Менда Стоянова: Изтегляме бюджета за 2017 г.

Ще изтеглим Законопроекта за държавния бюджет за 2017 година, обяви шефът на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова: Изтегляме бюджета за 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпожо Стоянова, прочетох във вестник "Стандарт", че сте против увеличаване на малките пенсии, тъй като плащали по-малки осигуровки и имат по-малък стаж. Искам да ми обърнете малко внимание. Пенсионирах се като майстор-сладкар с 38 г стаж. Работела съм в Сливен - в хлебозавода, в Балкантурист и в София - 5 години на Витоша "Щастливица", ресторант "Рубин".Основната ми заплата беше 160 лв, но получавах премии по 400-500 лв, за което са ми удържали данъци. Работели сме по 12 часа, без почивен ден 10 месеца, а лятото сме работели на морето - открихме к-с "Елените", "Дюни" и получавам пенсия от 170 лв. Мъжът ми е също главен майстор -сладкари има повече от 40 г стаж. Бил е първият главен майстор на "Шератон" - в София, заедно сме работели в Сливен, София, в Германия, Австрия и за целия тоя труд получава 300 лв пенсия. Според Вас, реални ли са тези пенсии. Имали сме възможност да емигрираме, за което съжеляваме, затова пък моите внуци умни и образовани не искат да се върнат в България. Искам да Ви кажа да спрете да говорете за пенсиите и да ни давате подаяние по 3 лв. Засрамете се защото нашите колеги в Германия Цял живот сме градили, а сега всичко разрушихте. Не заслужаваме такъв живот, защото сме направили много за тази държава. Драга и Никола Дончеви - пенсионери - от Сливен

Госпожо Стоянова, прочетох във вестник "Стандарт", че сте против увеличаване на малките пенсии, тъй като плащали по-малки осигуровки и имат по-малък стаж. Искам да ми обърнете малко внимание. Пенсионирах се като майстор-сладкар с 38 г стаж. Работела съм в Сливен - в хлебозавода, в Балкантурист и в София - 5 години на Витоша "Щастливица", ресторант "Рубин".Основната ми заплата беше 160 лв, но получавах премии по 400-500 лв, за което са ми удържали данъци. Работели сме по 12 часа, без почивен ден 10 месеца, а лятото сме работели на морето - открихме к-с "Елените", "Дюни" и получавам пенсия от 170 лв. Мъжът ми е също главен майстор -сладкари има повече от 40 г стаж. Бил е първият главен майстор на "Шератон" - в София, заедно сме работели в Сливен, София, в Германия, Австрия и за целия тоя труд получава 300 лв пенсия. Според Вас, реални ли са тези пенсии. Имали сме възможност да емигрираме, за което съжеляваме, затова пък моите внуци умни и образовани не искат да се върнат в България. Искам да Ви кажа да спрете да говорете за пенсиите и да ни давате подаяние по 3 лв. Засрамете се защото нашите колеги в Германия Цял живот сме градили, а сега всичко разрушихте. Не заслужаваме такъв живот, защото сме направили много за тази държава. Драга и Никола Дончеви - пенсионери

Стоянова, не сте смешни вече, ЖАЛКИ сте ... на 14.11.2016 - преди обяд - ИЗТЕГЛЯМЕ Бюджета, на 14.11.2016 - след обяд - НЕ изтегляме Бюджета, на 17.11.2016 ще се гледа Бюджета в пленарна зала ... това вашето НЕ Е ПОЛИТИКА, а някаква много жалка картинка ... без всякакво достойнство и отговорност ...

Откакто отиде тази жена в София в парламента се ояде, като всички депутати -оядени свинки

да проведе дебат, консултации и дрън, дрън, да сложи мрежите за шарани в руския вир.

Шунда Стоянова да си помисли чия представителка е- на народа или на Бойко. Ще изтегли бюджета- ама утре. тези хора още не осъзнават, че вече не минава техния номер на заплахи и на игра с търпението на народа.

Тази Менза Колянова една от поредицата баби Яги ли е, които ни пробутват последните месеци? И кой я бръсне нея за слива? Бюджетът не е ли общодържавен, че го играе неин?

Тая скубла с тояги трябва да я изгонят от парламента и в дранголника...

Турете си вие заплатите колкото минималните пенсии и мрете!

Самото име говори за човека , Менте ! В тази Партия ГЕРБ няма нито един образован и да си е на мястото което заслужава ! Пожарникара получи златен Скунс , за разлика от Трайчо , трай коньо за зелена трева ! Добре че си дадоха оставката и агнето цяло и вълкът сит ! Царя умря , да живеят агнешките главички !

Мендаааа нали има 3млрд. излишък - раздавайте го за пенсии. Оядохте се и се самозабравихте, отнасяте се презрително към възрастните българи. Службогонци на които народа плаща заплата докога ще затривате Държава, Род и Родина?!?!?!

Оттегляйте! Така, ще останат няколко милиарда, които следващите няма да "разпределят" на клоаката (помийната яма) на ГРОБ! Пък и трябва да останат и парички за заемите... за които гнусните "протестъри" и рапоняджии (гербаристи) все още избягват като тема и отговорност!

Тази жена за кого работи, за България или за себе си, или за някой друг?

Вероятно за някое КТБ

Преди всичко за себе си и след това за някаква чудестранна организация.Общо взето женицата е с доста скромни ментални способности,но това не и пречи да е откровено нагла

Това не ни плаши!!!! Важното е ЧЕ С А М И се прецакахте със своето свръх самочувствие!!Видяхте ли до каде ви докара??? ББ си мислеше че МАТРЯЛА ще избере следващото вързано от него магаре в Президенството???"" Да,да- ама НЕ""!!!!!!

Не са само ингилизите. И тия не могат един брекзит да си спретнат.

Аман от идотите в ГЕРБ. "Теглиме, не теглиме" - Стига олигофренски боковски номера. "Тука-има, тека-нема", стил на управление а'ла Боко.

Пак ще ни извиват ръцете, пък " След нас и потоп! " . Ама след вас госпожо Менда, оставаме пак ние , хората дето правите на маймуни и на чийто гръб живеете. Вече какво ли не преживяхме, та стегнати колани, станахме като Снежанка. Та постни пици...ми то само трушия ни остана и нея пак сами сме си я правили, то не бяха пърстови отпечатъци и по 2 лв на пенсионерите за празник, пък като ви погледне човек като идете в Парламента доста заглаждате косъм, поопухнат ви бузките и очичките, де от килца, де от алкохол и среднощно висене по заведения. А иначе ...не ни плашете. Ние пак сме си тук и сме свикнали да ви хрантутим.

ООО, мента, спомням си те. Беше пръв поддръжник на Дянков от първото правителство на МУТРАТА. Около Нова Година беше, когато беше призоваван народа да си яде постната пица, а вие в парламента си увеличихте заплатите и бонусите!...

Политически закон?!? Защо си мислят че са избрани да си играят на политици а не на народни избранници? Това е еее Баати с...а - вкарваме изкарваме и така ту един ту друг, ту закон, ту оставка - направо ОригНя! Народа е като в турски трамвай дето дръжките са на пода.

На такива Тръмп им казва ''Каква гадна жена'' и си е прав човекът , няма какво да го виним.

г-ж0 Стоянова,Първо вие сте в парламента по волята на народа или иначе казано вие сте преди всимко народен представител независичо от вашите полритически убеждения а после политик вие положихте клетва да служите честно и достоино на българския народ тези ви деиствия сочат че погазвате тази клетва да правителството подаде оставка но вашата парламентарна група включително и вие сте в парламента и не сте си подали оставка бюджета е финансов инструмент обслужващ икономическите и социалните сектори съгласно закона а не политическа бухалка за раздаване справедливост на искащите българи промяна към добро.

Тя пък си мисли , че е по волята на Борисов Простий, изкривено виждане.

Мунда Стоянова да не Казва "хоп" преди да е скочила! а пък за ББ народа е казал "голяма хапка лапни,голяма дума не казвай" абе герберасти га ядъхте кифтетата що не ривахте???????????????????

Имаш грешка в изписване на името.Промени буквата.

На фона на тези данни премиерът Борисов даде на крак в централата на ГЕРБ пресконференция, на която се държа като обиден хулиган от Банкя. Изявленията му бяха в смисъл БСП и другите в парламента да си правят правителство и да управляват, той няма да участва. Всъщност ситуацията след изборите я създаде сам Борисов, като обяви, че ще подаде оставка, ако загубят президентските избори. Нямаше никаква сериозна причина той да поема такъв ангажимент, освен че така шантажира избирателя и го заплаши с политическа нестабилност, ако не гласува за Цачева. Но избирателят не го послуша и предпочете политическа нестабилност, вместо да управлява Борисов.

Тия от ГЕРБ сега номера ли ще правят: Щели да оттеглят Бюджета за 2017. Ами тогава до сега за какво работихте? Този проекто бюджет е на цяла България, не е само Ваш. Това, че искате да си отивате-прав Ви път, но не правете спънки за България. Нали се пишете на големи патриоти, дето сте работили само за народа/по думите на Цецка Цачева/

По- добре. Някой институции едва вързват двата края с тоя бюджет и са на ръба на мизерията, докато други се чудят как да си похарчат паричките и на каква екскурзия да отидат.

Да.ГЕРБ окрадоха България.Като гледах снощи пресконференцията на БСП видях на първия ред все ОТРУДЕНИ И БЕДНИ ЛЮДЕ начело с др.ГЕРГОВ и сие които по времето на прехода не са СПАЛИ а НЕУМОРНО са се трудили и сега като дойдат на власт ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД ЩЕ СТАНЕ КАТО ТЯХ!

Там беше и Р. Овч. Но това не значи, че ще дойдат на власт.

Бойко, трупаш негативи с тези неадекватни решения.

Много изпростяват с бюджета ! Като децата дай ми куклата ,нати парцалите ! Е малко достойнство ??

"Вземи си куклите, върни си ми парцалите" - такива детински постъпки от държавници. Браво!

Ами то от 1991 година само парцали връщат на народа.

Бюджета за 2017 няма да бъде оттеглен ,съобщиха от министерство на финансите. Щяха да видят кон боб яде ли гербаджиите.

ами то си беше явно саботаж и дестабилизация от герп ,дори турци да бяха нямаше да направят този саботаж и то от генералния финансист на герп минда стоянова.

Ето, че МФ е отказало да изтегли бюджета за следващата година! Очевидно и в партия ГЕРБ има разумни хора, които малко по малко ще започнат да разбират накъде ги води обиденият вожд и ще го бламират. Ако искат да оцелеят, постъпват правилно. Ако съм от тази партия, ще предложа на ББ да стане почетен председател, а лидерското място да заеме Томислав Дончев.

обърках,ве.На 64 год.съм и не мога да повярвам на ушите си.Цял ден тука у форума леви другари,плачат за десен бюджет,който никога не е бил социален.Социален винаги е бил на БСП-то.... на хартия.

госин баркоч, пардон тиква, обясни защо повече хора, симпатизанти на герб са подкрепили Румен Радев в сравнение с подкрепата му от ДПС.... Чисрата са съответно: 240 000 от герб 200 000 от ДПС

Стига сложни въпроси!

Поредната БЕЗОТГОВОРНОСТ!

Може няколко месеца да секара със стария бюджет! Нищо страшно1 Направлението от ръководители и експерти, които отговарят за изготвяне на проекто-бюджета, трябва да върнат заплатите от месец май до момента и да се изнасят от министерството, заедно с Горанов. На тях им плащано да подготвят проекта и то с наши пари, а не на мутрата.

Интересно, а ГЕРБ откъде знаят какво ще е следващото мнозинство в парламента, и какви политики ще води то, или вече са се предали, като партия, та няма да участват в следващия парламент?! Е гати партията, а уж имат около 40 процента подкрепа на техния кандидат за президент... Или е някаква детинщина, ако е така...

Според мен най-голямата причина за провала на Бойко не беше спомената от никой, а именно, това са ЛЕЛКИТЕ на Бойко! Които той непрекъснато лансираше и слагаше на всички важни постове - Менда Стоянова, Цецка Цачева, Кристалина Георгиева и така нат.!!ТЕ СА МУ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ!

щом само до лелките си докарал начи има още хляб да изядеш докато вземе да ти святка! Лелките бяха инструмент на Бойчо за да изпълнява задачите които му поставяха неговите НАЧАЛНИЦИ! Много хора немогат да разберат че Бойко както лъже така и казва истината. Такъв си е той нашия Бойко. Като малко дете което никога няма да порасне. Много българи не вярват че съшност нашите политици са кукли на конци, не на вериги. Имат си кукловоди и за съжаление повечето от кукловодите не са в българи, а са чужденци които си гледат тяхния интерес! Та какво още да ти кажа като най-вероятно няма да ме разбереш!

Държавническото поведение изисква ГЕРБ и Борисов да не изтеглят внесените от тях законопроекти, вкл. и законопроекта за бюджета за 2017 год. Тези законопроекти са разработени от правителството на държавата и са собственост на държавата, а не на ГЕРБ или на Борисов или на Горанов. те са ги изработили за работодателя - народа на България, а не за себе си. А ако следващото правителство иска, да ги отхвърли и да си изработи свои. тогава вината няма да е на ГЕРБ. Само че така може да разсъждава само държавник. Борисов не е държавник, и това го е доказал много пъти. Но този път е очевадно. Това народа няма да му го прости отново. Която и да е от партиите в парламента няма да направи правителство. Мантрата, че в парламента имало ново мнозинство, е лъжа от типа на Гьобелсовите - повторена много пъти, се възприема като истина /виж твърдението на Менда Стоянова/. Тази лъжа е добре дошла за Борисов, защото само с нея може да оправдае фаталната грешка, която направи, като заложи кабинета и бъдещето на България на карта. Но това е той Борисов - безпринципен, неморален, политически страхливец.

+++++++

Трябва да изтеглят всички законопроекти на правителството, защото по-голямата част се правеха юрболешката и с определена цел в нечия изгода.

Очевидно голяма част вече са попаднали в матрицата и излизане няма!Да ви е честито!

да не се дуе само по трибуните ,а да сяда на дебелогъзието и да прави бюджета за 2017 г.

Би ли обяснил ЗАЩО?!

И аз да попитам - защо ? - утрепана е държавна пара (хиляди часове работа) и сега това се изхвърля, и почваме наново ? - мръсен номер от ГЕРБ. Не ги мразя, ама това си е кофти номер.

да хабиш енергия в омраза е най-лошото! Според мен просто трябва да ги забравим, те герберастите живеят за да позират, ако не им обръщаме внимание и изпаднат в забрава, просто ще изпукат, кой от яд, кой от глад...

Ментата казала: да си говорим честно

като го знам какъв злобар и каризчия е всичко може да се очаква от него,имам предвид саботажи,удари под кръста,да не пуска народните изедници от герп да няма кворум,изтегляне на закони и забавяне приемането на бюджета,все дейоствия достоини за малчугана боико.и един ден ще рече ,видяхте ли че не можете без герп,но надали .боико взимаи си твоите гнусни номера и се махаи завинаги от тук.спри да дестабилизираш България,достатъчно мръсотии натвори.

С госпожа Нинова вече работим по новият бюджет, скоро ще го имаме, не ни трябва този на ГЕРБ.

Тази опорна точка - дпс-Бсп, вече се поизтърка, измисли нова, калинке. Или ти мразиш да мислиш?!

Остави го, тоя не може да мисли, ти слушай мен какво ти говоря

почнаха да насаждат опорни точки че видите ли че радев са го избрали с гласовете на дпс и ще управляват заедноа видяхме клиповете на це-це от турската телевизия където спечели с 90% от гласовете на местан.нищо не казва боко за 250 000 гласове които изтекоха от герп към радев.

тогава да варнат и заплатите/нисто не са сварсили....

не, мендо, некадърна си беше и такава си остана. ЗДБ на РБ е най-макроикономическият нормативен акт, защото обезпечава политики. това се учи в първи курс, но не на АОНСУ и РАБФАК, явно толкова си можете, некадърници, воглаве с тиквата проста и неграмотна, най-тъпоумний измежду премиерите в галактиката и всички млечни пътища, непрочел една книга, но компетентна подлога по всички теми. комуистически некадърия сте, мендо, ходи до печката и гледай да не объркаш котлоните, стринке. приятен ден.

с наказтелна акция . Като оттеглаят бюджета..няма да има нова минимална заплата,коледни за пенсионерите и увеличения за деца с увреждания. Това е така защото ще се работи със стария бюджен от 2016г. Това ако не е мерзост...здраве му кажи.

Пак Борисов виновен, ако гласуват бюджет - ще врещите, че са ги изхарчили и следващото правителство няма да има пари. Това да не ви е Орешарски - да раздаде парите на ДПС.