Брекзит отново попадна в задънена улица

Задава се ново отлагане, неизвестно с колко дълго, след като британският парламент бламира премиера Джонсън, който поиска да прокара сделката с ЕС по бързата процедура

Обратно в новината

Коментари - Брекзит отново попадна в задънена улица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борката го отсвириха, дано назначат Майкъл Фарадж за следващ Министър Председател по Брекзит!

Ту би ор нот ту би, дис из дъ куесчиънз :)

....... а пък у нас всички гласуват само за това, което каже шефа, защото са по-дебили от него.......

Очукани от живота, бедни, гладни, голи и боси ганьовци дават политически и икономически оценки на цяла европа

де, как иначе - богати и сити, ликуват умити

И защо не? Ние, т.нар от теб ганьовци, също сме част от тази Европа, в случая ЕС. Защо да нямаме право на оценки?! Оценявай си Азия или ЕАС, където си и където се чувстваш щастлив и доволен.

Това не място да си разказваш Си Ви то нито да си правиш автопортрет. Ако имаш да кажеш нещо по темата кажи.

добре си описал остатъците от цоциализЪмЪ пенсио и се чудя само от "дека" денги за тоя пуст х'американски интернет за да похрачите?

Не знаех, че само ситите и успялите могат да дават оценка и да имат мнение. Нали знаеш, че това показва що за комплексар си...

Този "джентълмен" Джонсън с външен вид на психично болен и мисли и обноски на келнер от британска кръчма ще докара нещата до реката Темза май...Да му е сладка бирата там!

Идеята на референдума във Великобритания беше решенията да се взимат не в Брюксел, а в парламента в Лондон. Е? Оказа се че парламента в Лондон е абсолютно импотентен. На спечелилите честото.

Шекспир умря, но да живее Хамлет! Да бъдеш или да не бъдеш, ама за сметка на Дания или нещо подобно, европейско...

Казано иначе- сделката е приета! Срокът за ратифицирането и- не е! Едно кратко техническо отлагане и драмата свършва:)

Три вида новини са безмислени - брекзит, роклите и бижутата на първата дама и резултатите от изследванията на Стефан Данаилов. Останалите все някак ...

Както и да го въртите сделката е Приета байчовци, колкото и да не ви се иска! Виете като прелъстени и изоставени моми по-надолу в коментарите. Чак и обратни референдуми бълнувате и пряката демокрация била виновна, за какво всичко това да не би да сецкате от фондовете и да ви е ясно, че те драстично ще се свият след напускането и ще ви намалее кярията? Затова има смисъл да мемечите, иначе другото е устна гимнастика. Много хубаво акцентирате на подробностите и замазвате главното в публикацията, браво баш по брюкселски!!! ПС ако може да не ги триете за енти път коментарите.

Купувам паунди по курс 5 паунда за лев. Побързайте щот цената утре ше е друга :)

Блажени са верующите, за египетски паунди ли оферираш, че ще ми излезе много на сметка...

Те британците обръщат паундите в евро вече...ма ти кат не искаш недей.

Не е вярно. Британците не обръщат парите си в евро.

дали е възможно Великобритания да остане последната държава - член на ЕС?

Действително случаят става комедия. Българите трябва да са твърди за Брекзит на всяка цена. Не трябва да има никакво отлагане. Британската икономика не може да реши проблемите си с излизане от ЕС. Просто ще дойде момент, в който и самите англичани трябва да се понапрегнат за да работят.

Брекзит ще има, но друг път.

станете щат на САЩ и да се приключат нещата

Ти да видиш... А да вдигант ръце тия които са смятали, че няма да има ново отлагане. И ново отлагане на новото отлагане. И след това ново отлагане. Истината е проста. Не им стиска. Не искат да поемат отговорност за сделака затова и постоянно ще отхвърлят такава. Не искад да поемат отговорност и за излизане без сделака затова и постоянно ще искат отлагания. Накрая някой ще събере кураж за 2, 3, 4, 5 референдум докато резултатът от него не стане оставане в ЕС и с това ще се приключи драмата.

Сделката е приета ве мушмул

Приета или договорена? Разбирам, че си тъп но за да се приеме трябва да се ратифицира пърло от двете камари на парламента в УК, да се ратифицира от кралицата им и от всички парламенти на страни членки на ЕС. Айде, като ти липсва елементарна функционална грамотност поне не коментирай. Чак взел обиди да отправя.

На Великобритания не им стиска, ама май на Франция им стиска за твърд Брекзит и отлагане няма да има. Поне така се разбира от цитираното в края на статията. Една несъгласна държава е достатъчна да няма повече отлагане.

западът улисан в един нищо и никакъв брекзит не разбра как се превърна във второстепенна световна сила.

Ето до къде може да доведе проруският и антиевропейски популизъм, уж национализъм! Вече четвърта година ходене по мъките на вече от никой нежеланият BREXIT!... Ето защо, крайно време е да се преосмисли значението на т.нар. референдуми - кога, как и по какви въпроси може да се правят всенародни допитвания и най-важното - дали ще е налице достатъчна информираност на населението! Британският референдум от 2016 година е христоматиен пример за това, как не трябва да се провежда референдум. За каквото и да било. Референдум би могло да се провежда само и единствено по теми и въпроси, за които гарантирано е компетентно цялото население, като резултати под 3/4 не бива да се приемат! Популистите обичат да сочат, като пример, Швейцария, но небрежно пропускат, по какви теми се свикват такива всенародни допитвания до населението, защото тогава няма да им минават просташките популистки изпълнения и призиви за т.нар. "пряка демокрация" такава, каквато на тях им се иска.

Ами да премахнем и изборите. Да не би всички гласуващи да са наясно, чии обещания са наистина добри и кой кандидат ще си изпълни обещанията. То като гледам и парламентите - гласува се! По военни въпроси гласът на депутат-учителка и депутат-генерал имат еднаква тежест. После пък по въпрос за образованието гласът на генерала има същата тежест, както гласът на учителката. Абсолютен нонсенс, направо да ме правят мене деспотичен монарх, каквото реша, това да е. Ще можете да ме свалите само с референдум, подкрепен от 75% от пълнолетното население и то само ако са гласували 100%. Ако примерно аз не отида да гласувам, референдумът ще е невалиден.

Драги ми "дс", явно, поради съвсем разбираеми причини, не сте в състояние да направите разликата между избори и всенародно допитване(референдум)! Нямат нищо общо, освен факта, че и при едното, и при другото, имащите право на глас ходят и пускат бюлетини. На парламентарни избори се гласува за партии и техните програми, представляващи желанията и интересите на ЧАСТ(parta) от народа. При гласуването и приемането на закони от Народното събрание, може би не си забелязал, но тези закони се изготвят от отделни комисии, в които са представени експерти от всяка една парламентарна група. А последните две изречения от репликата въобще не заслужават какъвто и да било отговор или коментар от моя страна. :)

Четирима завистници са ми писали минус! Добре бе, ще ви направя велики везири на ротационен принцип. Ще се сменяте всяка година на три месеца, само не слагайте прът в колелото на прогреса, който предлагам!

Много си заблуден! Първо референдумите са единствения начин да се чуе гласът на населението, факт е обаче че политиците предпочитат да ги няма, за да им е по-лесно. Например всички забравиха, че в България имаше референдум да се строи ли АЕЦ Белене и той беше твърдо "за". От девет кладенеца вода пренесоха нашите башибоз... политици и го направиха незадължаващ, а препоръчителен. После с радост докладваха на запада как са успели да спрат проекта и като резултат вече платихме една централа, а дори още не е започнат строежа. Ако бяха послушали народа си, нямаше да е така. А за Брекзит, те го гласуваха, ама политиците им не искат да се махат, че пада добро лапане и саботират нещата с всякакви подръчни средства, за да стане на тяхното. Изводът е, че никъде по света политиците не искат и не се съобразяват с народното мнение.

Референдум за АЕЦ Белене, глупости на търкалета. На референдума гласуваха общо 1 400 000, което е 20% от имащите право на глас. И от тях за АЕЦа гласуваха 850 000 или 12% от имащите право на глас. Което значи, че референдумът е невалиден и НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. А тия 850 000 които са "за" като им е толкова акъла, да направят едно АД, да дадат по 10 хиляди евро всеки и да си построят какъвто искат АЕЦ. Ама не става щото са социалисти, а както е добре известно, социализма свършва когато свършат парите на другите.

Благодаря, огромно благодаря, че засегна темата с т.нар. референдум за развитие на ядрената енергетика и в частност, дали да се строи АЕЦ "Белене" :))) Гласуваха на този референдум 20% от имащите право на глас. За това, както и да е. Приемаме го. Приемаме, че 20% от гласоподавателите са сметнали, че разбират от тази материя и... глас народен - глас Божи! 20% от избирателите са близа 1300000 - 1500000 човека на възраст от 18 години и нагоре. Това трябва ли да покаже, че тия около 1500000 български гласоподаватели си имат понятие от ядрена енергетика и по някакви причини са в състояние да направят преценка доколко е необходима АЕЦ "Белене"? Аз, например, въпреки че съм учил ядрена и топлоенергетика още навремето в МЕИ, тъй като не съм в курса на събитията, никога не бих дал окончателно мнение по въпроса, тъй като не разполагам с необходимата за целта информация. А аз, повярвай, знам за каква точно информация става дума. Е, как така аз я нямам тази информация, но видиш ли, тези около 1500000 я имат и отидоха пред урните да дадат с гласа си окончателно мнение по въпроса? Ти, по всичко личи, със сигурност имаш мнение... внушено ти от някой тесен партиен спец по въпроса :)

Добре, значи първо да уточня за всички, че съм безпартиен, а първата партия, която саботира АЕЦ Белене беше именно БСП. Партията, която го довърши беше ГЕРБ. Второ, не съм съгласен, че това са чужди пари, с които разполагам, моите данъци също отиват в държавната хазна и не ги приемат за свои, а за общи, щом мнозинството от гласувалите са били "за", значи е трябвало да се приеме. Трето, намалиха умишлено броя на гласувалите, за да изкарат референдума невалиден. Сега по темата за самата ядрена централа, сега аз може и да не съм ядрен физик, ама следя новините. За последните две години се обявиха поне три атомни електроцентрали, че започват да ги строят. Англия също е една от страните, които го правят. Най-фрапиращ е случая, че след загубата на Фукушима, в Япония излязоха със становище тази година, че най-изгодна е атомната енергия и затова започват да строят АЕЦ. Отделно обявиха, че АЕЦ винаги си избива вложенията. Само ние сме способни да направим така, че всички печалби от АЕЦ да отиват в чуждестранни ЕРП-та и да е на загуба. А, да. В цял свят обявиха, че държавните железници работят на печалба, дори в Индия, само при нас и те са на загуба. Така че изводите си ги правете сами, но не ме изкарвайте прост, само защото не искате да видите реалността.

Комисията САМО изработва проекто-закона. Приема го народното събрание. Генерала си казва тежката дума за образованието, учителката за военните закони. А дори и комисията, която изработва военните закони, би трябвало да е по-некомпетентна от ГЩ. Ами направо да го упълномощим да пише и приема военните закони. Относно законите за образованието - да упълномощим един Съвет на ректорите на всички университети и толкова. Ще заседават, само когато трябва да се приеме нов закон

Ти пък кой си да даваш оценка за Брекзит и още повече за референдумите и пряката демокрация ? Решението на народа трябва да се зачита. Народът трябва да се учи от решенията си, а за това кои решения са грешни и кои не няма обективно определение - това което за теб е грешно, за друг е много добре.

Ужким март месец беше крайната дата за тия три годишни отлагания.После пък се оказа края на октомври за абсолютният край,а сега явно датата ще се мести за януари! Е както е тръгнало до 2520 година ще му я карат британците тази тъпотия,вместо да направят нов референдум и да се откажат от Брекзит!Но защо предлагам това ли?Ами защото при Мей всичко се възмущаваше защо вече не са излезнали от ЕС(заради което Мей трябваше да се откаже от поста си),а при Джонсън който предлага точно това което всички по времето на Мей искаха сега същите не искат да излизат!?! А ужким само Макрон злепоставял ЕС!

?Уау, уау, уау. Какво искате всъщност, ха сега де - демокрация до дупка. Я всички да си излезем от това абсурдно нещо ЕС, хранещо все по-голяма администрация, никому ненужна. Едно споразумение за общ пазар е напълно достатъчно.

Какво не разбирате - основна идея на привържениците на Брекзит беше техния парламент да взима решенията, а не Брюксел или някой друг. В случая в ролята на някой друг иска да бъде Джонсън. И е напълно нормално дори и п привърженици на Брекзит да не са съгласни парламентът да няма реалната власт по който и да е въпрос, включително и по този. Идеята за Брекзит беше повече демокрация, а не повече авторитаризъм.

Ам`чииии... ето, техният английско-великобритански парламент взема решения, независимо от ЕС, отстоявайки суверенитета на Кралството :) После има нещо друго - ЕС е доброволен съюз, политико-икономически съюз, с тенденция да се превърне и във военен, с единна всеобхватна политика, съгласувана на всички нива. Всеки съюз предполага определени компромиси и отдаване на част от суверенитет. Нямам как да ползваш само позитиви, без да преглъщаш и негативи, както искаха британските популисти. ВБ става член на ЕС едва през 1973 година, мисля. С огромно закъснения и с явни задни мисли :) Е, както ЕО е съществувала без ВБ до 1973, така може да съществува без ВБ и след 2016 или може би 2023 година. Проблема си е на Кралството Велика Британия :)))

Заради мен Великобритания е приета след два отказа в ЕС. Справка история на ЕС

Тия тарикати го усукват като влашка циганка в съда!!!!

Аре да се махат там, че ми писнаха. Единственото, което Европа може още да направи, е да му подари едно гребенче, ха-ха-ха.

Айдеееее ново 20!!! Тия като в бразилски сериал!!! Ще дъфчат този брекзит още10 г

Няма такива смешници....

Абе борето нали беше казал, че иска да лежи мъртъв в някоя канавка, ако няма брекзит на 31-ви? Дали се подготвя за канавката, че няма много време?

Приказки празни, на празни политици. Повечето са такива и не си държат на обещанията, включително и на предизборните програми.