bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние от трети страни

"Неуважението към авторитетни медии е основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници", смятат от телевизията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А до сега защо не се противопоставяхте госпожо толкова години, защо не задавахте такива въпроси на някой представител от Герб, каквито задавахте на г-н Рашков ? Защо веднъж не поканихте г-н Борисов и му зададете неудобните въпроси, около чекмеджетата, кюлчетата злато и парите Дори напротив задавахте въпроси на гостите си това, което ви диктуваха в слушалките, както направихте и в последният случай с Бойко Рашков. Така, че недейте да мислите, че ние пасем трева и не знаем, че 2+2=4!

Нещата в територията не са се променили изобщо.Средствата за масова дезинформация ни облъчват само с хвалби на определени лица и партииИли на принципа който слушка ще папка/ще има реклами/Другите да го духат.Навремето във вестник Стършел можеше да се критикува до председател на ТКЗС.По-нагоре това беше мисия невъзможна.Сега нищо не се е променило.огато полицаите биеха гражданите на протестите те ни ги биели ами ги съветвали, Когато се рекламираше подпорната стена на плажа всички телевизии се надпеварваха да ни търкалят колко била хубава.Само , че и за слепите беше явно , че има врати към балконите на тази подпорна стена/хотел/Подлизурствата и слагачеството са страшни за някои журналисти ,които са готови на всичко само и само да се подмажат на дасегашните управлаващи които вече са бивши такива.

Говорим си с ортака - да открием автосервиз. Ама то така не става - откъде кадърни майстори? Той предложи да назначим младоци, от тези, които току-що завършиха с дистанционното обучение. Ха-ха - казвам му аз - че те нищо не знаят и нямат умения - кола не са пипвали наживо. А той казва - а лекарите как нищо не знаят за ковид, а го лекуват. Съгласих се - беше прав. Но, казвам му аз, ако някоя кола вземе, че катастрофира по причина на калпавия ремонт? Май солено ще ни излезе! А той хитреца му с хитрец, сече му пипето - ами ще им предложим да подпишат декларация за информирано съгласие, казва. Ще има клауза, че клиентът е запознат с възможността за некачествен ремонт, защото майсторът докато ремонтира - се обучава. И добавя: мисля, че тези, ваксинираните, хич няма да се замислят да подпишат. Нали веднаж вече са подписвали подобна декларация. А може в началото да направим промоция само за ваксинираните. И започнахме да събираме документите ;) Тъй като медията дир.бг се опитва да цензурира този мой коментар под друга статия, поставям го тук.

Въпрос на елементарна култура е да говориш само с този с които говориш -а тия си говорили с тези на слушалките слушали само тях и забравили че Рашков е там-смях

Отдавна съм српяла да я гледам ,тази телевизия.Там една голяма част от журналистите са такива само на хартия,толкова зависими и затънали в блатато,че е срамно да ги гледаш и слушаш!Иначе мама я харесва тази телевизия,гледа си турските сериали.Тя само за това става!!!

Значи ако беше Борисов в студиото Гавазова щеше и с.вирка да му направи. После били независими журналисти. Ми то се вижда - 112 място (последно) по свобода на словото на България е извоювано точно от същите журналисти, които Борисов съвсем справедливо и точно нарече Мисирки (тоест пуйки, глупави пернати, неспособни на самостоятелно мислене).

Също възприемам bTV като зависима, частна телевизия, но по-важното не това, а че тези двама "журналисти", нямат нищо общо с професионализма, за който говори bTV в отговора си към Бойко Рашков. В самото интервю, без Байко Рашков да ни казва, се виждаше, че и двамата журналисти, не бяха самостоятелни, въпросите им бяха несвързани и даже звучаха нелогично един след друг, все едно не чуваха какво той им отговаря... Да, може би наистина нечуваха събеседника си, пък и това е даже министър в РБългария, поради звука на диктуващите във слушалките им. Това за един събеседник е много унизително и обидно, аз ако бях на мястото на Б.Рашков, щях да излезна, но ... това може би след това ще се тълкува като слабост. Собственик на независима медия, би ги уволнил както сподели мнението си и министър Рашков. Само, че bTV твърди, че са независими, свободни, професионалисти журналисти, а веднага в отговора си се превърнаха в зависими, защото един министър едва ли не им разпорежда да си уволнят журналистите. Е как така?? То стана ясно за всички това е мнение , реакция на непрофесионализма на тези "високоговорители", а не водещи журналисти. Май и в журналстиката на България е необходима промяна....

Аз също смятам че bTV е частна зависима медия. Трябва да се опреде3лят кои медии са зависими, т.е. получават пари за и да не се ходи за никакви интервюта при тях.

Всички медии са зависими. Ако си мислиш че съществуват си абсолютен дебил.

Тези от бТВ са продажни журналисти. В БНТ и в Нова същи е пълно с такива. Аз затова вече не ги и гледам. Отвратиха ме отдавна.

Аз също ако бях шеф на бтв - щях да ги махна тези подобия на журналисти

на БИБИТКО, когато ви кръсти МИСИРКИ, ама тогава връткахте дупетата да ви онождат още, ако може...

Рашков не е казал уволнете тези журналисти, което е наистина вмешателство, а е изказал мнение, че ако е бил шеф на БТВ би ги махнал от ефир, но пак не е казал думата уволнение. С това изкасване е дал оценка само на професионалните качества на тези двама смешници. Тези не бих ги сложил и за портиери на входа да БТВ.

,,bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни" - герб обаче не са трета страна а бизнес партньор ?

Мнението ми за медиите е много лошо. Те развалиха и малкото постигнато. В Бг няма свобода а слободия на словото.

Системни не ми пускате коментари или триете по умните мнения и работите за Герб и дпс. Това ли ви е свободата на словото.

А на мен ми блокираха IP адреса отдавна без никакво основание и обяснение и сега пиша от друг.

аз не гледам от много време бтв защото е ПЛАТЕНА И НАГАЖДАЧЕСКА телевизия

Народа ви гледа. Много добре виждаме колко сте "независими".

кКои вярва на журналистите вече,,,,дори и с тези конкурси как можем да сме сигурни че ппобедителите там не са подставени лица

Бойко Рашков е интелигентен и честен демек наивен човек а медиите по принцип нямат нито уважение нито възпитание нито култура нито държание те са нагли и нахални понеже са либерални но по принцип това не е свобода на словото а слободия.

Леле, леле, леле! Къде е Канна Рачева, бе? Тя измисля удобни въпроси. Що не сте я викнали? Тоя Рошко през 95 - та какви ги свърши бедна му е фантазията на ГанЮ, ама толкова си можете. ХАХАХАХХА

Тези две акливи журналета да не се правят на ошипани госпожици. Правилно им го е казал човекът, атакувал ги бил. Това че са ти казали че си некомпетентен не означава че те атакуват.

Айде, бе! Акливи били, ама като ви подкрепяха и излъчваха наркоманските протести и зулуми из София бяха герои. Много сте неблагодарни кумундетата, значи

Еех, едно време Политбюро можеше само да си мечтае да може така в слушалките да упралвява журналистите по време на самото предаване! Днес мутрите имат много по голямо предимство! Купуват си медия, слагат си управляващи в нея и те директно управляват журналистите в слушалките! И после даже ги защитават - били свободни да питат.... Ама че смях! :-)

Босфор ТВ. Минаха времената на обективната бТВ още някъде към 2004 г. - 2005 г.

Нали цяло лято подкрепяхте дрогираните мутри на Радев и Божков. Е? Сега що ревете?

Тогава и сега няма как да са обективни щом са високоплатени значи са зависими това е истината. Служебното правителство пречи на техните господари които и да са те и жертват министъра, което е жалко понеже той е един фин и културен и внимателен човек и не заслужава гаврата.

Бойко Рашков запозна посланика на САЩ Херо Мустафа със своите приоритети Направен бе преглед на състоянието на оперативното сътрудничество между правоприлагащите органи на двете страни. Отбелязани бяха конкретни резултати от съвместната работа в изпълнение на сключените двустранни споразумения в областта на борбата с тежката престъпност и тероризма. Потвърдена беше ангажираността за продължаване на информационния обмен и сътрудничеството във всички сфери на взаимодействие – борбата с организираната престъпност, трафика на наркотици, киберпрестъпността, производството и разпространението на фалшиви парични знаци, охраната на границата и борбата с международния тероризъм, борбата с корупцията. Американската страна ще продължи да подпомага укрепването на капацитета на българските правоохранителни органи, в това число - чрез предоставяне на обучения, оборудване и обмен на опит.

Мога само да си фантазирам ситуация в която американски министър отива да информира българския посланик за приоритетите си

само едно местоимение трябва да се смени - " Американският министър запозна българския посланик с приоритетите НИ "

Херо го извика да му набие канчето за простотиите му

Що му махнахте на момчето коментарите бе, нещо не ви изнася ли ? Сигурно и вашият сайт се финансира от такива смешни хамерикански организацийки. Правилно си каза за тъпите класации, 112 място и т.н. като има хора ще вярват.

кат тормозеше хората мълчахте

Тебе кой те тормозил бе ?

чиба

Само като прочетох подзаглавието и стана ненужно да чета статията. Ама, какво да ги правиш? Те толкова си могат. Неуважението към медията била причината за 112-тото място!!!??? А, аз си мислех, че е точно обратното - курвенското и поведение е причина и за двете: и за неуважението, и за мястото.

Ехееее, ХА-ХА-ХА, тука само конспиратори на теории има бе. То и баба ми ако беше мъжка нямаше да ме има. Ай отворете си вече очите и ушите, не като зайците, само г*за. Всички маргинални типове вкупом се надпреварват кой ще помогне най-много за разпада на държавата. Харесва ли ви ? Само, че няма да забогатеете от това, хващайте се за работа, че като ви почна с една сопа ни Радка ни Мая ни Славчо ще ви спаси. Че и в Дубай няма да може да идете щото нямате пари, наркомани неизтрезнели !!!!

калин каменов гербераското мекере също като бокотв

Какви журналисти са тия двамата? Че те дори не могат да прочетат въпросите си, та се налага да им ги диктуват в слушалки по време на интервюто. А за каква мисъл може да става дума при подобен начин на водене на разговор е въпрос с еднозначен отговор.

Каннчето Рачева не може да вземе решение как да реагира. От една страна трябва да е на страната на демокрацията, а от друга страна трябва да е на страната на Радев..... Нищо, ще си го измисли

Отново гледам БТВ!

Георги Марков ни го каза още преди 40 години. И нима мислите, че само в България е така, 93 процента от големите медии в Америка са собственост на евреи. Ако чакате да ви кашат истината, а не я търсите, никога няма да я узнаете

Гробарските вопли са небесна музика за моите уши ! Га даваха Боко по цял ден бяха уважавани , но заехме 112-то място по свобода на медиите в целия свят и последното в ЕС , а сега, когато им казват, че това място е заради това, че не са обективни , плачат !? Я Слави да каже защо напусна бТВ, ако не е фирмена тайна ?

Нали все ревяхте, че ББ се бил скрил от лятото на миналата година? Сега като фурнаджийски лопати си обърнахте позицията. Аз лично по БТВ гледах по цял ден протести

БТВ-то ако е авторитетна медия..няма такова място в класацията

Протестиращите трябва да са доволни, че този който ги поведе с вдигнат юмрук, сега управлява, а оръдията му, започнаха да стрелят!

Е, точно този, тъпият и простият електорат избира вече 10 години лъжливата и крадлива мутра за диктатор на Булгаристан!

Хунтата на Радев вече уволнява журналисти. Скоро ще започне да коли и беси. Разбира се без съд и присъда, евентуално според някое социологическо проучване

бТВ и Нова не са нито обективни , нито независими медии ! Преди месец цяла Европа се тресеше от протести срещу Ковид-мерките и фейсбук беше пълен с кадри от всички европейски столици, а те - ни дума, ни вопъл, ни стон ! Единственото им задължение беше да предават на живо репортажите на Севда ТВ от Жипката , да ги повтарят във всяка емисия през деня , а Сачева, Тома Биков, ПКП, Даниел Митов, Деси Общата , Мануил Манов и всички герберски депутати и министри да обикалят от едното студио до другото ! А сега рИват !? Били обективни и независими !? Я да видим кой и с колко европейски средства им е пълнил гушите, колко пари са взели от бюджета по рекламата на държавните програми и кой спонсорира рекламите на някои продукти , за да видим колко са независими !

Тоя явно за първи път влиза в телевизия и не знае, че водещите както и всички останали комуникират чрез интерком... Въпросите в "слушалката" са от редактора на смяна, на който това му е работата....

А минусите за какво? Нещо да съм написал, което не е вярно?

Хунтата на Радев в действие!!!!! Има и още, няма да се пУашите.

bosfora tv - чудя се защо се мъчите, а не излъчвате директно турската телевизия с маанетата , че и за журналистика го продавате. Гледах интервюто, завършила съм Журналистика, срам ме е от вас, защото сте на нивото на една авторка, която открито обслужва бочка , авторка на романи за труженички. Пискате, пискате на умряло и когато истината заболи. Защо така във великата медия работят същества, които едно изречение не могат да съставят, а мрънка и им е необходимо микрофонче, че да питат. Нещоо от Техномаркета ли идват паричките? Че от бочка бързо ще свършат, а за рейтинг няма как да се класирате? Независимите с дизита на турски.

Такива журналистки, като теб с лопата да ги ринеш. Наркомани и пияндури по протестите, видяхме ви.

Еееех, колко хубава телевизия беше Божков ТВ, когато денонощно отразяваше протестите и юмруците на Радев. Когато Каннчето Рачева се чудеше как по-добре да му го лъсне на Радев - тогава Божков ТВ бяха сочени за авторитетни!!! Сега като не искат да целуват Радевия гъ... хунтата на Радев и станаха мнооого лоши. И тук да си припомним думите на главатаря на Радевата хунта, че МВР била инстистуцията, която ще наага новите промени.... Как ще ги налага? Както ги налагаше в пероиода 1944-1947 ли?

А неуважението на "журналистити" към гостите и аудиторията направи от бтв посредствена и поръчкова телевизия, която от първо място преди 20 години сега е някъде след третото.

Именно авторитетните медии са причината за 112-то ни място. А това до колко частните ми медии са независими е просто оксиморон. Сещам се за онзи виц за Федералния резерв в САЩ: "It is as federal as Federal Express" Толкова за нашите медии. И нека не забравяме, че в нашите родни медии сляпата подчиненост и фанатичната вярност към "редакционната политика" са най-важните и единствените търсени качества. Което обяснява и факта с крещенето в микрофона на правилни реплики и коректни въпроси. И така догодина ще сме на любилейното 113 място. А след това - ще остава само да догоним Зимбабве.

Каква независима медия може да бъде btv? Не е ли срамно да има такава журналистика?Да ти казват в слушалките какво да питаш! Ужас! Какъв журналист може да е това след като други му дърпат конците? Че и "независими" се именуват! Ето думите на Бойко Рашков: " Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Не се учудвам, че България е на 112-о място по свобода на словото". Мога да си представя как се е чувствал с подобни "журналисти". А иначе най-големия слугинаж на Борисов и ГЕРБ са именно btv, БНТ и Нова телевизия. Там се леят денонощно хвалебствия за единствения и неповторим Бойко.

БТВ дали може да се нарече изобщо медия? А свободна свободна? Изобщо защо ходят в такива телевизии не заслужават!

на какво си? че нищо не ти се разбира ....

бТВ не е нито българска , нито независима медия и политиката й не е в интерес на страната ни ! А СЕМ в лицето на Бетина Жотева се правят на разсеяни !

за такава реплика Антон Тодоров напусна парламента. но той беше депутат от ГЕРБ. от комунисти и президентски мекерета това не може да се очаква.

Затова ли Боци се скътава повече от половин година, за да го изгонят с изнори?

Къде са Канна Рачева и Габриела Наплатанова да защитят своите колеги. Те услужливо и удобно се подлагаха на Президента и всички протестъри. Кой при правителството на Борисов е бил толкова груб и репресивен като Рашков. Ей, в това правителство са ги избирали с конкурс по злоба и отмъстителност.

BTV отдавна удари дъното. Такова изявление е доста цинично, бих казал че предизвиква смях. Предвид че с последните 2+ години телевизията е супер необективна и едностранчива.