Брокерка с 3 ефективни присъди за измами издъхна в затвора в Сливен

69-годишната Анелия Танчева мамила клиенти, които искали да купуват или продават земи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Беше разкошен и широкоскроен човек!

И какво като е починала, всички сме временно на този свят. Брокерката също.

Жената е починала, но те отлагат делото за февруари. Може и да възкръсне, защо не?

Трябваше за Великден да го отложат!

Абе малко след, за по-сигурно...

''Спокойният и скромен живот носи повече радост , отколкото търсенето на успеха , което е свързано с постоянно безпокойство '' - Алберт Айнщайн Ако беше чела и малко книжки вместо да прави шашми цял живот нямаше да свърши като куче в затвора ...

Допускам, че е измамила някого от съпанделниците, който не е бил спец в областта на измамите, а в областта на скришните директни действия.

Е, и тази е дъхала, дъхала, та издъхнала. Хубава новина. Дай-боже повече такива. Според мен поне 2/3 от затворниците в Бг трябва да си умрат в затвора.

Винаги ми се е струвало странно законодателството. Измама за 6400 5 години ефективно. (Това е месечна заплата за нормалните хора.) Убил си някого защото си карал пиян и като берсерк 3 години условно. Явно не е лесно да схване човек съдийската логика.

Помисли. Три ефективни присъди, тоест поне три престъпления. Съмнявам се да са я осъдили още при първото провинение та кой знае още колко народ са изгърмяли. Според мен тази десетилетия наред е мамила възрастни хора и е живяла на техен гръб. Никаква жал за такива.

Ами прочети някои тематични книжки, кодекси и закони им викат. После поговори малко по темата и с юристи. Може и на халба бира след пандемията. Не случайно от години сюжетът на сумати филми все ни натвърдва как не истината е важна, а дали е спазена буквата на закона... Сега върни малко лентата назад и се сети кой пише и най-вече как приема законите у нас, дето уж трябва да регулират и уредят живота ни към по-добро. Изцяло загърбваме идеята за пълно щастие, в света няма нация да го е постигнала, така че винаги е имало и ще има недоволни от правилата. С или без основание е друга тема. Но не това е важно, по-скоро пробвай да обуеш обувките на някой съдия. Изрично правя уговорката, че съм далеч от пасторпално-идиличната представа как всички хора работещи в съда са безкрайно почтени, морални и още каквото се сетиш. Няма такова нещо. Но ако случайно го направиш и ти се предостави някакъв случай за решаване, редно е да гледаш фактите и доказателствата, а не твърденията, душата или ученическите въжделения на човека насреща. Тогава може би стигнеш до идеята, че отсъждането е ограничено от ред правила и/или ги спазваш или нарушаваш, като всеки сам за себе си взема това решение. Образно казано, процесът малко наподобява реденето на пасианси или игра на Маджонг. Там играта ти показва дали може или не да се направи някой ход. Такива ми ти работи. И не, нямам допирни точки с правото и правосъдието.

нАЙ-СЕТНЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО Я Е ЗАСТИГНАЛО

Клетвите са я застигнали, интересно как един министър - председател въобще не го застигат такива клетви и му няма нищо !?!?!?!!

(А ся) да върне парите на хората. Какво политизираш едно нещастие на хората. Кой да е ми истърпредседател-- ти лиии. Неудачник.

Имала дни. Кооойй ще връща парите.

За кокошка няма прошка.. за милиони няма..... - народна поговорка

tonk11

Всъщност не беше ли чалга песен?

Народна поговорка, възпята в чалга песен. Доволен?

Тъй ама взе да се изтърква вече щото и ние имаме интернет и знаем, че по цял свят е така. Но за сметка на това сме отегчени от наглеци, които като се оакат викат „ама аз ли съм най-големият престъпник?“.

Хванали няква бабка полужива и я осъдили. Браво на прокуратората. А Бойко е чист, като сълзите на Младенеца. Направо ще празнуваме Рождество Бойково другиден.

tonk11

Викаш да не я бяха закачали а?

"Вика", да я закачат последна. След като се справят с крадците на милиарди и милиони.

По рождение ли си тъп, или само днес, по изключение? Никой не казва да не я закачат. Ама, защо разследват и съдят само, такива като нея? Защо хора, с подкупи за милиони, взети като "помагане", и пълни шкафчета с валута, се обявяват за невинни? Защо на такива хора се узаконява престъпната дейност, и им се дава възможност да продължат с нея? А иначе, бай Пешо откраднал петела на комшията - и бам в пандиза!