17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крадците на Б.Б... Хората нямат какво да ядат, а тия ходят да ги изнудват.. Ако гръмнат Б.Б в София или Банкя, ще се оправят нещата. Във всяко село и къща, трябва да има прасета, за да бягат надалече араби и турци. Тия не ядат свинско.

Цигани...

Нема да убиждъш! Привилегировано малцинство!

Не останаха държавни служители да не са бити, полицаи, лекари, горски, ИАРА. Само прокурори и депутати не са бити от цигани, за сега. Та при това положение какво му е главното на Гешев, излиза че главни в "държавата" са циганите.

по е възможно да видиш циганин на оперно представление отколкото циганин да бракониерства нощно време с мрежи на язовир!

Че те ги покзваха и по телевизията точно на Мандрата.

ЛУДИЯМАКС

Нещо, май се опитвате да сте остроумен. И то за Мандрата, че и за Вая. вътре се влиза не само с лодки от дърво и метал, а и с издълбан блок стиропор. Преди години в Бургас грибаджия беше Гошо Сачмата. После почнаха едни момчета от Кумлука.

глей ся, лудлиси или питомен не знам, ама имаш ли си понятие как се пуска двеста-триста метра седмица мрежа от издълбан блок стиропор бе?? ми ще се удавиш преди да си пуснал и половината мрежа, да не говорим за ваденето с улова!

ЛУДИЯМАКС

Драги той дали съм луд или не съм въобще не е тема за "размисъл" Вероятно даже не знаеш какво е Мандрата. Това със стиропора е практика още от 1975 година дори и в морето до Гарда, до пода и екарисажа. Тогава стиропора в завода го караха на кубик 2 х1 х 1 и се разкрояваше в трети цех (довършителен). Дали да ти казвам колко "спасителни лодки" са от пресован стиропор и стъклопласт особено на гемии правени в Украйна. И трябва вече да знаеш че никога не пиша неща които не съм видял с очите си, или сам не съм го правил. Гошо Сачмата е ползвал моя лодка на Гарда за да хвърлят грипа, иначе става с газене и плуване. Иначе сте много лесни, щом не можете да си представите да квалифицирате и отричате

скъпи мой, езерото мандра, сега язовир, е мъничка локва дълга 4-5 км, дълбока няма и 5 м, която е колкото кой да е залив на ония язовири в които ходя почти ежеседмично! едно е онова което пишеш горе: издълбани от стиропор, друго е това сега: пресовани от стиропор, скъпи! и блоковете стиропордето си карал, са 2 х1 х0.5 м!

понеже явно нещата не ви са много ясни, да се заема да ви светна, а?? нещата си смърдят от всякъде! около тоя язовир има пет - шест села и голям град там всеки местен знае кой къде какво прави ае тия ат изпълнителната агенция по рибарстно и аквакултури са отишли на часпром да заработят някой лев, хем като продадат рибата,хем и мрежите! иначе тези инспектори обикалят с едни големи мощни лодки с прожектори дето могат самолет да свалят,а не се врат по нощите да вадят мрежи!

Ти самия си потънал в мрак. Не можеш да пишеш нито правилно мнито смислено.

мнито я!

Мнито да се чете нито.

ми да го беше писал нито, бе отворко!

В същност стопанин на Мандрата не е Държавата, а ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ Мандрата в един момент е покръстена от Мандренско езеро в Язовир Мандра а при разпарчалисването Мандрата в едно с утайниците стават собственост на завода. Така че и тези от ИАРА не са в правото си да се разпореждат в ЧАСТЕН ИМОТ! Ако трябва, а то трябва, някой да гони "рибарите" от селата с преобладавощо ромлянско население -това си е нефтозавода. Ама на тях им е по -лесно да издадат заповед за събаряне на къщата на Митко Полицая щото бела в нарушение -по -близо до водата с половин метър!!! независимо строителните книжа, платените такси и прочие, плащане на данъци всяка години и че обитемата къща е построена още по времето на ТАТО

Безстопанствена държава от горе до долу !!

Така е защото няма държава - нека е частно и нека дойде да залага мрежите. Ще се озове в някоя мрежа на дъното. Сега затвор и як бой до посиране - иначе няма оправия- едни ще работят честно - други ще крадът и убиват и ще ги социализираме. ЗАТВОР - БОЙ ДО ПОСИРАНЕ .

добре де, аз съм съгласен да купя този язовир, да не ревеш после??

ЛУДИЯМАКС

Ами питай управата на Лукойла дали го продават язовира, те и тъй тъй не са плащали стотинка за него и земята наоколо, просто някой дописъл списъка, друг не го е допрочел и одобрил, подпис, печат... И От ицо, рибарстването там е на лична отговорнист и риск. Един познавах лично Химитлийски -и него и другият с него ги изпапаха рибите -само лодката остана. А не са и последните....

Стигна ли дъното България с действията на “безнаказаните”? Скапана работа!

Да копират британските закони за лов и риболов и всичко ще се оправи. А, глобата е 1000 паунда на рибка, ако не си спазил условията. Билета е евтин, такъмите също, но хванат ли те в издънка...

Струва ми се, че борбата с бракониерството се изражда в полицейщина. Колко да е трудно да се приеме едно просто правило - ако ловиш с въдица или до 10 кила на ден никой да не те закача ? Може и да не е точно в такива размери, важното е да не се преследва личното ловене на риба за ядене. Виж, ако правиш бизнес вече е друга работата.

ми то е прието бе! и не е от вчера а от десетилетия! риболовен билет, редовен! 3 килограма риба с изключение на един екземпляр по тежък от 3 килограма! три пръчки за риболов с до две кукички! никакви тройки освен на блесна или воблер! само през светлата част на денонощието! за пъстърва само празнични дни! има и най малкия допустим размер на рибите които можеш да задържиш! има и срокове от .... дата до .... дата залранен улова на ....вид риба! забранени са всякъкав вид мрежи- хрилни, даули, телевизори, парашутки и тнт изобретения!

Драги, има една серия "морски патрул" -Новозеландска. Намери време и желание и виж как се упражнява контрола. Инспекторите с катери, с джипове спират лодки и коли проверяват мерят и ...БРОЯТ улова. Имат и шаблони за големината.( Хайде сега си представи, че дойдат да проверяват калканджиите. Първо проверяват пердетата, после големината на рибата.) И най важното вече са съобщили и на полицията за съдействие....Има какво още да се желае. Щото ад имам спомен за шамари на р.Осъм в Ловеч за една пръчка от черница с вързана 2 метра жилка, плувка от гъше перо и една кукичка за десетина уклея хванати на бял червей. Да ти кажа ли и че бях 8 годишен. Ама тогава имаше нещо наречено риболовен закон и онези дето биеха шамарите....След този случай се научих да гледам не само плувката, а повече брега и храстите и пътя за оттегляне беше маркиран...Така беше и със изтребването на гаргите от скалите над Хотела в Кайлъка -даваха 30 стотинки за чифт крачета -знаеш ли колко жилка и кукички бяха това, ама само онези с билетите получаваха барут сачми , радостта жилка и кукички. Така че за нас хлапетата два чифта бяха 20 двадесет стотинки и каквото можеше да се вземе за тази стойност. Та пак от крачета си купих и първата машинка ТAP 65 чешка вече почти 60 годишна работеща вярно и безотказно.

Да ги пуснат с по една двуцевка да видим като има няколко разпорени бракониерски задника дали пак така ще продължават.