Русеф обеща Бразилия да помогне за кризата в Европа

Европейският съюз и останалите развити страни не могат да се надяват на преодоляване на икономическите трудности, като разчитат само на мерките за икономии, заяви днес в Брюксел бразилският президент Дилма Русеф, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русеф обеща Бразилия да помогне за кризата в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все повече икономисти знаят, че икономики на растежа заради самия растеж са обречени да стигнат до криза. Най-малкото защото при тях понятието ресурси е неизчерпаем източник, а всъщност не е така... да ги видим другарите Бразилци като доизсекат дърветата около амазонка и спре да вали дъжд да им полива соята - дали няма да им дойде акъла... но ще е късно... в ЕС просто ги изпреварихме ;) Гледайте и филма "Купи, Хвърли, Купи" пък дано схванете, така както и Габровците сме схванали, че истината е в икономията и пестенето :)

Създаването на новата ос Русия, Китай, Бразилия и Венецуела ( Май не ще да е ос, по-скоро на спирала отива ... особено като се отчете че и Индия е считана за елемент ) определено кара непредубедените да очакват принципно-нови предизвикателства/подходи ; Дано видим смислени резултати !

По-добре да беше сложил България вместо Венецуела. Тази страна в икономически план е пълна катастрофа. От 2008 г е в рецесия /с отрицателен растеж/ и е на 205 място по икономически показатели за 2010г. Виж, Индия е на 5 място с 10.4% дори преди Китай. Русия пък е по милост в този списък с нейното 100 място по икономически растеж, защото има страни с много по-добри икономики, които заслужават да се водят мотори на световното икономическо развитие.

тоз червен хипопотам да си ходи в амазонка

Българското в Дилма е твърде малко. Един натурален българин никога не би наливал пари в затъващо предприятие. Би оставил ЕС и САЩ да се варят в собствения си сос. Това ще ги научи да мислят- знаят ли какво правят преди да направят нещо. От българска гледна точка го казвам: Дилма е луда. Акъл няма да си пилее парите на страната. Друг е въпросът, ако пожелае да вложи инвестиции само в България, и не само от сантиментални съображения. Но да вливаш пари на ония крадци-колонизатори от ЕС... това е лудост. Та те изядоха бившите соцстрани и алчността им пак не знае насита. Високомерието и лицемерието им - също. Впрочем, Дилма си знае. Има пари - раздава ги... Да не повярваш, че корените на Дилма са от Габрово!

Другари, дайте да дадем. Това е смисъла на казаното от Уилма. Това, кото тя предлага, вече е доказано, че НЕ работи. Справка - последните две и половина години откакто обонго е президент на САЩ.

Трябва да сме горди, че бащата на Дилма Русеф е българин. Добре, че е напуснал България. Нека да слушаме какво казва Дилма Русеф: за излизане от кризата не са достатъчни само икономии, необходими са икономически стимули, макроикономически политики, социални политики. Дано на нашите политици да им влезе нещо в главите като се срещнат с нея.

Защо така бе, другарко Русева? Не сте ли чула нашият икономически гений какво казва - приземяване, приземяване, приземяване на пенсиите и всичко ша са опраи!