Бракониери връзват в язовири диви птици за примамка (видео)

Спасени са 58 птици, завързани и с отрязани крила в Старозагорско

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да пожеля от все сърце тези, който го правят това да умрат в адски мъки от рак, да Нема кои вода да им донесе !

Днес отстреляхме 7 диви патици. Кеффф.падат като талпи

А дали това не е работа на самите "еколози"? Сетих се за кучето "Мима", на което отрязаха четирите лапи, точно преди гласуването на малоумния закон за защита на животните?

В тълкувателния речник срещу понятието "подчовек" за илюстрация стои снимката към статията.

В цял свят се ползват различни похвати за примамване на дивеча, било мюрета, било разни свирки, пиискалки. В ловни магазини навън съм виждал сполучливи изкуствени птици, някои от тях издават и призивни звуци. Това е индустрия. Не е ли същата работа използването на живи рибки, червеи, аромати за улов на трофени риби. На едно племе в Аляска със закон е разрешено да убиват китове и то от международната организация забраняваща улова на тези гиганти. Това с мюретата е похват на хиляди години. Имаше един бай Петко, който в блатата на Ченгене скеле надяваше на себе си сноп саз и папур, газеше до кръста във водата и резултатно пълнеше една торба с водоплаващи патета, бърнета, понякога и гъски. Той дали беше бракониер!? Едва ли. Масово на Вая, на Мандра, на корекцията на русокастренската се ползват стерео касетофони със записи на призиви на патици и гъски. Не е ли същото дисковете със записи на канарчета не само за учене на младите пилета....

Неоправдано е обаче нараняването на "помощниците" с лязане на части от крилата. Иначе на село масово се режат летателните пера на "щастливи" кокошки, патици и гъски. Есен гъските проявяват желание да "отлитат в топлите страни" и правят маса поразии с жици, с керемиди, с автомобили....

ЛУДИЯМАКС

Какно минаги поне едно дуре с минус. Ама за чий хей го е постнал и той не знае. Не съм ходил на училища, когато първо баба ми, а после майка ми ме караха с ножиците да отрежа маховите пера на крилете на ярките и кокошките иначе спокойно си излитака от КУРника. Първите есенни излитания на гъски съм видял в МАРТЕН те летяха дълго, но пък правеха бели -късаха жиците и чухеха карамиди при което пострадаваха тежко. Последното летене на гъски беше по време на тараш за бадеми до с. Изворище; Чувах птиците, но не ги виждах. Намалих скоростта. Един московец в зелен цвят ме изпревари с клаксон и светлини -на 200 метра спря -до него на предната седалка лежеше голяма гъска; стъклото около нея като амбалаж. Само му казах на резняка - Сега разбра ли защо намалих! Запитайте се преди да поставите знак минус за какво е поставен. Маховите пера от токачки, с които много дами "обогатяват" тоалетите си, съм рязал за чепарета за сафрид, и меджита не отказва а и дракона ... За тъпанарите -Дурета, когато пиша нещо е или ставало пред очите ми, или сам съм правил

Садисти. Гадни безжалостни изроди. Всички ловци са такива.

БЕЗСЪРДЕЧИЕ.........

Безмозъчни същества. ТОВА Е голям УЖАС. ОООО ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ. ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО........

Безмозъчни същества. ТОВА Е голям УЖАС. ОООО ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ. ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО........

Бог ще ви го върне , бъдете сигурни. АМИН !!!

Колко е просто!Да запитам защо в Германия или Австрия не вържат така птиците? Ще ги ощипят хубавичко с една солена глобичка естествено и заплатата за два месеца направо няма да я помиришат даже.А много ми се иска и тук да е така. Има фотокапани не може ли да се видидят кои са "гладните"зевзеци. За пушки пари имат,а за ядене нямат и кой ще повярва на тази лъжа,че били гладни...А в домашни условия най- лесни за отглеждане за месо са именно юрдечките, всеки може да си отгледа.

Ти кога ходи в Германия и Австрия, а може би във Франция! Пишете а да не умрете от скука!

Той и Ласкин тъй дереше и убиваше улични котки за удоволствие, и не само. И изгни в мъки. Правете си сметката, мъчители...

Това показва тоталната деградация на човешкия морал и същност! Вместо да се подобряваме, защото живеем доста по-удобно от предците си, ние се връщаме към първобитната жестокост на времената в които хората са се борели за оцеляване срещу животните! Снимката показва някаква много ранна, преходна форма на човек!

На снимката е един от зелените празноглавци, коментара ти показва колко ви е акъла на вас

Защо ме изстрихте, като бях написал, че ръчичките им на тия трябва да се отрежат, абдалииииииииии? И на вас ръчичките да ви ги резнат. И майките ви, и сестеите ви, цялата рода с поздрави!!! Да ви го набутам в зад*иците!!! Пиша, че тия, които режат крилата на патиците, трябва да им се отрежат ръцете!!! Вие ме триете!!! Защо??? Защитавате тия, режещите крилата на живите същества ли, боклуци, не едни.....За трепане сте. Щом триете коментар, като моя, че следва да се отрежат рачичките на тия гадове, за трепане сте. Склонни сте, явно и вие да ги правите тия гадости. Тъпкано да ви се върне!!! Амин!!!!!

Трябва тия изверги да ги вържат на мястото на дивите птици! Само за 24 часа....

Това да се мъчат животни е древна християнска Православна традиция ! И ние като православни християни-славяни , с велика история 1300 години , трябва да се гордеем !!! Само един завършен бугаропитек може да си позволи тази смислена и възвишена практика !!! Природата и Господ ще ни възнаградят справедливо за нашите еко-богоугодни практики !!!

този доброволец да не е занесъл патките на майка си и баща си в Болярово.

Така се хвърлят истинските партиоти в студената вода на Йордановден.

Що за болна психика има този ненормалник?!!! Да се открият и накажат бракониерите. Това е нечовешко, брутално и ненормално отношение към дивите птици.

Бойко е виновен!

И селските кметове и полицаи не знаят кой прави тези безобразия....Мисля, че МВР е една напълно излишна структора в държавата.

Браво на доброволците!

Патиците замръзват в ледената вода и отдолу рибите ги изяждат живи.Гледката е ужасяваща. Правителството нищо не прави.

Често съм наблюдавал преди кариерата до Новоселци (Константиново) в дясно като пътуваш за Средец да има замръзнали лебеди, които са убити от гарвани и чернилките на ята са по трупа на птицата.

Кой раздуха това,сега как ще храня децата. Какво ви пука за патките и гъските,

... с шпек леки , с квото са те хранили тебе ...

Да им отрежат патките, да им отрежат дано!

Всичко хубаво само не видях патиците с отрязаните крила. Покажете поне една жива патица с отрязани крила. Само ми е интересно тая глупост зелените или от дир я измислиха.

Ти какво мислиш - че им режат крилата до кокал ли? Достатъчно е да се отрежат маховите пера на едното крило и край с полета.

"Голяма част от птиците са с подрязани пера на крилете, а някои от тях и с направо отрязани криле!" Същата глупост я пише в подзаглавието, та кое не точно?

Ами ние от глад да имирме ли. Хуманно е да живеят хората, а не животните.

А ти що си прост

То па вие ловджиите и рибарите практикувате за насъщния. Повечето от вас не вкусват риба или дивеч, а хобито ви е за да си начешете крастата и да избягате по-далеч от жените си.

ЛУДИЯМАКС

Да ти отговоря ли! Рибите в Черно море се унищожават не от рибари с двете кукички, или онези с чепарета и парагади! Те не се унищожават и от онези с рекетата. Рибата се унищожава от такива "протестъри" от крупни предприятия на химическата индустрия. В ЧМ съм хващал над 40 вида риби. Днес надали мога да изброя 10 и то в различни райони и крайбрежия. Най -голямо разнообрацие има край Пицунда, но там пък турските риболовци целогодишно тралят. И още нещо рибата в магазина дори да пише че е БИО и ЕКО е фрашкана с Ета и антибиотици (завърти се в някой арендован язовир да видиш за какво става дума. Консервите риба тон дето били цели парчета -видял ли си какво съдържат! А хайвера който ти продават в търговската мрежа дали наистина е хайвер. Що се правите на разбирачи -и зеленчука и плодовете са гъчкани с продукти на "голямата химия" Умирате да се четете!

Вече не е модерно да си Ловец и да убиваш диви животни и птици ! Само аборигените в Африка със стрели и копия убиват диви животни и птици за да нахранят семействата си , но в ограничени количества ! В България най -богатите и наследили на бащите си оръжия са ловци и то повечето бракониери ! Трябва да се спре масовото избиване на диви животни и птици ,масовата сеч на гори за да се запази Българската природа !

Бракониери - престъпници. Представители на оскотялата част от обществото - месари, които нямат никакъв морал! Такива унищожават и рибата (включително маломерната) във водоемите ни. Добре, че са се намерили свестни хора и са помогнали на птиците.

Понеже всичко е безхаберници, от малки постове до големи. Прости, неуки, лакоми, пияндета, дебили, алчни. И никой няма воля, и никога нищо няма да се промени, ама НИКОГА. Защото така им харесва на всички. Защото ако има и 10 такива човека, искащи да променят кочината, ще се явят веднага 50 000, които ще ги смачкат и натикат обратно в смърдящата кочина. И затова пожелавам на всички подобни изроди: ДА останат един ден така заключени в телата си, осъзнавайки края си. Дълго, дълго време -да осъзнават ужаса, че няма да се отърват, че са обречени. В съзнание, и с акъл, но физически безпомощни. ! Амин!

100+!!!! от мен

Като няма закони и наказания, варварите си правят каквото искат....

Поредното доказателство че БГ е маймунска държава

Дано ръчичките да им отреже нялой на тия комплексари "ловци"

Без коментар.

природа,флора и фауна на България ,трябва да се вземат спешни мерки и държавата да се намеси със съответстващо законодателство.Защо казвам флора и фауна.Защото обект на посегателство не само дивите животни и рибата,но и редки цветя и растения.Специално за яз.Искър, за да се възстанови пълна забрана на риболова за период от 10г. ,лодки и моторници за винаги и достъп на леки коли и джипове до брега.След като официално се разреши риболова,строг контрол , такси на въдица и заплащане на уловената риба.И това трябва да стане не само за яз.Искър,но и за всички водоеми в страната.

После излизат едни бабишкери по телевизията да плачат, че нацията ни намалявала. Ами хората бягат от тази нация. С такива зли хора живее ли се? Аз съм отвратен и погнусен от тази злина поради алчност. Патицата не им стигнала, но и слон няма да им стигне на такива. Това грозно деяние, обаче не се върши от читави хора, а от криви по рождение и много прости. Грозно, жестоко, алчно, просташко. И то не се върши от гладни хора, а от задоволени. Да застанеш и да стреляшпо по тях, но законът осъжда убийството на хора. Питам се, ако някой хване и осакати така децата ви и ги пъхне голички в язовира, за да сттреля по вас, как ще се чувствате? Или вие и по децата си ще стреляте? От алчност и злина. От алчност и злина са нещастията на тази нация- не се чудете защо толкова много страдаме и мислим, че са ни незаслужени страданията и униженията, случващи си по големи, светли презници. За злини и алчност си патим и плащаме. И пак не проглеждаме за истината, за да се поправим. Все друг ни е виновен.

Да се забрани всякакъв лов ! В България всичко ще изчезне! Хора, птици, дивеч !! А, уж се грижат за животните----

птици и диви животинки.Идете в някой ресторант на яз.Искър и ще видите реклама "Риба от язовира" . От години този някога цветущ язовир,пълен с всякакви риби е обект на хищническо бракониерство.Лови се риба с мрежи,от моторни лодки и най-нагло се унищожават маломерните рибета по принципа "всичко в тигана" и няма кой да спре тоя вандализъм.За да спре тая анархия ,трябва да се създаде така наречената Ловна и Риболовна полиция,както е в Америка и глоби.глоби, съд и затвор за не наялите се изроди.

Аман от мухльовци, джендъри, меки китки и женчовци. За няколко патки ореваха орталъка. Ами какво толкова - патки. Ловът е за истински мъже, а не хленчещи, ревящи, стоящи до полата на мама женчовци

Ми не. Истинските мъже отиват в Сирия (избират си някоя страна), там им дават оръжие и могат да ловуват (а може и тях да ги ловуват). Но това е за истински мъже. А, да гърмиш по птичките с пушка, не е мъжко, а ДЕТСКО.

Смени си ник--а! Не си никакъв Българин !!

И другия въпрос - откъде тия вземат пари да ходят да броят патките? И да ги гледат какво правят? От данъците ли? А?

Заглавие-"Бракониери връзват в язовири диви птици за примамка" Що ми се чини, че заглавието трябва да звучи: Бракониери връзват диви патици за примамка в язовири! или: В язовирите се връзват диви патици за примамка от бракониерите! Знам ли???

Съм. Но никога един истински ловджия няма да направи подобно нещо, най-малко от уважение към природата. На лов за пернати с куче е изключително удоволствие и се иска майсторство както от ловеца така и от кучето. Тези са си диви бракониери заради които страдаме и ловците. Бракониерите са си за отстрелване, уроди, разкатаха популацията на дивеча. И без това от няколко години прогресивно намалява популацията на прелетен пернат дивеч.

Кажете, като сте ловец, членувате ли в групи за ловци във Фейсбук? Какво ще кажете за публикуваните клипове на агонизиращи в дълги мъки животни, ръфани от настървени кучета до смърт? Ние, странични наблюдатели докладвахме клиповете и някои бяха махнати, други прикрити с цензура, но НЕ се видя негативна реакция от нито един от вас. Имаше 500-1000 лайка на всяка от садистичните сцени. Нормални хора ли сте изобщо???

А според Вас, кучетата трябва гледайки видео ли да се научат да откриват и задържат дивеч? Никой не ви кара да гледате подобен род филмчета. Коленето на прасе по Коледа също за някои хора е неприемливо и неприятно

Ето къде ще ви намерим садисти! Почваме да обикаляме с джиповете.

Мамка ви д е отрепки бракониерски !

Анадолска съдистична жилка. Изроди. Да ги вържат по същия начин!!! Това само бг изрод може да го направи. Бъдещето ви е предначертано. Нямате такова.

Невероятно е на какви изродщини е способен човека.

Населението подивява. По-простите - по-бързо, по-образованите - по-бавно.

Дано изродите които са го направили да умрат мъчително.

това са диви селянджъри, лошото е, че на Балканите има многочислена популация!

Изроди...за това не ям месо, всяко месоядно животно ловуваа за да живее а не като тези изроди..охранени

Ива, сърдечно Ви поздравявам за веганството и за споделеното от Вас по въпроса! Искрено Ви подкрепям като убеден Веган и любител прекрасните Божии Създания и наши мили, чисти и невинни братчета и сестричета - ЖИВОТ-ните. Бъдете здрава и успех във всичко. Би било добре да има на света повече хора като Вас.

Скоро преглеждал ли си се

аз съм вегетарианка не веган:)...принципно това е лечен избор..

Майка ви мръсна да еба, долни боклуци! Бял ден да не видите и вие и гадната ви рода до 9-то коляно! Да пукнете в адски мъки шибани изроди!!!!!!!!