Коментари - Бойко Рановски: Много е важно да се установи дали автобусът се е запалил преди или след удара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... Господ. Няма кой друг.

... Господ. Няма кой друг.

Шофьорът на автубуса явно е виновен... да оставим това настрана. Подобно нещастие може да се случи след комплексен низ от фактори, които са допринесли за катастафота. Само за въпросната отсечка с отбивката мога да изброя поне десет неща, които са направени некадърно. На кой гений му е хрумнало да направи отбивка за почивка с някаква си чешма след завой и с подобна денивелация?! Чешма на магистралата! Това да не е някой селски път, където шофоьорите да спират и да пълнят туби с минерална вода?!

Цели ПЕТ линейки за труповете! А живите чакат по 5 часа!

И кво значение има- няма да се съживят загиналите.

Има значение за да не си ти следващия

Някой е неграмотен. За камионите почивката е на 4,5 часа, за автобусите не знам. Тахограф с две карти, а не тахошайбс. Тахошайбста е хартия. Ако експерт го е каза л, пзи, боже.

Ква тахошайба за нов рейс

Да се слагат мантинели от вътрешната страна на завой е безсмислено! Центробежни сили се изучават в първите дялове на физиката в началното училище. Очевидно алчността е надделяла... Ако нямаше мантинела, можеше въобще да не стига до такава трагедия. Абсолютно съм съгласен, че трябва най-накрая да се чистят авгиеви обори. Но така е във всяка една област на държавата ни. Мислите ли, че в здравеопазването е по-различно? Или в икономиката? Най-лошото е, че ако се докаже виновност на държавата за приемане в експлоатация на опасна отсечка от пътя, всички ние ще трябва да плащаме. Съболезнования на роднините на починалите! Но аз, а и обикновените българи, като цяло НЯМАМЕ ВИНА!!! Лека им пръст на починалите!

най-накрая отквърчат нечии некадърни глави отговарящи с организацията на движението в държавата. Българските пътища са като тест за интелигентност за водачите на МПС. Подобни недоумици не е никак трудно да срещнеш по родните пътища.

На всеки 7-8 години все ще се намери някой некадърник, който да направи голяма беля и хоп - пътя виновен!!! Нищо, че преди него са минавали милиони МПС-та без произшествие, ама изведнъж ето ти пътя-убиец???? Предлагам всички пътища да бъдат без завои, да не се бъркат шофьорите а ако може и да са само надолнища да не харчим бензин

Преди да се докаже причината за инцидента вече два дена медиите и радиото постояно насаждат мнението за виновност на пътя чрез разни абсолютни специалисти, типично по български. Пример кмета на Перник, вчера след инцидента оплю магистралата, днес като се чукнал по главата, че е изговорил неточности запя друга песен. Ясно стана, че на българина му липсва нещо и това е че винаги бърза като теле пред майка си. Има инцидент, след като се установи причина, само тогава трябва да се коментира, всичко друго е манипулация.

Може да няма,но това е най добрия участък от магистралата,от Перник до Диканите,устоял повече от 30 години на тежък трафик Явно защото не е строен от БОЙКОВИТЕ ФИРМИ.Вижте след Диканите какво става,пропадания,напукан асвалт,коловози.

Нали има оцелели, това не е ли лесно усатановимо? ....или просто процедурата е 6 мес.

Според мен май е по-важно да се пооправят тези "магистрали" в тоалетната на Европата ....

Аз също си помислих, че са напазарували голямо количество фойерверки в Турция, които са вероятна причина за експлозия и последвал жесток пожар. По всяка вероятност е имало експлозия, но след нея би трябвало да има счупени прозорци, през които са можели да се евакуират.

След експлозия не си в състояние да се евакуираш. Лежиш със смачкан гръден кош, пробити тъпанчета и се прощаваш с живота.

С "Добра логика" оцених мнението на Бойко Рановски. И все пак, според мен е имало слабо засегнати или незасегнати пътници, които при по-добро стечение на обстоятелства биха могли да се евакуират професоре,....пардон - сапьоре. Ако се сещаш атентата на летище Сарафово, там също имаше много загинали в автобуса, но има и оцелели.

Каква е шестата експертиза?

Бог да прости жертвите ! Но... необяснима е реакцията на нашата журналистика и по-точно БНТ . Снощи ,в предаването ,,Референдум" се обсъжда въпросът за състоянието на магистралата?!!! Кому е нужно това! Ако това не самооризиляване ! Или просто ... ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Слепи ли сте?! Не виждате ли, как убийствено безотговорно е направена тази отбивка? Или предпочитате като щрауси-главата в пясъка и всичко е наред?! Тези, които са допуснали този път да бъде така построен има кой да ги съди...