17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ги пуснат с по една двуцевка да видим като има няколко разпорени бракониерски задника дали пак така ще продължават.

Струва ми се, че борбата с бракониерството се изражда в полицейщина. Колко да е трудно да се приеме едно просто правило - ако ловиш с въдица или до 10 кила на ден никой да не те закача ? Може и да не е точно в такива размери, важното е да не се преследва личното ловене на риба за ядене. Виж, ако правиш бизнес вече е друга работата.

Да копират британските закони за лов и риболов и всичко ще се оправи. А, глобата е 1000 паунда на рибка, ако не си спазил условията. Билета е евтин, такъмите също, но хванат ли те в издънка...

Стигна ли дъното България с действията на “безнаказаните”? Скапана работа!

Така е защото няма държава - нека е частно и нека дойде да залага мрежите. Ще се озове в някоя мрежа на дъното. Сега затвор и як бой до посиране - иначе няма оправия- едни ще работят честно - други ще крадът и убиват и ще ги социализираме. ЗАТВОР - БОЙ ДО ПОСИРАНЕ .

Безстопанствена държава от горе до долу !!

ми то е прието бе! и не е от вчера а от десетилетия! риболовен билет, редовен! 3 килограма риба с изключение на един екземпляр по тежък от 3 килограма! три пръчки за риболов с до две кукички! никакви тройки освен на блесна или воблер! само през светлата част на денонощието! за пъстърва само празнични дни! има и най малкия допустим размер на рибите които можеш да задържиш! има и срокове от .... дата до .... дата залранен улова на ....вид риба! забранени са всякъкав вид мрежи- хрилни, даули, телевизори, парашутки и тнт изобретения!

добре де, аз съм съгласен да купя този язовир, да не ревеш после??

понеже явно нещата не ви са много ясни, да се заема да ви светна, а?? нещата си смърдят от всякъде! около тоя язовир има пет - шест села и голям град там всеки местен знае кой къде какво прави ае тия ат изпълнителната агенция по рибарстно и аквакултури са отишли на часпром да заработят някой лев, хем като продадат рибата,хем и мрежите! иначе тези инспектори обикалят с едни големи мощни лодки с прожектори дето могат самолет да свалят,а не се врат по нощите да вадят мрежи!

Не останаха държавни служители да не са бити, полицаи, лекари, горски, ИАРА. Само прокурори и депутати не са бити от цигани, за сега. Та при това положение какво му е главното на Гешев, излиза че главни в "държавата" са циганите.

Ти самия си потънал в мрак. Не можеш да пишеш нито правилно мнито смислено.

мнито я!

по е възможно да видиш циганин на оперно представление отколкото циганин да бракониерства нощно време с мрежи на язовир!

Че те ги покзваха и по телевизията точно на Мандрата.

Мнито да се чете нито.

ми да го беше писал нито, бе отворко!

Нещо, май се опитвате да сте остроумен. И то за Мандрата, че и за Вая. вътре се влиза не само с лодки от дърво и метал, а и с издълбан блок стиропор. Преди години в Бургас грибаджия беше Гошо Сачмата. После почнаха едни момчета от Кумлука.

Цигани...

В същност стопанин на Мандрата не е Държавата, а ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ Мандрата в един момент е покръстена от Мандренско езеро в Язовир Мандра а при разпарчалисването Мандрата в едно с утайниците стават собственост на завода. Така че и тези от ИАРА не са в правото си да се разпореждат в ЧАСТЕН ИМОТ! Ако трябва, а то трябва, някой да гони "рибарите" от селата с преобладавощо ромлянско население -това си е нефтозавода. Ама на тях им е по -лесно да издадат заповед за събаряне на къщата на Митко Полицая щото бела в нарушение -по -близо до водата с половин метър!!! независимо строителните книжа, платените такси и прочие, плащане на данъци всяка години и че обитемата къща е построена още по времето на ТАТО

Ами питай управата на Лукойла дали го продават язовира, те и тъй тъй не са плащали стотинка за него и земята наоколо, просто някой дописъл списъка, друг не го е допрочел и одобрил, подпис, печат... И От ицо, рибарстването там е на лична отговорнист и риск. Един познавах лично Химитлийски -и него и другият с него ги изпапаха рибите -само лодката остана. А не са и последните....

Драги, има една серия "морски патрул" -Новозеландска. Намери време и желание и виж как се упражнява контрола. Инспекторите с катери, с джипове спират лодки и коли проверяват мерят и ...БРОЯТ улова. Имат и шаблони за големината.( Хайде сега си представи, че дойдат да проверяват калканджиите. Първо проверяват пердетата, после големината на рибата.) И най важното вече са съобщили и на полицията за съдействие....Има какво още да се желае. Щото ад имам спомен за шамари на р.Осъм в Ловеч за една пръчка от черница с вързана 2 метра жилка, плувка от гъше перо и една кукичка за десетина уклея хванати на бял червей. Да ти кажа ли и че бях 8 годишен. Ама тогава имаше нещо наречено риболовен закон и онези дето биеха шамарите....След този случай се научих да гледам не само плувката, а повече брега и храстите и пътя за оттегляне беше маркиран...Така беше и със изтребването на гаргите от скалите над Хотела в Кайлъка -даваха 30 стотинки за чифт крачета -знаеш ли колко жилка и кукички бяха това, ама само онези с билетите получаваха барут сачми , радостта жилка и кукички. Така че за нас хлапетата два чифта бяха 20 двадесет стотинки и каквото можеше да се вземе за тази стойност. Та пак от крачета си купих и първата машинка ТAP 65 чешка вече почти 60 годишна работеща вярно и безотказно.

глей ся, лудлиси или питомен не знам, ама имаш ли си понятие как се пуска двеста-триста метра седмица мрежа от издълбан блок стиропор бе?? ми ще се удавиш преди да си пуснал и половината мрежа, да не говорим за ваденето с улова!

Драги той дали съм луд или не съм въобще не е тема за "размисъл" Вероятно даже не знаеш какво е Мандрата. Това със стиропора е практика още от 1975 година дори и в морето до Гарда, до пода и екарисажа. Тогава стиропора в завода го караха на кубик 2 х1 х 1 и се разкрояваше в трети цех (довършителен). Дали да ти казвам колко "спасителни лодки" са от пресован стиропор и стъклопласт особено на гемии правени в Украйна. И трябва вече да знаеш че никога не пиша неща които не съм видял с очите си, или сам не съм го правил. Гошо Сачмата е ползвал моя лодка на Гарда за да хвърлят грипа, иначе става с газене и плуване. Иначе сте много лесни, щом не можете да си представите да квалифицирате и отричате

Нема да убиждъш! Привилегировано малцинство!

скъпи мой, езерото мандра, сега язовир, е мъничка локва дълга 4-5 км, дълбока няма и 5 м, която е колкото кой да е залив на ония язовири в които ходя почти ежеседмично! едно е онова което пишеш горе: издълбани от стиропор, друго е това сега: пресовани от стиропор, скъпи! и блоковете стиропордето си карал, са 2 х1 х0.5 м!

Крадците на Б.Б... Хората нямат какво да ядат, а тия ходят да ги изнудват.. Ако гръмнат Б.Б в София или Банкя, ще се оправят нещата. Във всяко село и къща, трябва да има прасета, за да бягат надалече араби и турци. Тия не ядат свинско.