Букурещ дава над €1,9 млн. за спешно драгиране на Дунав в румънско-българския участък

Тази мярка е необходима, за да се подобри плавателният канал и да се осигурят минимални условия за корабоплаване, заявиха от румънския кабинет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Видимо от коментарите по-долу, някакво самозабравено леке, новозаселено в СофиА, си въобразява, че България с изключение на СофиА се състои само от села. Явно щом Букурещ се е загрижил за река Дунав, то там живеят мързеливи селяни, щото правилната позиция е тази на СофиА, а СофиА пари за обекти извън СофиА не отпуска.

Най-дългата река в Европа е Волга!!!

Прав си брато..лошото че като се върнем ние първото истинско поколение извън граница с 40 гадини сташ и спестяваниа ще те гледаме тебе по тоя начин..с евтината ти кола и тъпия ти апартамент..

ами пич, ти като си дойдеш "истинския" ще си на 60+ дедо и кво ше правиш тук, не знам ахахах аз съм на 38 и СЕГА живея в България, имам си добър стандарт на живот, семейство и работа. Да има какво да се желае, но предпочитам да работя за себе си тук за по-малко пари, отколкото за някого в чужбина за повече пари и непрекъснато мислено да живея в България и да чакам да ми дойде отпуската, че да си видя роднините и приятелите тук. Ако искаш да променяш България - заповядай тук! Имаш условия да започнеш бизнес, да работиш и да се развиваш, стига да не те мързи. Мрънкачите, които държавата им е виновна за всичко си мрънкат и в чужбина и тук. Това са обикновено по-дъртите, поразени от комунизма, където всички са били еднакво тъпи и еднакво безинициативни. Да, това поколение на училите задължителен руски дърпа България назад, защото тези хора нито имат инициатива, нито смелост, нито желание да започват бизнес. Просто чакат някой да ги "оправя".

Факай сееее..енд..ю....туууу...мааа...фака..ромениан...шит..фак..нема денюб..нема..бордар..еври боди на магариии..

Букурещ дава 1.9милиона, а България к'во дава ? С това темпо и Македонците скоро ще гледаме как дават, а ние сме наникъде. Отиде държавата, Ганя краде, като за световно, а малкото честни българи са притиснати до стената. Дойде време България 5 лв. не може да извади в случай на нужда, защото всичко е окрадено предварително. Румънците сапуни нямаха, оттук им носехме, цигари нямаха, оттук им носехме... Сега на Ганя не му остана нищо...

Боко моо извади...ама е пинтия

ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ДИВИЗИЯТА " ВЕЛИКИ БОЛГАР" ... СЪСТАВЕНА ОТ ДОБРОВОЛЦИ ОТ ТАТАРСТАН , ЧУВАШИЯ И БАШКИРИЯ ... ДА ПРЕКОСИ ДУНАВ И ДЕНАЦИФИЦИРА ТЕРИТОРИЯТА ОТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ .. КАКТО В ЛЕТО 681

Ако тъпата путка Росица и нейното приятелче Иво не бяха унищожили ДДФ сега щяха да пуснат драгите ! Преди 20г ДДФ имаше 2 драги !

плаша се не от нивото на р.Дунав а от нивото на душевността в българина. Какво общо имат софианци ..? Аз съм от Видин но живея в София половината живот, обичам си и двете места, както и цяла България. Всеки българин трябва да обича и милее за всяка педя земя от тази изстрадала родина. Продажни са малцината, които се допуска да управляват и се води умишлена политика за задушаване на малките населени места и градове за сметка на големите, така се задушава народът и по-лесно се контролира. За съжаление, всички партии и политики са еднакви, сменят се лица и имена но кукловодите са същите. Не можем да направим големи неща преди да променим себе си, всеки първом сам да се погледне, да започнем да се уважаваме и да тачим история и предците си.. Всеки народ получва управници, които заслужава, всеки от нас носи отговорност, с това как изхвърля боклука си, как се държи в ежедневието, как възпитава децата си, как шофира, и мн.други

Абсолютно точно в няколко изречения си казал истината около всички нас! Евалачка !

Прочетох в статията, че край Гомотарци нивото на р. Дунав е "121 см под морското равнище". И все пак водата тече към Черно море. Моля да ми обясните как е възможно това? P.S. Вероятно е под условното нулево ниво за точката на измерване

Тъпи са.

Ползва се за поливане. В крайна сметка се губи от изпарение, директно от речното корито или след изпомпване нанякъде. Освен директно водовземане има и кладенци.

Когато софиАнец пише статия за корабоплаване, се получават аномалии със законите на физиката …. Все пак и Дунав и Черно море са толкова далече от СофиА, а софиАнци ходят на море в Гърция и вероятно вече не помнят какво е нивото на Черно море....

Да прав си колега ! Само Топлофикация София дължи 450 милиона и неможела без газ а ние не-Софиянци да го ..... ! Държавата плаща газта им ама река Дунав не е наша !

Цофийци ни са българи

Букурещ може и да дава, но за София р.Дунав нещо далечно и чуждо, някъде в покрайнините на България. София нехае, че бе закрита единствената българска корабостроителница в Русе, и сега българските корабособственици са принудени да ремонтират плавателните съдове единствено в Румъния или Сърбия, а така изтичат едни пари извън България, но какво от това, след като р. Дунав не тече през София-нали там си имат летище/за екскурзийки и пазаруване до Рим/, магистралки към Гърция/за море/, към Бургас/за далавери с руснаците/ и към Сърбия/за екскурзийки по Европата/ .... Какво го възнува "софиАнеца" някакво си дъно на река Дунав ….

Цофийци ни са българи

Оффф свещенна простота!!! В София има останали трима софиянци,другото е измет от село!!!! Като теб!

Да ти кажа софиАнецо, един от онези тримата, Хан Аспарух първо е основал СофиА, след което е тръгнал да завладява/приобщава останалите земи към великата столица СофиА. Ето защо според болшинството софиАнци, от един през друг по Ентилигентни, само СофиА е град в България, а всичко останало са само села и селяни ….

сигурно брато софиАнците са ти виновни, че си неуспял мързеливец, на когото целия свят му е виновен, че го мързи, че е потънал в лайна, че не работи, че не изкарва, че не се образова и т.н и т.н В родното село на баба ми, което обичам повече от София и на 30км от нея, положението е същото - населено е с такива като тебе. Кръчмата е пълна с пияндета, дето нито искат да работят, нито искат да правят нещо друго освен да поркат. Това е. Даваш им работа - "оооо за тия пари не ме занимааай". Дворовете им потънали в мизерии, не обработват градините си, не гледат животни, събират джанки за ракия най много - но иначе за всичко им е виновна ДЪРЖАВАТА и мразят софиянци щото ходим с хубави коли, работим много, веселим се и живеем добре - и те ни мразят заради това. Работа и пари има за тия, които не ги мързи. И в Русе и на луната ако щеш.

А защо непременно трябва да съм "неуспял мързеливец", за да си позволя да отправям критики, към някогашният Средец, посочен и преименуват от Русия като град София и столица на България. Защо непременно трябва да съм "неуспял мързеливец", за да прогледна как 140 години цяла България инвестира само в този град, иначе ти нямаше да живееш там, нямаше да се завлекат троите роднини …. И след като обичаш родното село на баба си повече от СофиА, то защо не отидеш да живееш там, не отидеш да покажеш на местните пияници как се печели и работи, как само от човека зависи да е щастлив и успешен, как може да живее и работи извън СофиА, а само се ограничаваш до съвети стоейки зад клавиатурата и упорито си натискаш парцалите в СофиА И какво общо има Русе с темата за изоставеното българско поречие на река Дунав, освен че там бе единствената корабостроителница за речни кораби в България?!