Бразилия не разреши вноса на руската ваксина "Спутник"

В препарата има способен да се размножава аденовирус, което е сериозен дефект, според здравния регулатор на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ха.ха.ха що няма руски тролятарият да се коментира..ха.ха

Помните ли как неотдавна руснаците се убиха да се хвалят как Израел бил купил 'безаналоговата' им ваксина. Какво се случи на практика? Да, Израел действително купи няколко хиляди дози, но поради липсата на какъвто и да е интерес към тях (вкл и от руската диаспора там) бяха дарени на палестинците, който разбира се се зарадваха на 'халявата'.

От руснак добро не чакай!

Ха ха ха ха:) Цял свят се гаври с Русия напоследък! Факт!

Губернаторите на 14 бразилски щата настояват за спешно внасяне на ваксината, но регулаторния орган излиза със становище, което е от смешно, по-смешно. Ето го и него. "Ключов се е оказал въпросът за присъствието в препарата на способен да се размножава аденовирус, което според продуктовия мениджър Густаво Мендес е "сериозен" дефект." До сега за подобна глупост никой не се беше сетил. Дори западните държави с развита микробиология изобщо не са споменавали за такъв проблем. Не са споменавали, защото просто няма. В Бразилия има още много да се учат. Русия има много мощни центрове за микробиология и е изпреварила значително другите в това отношение. Никак не е случайно, че първи създадоха ваксина и сега имат цели три. При това не какви да е. Политическите напъни срещу тях не се броят. Не техните ваксини са проблемни. В крайна сметка, тъй са решили бразилците, тъй са направили. Всичко си е за тяхна сметка. За глупост също се плаща!

Бразилия ли сега ти е виновна? А нещо за 'приятелския' Китай където също НЕ ПРИЗНАВАТ руската ваксина? Влизането в Китай е само след ваксинация с китайска или коя да е от 3те американски.

Русия има сериозни традиции в имунологията. Но да се твърди, че първи са създали ваксина просто не е вярно. Че първи са одобрили такава, без да изчакат всички фази на проучвванията, не значи, че първи са създали такава. Например, Модерна имаха готови тестови дози още през март миналата година, а някои други може да са имали и преди тях. Наивно е да се мисли, че векторна ваксина се е появила преди РНК ваксина, предвид автоматизацията и бързината в печатането на РНК, сравнено с времето, необходимо за отглеждане на вектори.

Да, руснаците не са създали първи ваксината и антидота на тоя вирус. Първи са ги създали създарвлите на вируса и това наистина не са РУСНАЦИТЕ.

"създарвлите" да се чете "създателите"

Какво стана с приятелят на Путин полковник Болсонаро?

нормално, и без друго смъртните им случаи доста

Как тъй няма да разрешат безаналоговата!?

Ама Русия и Бразилия не бяха ли дупе и гащи (БРИКС) ? Британците вече ваксинираха около 50% от населението си БЕЗ да са производители на ваксини. А Русия като е производител, колко процента от руснаците са ваксинирани?!

Желаещите да се ваксинират руснаци са около 30% Подобен, още по-нисък (27%) е и рейтинга на управляващата партия Единна Русия. И то при дефакто еднопартийна система!

Индия ще е благодарнна на Бразилия. То според бразилските маргъровци нямащше вирус, а само грип. Нека да изследват ваксината по-обстойно в Брадилия и да я въведат когато измрат поне още половин милион човека.

Пфайфър имат договор с ЕС за доставка на 1,2 милиарда дози и готовност за още 1 милиард по света. Тури му средно по 20 долара - това прави десетки милиарди. Нямате си представа каква задкулисна битка е за такива огромни пари (и Астрата, и Янсена и т.н) става дума вече за стотици милиарди. И как хиените да допуснат руска ваксина ?

Допускат я бе кретен. Има 8 милиарда души. Руслямска държава да си продава ваксината където иска. Що трябва да е в 500 милионна Европа?

Руската ваксина е ефикасна ,по евтина и не е генна терапия като Pfizer,Moderna.

Дори Бразилците им теглиха майната, а те искат в Европа да продават без даса дали цялата информация

Ето защо след септември, когато е стартът на масовата ваксинация в Русия, от обща наднормена смъртност 320 000 души, има 40 000 починали от ковид и още 280 000 по други причини. В Русия лошо здравеопазване няма, затова ваксините остават като единствена причина.

Други... Ма с Ковид в допълнение

Зевзек

Като са с ковид, защо не ги регистрират, след като правят средно по половин милион тестове на ден?

В Русия лошо здравеопазване няма? Само над 40% от болниците нямат топла вода. А в 20% от тях няма дори канализация.

Густаво Мендес, подкупен от.....познайте от кой?

От Джаба Хътиянина мей би ?

Ами и ваксините на Астра Зенека и Янсен съдържат живи аденовируси, така че и те не би трябвало да се използват в Бразилия! При това аденовируса във ваксините на Астра Зенека не се среща при хората, а при шимпанзетата, а е възможно това да е така и за ваксините на Янсен! Значи Бразилия би трябвало да използва засега само RNK ваксините на Файзер и Модерна, които на свой ред имат доста "странични ефекти"! Между другото, Русия е създала 3 вида ваксини за ковид19, като другите два вида не съдържат живи вируси, така че бразилците могат да използват и тях, разбира се, ако техните господари във Вашингтон одобрят това (което е малко вероятно)!

Значи щом някой не иска рашки боклуци е по нареждане на "господарите" му а не защото са боклуци есе рашки продукти ли тролче ?

Вирусите по шимпанзетата не са способни да се размножават в човек. Биохимията е различна.

Едно е репродуктивен жив вирус, друго е жив НЕрепродуктивен вирус.

То и SARS-nCov ,не беше продуктивен в човешкия организъм,ама ей го сега направи целия свят за смях :D

Хаха, и другарите от БРИКС се оказаха предатели!

Не са предатели, просто говеждата ваксина е калпава. Прочетете в руски форуми какво пишат ваксинираните със спутник

Зевзек

Ами ще пишат, иначе като им детонират бойната глава, и това няма да могат.

И на кой му дреме какви локуми се разтягат по рашките форуми ?

Булшитнеро и коалицията за кражба бяха разконспирирани. Лула ще е президент не след дълго. Защо не пишете тези неща бе Дир-ници? Защо не пишете, че Бразилия е управлявана от хунта - съвсем недемократично. Както искаха Венецуела да бъде. Помним ли го 'легитимният' и лидер - Гуайдо? Нали ЕС(Урсула Ван Джезабел) и ФАЩ(Тръмп и Бай-Бай-ден) го признаваха??? А вярно от тогава и в САЩ дойдоха демократични, т.е. неизбрани лидери. Ние в Европа си имаме демокрация от както има ЕК.

И що така ? Нали според рашките хибридки Бразилия си била поръчала 200 милиарда дози путник файф , също както Чехия направо ?

Много странно, продуктов мениджър се изказва относно ефикасноста на ваксина!? След преврата срещу Русев и там на власт са дошли калинките...

Драскач по поръчка като тебе да се води експерт. Със сигурност разбира повече от Фейсбук експерт като тебе.

ЧеМурзилке, Продуктовият мениджър има контакт с клиенти и научава много повече за ефикасността или полезността на една стока.

България днес има шанса да е част от най прогресивната и най развита икономически част на човечеството. Едно е да "ваксинираш" полу-голи индианци, друго е да предпазваш Европейци .... Който го влече "спутника" да заминава за джунглата на Амазонка ....

Сложих ти +, вьпреки че вьпросната общност допусна грешки вьв ваксинационната си стратегия! Най-добре са Израел! За Спутника си прав!

България днес има шанса да е васал на неоколонизаторската и най-фашизирана част на човечеството.

В Бразилия ваксинирани вече 27 милиона... Как успяват? А в БГ 130 000 май казаха вчера...???

Пропуснал си една нула.

Чух днес новини, в които съобщават, че Бразилия взе решение да произвежда Спътник V. Какви са тези противоречия с дир?

Всяка новина е предпоследна. Тази е последната.

Наше блядове това не ги вълнува. На всеки пост - копейка!