Брюксел започва "сложен процес" срещу Италия и се кани да й наложи глоба от €3 млрд.

ЕК обвини Рим, че нарушава финансовата дисциплина на ЕС с прекомерен дълг и бюджетен дефицит, както и за липса на структурни реформи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС се държат като окупационно правителство над поданиците си (държави в случая).

ЕК нещо се разработи на изпроводяк но следващата комисия може да е още по зле.За съжаление мигрантите които влизат незаконно разбиха прекрасна Италия дано да се оправи но няма да е лесно.

Това се очакваше.След Себастиан Курц е ред на Салвини после Орбан докато бутнат всички неудобни на емиграционната политика.Ще плащат висока цена нашите внуци.

Ех, неправилно правителство управлява Италия. Брюксел си затворя очите за мафиотските правителства, стига да са "от нашите"...И ги толерира..

Голяма популистка ( и проруска) ЧУТУРА си избрахя тия италианци :) Харч и обещания, дори и за сметка на внуците.

За да започнем да санкционираме кредиторите ще е необходима нова политическа и икономическа система. Всяка държава която се опита да го направи ще трябва е готова да се сблъска с армията на САЩ. Международните финансови институции и и американската армия са двете страни на една и съща монета. За това всеки е навел глава и предпочита да плаща лихви до безкрайност. Ако италианското правителство се опита да се прави на интересно просто ще бъде сменено.

Еврогейските мушмороци ще си седнат на задника, като Лигата задейства един Itaexit.

Като четеш статия в дирника все едно четеш изказване на генерал-губернатора на окупационните власти ! Дирник беге - рупор на окупиралия ни САЩ чрез посредника ЕС !

Нека ЕК първо отговори пред всички европейски граждани на следните въпроси: 1) Кои от "Великите сили" в ЕС имат държавен дълг под 100 % БВП (при изискване да е под 60 %) и въобще има такива? 2) Кои държави или междудържавни институции/банки са давали и продължават да дават на Италия кредити при такава силна нейна задлъжнялост? 3) Ако кредиторите на Италия не са частни и са от страни-членки на ЕС, не трябва ли да бъдат санкционирани и те?

ще я съсипем Италия. Другите после.

Евро бюрократите вижда в Италия я и Унгария голяма Заплаха.. За себе си!! ... България не е Заплаха за тези Гвардейци на Вредното Статукво в Европа.. .. НЕ.. ГЕРБ могат да Мачкат Българите колкото желаят... Но Да Слушкат Статуквото.. и да Папкат.. ... С Италия и Унгария е Различно.. .. Те Не Слушкат, .. И Трябва да бъдат Наказани от Охраната на ЕС Олигархията в ЕС управата.... .. Наказани защото Не Мачкат Народа си за да е добре Олигархията на ЕС!! ... ЕС директно Рискува с тези простотии да РАДИКАЛИЗИРА Европейците до степен.. Пълно Обезличаване на ЕНП, ПЕС и Алде.. И Националисти начело на ЕС.. Лошо няма.

Италия си се превръща в една голяма България с тази разлика, че нашите финанси са стабилни- бедни, но стабилни.

Бедни -да. Стабилни не бих казал. България също има дълг който никога няма да може да изплати. Ежегодно огромен процент от данъците отиват за изплащане на лихви които дължим на няколко фамилии, вместо да се инвестират в страна. Заробени сме завинаги. Борисов наскоро взе още 12-13 милиарда, с които затънахме още по-дълбоко. Парите бяха "усвоени" бързо, а ефекта от тях беше усетен само от Борисов и близки до него "бизнесмени". На оскотелия народец остана единствено утехата, че парите не бяха окрадени от "Столетницата".

Стабилна.. Мизерия е добре!? Мизерия.. Ама Стабилна!? Гарантирано От ГЕРБ !? Ако не гласувате за ГЕРБ.. .. Мизерията ще е Нестабилна и тогавааа...!? Отказвам се, герберазмите правят човека слабоумен!

Много ми харесва начина на дисциплиниране, като банките, ти си в затруднение да изплащаш, те ти трескат и яка глоба, та да не се съвземеш.... Банкерска му работа, говорим на добронамерените длъжници, че тарикати дръпнали кредитни линии дал господ.

Най-прекият път към провала на популистите е властта! Популистите са силни с риториката си, като говорят това, което очакват да чуят от тях хората. Като дойдат на власт, вече трябва да изпълнят изговореното, заради което са дошли на власт. А то в общия случай е неизпълнимо.

Когато простолюдието в една държава даде властта на популисти, ксенофоби и демагози винаги така става. Сега в Италия е започнало едно харчене, едно раздаване на публични средства, за да изпълни поне част от обещаното преди изборите. Скоро всички ще платят сметката, а точно това простолюдие още по-бедно ще стане!

е в прекомерен дълг +дефицит , обаче ако и Италия открие процедура за излизане , тогава от ЕС ще останат само африканските мигранти удобно настанени в Брюксел.

Точно тяхната икономика е толкова обвързана с ЕС, че ако излезнат ще видят що е то мизерия. Всичките плюете ЕС, но нямате търпение да харчите евро парици.

#Itaxit