В БСП изненадани и удивени от спирането на ”Южен поток”

БСП и ДПС не са били уведомени за решението на правителството да спре работата по "Южен поток". ГЕРБ поиска разсекретяване на договора и спиране на плащанията.

Обратно в новината

Коментари - В БСП изненадани и удивени от спирането на ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички НААТАКАНИ и ЧЕРВЕНИ ПАМПЕРСИ си бият камшиците в задните части. Деа и Боклуците смръдлясали

ами комисионните на ком.крадци и убийци

самият факт, че договора за "южен поток" е засекретен и то по искане на русия, е срамен и унижаващ българското национално достоинство факт. народа е суверена, които плаща и трябва да знае всичко за което плаща. мужиците могат да си засекретяват каквото си поискат, но само у тях. ние не сме техна задунаиская губерния, а част от европа и това трябва да разберат техните слуги у нас - комунягите.

когато комунистите са на власт за които после целия народ трябва да плаща с лихвите и да страда. докога руската комунистическа мафия у нас ще ни заповядва какво да строим: то не беше белене, не беше бургас-александропулус, сега южен поток. защо трябва да се гърчим под руските заплахи, нямаме ли достоинство , не сме ли независима държава? не сме лио член на европа и нато? руските слуги на гарнизонното стрелбище, като руския шпионин генерал заимов.

докога руската комунистическа мафия у нас ще ни заповядва какво да строим: то не беше белене, не беше бургас-александропулус, сега южен поток. защо трябва да се гърчим под руските заплахи, нямаме ли достоинство , не сме ли независима държава? не сме лио член на европа и нато? руските слуги на гарнизонното стрелбище, като руския шпионин генерал заимов.

докога руската комунистическа мафия у нас ще ни заповядва какво да строим: то не беше белене, не беше бургас-александропулус, сега южен поток. защо трябва да се гърчим под руските заплахи, нямаме ли достоинство , не сме ли независима държава? не сме лио член на европа и нато? руските слуги на гарнизонното стрелбище, като руския шпионин генерал заимов.

Сега си представям какво звънене на телефони на политици пада и колко изненадани олигарси, на които не им е излязла сметката има.

ЮЖЕН ПОТОК ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАТ ПАРТИЕН ПРОЕКТ АКО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ПРЕДНИЯ, ТОЗИ И СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ: ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН И ТАКА В ЛУСТРАЦИОНЕН СПИСЪК СЪСТАВЕН С КРЕТЕНИТЕ НА ПРЕХОДА И : ТУТО ФИНИТО БАСТА ГУД БАЙ АРЕВЕДЕРЧИ ДАСВИДАНЯ И ТН

Ето сега Цацаров да се вземе в ръце и да погне незаконното сключване на договори зад гърба на парламента в ущърб на държавата. И начело с Орешарски и енергийния министър полека към съдебните зали...

Това, че се ебавате помежду си е ваша работа, НО защо се ебавате с българския нарид !?!?!

Няма такава държава!

3 МЛН НАШИ НАПЪНО ЗДРАВИ И УМНИ ! ЦВЕТЯТА НА Б-Я НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ ПРИ ТЕЗИ ГЛУПАВИ И НЕКАДЪНИ ХОРА ЗАНИМАВАЩИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ !А ТОВА ЗА ОСТАЛИЯ НАРОД ЧЕ ЖИВЕЕ В МИЗЕРИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА !ГЛАВНОТО Е ПАРАТА НО ДВЕ ГЪРЛА НЯМАТ ДА И С ЖЕНИ НЕИМ ТРЯБВАТ ВЕЧЕ !!!А ТЕ МОГАТ ДА СЕ ПЕРЧАТ ПРЕД ЦИГАНИТЕ ДА ВИДАТ ЧЕ БОГАТИ НА СКЪПИ ДЖИПОВЕ В СТОЛИПЕНОВО !!! СЛЕД ВРЕМЕ И МАЛЦЕНСТВОТО (БЪЛГАРИТЕ )И ТЕ НА ГУРБЕТ ЩЕ ОТИДАТ !!! И КОИ ОСТАВАТ???????????????

Цялото неадекватно поведение на президента, на военния министър и сега на Орешарски показват само едно. Заплашени сме: А, Украйна де! Лошото е че и ЕС-а е в същото положение, слушка!

БСП и ДПС нотариална покана ли трябва да получат, че Патока се спира? Както винаги не са разбрали това, дето не им отърва.

Изненада,изненада, ама Орешарски се усети, че неговио гъз ще го отнесе, а коалиционните партньори ни лук яли, ни лук мирисали.

Не България прави напук,а ЕС прави напук на нашата страна,защото този договор е подписан преди събитията в Украйна и под натиска на Америка на който и ЕС се огъна и се наведе ни принуждават и ние да се хванем за палците.Сега е момента да се покажем дали сме нация или к...и.

червен калут !!!!!!!!

ТЪП РАБ

Ние сме страна членка на ЕС и не може да избираме кой закон ще спазваме и кой не, защото така ни отърва.

Нещо в повече започнаха да ми идват адвокатите/клакьорите на крадците. Поне да знаеха защо го вършат...

Дали договорът със "Стройтрансгаз" е сключен на тъмно Политологът Огнян Минчев смята, че основният въпрос е дали договорът с руската компания "Стройтрансгаз" (в консорциум с пет български фирми, приближени на властт-бел.ред.) е сключен на тъмно, или все пак е само подготвен. Ако тръгнем по аналогия, можем да твърдим, че подписването на договори не е любима практика нито на руските енергийни компании, нито на българските им партньори. За "Белене" бяха изхарчени 2 милиарда, без изобщо да има договор. И сега не знаем параметрите за "Южен поток", каза Огнян Минчев.

Тия като за последно да заробят държавата и народа с кредити,хитро измислено,следващото правителство да му мисли,тия за 1 година баха мамата на държавата за десетки години напред,така вече десетки години...да се види договора и изкара на гледно,руснаците пак ще ни доят,Ореха се прави на ни лук ял,ни мирисал....Боклуцииии

Не съм сигурен в това,което пишеш,но ГЕРБ със сигурно е.а майката на българския народ.И като сме на тази вълна,нека някой да каже при кого сме били като цяло добре.При никого.

Затова гласувай за РБ

70 години кой управлява и кой е.а майката на държавата

Според Трайков има повторение на действията по проекта "Белене". Там отне доста време да бъде показана истината. Тук вече година текат предупреждения на експерти, че нещата не трябва да се правят така, отбеляза Трайков Той допуска, че причините за вчерашното изявление на Орешарски за спирането на "Южен поток е, че вече са свършили онова, което им е наредено, и ще оставят данъкоплатецът да се разплаща.

ММММ ТОВА ПАК АГИТАРОРА НА ХАМЕРИТЕ !!! МНОГО ТЪНКО РАБОТИ ЛЕКО ЛЕКО НО ВЛИЗА !!! ДА БЕГЕЕЦ(ХАН ТУРКУ) НЕ СТАВАШ ТЪПО СИ ОЩЕ

ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ И ПРОЧЕТОХ ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ КОЕ ИМ ВЕЛИКО !!! НЕБОСТЪРГАЧИТЕ - БЛИЗНЕЦИ 5 500 УБИТИ!!! И КОИ ГИ -ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ !!!ХАРИ ТРУМАН ОЩЕ КАТО СЕНАТОР КАЗА:- ПОМАГАМЕ РУСНАЦИТЕ ЗАДА УБИЯТ ПОВУЧЕ НЕМЦИ АКО НЕМЦИТЕ СПЕЧЕЛЯТ ЩЕ ИМ ПОМАГАМЕ ДА УБИЯТ ПОВЕЧЕ РУСКИ !И ТОВА МИ БИЛА НАЦИЯ --- СЪБРАНИ ОТ КОЛ ВЪЖЕ

за генезиса на скандала ,та до решението на Орешарски.

Сега не мога да разбера дали Орешарски е подтикнат да реши ,че проекта се спира или просто е съобщил това ,което е наредил Маккейн в присъствието на други двама сенатори/за повече авторитет/!Мъчи ме тая малка разлика!

главната статия на Афера-скандална Цв. Йовчев главен герой.

Колко трябва да си алчен, за да не разбереш посланията на ЕС и САЩ, че Патока не може да се строи по начина, замислен от Станишев. Да стигнеш до положението трима сенатори от САЩ, начело с бивш кандидат-президент, да дойдат и да ти нашокат репата, си е резил отвсякъде. Някой питат, каква сделка е сключил Орешарски със сенаторите. Няма сделка, сенаторите не правят сделки с такива пионки като нашите. Времето за сделки мина, Станишев не разбра "ясните сигнали", сега дойде времето, както казва Ал капоне, когато с добра дума и пистолет в ръката се постига повече отколкото само с добра дума.

КОЛКО ТИ ТРЯВА ДА СИ АЛЧЕН ЧЕ ДА ПИШЕШ ПОД РАЗНИ ДИНОВЕ ПАК ЩЕ ТЕ ИЗЛЪЖАТТ ТВОИТЕ ХАМЕРИ

поговорки са измислили нашите прадеди, без да знаят какви ще са наследниците им: "Прост народ, слаба държава", "На човек можеш да му вземеш, но не можеш да му дадеш".

Е,сега са квит - нито ДПС, нито БСП не уведомиха предварително Орешарски, че са за предсрочни избори.Най-абсурдното е, че правителство, което не се ползва с подкрепата на нито една партия, е все още на власт и предприема капитални ходове.

Ами тои и ЧЕРЕПАРСКИ не е бил УВЕДОМЕН сиромаха.

В черноморския ни шелф има конвенционален газ за 100 години напред, но путинските тролове леят крокодилски сълзи тук

Ако предложим на САЩ, Германия и Русия да си построят газопроводи за тяхна сметка през България и да си ги пълнят с газ познайте кои две държави ще се откажат веднага но да ни вредят го правят винаги.

Ако им каже на ДПС И БСП за решението си ,трябва да дели американската комисиона с тях .ГЕРБ по-нищо не се различават от тях , по слугуване на САЩ .Нужна е корена промяна като в цяла Европа или като Унгария на пример .

ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ДЪЛЖАТ СВОБОДАТА СИ ОТ КОМУНОИДНО-ФАШИСТКО РОБСТВО НА ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ, КАКТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО И СПОКОЙСТВИЕТО В КОЕТО ЖИВЕЯТ.

Още нещо: и ЕС кандиса да приеме българите заради натиск от САЩ.

Разбрахте ли истината: БСП жертва Орешарски заради Южен Поток ДПС жертва БСП заради Южен Поток Крадливите бесепари загубиха Ю Поток, Нищо не направиха с Белене, с реиндустриализацията, работните места и какви още лъжи бяха....

Няма никакъв шанс някога тази страна да стане нормална, при наличието на над 90% идиоти.

тука става въпрос за американски геополитически интереси, Южен Поток директно обезсмисля американските енергиини компании в Украйна , простите хора си мислят , че става въпрос за некакви си комунистически фирмички и противоречиви договори , не виждате по-далече от 2 метра, самия Джон Маккайн дойде в България бе простаци , ако малко от малко разбирахте за какво става въпрос веднага щехте да се сетите

някакви българи ще уволнят hunter biden синът на вицето Joseph от майданската burisma holdings... аи де де .... по скоро една одеса и в бг

Ти си типичен пример за това какво представляват българските политици. Мекушави с ниско самочувствие които вярват, че нищо не зависи от тях. А всъщност България е на такова геополитическо място, че много неща зависят от нас и можем да печелим много от това. Ако имаше хора с прави гърбове.

Мале-мале, освен фантазиране си требе и четене и то да знаеш какво да четеш. А пък след това и да разбереш това, дето си прочел.

Човекът правилно е прочел, че украинските управници са спазарили газопреносната мрежа и хранилищата с американски компании, и ЮП обесмисля тази сладка далавера, цената на тези активи става =0. И това не са фантазии - малко акъл требе, да го осъзнаеш!

Южен поток е желателно да се потрои, но съгласно изискванията на ЕС. Руснаците вместо да се мъчат да ни скарат с ЕС, по-добре да действат не от позиция на силата, а от позиция на взаимната изгода. Не може да правиме газопровод, който ние да плащаме и да нямаме право да пренасяме към ЕС друг освен руски газ по този платен от нас газопровод. Очевидно е, че основният пренос щее на руски газ и Русия ще печели, така че нямат основания да ни прецакват по такъв начин и да ни лишават от възможност за по-независа енергийна политика на страната ни. Аз съм с позитивна нагласа към Русия и за добрите Българо-руски отношения. Но на първо място трябва и си остава интереса на България. В това отношение ЕС играе, учудващо за мен, добра роля, като ни защитава в случая от самите нас.

"Очевидно е, че основният пренос щее на руски газ и Русия ще печели, така че нямат основания да ни прецакват по такъв начин и да ни лишават от възможност за по-независа енергийна политика на страната ни".... По- ясно да се изразиш,моля:-)) С какво ни прецакват-уточни! Остави че ЮП ще развие инфраструктура и работни места, че поне 1.5млр евро ще останат в България, но я ми обясни следното: Кое е по-независимо като гарантирана доставка на газ от това да си ПЪРВИ ПОЛУЧАТЕЛ на транзита от доставчика???? Относно цената на газта: сега ние плащаме транзитните такси на Украйна, Румъния , може би и на Молдова/ не знам точно как вървят тръбите в момента/, нормално цената у нас да падне с ЮП. След нас ще получават още 6 страни газ, те ще чакат от нас газ, наясно ли сте малоумници че ставаме най сетне нещо ЗНАЧИМО: ние държим КРАНЧЕТО на доставките!!!! Едните ще ни коткат за да си продават газта без проблеми както е в момента, другите за да се топлят и работят с тая газ!!!

Проблема е че показахме на ЦЯЛ СВЯТ че сме само "наведени" пред всички!!! Като почнем от президента, Бойко, Станишев и Местан /за обремените реформатори няма смисъл да споменаваме/, сега си дойде на мястото и Орешарски- хора без грам смелост и национално достойнство. Да лягаме на някакви Американци , които влагат в разни лобиски фондации няколко десетки$- смешни пари , които не принасят полза на икономиката ни, да лягаме на лобисти от Европейската комисия- това е пълна глупост. Толкова ли сме ТЪПИ че не знаем че НИКОГА НЯМА ДА ИЗВАДЯТ от ЕС??? Ние им трябваме освен като пазар, но и да им ПАЗИМ ГРАНИЦИТЕ!!! Тъпите ни политици защо ни предават така жалко? Не знаят ли къде ние силата??? Та нали на едно-две решения на ЕК ако сложим ВЕТО, ще почнат да се съобразяват с нашите интереси!!! А ние се молим за пари и клякаме за всичко:-( Тъпи Български ПОЛИТИЦИ- или си вървете докато не сме въстанали като Априлци през 19век, или се държете като съвременни хора: плащаме си вноските- имаме права и на вето и на собствена икономическа политика, когато не нарушаваме фрапантно правилата!

ДОБРЕ, ЧЕ СМЕ В ЕС, ЗА ДА СЕ ОЗАПТЯВАТ МАЛКО КРАДЛИВИТЕ КОМУНЯГИ.

Какво представлява "Южен поток"? Това е рекордно скъп газпроводен проект на стойност 16 млрд. евро (подводната част само се оценява на 10 млрд. евро), който най-вероятно ще излезе още по-скъп, защото у нас никой никога не е забранявал раздуването на сметките. Най-главното обаче е, че това ще бъдат пари, безсмислено хвърлени на вятъра. На пазарите в Югоизточна Европа, в които влиза през Черно море "Южен поток", няма никакво търсене. Икономиките на редица страни, които ще получават доставки по газопровода, са в депресия, което се отразява и на потреблението на газ. През 2013 г. например общият внос на газ от "Газпром" от шестте държави - основни получателки по "Южен поток" (България, Гърция, Сърбия, Унгария, Австрия и Словакия) - представляваше 18.3 млрд. куб. м годишно при 23.8 млрд. през 2008 г. Това е намаление с една четвърт. Къде ще мъкнете тези 65 млр. куб. м годишно? По този начин "Южен поток" не открива за Русия никакви нови пазари и - нека бъдем откровени - единственият му смисъл е да се заобиколи Украйна през която днес преминава над половината от руския газов транзит. Впрочем това никога не е било прикривано.

нямкой може ли да ме светне къв го търси сащ в бг и южен поток

Спасяват ни от руския натиск и шантаж. Както и от предателството на руските подлоги.

как те спасяват точно... газ за нас от там няма

ЧЕТЕТЕ ВЕСТНИЦИ ЗА ДА СТЕ ВИНАГИ ИНФОРМИРАНИ

ЧУК

Шат на патката главата! Едните ги оправихме,остана да разкараме и американските бази! Ама първо да си платят наема!Да можем да си платим поне неустойките по секретния договор!

Къде са тия бази и колко войника има там?

базите са най малко 4 .. като американски войници има в бг от 2007... пусни си гуглето за още инфо

снимката към публикацията "Джон Маккейн поиска по-малко руско участие в Южен поток 12:56 8 юни 2014 / Мануел Насименто/ и ще си отговорите кой какво е наредил на Орешарски и защо еднолично нарежда спирането. За сега остава скрита картина какво, типично по американски, му е платено или обещано за това му действие, но рано или късно времето изважда всичко на показ.

тази държава не трябва да се развива ... как иначе сащ ще се осигури с постоянен поток от роби

VIPER

Сърбите също ще спират строежа и то заради нас. Хубавото да си първи на трасето е , че прибираш най-много пари от такси Лошото е , че ако прецакаш нещо като нас , прецакваш и всички след теб Ще следим с интерес развитието...

През 2013 г. например общият внос на газ от "Газпром" от шестте държави - основни получателки по "Южен поток" (България, Гърция, Сърбия, Унгария, Австрия и Словакия) - представляваше 18.3 млрд. куб. м годишно при 23.8 млрд. през 2008 г. Това е намаление с една четвърт. Къде ще мъкнете тези 65 млр. куб. м годишно? Ясно тая тръба никога няма да е пълна на 90% и ние няма да видим такси от превоз. Та за какво ни е ЮП? Да богатеят олигарсите на наш гръб?

VIPER

Не мога да ти отговоря , защото не съм виждал договора и не зная какво се е договаряло....

запитали радио ереван:защо братскя руски народ продава наи-скъпо газта на измъченят братски български народ?отговорили заради комисионните на станишев и ко.

НЕЩО УМНО НАПИШИ БЕ ХАНЕ

Хаххахахха ... радио Ереван знае всичко бе ....

Орешарски служи за измиване на ръцете им. Ако има политическо решение на ВС на БСП за продължаване на ЮП, Орешарски само ще козирува и изпълнява. Станишев ни заблуждава за да служи на хамериканските си господари.

и съсела да плащат неустоиките по скючените от тях неизгодни за страната договори

мтъсниците от бсп и дпс пак продадоха дърjaвата и направиха заробващи договори,само за да могат да вземат комисионни.това се занае и от малките деца.гадни предатели затвор за вас!

Най-изненадани трябва да сме ние -Народът. Аз например съм изненадан ,че цената на шибаната руска тръба излиза като да е направена от злато, цената на горивото няма да бъде свалена и следователно индустрията ни ще бъде доубита.Изненадан съм и че 200 килограмовия ни млад олигарх ще прави газопровод.Изненадан съм че търпим подигравките на господина с белият перчем и че не сме го утепали с камъни все още. И те така изненадите са много.....

ТОВА НЕ ЧОВЕК ОТ НАРОДА А МРЪСЕН ХАМЕРСКИ ЛИЗАЧ ИМЕТО МУ Е ХРИСТО

Не разбрах КОЙ е Христо и какъв пират си точно? И не забравяй да си вземеш надника от КУтев!!!