България и ЕС: първите 10 години и след това

България е стабилна страна в ЕС, която има ресурс да се справи с европредседателството, макар че то идва в много труден момент.

Обратно в новината

Коментари - България и ЕС: първите 10 години и след това | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за поне 1 полза от членството ни в еврогейския съюз ? Само една. Аз щото освен нанесени щети и вреди, и откровено унищожение на България и народа й , друго не виждам да се е случило. Дори екскурзиите на някои българи са част от източването на ресурсите ни в полза на чужди икономики. И не е гордост че си ходил например в Италия, Франция Испания и т.н. щото са ти източили минимум 2-3 бона за да ходиш да им разглеждаш забележителностите.

Вечно 28-ма ?

В евразийския союз ще ни е по-добре! Там минималните заплати са по ниски от тези сега в България! Там са 50 процента мюслюманско население и 50 процента наркомано-алкашко! И като за капак цялата им олигархия са с имена като шеломов, ротенберг, милер, османов, керимов и абрамович!

Минималните може и да са по-ниски, но средните са по-високи.

Що за чудо е ,,ИЗТОЧНИЯТ съвет на германската икономика,,,???????То затова ли сме нещо като германСАКАТА ИКОНОМИКА.

стабилността и слона...

ДЪРЖАВА В ЕВРОПА , ОФИЦИАЛНО УПРАВЛЯВАНА ОТ МАФИЯ , ОТ НАЧАЛОТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПРЕХОД, ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН !!! ОТКРАДНАТИ И РАЗГРАБЕНИ СА НАД 100 МИЛИАРДА !!! А ЗАЩО ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЮРОКРАТИ СИ МЪЛЧАТ ПО ВЪПРОСА Е ЯСНО !!!

Радвам се, че сме в ЕС! Престанете да драскате рублофилски-путиноидни опорни точки! Без ЕС и НАТО досега щяхме да се разпаднем като държава. Не прехвърляйте мизерията си върху ЕС! Не сте си променили начина на мислене от "зрелия социализъм", все още очаквате ЕС да ви оправи живота. За вашия живот сте отговорни самите вие. Знам, че е много по-лесно за немислещи хора като вас да има някой, който да ви оправя, да ви намира работа, да ви дава заплати, да ви подхвърля хляб и ракия, да ви казва кое е правилно или неправилно, а вие да вегетирате в кочинката си щастливи и безгрижни. Свободата е преди всичко ОТГОВОРНОСТ! Способност за вземане на решения, която вие не притежавате и ОТГОВОРНОСТ за техния резултат. Няма я партията вече, която да взима решения вместо вас, а вие безропотно да ги изпълнявате! Вие сте създадени да функционирате точно в такава тоталитарна държава. Свободата и хилядите варианти и възможности, които предлагат демокрацията и ЕС, наистина могат да бъдат плашещи и несигурни, но такъв е самия жив живот! Страдате от синдрома на роба, който пуснат на свобода, изпада в депресия, не знае какво да прави и предпочита робството със своята сигурност! Приличате на освободени затворници, прекарали целия си съзнателен живот за решетките, които чувстват безизходица от несигурността на свободния живот. Чипът ви е сбъркан - той не работи извън рамките на тоталитарната система, чрез него вие мислите и (без)действате както сте научени, и не можете да отреагирате адекватно на нормалните процеси в едно свободно общество. Сменянето на този чип, за съжаление, се оказва една непосилна задача - състоянието и мизерията в държавата е главно доказателство за вашето безсилие и неадекватност! Ако смените чипа, сами ще прогледнете и усетите реалността по съвсем различен начин, ще действате с достойнство - няма да избирате едни и същи престъпници в парламента, ще си промените самочувствието, ще изискате от живота повече, ще се възползвате от свободното движение в ЕС и т.н.

стига с този прах в очите. Вече все по-малко хора вярват на тези мантри...

Така е, защото имате стар чип. Вие сте жертва на предишната система, не го осъзнавате и действате първосигнално както преди! Вие няма да можете да се промените, но дайте шанс на децата си, не ги погубвайте поради вашата неадекватност, тъпагьозлък и магарешки инат! Ще ги загубите!

До къде ни докарахте еврогейски боклуци, от развита и уважавана страна произвеждаща компютри ни превърнахте в държава от третия свят.

Първите 10 год мизерия,а следващите......България няма да я има,а може би и ЕС. Жал ми е само за България. От силна и уважавана страна,я превърнаха в свинарник. Кой ли не се натрапи тук.

Ние сме най-доволни! Станахме по 200 кг, офшорните сметки минаха отдавна милиард. Да е жива и здрава Европа да ни угоява още 100 години!

Статистика от 2015та година справка на Министерство на финансите" 2007 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 595,2 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,281,63 млн.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 686,43 млн.лв. 2008 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 720,12 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,6661,36 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 941,23 млн.лв. 2009 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 746,16 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,979,39 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,233,23 млpд.лв. 2010 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 669,74 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,335 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,665,25 млpд.лв. 2011 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 779,15 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,167,51 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,388,35 млpд.лв. 2012 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 809,31 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,322,09 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,512,79 млpд.лв. 2013 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 934,12 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,840,89 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,906,77 млpд.лв. 2014 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 954,85 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 4,345.85 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 3,391 млpд.лв.

къде отидоха парите от положителното салдо? Народът защо бяга? И защо над 30% са бедни?

Отишли са там където щяха да отидат твоите от данъците ти, но не са отишли на там, щото не стигат дори за изплащане на пенсиите на родителите ти щото си хитрец и се осигуряваш на минимална. Ма после искаш и питаш кое къде е заминало.

Добре си я отразил тази статистика. Но направи и другата-каква печалба при 10% корпоративен данък изнасят от страната европейските фирми инвеститорки и приватизаторки. Няма нужда да ги изброявам.

Наистина има голям стабилитет по последните места за развитие, доходи, култура, задравеопазване образование :((((

България е стабилна в потъващия ЕС- котва, с други думи!

ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ е създаден да обслужва бандити и мафиоти обикновения човек няма никаква полза ОСВЕМ че ходи по европа да робува на западните господари за половин работна заплата

Кой спонсорира "Конрад Аденауер" в България ....?

Мда, дебилитетът осигурява стабилност ВЪПРЕКИ скандалите на управляващите... ... "Трябва да четете българските писатели, да слушате българските оперни певци и певици и да гледате българските филми, за да ни видите, чуете, разберете и обикнете", каза Меглена Кунева." Евала на Кунева - ако се абстрахираме какви ги свърши, не може да се отрече, че на приказки го докарва :)

Кунка се е изпедепцала в евробюрокрацията отдавна! А в конкретния случай - направо е надминала себе си, съчетавайки бившото си амплоа на нашенски образователен министър с новото си амплоа на висш прясно трудоустроен евробюрократ!;)

Ние сме инкубатор за сезонни работници за ЕС, в това отношение сме доста стабилни вече 30 г. Първо бяхме за САЩ но Тръмп нещо ни нарита .... Доходите в Бугаристан УМИШЛЕНО не се повишават - ЕС и САЩ нямат никакъв интерес от това !!!! За жалост Кратуната от Банкя им суфлира здраво в това отношение ...

ЕС и САЩ не увуличават доходите ти бе педал

Те не ги увеличават, само ги държат ниски.

Стабилни сме, разбира се! Така стабилно сме заседнали на дъното на ЕС - 10 г. вече!;) Абе, айде да я приемете Албания у ЕС - така поне ще мръднем "служебно" от последното място - щото само те са след нас ...

Пак нЕма да мръднем напред, а ще отстъпим още едно място назад...!!! :::))) И от Албания сме "по-стабилни"...!!! :::))) Дааа...!!!

Ей ма че си негативист гаден;)) - Ми поне за няколко месеца Баце ще има повод да се попъчи как под мъдрото Му управление и въпреки злите опозиционни сили, Е успял да ни изведе от 10 годишния застой;))

Българите не работят като германците, те като цяло не работят и трябва постоянно да бъдат карани да го правят. Българските предприемачи са затруднени от качеството на рабтната ръка и това е причината България да е в това положение. Който и друг да управлява страната, няма да има по-добри резултати Това е твърдението на премиера Бойко Борисов, с което оправдал пред германския канцлер Ангела Меркел липсата на напредък в борбата с корупция и лошия стандарт на живот у нас, въпреки милионите, които държавата получава от ЕС, твърди link.

Пардон за минуса, после разбрах, че цитирате Мутрона.

Къде видяхте Стабилитет , в Аферите или в Граничната Окрадена Пилешка Ограда ! Или вие го приемате за нормално , или онази родо отстъпница Кукунева е мерило , критерии за Стабилност , походете , попитайте хората и ще видите че се заблуждавате !

Хайде щом сме стабилни като Германия, да насрочваме и тука предсрочни парламентарни избори...!!! Нама да се правим на нестабилни като се противим, и да се излагаме...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

ИЗКАЛ Е ДА КАЖЕ - БЪЛГАРИЯ Е СТАБИЛНА В МИЗЕРИЯТА СИ !

Когато си на дъното във всички класации това наистина е стабилно. В Германия явно намират това за хубаво, щом ни хвалят. И ясно показва къде Германия иска да бъдем. Вече и от доклади няма нужда.

Скучна и безсмислена статия пълна с празни думи. С една дума-нищо.

Тя е образец на неолибералното говорене!!!И вярна...Друг е въпросът КОЙ Е ДОВОЛЕН......А доволни има ,нали???

В сравнение с Германия, която не може и правителство да си направи, изглеждаме бая по-стабилни хахаха! Фондация "Конрад Аденауер" е немския вариант на фондациите на Сорос. Да се закрие веднага и всички работещи в нея да се вкарат в затвора за национално предателство!