БПЦ: Нека щедро отворим сърцата си, за да няма никой без надежда

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,хайде. Честит празник! Христос воскресе!

и не питай как и защо

В БПЦ са агенти на ДС!

защо да не могат да бъдат християни? Дори и да е грешка нямат ли право на покаяние и прошка?

Защо някой трябва да е посредник при контактуването с Бог?Кой ги определя за посредници и защо трябва точно тези бивши ДС да определят кога,как и къде да се молят вярващите?И не на последно място цени без отчет!Най-големият собственик на имоти в България е БПЦ!Сгради,земеделски земи,гори как и за какви суми се отдават,на кого се отдават си е най-голямата държавна тайна скрита зад това,че църквата е отделена от държавата.Това се отнася и за всички други вероизповедания

Да както казва Р.Ралин Блага СУМА железна врата отваря!!

Православна ли е българската черква !!! Празнуването на Божич на 23 декември е католически празник. Православния е на 7 януари и го празнуват на тази дата във всички православни страни. Та, каква е България.

Църквата е в нас хората,всичко останало са празни сгради нарисувани с икони и в тях богохулни попове превърнали се в търговци!!!

То във БГ е всичко наопъки,така че какво да се чудим.??

Банго Васил- циганският и на педерашите празник е 7 Януари

в коментарите дори имаше определение като "материалистична религия". Не се рзличават особено от западните абревиатури на световни концерни, но в един малък разпродаден мащаб. Вярвайте в себе си, Рождеството Христово е ваше рождество!

Точно така, комунизмът не е атеизъм, а материалистическа религия, благодарение на която къща, кола и телефон могат да станат фетиш, да заменят желанието за духовно развитие и да вдъхновят цяло поколение след тях да се кланя на мутри и манекенки, като на божества.

Защо се празва сега Рождество Христово,след като никъде в Библията не се споменава за дата на раждането на Исус?!?? Никъде няма Коледа,това са чисто човешки празници,Исус не е искал да се празнувал неговото раждане,камо ли измислената Коледа,на която се подаряват подаръци и се гуляйства... Коледата е измислена на по късен етап,като тя пък няма нищо свято,само харчене на пари за материални блага и пирове,което е против Божите учения!!! Коледата е езически празник...

Тия богоугодни люде са пуснали търговците в храма и са нарусили Бозията тсаповед. Засто свещите в храмовете у БГ 1-на струва колкото 1 хляб / псоми/ , а в Гръсия са без пари / дореан- дар от Бога/? Ако са истински вярвастии в Бозието дело да се самонаказат с пост и молитва на студено. Ексо тус емборус апо тин Мони! Криология хтипис ине анангимени. Стрес тест така да се казе -ката тис еклисиа !.

Не дават за надежда. Паре требвт да та е....

Всички религий и идеологий трябва да бъдат забранени.

Като цяло съм съгласен, само да отметна, че в българският език няма дума в множествено число завършваща на Й.

От сега вече ,ще има какво толкова.Важното е че човек не е в състояние да си признае,че не знае как е създаден света!!

Къде е най-българското име Кръстьо? Кръстина, Кръстан? Мама ви чифутска, Емануил каква връзка има с Коледа, ве? Къде са имената на Новороденото Младо Слънце: Зарко, Зара, Зарина, Загрей? Кога, ако не на Коледа на Рождеството на Новото Слънце, ще им е именния ден, ве поганци ниедни? Вземете та си отворете снимките на всяка ранно християнска базилика - Христос с 12 апостола е Слънцето заобиколено от 12 Зодиака. Пътя на Слънцето през годината. Справка- базиликата на мизиеца ТеодоРих Велики основал кралство в Италия при българина император Юстиниан Велики -Управда.

Другари, лошата демокрация ви донесе църковни празници. Срам и позор. Веднага един протест. Искайте си дед Мароз и Снегурчака....Изроди такивзи, родоотстъпнически.. А, и докато протестирате, може да запалите някоя църква, както ви е навик

Че за какво ни е дядо Мраз, не може ли само Снежанка. Ама руска, че евроатлантическата е менте, да не изпадаме в детайли ...

Не осъзнаваш че живееш в делириум? От най-малки поводи генерираш абсолютна глупост. Ако СССР е с материалистка религия, за да има спойваща роля между разните вероизповедания, Русия е преобладаващо православна страна, като нас. Не дърдори глупости поне на празник!

Европейската Снежанка е джендър, руската е ковра, и сега кво?

църквите да се затворят ,всички попове на работа,лешпери,хрантутници,има работа в ткзс колкото искаш,ама по е лесно да говорим за бог и да ни хранят,идиоти

Тотален цирк! Комунисти-русофили облечени като попове проповядват в църква кръстена на сибирски езичник! ЩЕ ПОВЪРНА!

Трудовака е кришнар , явно... АРЕ КРИШНА,говедо!:)))))

лицемери...които искат да ме убедят, че са ми "свръзката с Бог"...без дори да го познават...висши духовници, които никога не са се покайвали за егоистичните си дела...но поучават хората да живеят по дух и по вяра...да бе...двойнствения им живот ще им изиграе лоша шега...дано не го разберат твърде късно...

"Защо съдиш чужд слуга? Пред своя си Господар той или стои или пада,но ще стои,защото Господ е силен да го направи да стои."

не съдя...изказах мнение...гледа ме в очите - и ме лъже...

Нищо не те е лъгал,каквото говорят е така,но..."не постъпване по делата им,ако се разминават с думите."

Нека запазим вярата в себе си. Това не пречи да приемем факта, че все пак грешни хора пъплят по нашите земи и някой от тях са "божии хора" Такива работи да отворим сърцата си, надежда и в същото време да са накичени като коледни елхи със злато не върви. Всеки човек трябва да се стреми към доброто, но не означава че трябва да бъде сляпа овца.

Честито Рождество на всички! ..... и на герберските тролчета-тоже!;)))))

И на майкати тоже ... може .

Александър Невски, много българско име на "националния" храм.

Решава тоя дето има пари. Като нямаш пари какво ще решиш ти, бе? Руснаците са я платили, те са я кръстили.

Храмът е построен с дарения на българите. През първата световна война се нарича "СВ.СВ.Кирил и Методи".

александър невски е бил мюсли и убиец на християни! Затова е толкова тачен от евразийските варвари! Кръщаването на най-голямата църква в България на него е като заплюване на територия или като препикване на стълб от куче! Така сибирските варвари са ни маркирали като тяхна територия! Сибирския султанат винаги е бил най-големия враг на Християнска Европа! Дори и сега плешивия комунист-жид заплашва всеки ден Европа с ядрено оръжие и ни атакува с всякакви хибридни средства!

покровител на Александър Втори. Името е благодарност към императора за освобождението ни. Така че си е напълно на място

Храма се е казвал "Кирил и Методи"! Обаче това е било напомняне, че ние сме дали азбуката на руските диваци! За отмъщение чрез протежето си стамболийски те прекръстват храма на руски езичник главорез и псевдо светец!

И що плевню лонгура не го прекръсти , нали беше баш демократ и евроатлантик!? ...примерно храм"св.Доминик"? .... Трудовак,ти си голямо говедо!;))))))

вЕрваме ви

Хора,имам един въпрос.Някой знае ли защо сърбите и руснаците празнуват Коледа на 7 януари?

Ползват Юлиански църковен календар, не признават реформата на папа Григорий.

Благодаря Ви за отговора.

И нека щедро ви напълним джобовете нали?

твоят джоб ли да пълнят?