”Галъп”: ГЕРБ и БСП с абсолютно равни шансове за вота

Ако евроизборите бяха днес, и за БСП, и за ГЕРБ биха гласували по 18,3% от избирателите. За "България без цензура" вота си биха дали 7,2%, а за ДПС – 7,1%

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: ГЕРБ и БСП с абсолютно равни шансове за вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това игра на тото ли е ? Статистическата грешка е стигнала космоса !!! Дълбоко се съмнявам, че изобщо се правят социологически проучвания. Как така всички сбъркаха? Явно са преписали :)

Много интересна работа- електронното допитване,в което участват по-интелигентната част от българите дават стряскащо предимство(и логично) на ГЕРБ, а за тъпите социалисти е отредено по-малко от 10 %. Как така разни социологически подлоги дават равни позиции!!!! Това е странно - държавата да следва глупаците си !!!!

25 години не попаднах в извадката, а вие?

Платете на Кънчо да не прави такива закопаващи прогнози за БСП. Червените бабички на вас чакакт, другари - да махнете безработицата, да се върнат внуците на село, да има в петъ руса телевизия. Платете на Кънчо да оправи прогнозата!

Вота за европарламента трябва да е 100 % мажоритарен. Хората да си изпратят личности в парламента. Сега какво става Гласуваш за Станишев - заминава някой световно неизвестен наш човек, незнайно как избран и какво ще защитава.

Представители в Европарламента ще имат само хората, които са се заблудили, че някой политик ще им реши личния материален проблем. Добре де, защо се заблуждавате, че тези, които можем да се грижим за себе си ще продължаваме да сме солидарни с вас като ни натрисате такива политици с вота си. Аз лично приемам такъв вот за обявяване на война срещу мен и спирам да бъда солидарен със страданията на българите. На някой му била ниска заплатата, друг бил гладен - ами искайте от Местан, Станишев, Борсиов, Сидеров и Бареков да ви хранят. Аз стотинка няма да дам. Даже ще се радвам като почнете да си продавате имотите на безценица за да се спасите от глад - ще си напазарувам евтино. Просто ме е яд колко емоции съм изхабил да съжалявам хора, които всъщност просто са искали аз да живея зле, а не те да живеят добре. Междудругото всеки , който не си харесва доходите може да работи в европа за повече, а ако не иска да го прави да не занимава обществото с личните си проблеми. Българите нямаме никакви задължения към хора в трудоспособна възраст - като не искате да си развалите комфорта се оправяйте сами без обществена помощ.

Станишев, Местан или Борисов да ми дават заплата. Искам в Европарламента да има честни българи, които работят за страната си, а не патологични лъжци като агентите на ДС, Местан, Станишев, Сидеров, Бареков и останалата измет. Затова ще пусна своя глас за Реформаторския блок.

Прочетох коментара ти и ти се ядосах. Прочетох коментарите по-долу и ти се извинявам.

БОЙКО ПАК ШЕ ОТНЕСЕ ГЕЯ,КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ!

Мда.... беше куцо пилето по едно време.Сега вече май е бройлер с ориз на фурна,а занапред може би спомен от отминал обяд с несполучливи подправки и прокиснала бира.

Няма да стане, Кутев. Не бива да лежите на тази кълка. Няма и кой да ви повярва.

ХАХАХА - дори манипулативния ГаЛЪЖ дава 3.8 за РБлок и 3.5 за АБВ!! А сам казва,че ''44 на сто е и приблизителната горна граница на възможната активност''. Е да приемем че е 50%. значи за да се получи реалния резултат - дадените проценти трябва да се умножат по две! значи РЕФ. БЛОК ще има поне 7.6 % ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ!!! А пък АБВ - 7% и със сигурност ще влязат! ТАКА ЧЕ ГАЛЪЖ правят изводи противоречащи на техните прогнози, а от тях следва че: РБ влиза със сигурност, а АБВ ВЛИЗА НО на ръба! А като се знае, че А.Райчев винаги намалява с около 2-3% на про-Европейските партии значи РЕФ. БЛОК ЩЕ ИМА поне 9% ! и герб ИЗПРЕВАРВА БСП с 2-3%

Няма смисъл,прекалено сте тъпи гербавите ,за да разберете

Жална ни майка !!! Ако комунистите успеят да вкарат 5 депутати това е ясен знак, че в тая държава са останали само нещастниците които разитат на помощи от партията майка. Тогава вече напускам. Не мога да живеч с такива копелдаци !!!

Струва ми се че даже повече от ГРОБ ще вкарат. Гробарската партия се надява само на избиратели от София.

Напротив сульо и във всички големи градове, както и всички хора които мислят с главата си - горната такава.

по-добре гласувай за някоя поревропейска партия и агитирай познатите ти за същото. да не стане така че като напуснеш после да трябва да се връщаш в евразийския съюз!

статистика = стъмкистика ... какво повече да говорим.

статистика = стъкмистика

ETO РЕЗУЛТАТИ, КОИТО МОЖЕТЕ ВЕДНАГА ДА ВИДИТЕ: ГЕРБ - 43% РБ - 14,5% БСП - 9,5% ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АНКЕТАТА ЗА ИЗБОРИТЕ ТУК. ВИДНО Е КАКЪВ БИ БИЛ ВОТЪТ, АКО ГИ НЯМАШЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ, ЦИГАНИТЕ, НЕГРАМОТНИТЕ.

И всичкото това само и защото си КАЛИТКО

Ха ха,ама пък си жалък трол ,комунистите са във власта само защото хората ви мразят,гербав боклук и гласуват против вас

Тези резултати не са за изборите, а за разпределението на платените драскачи във форумите по партии :)

бсп губят осем пъти изборите и са на власт благодарение на един луд

Добре направиха руснаците, че бутнаха комунизма и станаха демократична страна. Преди 80% от руснаците ненавиждаха Сталин и Ленин, а сега 80% обичат Путин. Добре се отразява капитализма на Русия. Само в България нещо не се получава. Според мен е така, защото за разлика от Русия тук 80% обичаха Сталин и Ленин, а сега 80% не обичат Орешарски.:) А тези избори с нищо няма да променят акъла на избирателите, ако се запазят тези нагласи. Само очаквам още опашки на терминал 2.

След като на народа му харесва политическото статукво и преизбира управляващите ( само замени Сидеров с Бареков ), значи всичко е наред. На ме н ми харесва, времето е хубаво, да си пръв на село ( България ) е къде по- добре от последен в града ( Европа )

Винаги трябва да се добавя кой е собственика и кой е платил поръчката. Галъп е на А.Райчев и К. Стойчев и в повечето случаи поръчката се плаща от субсидиите на партиите,които идват от данъците на българския народ.

тия цървули кънчовците докога ще лъжат хората, че са Галъп Интернешънъл. Няма ли кой приведе в изпълнение решението на съда, че нямат право да използват този марка. нещастници крадливи.

А това не беше ли ония кънчо тъпото с ваканционните имати и голф игрищата, той няма нищо общо със социологията. Просто е един крадлив червен тъп комунист!

Ники Кънчев: ГЕРБ и БСП с абсолютно равни шансове..........пускайте sms ....линиите затварят на 25-ти

НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ .

Едните настоящи комунисти-капиталисти, а другите - бивши комунисти-капиталисти!

това го кажи на старата ми шапка...червени номера

Ей това не е на добре. Поне една партия у нас трябва да има преобладаваща подкрепа, и то значителна. Значи нещата у нас са тип футболни агитки с почти равен брой взаимно псуващи се електорални единици. От това, както би казал Местан - файда йок!

Pesh0

има партия с преобладаваща подкрепа... не се притеснявай .

За кво ти е? Да дерибейства ли? Така е по добре!

Мнение на анкетьор на BBSS (Gallup International), т.е. фирмата на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев:"Кънчо Стойчев явно прилага една методика от години и няма модернизиране.Понякога пускат много обширни изследвания с безумни изисквания към анкетираните лица и естествено става стъкмистика малко..няма как.По-нагоре по йерархията съм сигурна,че анкетите се нагласяват като проценти,особено политическите.Не вярвайте на анализите на крайните резултати от тези изследвания,субективни са."

Ivan

ГЕРБ е единствената партия, която не построи дори една тоалетна, но за сметка на това открадна 17 милиарда!!!

И това е вярно, защото го чух от една жена на битака.

Ми на битака ще го чуеш,там ходите гербавите щото сте бедни и тъпи

Това да го казваш на някоя баба в село Сатовча да ти повярва, ама да го пишеш в форум където хората ползват интернет е ТЪПО и СРАМНО. Такива като теб модераторите трябва да ги болкират, а хората игнорират.

Pesh0

даже повече откраднаха ... за това сега на изборите Съсльо ще се облещи . чакам с нетърпение как ще върти очички и ще обяснява как е победил в циганските махали .

бързо обратно на топло

Че си ПИДАЛ е ясно,но се дръж по европейски,като ВУРСТ ;-)

Много интересна работа- електронното допитване,в което участват по-интелигентната част от българите дават стряскащо предимство(и логично) на ГЕРБ, а за тъпите социалисти е отредено по-малко от 10 %. Как така разни социологически подлоги дават равни позиции!!!! Това е странно - държавата да следва глупаците си !!!!

За кой вот? Онзи за харантулници и секретарките им с къси полички в Брюксел ли? Кой го интересува-те и без това не защитават нац. интереси....

РАЙЧЕВ Е СТАР КОМУНЯГА, ЯВНО КОМУНИСТИТЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ ЩОМ И ТОЙ НЕ ГИ СЛАГА НА ПЪРВО МЯСТО.

Колко трябва да си КУХ за да гласуваш за Бареков или Станишев или Доган ???

Почти толкова тъп, колкото да гласуваш за герП или поне на нивото на клетъчното развитие на Вожда и Учителя с любима книга Винету - нещо средно между примат и питекантроп, с претенции да е свързващото звено между човека и маймуната

ЩОМ ЧЕРВЕНИЯТ ГАЛЪП КАЗВА, ЧЕ СА РАВНИ, ЗНАЧИ ГЕРБ МНОГО НАПРЕД.

всички знаем, че глупоста никога немозеш да я победиш: но все пак не се оцхаивате умните хора мозем да показем на червените кратуни каде е композиран влака за сибир. адио

При този вот, решавам: от две злини винаги човек избира по-малката, а тя е да спечели БСП. Мразя Герб заради това, че с нищо не доказаха, че са по-различни от станишевците. Бивши комунисти и комсомолци вкл. и помачето Плевнелиев ми са много по неприятни от всички други на куп събрани.

Винаги ме разсмиват тъпагьоси като теб, които не намират хората които са фалирали страната 3 пъти и последния пример е от не чак толкова близкото минало 1996г., за най-голямото зло случвало се някога на България.

Много по различни. Разлика от небето до земята.

Много ме кефат изследвания малко преди изборите, при които дори изследващите пишат, че немогат да определят точно каки са нагласите. "но трябва да се отбележи, че става дума за декларативни нагласи и точната прогноза е трудна, обявиха още от "Галъп". " А кога точно ще можете да определите нагласите на хората? Когато се знае точния резултат? Аман от пишман социолози!!!

ААА проучването е правено от Галъп. Т.е. Резултатите са +5%, а за кого + и за кого само след 5 дни!!!

Реално погледнато наистина един свестен човек в България се оказва в затруднено положение при това гласуване за ЕП. При нас както винаги нещата се извратиха и преминаха от европейска гледна точка към персонално-партийна омраза. Да гласуваш или да не гласуваш е все тая..тук си спомнете думите на Сталин: ..не е важно как и кой гласува, важно е кой брои бюлетините. Мисля, че вотът ще бъде повече от контролиран. В такъв случай малка преднина ще има БСП. Но така или иначе ще имат еднакъв брой представители с ГЕРБ в Европарламента и там ще се, плюят вместо да ни защитават. Нищо няма да се промени.

Аз на моите студенти в Германия не пропускам да им обясня кой е Боко Тиквата и как е бил назначен за министър-председател от мафията. Как като член на БКП преди 1989 година е участвал във Възродителния процес и е малтретирал хора, които ходят на църква. Как след промените участва в силови групировки, наркотрафик и убийства и как се превръща в в един от най-големите наркотрафиканти в Европа и натрупва състояние за милиарди заедно с Цветелина Бориславова. Накрая как ЦРУ прикрива миналото му за да може да го използва. Тук хората които научават това наистина вече започват да се възмущават защо Меркел и други Европейски лидери са се срещали с него и защо България е в ЕС. Призовавам всички хора, заемащи обществени постове и работещи с много хора на територията на ЕС да изчистят този позор от лицето на България! Ако този мафиот отново фалшифицира и "спечели" изборите, този път не само България ще се вдигне, но и Европа ще вземе мерки!

а тебе , а теееебе ? и тебе требе да те третират м*анафите от евророма и дпс , педалсоциалисте ...

От кога УНСС е Германия мистър Орешарски???? Боко бил такав онакав. Я стига видяхме Станишката какъв е. Що не кажеш нещо за министърпрецедател дето нищо не е работил??? Това ще ви изяде главите на всички комундета ама не го разбирате. Хората в един момент ще разберат, че трябва да гласуват винаги за тези, въху които комунистите хвърлят най-големите лайна.

А можеш ли да посочиш поне едно друго правителство, което да е постигнало, дори и 10 % от направеното от ГЕРБ ? Конкретно с факти. Направено, това, това и това, от ето това правителство.

Цяла година виехте ГЕРБ е лош, много лош. Излизаше че единствено Станишев или неговите кукли са добри. Някой да се бе сетил да каже че Бойко не много добър, но е по малко лош от Станишев? Напротив наливахте всичко в воденицата на БСП както си го бяха програмирали. Реформаторски Блок, Бареков, Сидеров, БПС и какви ли не. Само ГЕРБ го нямаше. Не че са стока, но ако Станишев толкова се бори да ги смачка, като единствена пречка за него, значи има защо. А баламите да лапат мухи. Сега е късно. Направете програмата за опялото на "сините" и на хора да вика "отново ни излъгаха". Който е сляп нека вярва в таласъми.

ГЕРБ - 43% РБ - 14,5% БСП - 9,5% ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АНКЕТАТА ЗА ИЗБОРИТЕ ТУК, В ЧЕРВЕНИЯ САЙТ. ВИДНО Е КАКЪВ БИ БИЛ ВОТЪТ, АКО ГИ НЯМАШЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ, ЦИГАНИТЕ, НЕГРАМОТНИТЕ.

това е без кебапче-електората ... така би било , но има много цигани и с интелектуален дефицит

ГЕРБ - 6 евродепутати БСП - 6 ДПС - 3 Бареков - 2 Това са резултатите на 25.05.

И защо обикновеният гражданин трябва да се интересува от делата на партийната мафия? Искат да пратят 17 хрантутника в Брюксел, за които се знае, че само ще се оплюват по партийна линия в европарламента. А кой ще ги хрантути - пак ние гражданите. Е, няма как да се освободя от задължението да ги хрантутя (освен ако емигрирам), но никой не може да ме задължи и да тръгна да гласувам за тях, въпреки че онова неяснополово човече в Президентството се напъва и гласуването да го прави задължително, също като при комунизЪма у нас.

Ако не си разбрал, дали ще гласуваш или не, пак ще отидат 17 хрантутника. А ако ходиш по опорните точки на БСП това е друго нещо. Те призовават да не се ходи да се гласува, защото знаят, че техния електорат е строен още в 7 часа сутринта да гласува.

Тъпчо, ти само от опорни точки ли се интересуваш? Каквито ти спуснат, такива спазваш, а? Ти ако си лично заинтересуван и имаш някаква далаверка от партии като БСП, ГЕРБ, ДПС и др., си е твой проблем. Такива партии с опорни точки и вот под команда не интересуват обикновените граждани. След като няма за кого да се гласува (няма по-малко зло), то няма и защо изобщо да се гласува. Вече го гледахме многократно филма "Да гласуваме за еди кого си, само и само някой друг да не спечели", и всеки път ползата за България е никаква. Щом ти е толкова акъла, заминавай да гласуваш за Дудука, Тиквата, Гея, Бея, Злодея или за който и да е от партийната мафия, твой си проблем.

Ще позволим ли Станишев да промени Европа и да я направи като България и русия!

Има отношение купуването на гласове - цигани, пенсионери и пр. Има отношение от медиите - почти всички са в ръцете на мафията. Както и заплахите от работодатели, партийни босове и всепризнати мафиоти. Има отношение и намесата на руската мафия чрез дребни мафиоти като Кобзон и чрез Южен поток, най-вече. Аз почти съм сигурен че мога да назова приблизителния резултат още сега именно поради горните "особености". А той, че управлявщите партии ще "спечелят" достатъчно за да продължат, вапреки, че подкрепата за тях е далеч от 30-те % от всички правоспособни да гласуват. А всички парламентарнопредставени партии ще заявят победа, каквото и да се случи.

Изследването на Галъп не е достоверно, защото не отчита купените гласове.

А някой познава и лично човек, който има намерение да гласува за Бареков?

Аз не познавам никой, който смята да гласува за него. А като се замисля имам доста познати :)

Гласувайте бе хора ! За който си решите вие, няма значение, само ГЛАСУВАЙТЕ ! Ако не го направите, оставяте някой друг да решава съдбата ви вместо вие самите ! Който не си дава вота си да г*за !

Не гласуваме за маймуни,нещо друго да предложите?

От месеци отново и отново възникват доказателства за социалистическо желязно оковаване на изборния и предизборния процес в България. На този фон съм мрачно изненадан от оптимистично-бодрите заявления на главната опозиционна партия за изхода на изборите (!?) Хора! Срещу себе си имате структурирана и консултирана от Русия (и от западни продажници) мафия! На каква честна борба и на какви реалистични изборни резултати разчитате?! Препълнените и празнично-възторжени зали със симпатизанти не помагат, когато държавно-спонсорирани гангстери държат секции, избирателни комисии и ЦИК в свои ръце (и медиите)! Трябва да се тръби в страната и в чужбина тревога предварително, а не след 25-ти да се жалваме аман, отнеха ни победата Тази постановка вече я гледахме на 12 май миналата година! Кога ще се теглят поуките?! Трябва да се прогласи: На 25-ти няма да има честни избори в Българусия. Кой ще го каже това отговорно и гласовито?

При предишните избори според социолозите преднината ба ГЕРб беше 5-10%.

При положение че можете да избирате само между идиоти и полуидиоти, трябва самите вие да сте идиоти или полуидиоти, за да гласувате.

Абе хора, това е поредната манипулация на БСП. Анкетирани 1011 души. От тях 44 % заявяват, че няма да гласувят. Остават около 560 анкетирани. Как ги разпределиха тези проценти между тях /с точност до десетата/. Друг е въпроса, че при тази извадка /560 човека/ за каква представителност на допитването говорим. Пълно безумие. PS. За толкова години избори тъй ли пък веднъж и мен не ме анкетираха.

Не са те анкетирали, защото не минават през партийните централи.

ДОГАН ПРЕЗИДЕНТ!!!