямат ключа - нищо не става...

да,обаче сега в 18 часа биткоина отново поскъпва нас 15600 долара! спекулата със биткона не е работа за магарето!

тия тука само крадат от мвр и разните други чиновници дано който ги е откраднал тия пари само болести да му донесат!!!!

Да им платят заплатите с биткойни.

Анонимни дарения винаги са добри дошли ! Едва ли да успеят с разбиването на поне 200.000 маскирани proxy IP-та . Така че , те са както са били на разположение на притежателите , даже при сайт офлайн, сървър шатдаун , база данни локед . при пи-то-пи единственият въпрос ще е стики и оттамнасам паролата за шейнджмод , и защото да не шейнджгруп предвид правата върху 200.000 фракции . 4700 и отлитане: fly bulgarian airlines ! факу - филгуд - ааа !

Не било ясно какво е станало с конфискуваните биткойни, ха-ха - най-вероятно някои компютърен неграмотник от МВР ги е изтрил без да иска от конфискуваните устройства и сега замитат следите на некадърните....

Купили са суджук за Б.Х.

И да ги е изтрил какво? Нали не смяташ, че собственикът е толкова малоумен да няма резервни копия и някой светъл ден да осребри коините? Отделно никой в МВР не може да извлече съдържанието на уолета без да получи всички ключове и пароли.

И какво е това "уолет"?

Октомврийската революция е в разгара си.........Ще има някой бит...Въпросът е Бит Кой /на/ .....е ще разберем след време.

Айде, сега кой ше успее да ги открадне. Гербаджиите и това ли ще задощигнат?

С камиони ли ги извозваха до трезора?

Интересно как са конфискували виртуална валута. Нали това не е валута, която можеш да си я напъхаш като пачки в джоба?

Те са в банкова сметка която е запорирана и не може да се оперира с нея. По същия начин и с разплаатената или спестовната сметки. Имаш ги под номер ама не можеш да пипнеш мангите

Sm3hurk0

... банкова сметка в биткойн ? Я помисли пак ! и запорирана.... :)))))

21з519 ,б, по 1з000$=27757ч7000$ честито на ,,печелившите,,...!!!

Полицията ни доскоро за компютър броеше монитора...Сега може да разкарват и биткойни с камиони :)

Ха сега да видим кой "приватизира" биткойни на стойност близо 4 милиарда,а ??!! Това ми напомня на 4-темилиарда ДДС откраднато от Мария Мургина и мъжа и, дето Бойко щеше да го връща, но после забрави .....

Те са на сигурно място - в бункера в Банкя!

ми да го плащат бързо тоя дълг , докато не е паднала цената на биткойните. /виртуално-койн се произнася на англ., а не коин и навлиза в езика ни заедно с произношението/

Уж криптовалутата е непроследима, а убавците ги сбараха... А сега да видим дали ще могат да я проследят в сметките на облажилите се. SELEC, айде мятайте ги. Апропо, ДИР-а и разните там редактори и журналета, на английски се пише bitcoin, значи на български би трябвало да е БИТКОИН, а не биткоЙн. Или и вие сте вадили паяци от дупките в час по български език?

А как е ,,й,, на английски.......

Нищо подобно, това е пиджин инглиш, не си и чувъл как го признасет британците, на родния им език! Просто, по-просто, най-просто, дирник модератор още по-просто от най-простото!

поредната циганска партенка от банката за селянджърите... "конфискували" ХАХАХАХАХААААА² Направо са се одрискали до ушите от страх и лъжат по 24 часа в денонощието. Да го ляпате космат, боклуци!

Глупости на тАркалета. С всяка биткойн-"сметка" се оперира чрез частен ключ, съхраняван в key wallet. Който притежава частния ключ, той де-факто може да се разпорежда с биткойните от съответната сметка. Първо, как точно са конфискували биткойните, при положение, че всеки собственик на wallet-а може да си го е копирал на колкото си иска други места (напр. на компютър, мобилен телефон, лаптоп и т.н.)? Второ, даже и да са иззели единиственото копие на wallet-а, той е защитен с парола. Без да разбият паролата (а това може да е мноооого трудно, ако тя е достатъчно дълга), пак нямат достъп до частния ключ. Така че уж са конфискували биткойните, ама могат само да опипват около тях и да се облизват без да ги пипнат.

Пък на мене ми се струва, че са забравили да преместят една запетайка на ляво в конфискуваното количество биткойни.

Достатъчно е да изземат устройството, и ако уолета на него няма PIN, спокойно могат да си прехвърлят биткойните към сметки на "наши хора". Частния ключ обикновено е достатъчно дълъг, за да не може да се помни и затова се записва. Достатъчно е да потършуват малко и да намерят носителя, на който е записан. Или да "убедят" собственика да им каже къде е.

Wallet-а може изобщо да не е на специално хардуерно устройство, а да е на обикновен файл във файловата система. Ако е на специализирано хардуерно устройство, то то със сигурност е защитено с PIN. След неколкократно грешно въвеждане на PIN, то блокира завинаги достъпа до съдържанието. А частният ключ не е парола, а е 1024, 2048 или 4096-битов ключ. Достъпът до ключа е защитен с PIN (ако е на специализиранo устройство или smart card) или с парола (ако е на обикновен файл). Самият частен ключ е сдвоен с публичен ключ (който е публично известен). От публичния ключ не може да се възстанови частния ключ. Сложността на "налучване" на частния ключ чрез груба сила (т.е. чрез последователни проби на различни ключюве) е огромна. Само за сравнение - 32-битов ключ има около 10 милиарда различни комбинации. 128-битов ключ има 10 милиарда 10 милиарда 10 милиарда * 10 милиарда комбинации. Сега си представете 4096-битов ключ колко комбинации има и преценете колко трилиона години ще са нужни за разбиването му с груба изчислителна сила. Разбиването на паролата за достъп до наличните частни кл чове във wallet-a, обаче, е друга работа. Ако паролата е кратка, то тя може да бъде разбита с груба сила. Ако, обаче, е дълга и сложна, то нейното разбиване също би било необозримо дълго и практически невъзможно.

Разбияането става с гаечен ключ от 5 лева прилаган необходимия брой пъти към глезените, китките, колената и главата на човека от който е конфискуван уолета

Нали онзи ден прокурор специално даде пресконференция, че няма такова нещо и не са конфискували нищо подобно. Щом е прокурор ще му вЕрваме.

Сега се видя кой плаче и защитава незаконната валута БИТКООЙН.Другарите мафиоти на Крадливата КУРИ пак ревнаха.

Нещо което нямаш в ръката си то никога не е твое.

Биткойни- в превод стръв за лапни шарани.

Троловата дивизия на властта се е активирала да ни убеждава, че не било истина. Новината излезе от чужди институции, не наши. Нашите мълчат, защото милиардите са потънали. Държавата вече кипи от беззаконието, насилието и корупцията след 10 години мутренско управление.

Абе докога тази фалшива новина ще облъчва медийното пространство? От спецпрокуратурата отрекоха да са "изземвали" биткоини защото нито го умеят нито са ги виждали в някакви порфейли. Просто били отчели някакви движения за тази сума ама какво точно все още не казват или просто толкова им е акъла.

Проз човек съм, за което предварително моля да бъда извинена. То една докторка право разказваше...Имала пациент(с алергични ринитни заболявания и сие) богат. Оплаквал й се, да не се повтарям, знаете--имам данъци да плащам, мисля за много неща, заплати на работници и пр. , А бедняка й казал, аз съм много добре. Нямам собствено жилище. Под наем от общината. Не мисля нито за наводнения, нито за ремонти, всичко от тях... Та извода си остава за вас, а самата докторка май беше от страната на бедняка, а не на богаташа, по думите й май нещо такова се подразбираше, По- малко пари по-малко кахъри...нямам отговор, очакванията ни са от вас еродираните богаташи и еродирани бедняци, живи и здрави бъдете

Колко пъти се каза, че това е фейк, но ДИР продължава с рогите напред. Негова си работа... Или за него е по-важен генерирания трафик, отколкото истината?

Дали има българи със собствени жилища в Дубай?

Трябва да кажем на нашите, на г-н Симеонов и той ще ги пита.Не му пука от никой и трябва да му кажат!

Преди няколко години когато ми обраха апартамента, се наложи да ходя в четвърти районно. В нито един офис не видях компютър, а само големи шкафове пълни с папки, а по бюрата на следователите - тетрадки, листове и всякакви такива. Имах чувството, че съм в СОЦ районно. И сега се говори за конфискувани криптовалути... Голям смях. Най-вероятно са били на флашки или компютри. Някой от експертите на мвр е казал какво има в тях, шефовете са го изгледали тъпо, прибрали са всичко в някой склад и до там. Сега ще видим какви оправдания ще има ако някой журналист попита някой от МВР за тези неща...

Битката може да се принтира на лист хартия. Конфискацията е просто взимане на листа. Нещо повече, препоръката е големите суми да се държат в такъв, неподатлив на хапване допотопен метод.

То е ясно, че може да се разпечата на хартия, но имам дълбоки съмнения, че много хора могат да направят разлика между напечатан на хартия биткойн и притентер тест. Затова си мисля, че са били по компютри и флашки. И няма да се изненадам ако са били забити в някой влажен склад и в момента всичко е мокро и мухлясало...

Fake news!

Много ми е интересно ако това е истина въобще. Как се знае че точно толкова са конфискувани? Кой ще отговаря кога да се изтъргуват или дали да се изчака поскъпване в бъдеще и ако се изчака, кой ще носи отговорност ако след 6 месеца 1 биткойн=1 USD?

Ако идеята на каквото и да значи това биткойн, е да се вземат едни реални долари от по-богатите им собственици срещу нещо виртуално....всичко се изяснява... поредния световен грабеж...

Позна...Октомврийската революция започна/виж предишни новини,/,време е и за ,,гражданската война,,,........

Ако собствениците се отчетат нагоре- в правораздаването задоволително, то тогава ще ги оправдаят и ще си ги искат обратно.Тогава кво праиме?Кой ще ги връща.

Съобщението за иззети биткойни (213,519 ) си стой на сайта SELEC. Това, че Боко ги е щипнал, а шайката му отрича и замита следите е съвсем друг въпрос. Медиите на Пеевски също пеят: "Няма биткойни"... защо ли? Аз вярвам на международната организация SELEC, а не на Лъжлив Тиквун, а вие?

А, президента не може ли да ги попита?Него не могат да го лъжат.Или по добре е да ги пита Мая Манолова,тя може да им разплете кошницата.

По онзи случай образуваха дело,т.е. бтк не са в МВР, а трябва да са доказателства към делото.Гешев обаче,каза,че няма конфискувани бтк към дело на специализираната прокуратура.Не е отрекъл,че са конфискувани.Което означава,че ги има някъде.Въпроса е дали са при нас или усовците са ги лапнали.Ама онзи с ключа е задържан при нас.А сега де?

Абе, как се конфискува Bitcoin? Взимаш монитора на едни компютЪри, ама без кабела, щото по него тече ток и може да те удари. И след това си разпечатваш 500 000 биткойна слагаш у джеба и бегаш към толите страни?

Не, откриваш ги на компютрите на далавераджиите, хвърляш им по един хубав милиционерски бой (+ заплахи за N години затвор)... и те запяват. В следствие на което криптовалутата сменя собствениците си и Тиквата реализира 2 бързи милиарда.

и ко пръднаа от Банкя?

У Банкя ги търсете.

То добре са ги конфискували но не могат да ги ползват. Осваен ако собствениците не им кажат паролите за достъп.

Странно мълчание се пази вече шести месец. Друг път , като намерят една цигара марихуана или един грам от нещо си , то са репортажи , пресконферернции всички телевизии и вестници три дена с тази новина лягат и стават , а сега и Бойко вместо да си удря задника в тавана от радост , се е снишил не смее да гъкне. Даже и един прокурор излезе с изявление и каза , че няма такова нещо .

Ако беше вярно можеше да ни дадат по 1000 евро за Коледа,като в Гърция.Не дадоха,което означава,че първият път,като съобщиха за акцията са послъгали.Всъщност, кой трябва да отговори официално дали ги имаме или не?