Коментари - Нужно е в България да се регламентира доброволчеството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес, 12ти април, честваме годишнина от полета на Юри Гагарин - първият космически полет. Това няма да се спомене в новините, защото върви кампания за очерняне на руснаците.

Върнах се от гостуване в Англия ,част от него бяха посещения в частни имения-дарени на държавата и превърнати в музеи. Страхотно впечатление ми направи факта че тези дворци с огромните си градини да дарени на държавата поради това че издръжката им е станала непосилна за последните им собственици. На собствениците държавата е оставила да живеят в един апартамент на двореца безплатно ,а останалата част с цялото богатство от картини ,статуи сервизи,обзавеждане е на музея. Хората които обслужват посетителите във всяка зала са възрастни и и ми обясниха че са доброволци. Тези доброволци-пенсионери са добре подготвени и охотно обясняват на туристите историята на двореца,залата която се разглежда в момента и всичко за вещите и картините. Тези пенсионери предпочитат да са доброволци и сред многобройните туристи и деца,а не пред телевизорите у дома. Посещението ми бе в средна Англия.

да се регламентира също така и робовладелчеството. Много хора в БГ си мислят, че като са работили един месец, трябва и да им се плаща. Това трябва да се промени със закон,

със сигурност ще се опорочи, както дарителството

Ясно, още права за НПО-тата да командват държавата.

Maлко плащаме за нефунциониращи институции та чак и доброволчество че да се вдигне качеството на услугата...