Брюксел забрани пластмасовите изделия за еднократна употреба

Евродепутатите одобриха мерки, които засягат отпадъците от тютюневи изделия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От сега на татък всички кафенета ще предлагат само сламки за многократна употреба. Те тези брюкселски зелки освен да забраняват, друго могат ли да правят?

Най-после! Край на презервативите!

Ехо , Ало Брюксела , що пипате и клечките за уши бе ?! Сега как ще си изчистите ушите да чуете колко сте смотани и прости ?!

И сега с какво ще си чистим ушите?

С тънко страпонче.

С клечки за зъби е по- добре!

Усещам как ще се върне картинката от соц времената, когато на магазина се отиваше с пазарска мрежа в джоба, а продавача с молив над ухото написва цената на претеглените сирене или кренвирши по негова си преценка и ги увива в сива хартия с така изписаните цени. В края на 80-те найлонова чанта с дръжки и с някаква рекламна картинка на нея струваше повече от кутия цигари. И се ползваше докато от рекламната картинка останеше тук-там накой си олющен остатък, а чантата от стократните сгъвания и намачквания бе с различни по форма и размер дупки.

А презервативите няма ли да забранят ?

Няма бе, стига краставиците да са 28 - 30 см. и да са прави.

сега пък ще могат да ползват забранената в ЕУ стока, хахахахахаха

а пръднаа ли у Брюксело? ние кога че се наситраме?

А този, който ги е измислил пласмасовите еднократни изделия да бъде ПУБЛИЧНО ОБЕСЕН за нанесените щети от милионите тонове "торбички" "бутилки" "сламки" "чашки" и др. които ЗАРИВАТ Земята!!!

ще не се самообесиш сам, за огромните щети, нанесени от теб с ползването ти на: - ток - отопление - транспорт - дрехи - лекарства и прочие и прочие...????

А ти знаеш ли ,че само в Черно море през Дунав всяка година пристигат по 20 тона пласмасови отпадъци от пласмасови чашки, бутилки, сламки и всичко друго пласмасово каквото може да си представи тъпата ти КРАТУНА!!!

Люк Скайуокър всяка сутрин пие по пет литра изстудена конска сперма, за да бъде мъжествен, поне ако се вярва на американците и техните представи за шоубизнес и мъжество.

- китай - педофилия - сатанизъм - феминацизъм Голивуд, не представлява възгледите и морални ценности на масата американци...

Тези еврозабрани в крайна степен се израждат в поредния акциз и нулев резултат както например с въглеродните емисии.Разбира се тези еднократни чинийки,вилици ,лъжици и тн.са гадни защото се чупят още докато ти трябват.Останалата пластмаса трябва да се изкупува както навремето стъкления амбалаж.Ако и удобно и бързо от тези неща падат пари и който се нуждае без да се срамува може да изкарва пари вместо да се залъгва с мечти да търка талончета и да обогатява мафията.

Идиотите, които си смениха дървената дограма ще бъдат принудени да я сменят с дървена, защото пластмасата старее и се чупи.

А дървената се криви. За многослойна слепена дървена - пари няма.

Па дървената с фугите е вечна... Да те У експерта!

При поддържка - НЯМА ФУГИ.

А защо не забраниха презервативите, те също не се разграждат? А бутилките за вода, те са канцерогенни и унищожават мъжката потенция, изобщо трябва да се забранят всички пластмасови изделия, те са опасни за здравето и живота.

Същото важи и за перилните препарати !

Колото забраниха крушките толкова и сламките ще ги махнат Тия са щурави Сега трябва да садим висока пшеница Едно време от нея правиха сламки с хартиена опаковка Нищо ново не са решили само си връщат старото от преди 25години-

Браво, в същото време азиатците ще продължават да си хвърлят отпадъците в океана.

Имате много поздрави от арменския поп ;) Китай е ПЪРВЕНЕЦ в рециклирането на световните отпадъци. От началото на 90-те Китай бе най-големият световен вносител на боклук. Китай дори плащаше за рециклирането на боклука на Запада. Но! Китай отказа боклука и западняците са матирани.

И като се забрани всички екологични проблеми ще се решат. Ако Индия, Китай и САЩ не се присъединат файда няма да има освен за някои търговци които пак ще надуят цените за крайният потребител. Според мен изхвърлянето на 40 тона храна ежедневно е много по-замърсяващо за околната среда, както и нарастващия брой автомобили.

Всичко ми е ясно, само едно не мога да разбера: като се събира такъв огромен акциз в ЕС от цигарите, толкова ли не остава някое евро за почистване на фасове?!

Гледайте кво стаа след 30 години. Пластмасовата дограма се чупи и трябва да се сменя. Не изхвърляйте старата си дървена дограма, щото ще си скубете (кой квито косми има).

Отде ви намират такива неграмотници бе?

Съвсян си е грамотно писането. Азе съм учител по бълхарски.

Трябва да престанем да си хвърляме клечките за уши в океана!

Честито на еколозите, които сега ще трябва да се борят срещу завишения дърводобив и прилагането на целулозни ацетати в производствата на полимери (които са също толкова вредни). Ай чистио.

но защо още в брюксел има тонове отпадъчна пластмаса,сигурно заради новите европейци

Събирането е сравнително лесно. Ако има желание. Ама БГ- околното министерство е специализирано само в усвояването. И като /ако съберем/ съберем пластмасите кво? Китайците вече отказаха да купуват стара пластмаса.

Голямо браво! Това е реална стъпка за опазване на средата, в която, по дяволите!, живеем ние самите! Все ще мина без дръжки за балон!