БАН и СУ няма да получат гласуваните повече пари за тях

Парламентът не отрази допълнителните средства за БАН и Софийския университет "Свети Климент Охридски" в рамката на държавния бюджет за 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - БАН и СУ няма да получат гласуваните повече пари за тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хитрини им се събират на герберите в последните дни. Нищо чудно накрая да стане като хитрата сврака - с двата крака.

"Стоянова се изказа и против на Софийски университет да се дават повече средства, като запита защо пък да не се дадат пари на пловдивския или великотърновския." - Че защо пък да се дадат??? И тя какво пита, като е ясно - повече се дава на този, който повече може и повече заслужава!!!

а за техните ражистеня винаги има ,изяздат ни всияко,мрасница,махаи се зло

Тази жена изразява мнение за ефективността на работа и структурата на БАН?! Невъобразимо нахалство!

Трети ден вървят новини за бюджета, илюстрирани със снимки на МенТа, всеки ден с различен тоалет. Обаче тая, ако ще и перо в гъ.а си да бучне, няма да промени фасона и манталитета си на квартална фризьорка, дето с бакшишите всичко друго ще си купи, ама книга няма. И то не само защото не знае къде се намира книжарницата.

МеНта Стоянова показа безумна омраза към науката в България, бликаща в изобилие от бездуховната й същност. Като бивша и настояща дясна ръка на финансовото недоразумение Дянков, тя успешно продължава политиката на геноцид към все по малобройната научна общност.

Такъв е резултата, когато неуки и необразовани хора решават въпросите на образованието и науката!

Неуки и недообразовани има и във вашите научни среди, но както обикновено научната общност не е в състояние да си признае, че в последните години критериите за научните работници рязко са снижени.Недейте така!Вие не сте някаква особена каста, в която веднъж попаднали цял живот ще трябва да прекарате.Научната кариера е преди всичко работа и талант и не е по мярката на всички желаещи да я практикуват .Пари има, но гроздето май е кисело...

В България по принцип през последните години всички критерии се сринаха. В научните среди може и да са снижени критериите, но все пак ги има!

Вместо да сквернослови за Националния научен център и за Алма Матер, лицето на снимката би трябвало да пише показания поради что в продължение на не една година е осигурявала данъчна "ваканция" на цар Киро и неговия ... да кажем бизнес.

Таз Червендалеста Крадленда Стоянова! В гъза и кърфица да забият - никела ша остане. Лъже и КРАДЕ КРУПНИ СУМИ от ВСИЧКИ И ОТ ВСИЧКО.. ДОЛНА КРАДЛА....

Какво може да се очаква от тая критпоеврейка?!Точно това да се погребва българската наука, образование, здраве и народ! Тая гадина е маша в ръцете на световните сатанисти! И тя ревностно изпълнява пъклената си рола в бандата на ГРОБарите! Падат от власт като предишните еврейски мижитурки - НДСВ! Никога повече тия на власт!

Хайде, по-спокойно!Не може ли някой от вас, от обидените и омерзени учени да напише нещо и за тези 560 млн., които са потенциално ваши, ако се спретнете и си ги заработите? Или може би няма такива пари? Науката по принцип не е за всеки и няма нужда така да озверявате, когато се наложи да докажете, че можете , че неслучайно имате титлите и степените си.Наемете си мениджъри, ако чувствате, че не сте в състояние сами да се справите с обективната реалност, но тогава май ще хвърчат и щатни бройки!

Я си намери консултант и напиши един проект, а след това чакай да получиш финансиране. И си харчи парите със здраве!

Хората със значки на протестна мрежа няма ли да излязат по улиците на протести, а други няма ли да окупират СУ докато ГЕРП не обърне бюджета в полза на наука и образование?!?! Къде сте бря протестърчетааааа?????

Мързеливците от БАН пак са кибичили в темата и са дюдюкали, че са им малко парите, без да са свършили за 2 лева нещо полезно. Пасианси и форими - заниманията на 'учените" от БАН.

Лесно е да хвърляш лафове за да си интересен. Колко от тези "мързеливци" си виждал как мързелуват та имаш очи да плюеш...о, неразумни юроде ... И ще ти кажа: Пий си ракията, псувай си жената, карай си беемвето, Фащай тен на Слънчака. Те това е за тебе.

на Менда Стоянова да остане на заплата по проекти! от цялото си сърце ѝ го пожелавам!!!

Току що при Ризова физкултурника се изказа като дюс простак, как парите за мл. учени отивали и при научния р-л! Какво ще бърка младежа, ако няма кой да му каже, бре Цецко?! Простак до простака сте всуе ... четете Чудомир да се разпознаете!

Не го гледах, защото видя ли герберска физиономия по телевизията /напоследък уж подадоха оставка, а са се активизирали и са навсякъде/, веднага сменям канала.

Мента, ти ли ще кажеш какви "реформи " да има в науката бе, дърта мутренска KURVO!

в устата гнусна! Бившата счетоводителка на "Мултигруп" прави бюджета на България!

Народе, не разбра ли най-после? Тука има, тука нема.

Къде са сега "ранобудните студенти", нима това тях не ги касае? Ха-ха еми явно не!

На протестите които БАН провеждаше , видях СТОТИЦИ служители от БАН !? ТОЛКОВА ЛИ НАРОД ''РАБОТИ'' ТАМ ? Менда ще излезе права , май .

А в 50 института колко хора да работят, няколко десетки ли? ти мислиш , че БАН е само онази сграда срещу Парламента ли? В която точно не се прави наука а е само администрация!

и сади компире с Тиквоча!

Те така се НАСИРА, ........ ЯКО.

А къде ще отидат 10-те млн. ? За бежанците ли ?

Г-жа Стоянова умишлено манипулира Българското общество като твърди, че научните институтите в Европа са минали на проектно финансиране. По линия на проекти могат да се получат пари за докторанти и участия в конференции и симпозиуми, но не и за заплати. Заплатите на учените в Западна и Централна Европа се осигуряват от БЮДЖЕТА !! И между другото, заплатата на един професор в т.н. от г-жа Стоянова "развити страни, е 20 пъти по-голяма от тези в БАН и СУл Знам това от личен опит и лични контакти

Няма ли да се вземат с Ал. , ЗА ДА МИРЯСА МенТа? Лая Манолова миряса , с Ачката .

Чак сега видях как са написали в статията "пловдивския и великотърновския"!!! Абе, мендини чеда, ТОВА ВСЕ ПАК СА УНИВЕРСИТЕТИ И СЕ ПИШАТ С ГЛАВНА БУКВА! И вие сте достатъчен пример защо трябва да се дадат пари за наука и образование, и то много!

Сит герберски търбух, за образование и наука глух.Защо босовете на Герб работят срещу българите и партията си?

ЛОГИЧЕН ИЗБОР! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ ЗА ОСТАРЕЛИ И НЕРЕФОРМИРАНИ СТРУКТУРИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ !

dobrin

така е щото липсва една година...

ВИНАГИ са си гледали кефа. То не бяха командировки в чужбина, конференции по морета и планини, купони по вкякакъв повод, клюки, флиртове.....С договори от чужбина си докарват сериозни суми....А,бе в БАН да работиш....

Имаше някаква фраза на Ленин,неща като "всяка перачка може да ръководи...",та ето и нашите истински болшевики,щом мента може да дава преценка за "научен продукт",пръмовица да се вихри ту във външната,ту във вътрешната полика,а глупостите,които дрънка и тя не си ги разбира, мИтодито с комсомолски плам прекроява историята и т.н и т. н. Името им в НС е легион на простотията и комплексите, нарекли се "герп" с техните подгласници от РФи ....Един призрак броди из България- призракът на нео-болшевизма на бившите и жалки винтчета(защото не са имали акъл за повече) на БКП.Искам си истинските комунисти,които изградиха България след 1944 година,а не нагаждачите,които сега ни управляват!Веднъж нагаждач-винаги нагаждач!

за държавния университет СУ само с 20 млн. по малко отколкото за БАН, за саниране 1 млрд без да има представен анализ разходи-ползи освен, че мсетния бизнес щял да цъфне и върже нищо, че санирането се прави само от големи фирми като Джи Пи Груп и прочи, за БАН нема 10 млн да увеличат парите, нема таква държава, няма бъдеще такава държава....

Абе, бойко, малко ли ти беше да натресеш на образованието куневата кифла, ами продължаваш да му натрисаш и решенията на тази чужда на България жена, менда ли е, мента ли е, или нещо като нищо?

Тая Менда какви научни степени и звания има, че така "компетентно" изказва мнения за работата на изследователски институти? Бивша данъчна инспекторка, която няма дори бегла представа що е това "научен продукт" и как се измерва неговото количество и качество.

Много странно разсъждават управляващите. В БАН под реформа се разбирало да съкращават състава. Защо за МВР не важи същото? И там съставът е прекалено голям, но си има защо да е така - те пазят властта. Банкерът Буров го е казал точно: "Ако няма пари, съкращавайте учителите, защото са безобидни - не посягайте на военни и полицаи, понеже носят оръжие!" Да не се чудят учените, че нямало пари за тях? Нормално е!

Ако поне веднъж се бяхте замислили депутати какво гласувате нямаше да минава нещо наречено ''бюджет'' така лесно:((((

Замислят се и още как! Запазиха си субсидиите по 11 лв. на гласувал. Като приемат мажоритарно и задължително гласуване, стават бетон завинаги!

За сега , в Бг всеки 2-ри е НЕГРАМОТЕН ,....ОФИЦИАЛНИ ДАННИ на МО . Борбата на политиците и управниците в България е : ---ВСЕКИ 1-ви в България да е НЕГРАМОТЕН .

И с какво БАН допринася за грамотността на българите?

Това е Герб,това е Борисов и това е Менда.Хора безлични и двулики.Сутрин Да ! На обяд Не! Вечер ,ако не са заспали ами...утре! На образование , наука и култура защо им са пари.Колкото човешкият материал в България е по -необразован,некултурен и с намален научен капацитет, толкова този материал по-лесно се лъже и манипулира.Дай да дадем на НСО, за да ни охраняват от народната любов и за нови маркови МПС.Да си запазим 11 лв. за дупета тите,европейските им заплати , бонуси и правилегиите,като слуги на народа.При новите парламентарни избори 2017 г., голяма борба ще падне,кой от Ганьовците да е слуга на народа.Голям е келепира даже и две години да се водиш депутат или управляващ.

Да ти имам обкръжението! Винаги обкръжението , събаря босовете.

"Рибата се вмирисва от главата". Босът създана обкръжението си. Така че какъвто босът, такова и обкръжението.

Защо народа не гласувал за С-ецка ?

Те даже не са и сърдите защото както каза боко още не могат да разберът защо не са приели ''майка им'':)))

Помня книжката на Радой Ралин "Люти чушки" и епиграмата "Сит търбух - за наука глух", илюстрирана с прасенце, опашчицата на което беше завита във формата на известен подпис. Тя стана причина сатирикът и илюстраторът Б. Димовски завинаги да изпаднат в немилост пред властта. Открийте разликите!

МенТа не дава това -Царя може и да дава но пъдаря като не дава така ще е.

Как да ''дадът'' , ТЕ САМО ВЗЕМАТ

Какви ''МенТи'' , и МЕНТЕТА ни управляват , и гласуват ''законите'' на държавата??? Аман от измислени ''ДЕМОКРАТИ''!

Няма как полуграмотни да оценят грамотни.

управляващи, да ви набием в главите, че война не се печели с оръжие, а с ум! И пари се правят с ум, а не с крадене!!!

У нас има много примери, които те опровергават.

те, изкараните пари по втория начин, после се връщат с повръщане. Или с бой, или с куршумче и др. такива. Това направо си е природен закон. Ама трябва малко мисъл...

Току що при Ризова физкултурника се изказа като дюс простак, как парите за мл. учени отивали и при научния р-л! Какво ще бърка младежа, ако няма кой да му каже, бре Цецко?! Простак до простака сте всуе ..

Ти колко пари имаш?

ти отговорят, като сте толкоз умни, защо искате само трохи, искайте целият хляб и ножа измислете...

за кво ви е бан бе ... в бг с пожарникарски курс можеш да станеш премиер .. за кво ви е още наука .. ще ставате императори ли

За турчина обаче пари има.

Боко Тиквата е спестил 17 млн. лева от фонда за лечение на болни деца. Ама герберските кавали си мълчат явно са налапали на тиквата и цвъка кавалите и смучат ли случат ...

Мръсна идиотка. Вижте я само как тъпо и злобно гледа. Ами много ясно, че ще защитава провинциалните пуцове щото оттам излизат такива като нея тъпи пръчки и същите после се нареждат там да "преподават" и да лапат луди пари. Горанов и той възпитаник на Свищовския "университет" пардон пуц. То в СУ нивото колко падна, а представям си в тия пуцове.

Тази жена, менда, за която българският език е абсолютно непозната територия, мисли, че всички останали нямат нужда от образование и наука. Един от учените струва колкото 100 такива менди. Защо някой поне не се заеме да ги научи да не мекат и да членуват съществителните, когато говорят, а не да ми обясняват бюджета като араби на български.

Пари за пенсии,заплати,за БАН,за МВР,за СУ,абе изобщо за народа няма,но за сметка на това пари за субсидии на партиите има!!!! Пари за вдигане на заплатите на депутатите има!!!! Пари за охрана на шефовете им Ахмед Доган и Делян Пеевски има!!!Пари за нови коли за парламента и безплатна храна в столовата има!!!! но пари за народа няма,няма и няма!!!!! А идват избори и ще валят обещания и лъжи,ма*ка ви мръсна!!!!!!!!!!!!!!!!!!

БАН и СУ няма да получат гласуваните повече пари за тях Това е напълно правилно решение, въпреки че днес депутатите три пъти си променяха мнението.