В Иран Борисов прие да се включим в нов транспортен коридор

Дойде изключително интересно предложение - България да се включи в нов транспортен коридор: Иран - Армения - Грузия - България, обяви премиерът в Иран.

Обратно в новината

Коментари - В Иран Борисов прие да се включим в нов транспортен коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Строежът на "Белене"АЕЦ беше стигнал на кота 17.40 което даваше възможност за монтаж на основата на реактора и генераторите охладителните тръби!Не просто "един гьол"!Продавайте но до кога?И защо губим и плащаме неустойки?

Но, още нямаме коридор с братска Сърбия и най-краткия още от римско време път към Средна и Западна Европа от София за Белград.

При Борисов нищо не е сигурно , днес приел , утре ще се откаже !Този момък е увреден в посока да разваля и проваля!Мани го!

ББ е най-бързо отмятащия се от думите си български политик. Като ветропоказател е.

Събрали се баш умници да коментират... колко от тях плащат заплати на работниците си над 1000 лв и полагащите се осигуровки на тази заплата?

като гледам лидерите на Франция и Германия - наш Боко си е по ,по. най ,

правилно поведение. като за начало.

Вече и за банково дело даваме акъл на по-умните! Браво! А бе Бочка, то верно 80% от населението сме аборигени, но все пак има и интелигентни хора! Но те не са важни гласоподаватели, тъй че да не ти пука!

мед на кило, газ в бутилка от Кока Кола, ядрен реактор и накрая с малки букви - ще решаваме проблемите им с разплащането с ЕС! Като как ще ги решим? С такива политици в нашата делегация вероятно ще ги платим срещу обещание да ни върнат заема.

Боре, това кой ти го подсказа? Путин или Обама?

Бат ви отиде в Иран да продава реактори, а иранците още на летището, докато го посрещаха, му пробутаха някакъв транспортен коридор!

Сега последно ние българите от Иран ли произхождаме? Т. е. - от Персия? И нашите канове, и малките им канчета - перси? Ей това да пита Бойко там, това да разплете. Пък тогаз да се прегърнем по братски и ...

Бойко ти ли си?

Най-активни,обикновено са живите същества с увредена нервна система.

Прочети какво пишат в пресата на доста страни за Борисов. Каква информация изпращат чуждите посланници за него в съответните страни. Изглежда само българите не искат да видят съмнителното минало на премиера и връзките му с подземниа мутренски свят.

По делата, ще ги познаете, едните се занимават с клепане докато, другите правят нещата да се случват.

Ти специално си герберски трол,без мозък и трудови навици,дращиш простотии за да не умреш от глад

Нали? Иаз поддържам това становище. Добре си спомням как реваха за 10млрд външен дълг първите правителства, как комунистите преди тях са убили държавата с такъв дълг. Е, сега е нещо като двоен, а? И то само за 1 мандат! Дела велики!!!

A Бе Боко ма ти у ред ли си бе капут, само харчиш държавни пари в момента да бръщолевиш простотии от Иран, ни реактор ще продадеш ни мед ще изнасяш нито нищо. То не беха Катарски матарски и не знам си кви посещения

Алоооооо.... нали направихме стартова площадка на ПРО-в Румъния...за да им сваляме ракетите...!!!??? А сега...транспортен коридор...ще ги учим на ядрена енергетика...пчелен мед ще им даваме...и т.н. БГ слуги на Америка и ЕС.... От кога министърката стана ...кадъна.......!? Боже...божееееееееее...

Що бе?Търговията си е търговия,отбраната си е отбрана!Или вас ви боли щото ще има алтернатива на руския рекет?Путлераски тролове?

Не ,герберски тъпак

коколино

Е тогава гейвропата що не разцъкваха търговийка, докато персите си обогатяваха урана за отбрана под земята.

Не герберски, а Български и не тъпак,а Българин! .....

Ако изказването ти е иронично го приемам. В противен случай си под тежка зависимост от синтетични наркотици!

Католици и мюсиомани са срещу нас-ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНИТЕ !

Алоооо! Православният патриарх е признал Османския султан за Казер-и Рум - владетел-император на Рим - Гърция, България, Палестина, Сирия! Папата и католиците никога не са го признавали!!! Католиците до край са се били с мюсюлманите, докато православните са ги признали за по-близки, че чак попове да твърдят, че ако не били Османците католиците щели да ни унищожат и османците били спасили православието от католиците! Аре у канала с вашата православна пропаганда!

Кой патриарх Българския не е, защото е бил начело на отбраната на Велико Търново. Гръцкия може да е но той представлява само гърците.

а ти виж потърси, понаучи това-онова за православната църква, че така написаното може да предизвика освен присмех и това някой да те помисли за гейска подлога (това е европейско безмозъчно, без вяра, без ценности, без дух, и като цяло не точно човек). Препоръчвам като много лека и приятна книга тази за живота на Йоан Кронщадски.

не се тревожете - каквото и да е обещал ГЕРБ, не го е свършил, та толкова за коридора!

Буда Борисов е Номер 1 на простотиите и некадърноста, срам за 1300 годишната история на България.

ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ АЙЯТОЛАСИТЕ, ШАХА НА ИРАН РЕЗА ПАХЛАВИ БЕШЕ ГОЛЯМА ДРУЖКА НА БЪЛГАРИЯ!!! 90% ОТ СЕОМАТ РАБОТЕШЕ С ИРАН . А И ШАХКИНЯТА БЕШЕ КРАСАВИЦА !!! ТАКА, ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ВЪРНАТ. ИРАН Е ЕДНА ДОБРА ДЪРЖАВА!!!

...Наборе...нали ще им сваляме ракетите...а тя каква стана...ще ги "бомбардираме" с пчелен мед...ще ги учим на ядрена енергетика...ще си ходим на гости по транспортния коридор...............За кого строихме тогава ПРО в Румъния...май не срещу Иранските ракети....!!!!????

Бойко си халюцонира. Как ще мине през Армения, след като армения е напълно контролирана във военно и политическо отношение от Русия? Да не би руснаците да са тъпи че да допъснат конкуренция, която могат да избегнат.

спокойно, не си единствения тъпунгер в държавата !!!

Tе това е истински бой по руснаците, а не някакво си глуповато петлярничене на Плевнята. Hа страната ни е нужен поне още един, различен от Pусия, доставчик на енергия. Hека да има и руски проекти в енергетиката, стига те да са от полза и за България, не само за Kиевска Pус. Hо за истинска независимост от Pусия ще можем да говорим само, ако имаме поне още един източник на енргийни мощности. Hе за друго, но с тези иди ми, дойде ми политики и играта на сърдитковци между Джуджето, Cнежанка и Дед Mерклоз може да си оставим (Mут)рудолфо в калта.

транспортен коридор: Иран - Армения - Грузия - България Тоя е направо един малък Магеланчо, някакъв нов Колумб! И "ТРАНСПОРТЪТ" ОТ ГРУЗИЯ - КАК ЩЕ СТИГА ДА БЪЛГАРИЯ БРЕ, АЛАНКОЛУ???

Да си чувал за Черно море?

Чувал съм. И??? Ферибот още малко, а? И Колко трябва да е натоварено фериботчето, че да си избива парите и колко пъти седмично ще пътува? За 40-50 години - НИКОЙ не се сети да направи това, а всичките товари за Европа минават през Туция...

А ДА СИ ЧУВАЛ КОЙ ДЪРЖИ ДЕСТИНАЦИЯТА ПО МОРЕ ВАРНА ПОТИ? ДРУГАРКАТА КАРАГЬОЗОВА БОРИСЛАВОВА, НО ТОВА СА ИНСИНУАЦИИ И ОКАЛВАНЕ НА ДИРЕКТОРА НА ДЪРЖАВАТАЛ. ТОЙ ДОРИ НЕ Я ПОЗНАВА!!!

2020=0000, 0000, 0000, 0000, 00.., 0..., ...., ......

като знам Боко каква сделка навъртя под мъдрото ръководство на козяците (виз. онези 620 милиона, които трябва да платим за спряното Белене), очаквам да се върне от Иран вместо с един продаден, с два купени реактора

Като ти извъртя един бастун, ще те пратя да дишаш газа на бай Миле!

Никога -Ама никога ирански газ няма да тръгне през Армения --страна в война -при това Иран поддържа Азербайджан в войната ---При това-в конкуренция на руската тръба през Азербайджан иТурция --абсурд Никога и никога Грузия не може да бъде част от някакви коридори към морето--там контейнерите просто изчезват --Никога иникога Иран ще се заиграе с Бг на темата нефт--щото сделката за този нефт есключена отдавна при отпадането на ембаргото Има 5-6 човека в българските интитуции които вече 20 г получават заплати --зада пишат за коридори-хъбове и тръби -и си отиват в къщи точно в 18 00

тези арабЯ тези мюсюлЯ искат да достъп до вратат към европа! искат от тука да минават терористите. т.е покрай газта, и стоките по камионите. Тогава евреиопа ще има с кой да се оправдава за тероризма

тоз нашия така ги омеша всичките че да им се завие свет:)

Всичко, което Боко Тиквата прави е"изключително". Че и този уж нов, пък стар като маршрута на аргонавтите към Колхида за "златното руно" от Западното към Източното крайбрежие на Черно море. Когато през живота си си чел само книгата "Винету" всичко ти изглежда "ново" и "изключително"! Поредни Бокови шменти-капели!

Когато през живота си си чел само книгата "Винету" всичко ти изглежда "ново" и "изключително" това ми харса! да така е, наистина нивата могат да са тооолкова разнесени! Но искам да кажа, че всеки друг на негово място като се поразровиш в миналото му, ще се намерят мръсотии-но поне да бяха по малко. а ТОЙ -мутра, ... ц ц ц ц ... ей Бъгариоооооо, какви мъже са се родили по твоите земи. Какво чудо!

А НАЧАЛНИЦИТЕ какво мислят по въпроса.След това да няма дълги обяснения.Освен това Иран има с Армения една много тясна гранична линия ,която минава през планини и е в непосредствена близост до нагорни карабах.Освен това Армения е под силно руско влияние и протекция.Така , че тук ще се разиграват различни етюди поне няколко десетки години, а до тогава приказката за камилата и камиларя.Так, че това трасе е в сферата на ненаучната фантастика

Да, но не върви по медиите да пишат - никой не обърна внимание на боко по въпроса с реактора.

Питам Борисов, дали сме демокрация икли мутренски тоталиатризъм под контрола на САЩ? Иначе не мога да си обясня как не се зачита референдумът за АЕЦ Белене който беше да се строи централата! Как във Великобритания може да зачитат референдуми, а в България не може?

Тези от Иран искат да използват пристанищата, пътищата и БДЖ, за да превозват товари към Европа. Това сигурно ще е свързано с работа и от наша страна и ако е така, следва да им откажем.

Дами и господа от ДИР-а погледнете си последните новини. От общо 10 разнообразни известия в половината от тях фигурира заглавието на банкянската мутра, която ви е очевидно симпатична или се боите да не изостанете от останалата подмазваческа медийна паплач.

не трябваше ли по това време "пратньорите" ни да ни информират дали има газ в нашето Черно море? За какъв ни е газ от Иран? Щото, както разбрах Хъбът чука на вратата

Понеже по въпроса за продажбата на реактора претърпяхме пълен провал, сега щели сме да се включваме в някакъв коридор ... Само че, боко не е питал началниците във Фа .. Вашингтон дали позволяват!

Е Баце рева за Хизбула пък сега кво стана?Обвинихме хората без доказателства пък ся да копуват реактор?А дано ама надали

До тук нищо--Алабалистики ---това за коридор някакъв си и там връзки е написано още в София---при това неосъществимо-пълто с противоречия --Ти Боко -за какво отиде там-- да продаваш Ирански газ и да ебаваш руснаците и турците или да продаваш реактор ---какви коридори -какви банки- какви ходатайствания пред ЕС и САЩ -какви родни бизнесмени били с тебе ----Денят мина-- 139 000 евра --към Русия

Иска за лапа мръсника. Дължи едни пари по едно дело. То не бяха потоци, то ня бяха ручеи. Само от Марс поток не сме поискали да включим. Да, ама хъба суФ!!!

сметка без кръчмар

Фирми без телефони за контакт усвояват едни милиони за укрепване на чисто нови магистрали ... На бойко строежите. 4 години строеж на магистрала + 22 съоръжения по нея - 153 милиона. Укрепване на едно съоръжение в рамките на месец - 51 милиона. Пита се - тайните сметки на Бойко, Лилето и компания с колко милиона са набъбнали? 51 343 630 лева са похарчени само за 32 дни за укрепване на новата магистрала Марица и за строеж на отводнителни съоръжения. Ако за 4 години за превръщането на черен път в магистрала и за строеж на 22 големи съоръжения на нея (както пише в проекта - 4 моста, 10 надлеза и 8 селскостопански подлеза) са изхарчени 153 милиона лева, как е възможно само за месец за укрепване на окоси и строеж на 1 съоръжение да са изхрачени 51 млн. лв.? Оказва се възможно и при това парите са усвоени и похарчени само в рамките на 32 дни. Сметката показва, че всеки ден са отивали близо 2 милиона лева само за укрепване на магистрала Марица.

ми е интересно защо мултиапартаментчика Цвък трябва да ходи на инструктаж чак до САЩ, вместо да отскочи до ул "Козяк". Сигурно, за да си получи инструктажа от първоизточника, за да не се получават изкривявания. А пък и малко разходка с парите на мизерстващите данъкоплатци не вреди. Предлагам му да не се и връща.

ми е интересно дали визитата на Тиквата в Иран е съгласувана с козяците?

що така грубо...

Във връзка с едно изказване на премиера Тиква искам да попитам. Щом ще се опитваме да им продаваме турбина на ядрен реактор, то значи че персите ще развиват ядрена енергетика. А ние какво ще развиваме с тези приятелски арабски дюнери на всеки ъгъл? Дюнерджийница ли ще ставаме, като спрем АЕЦ-а? То и за дюнера се иска малко ток, да върти шиша!

боко ни изтребва един по един, санира ни домовете и по магистралите настанява в тях новите обитатели

Ако ще пускаме ирански газ през нас то руснаците няма да ни съдействат за реактора и ще се снимаме с него. Иранците и руснаците са конкуренти за доставки в ЕС на газ

Да, да добре... То за няколко години, колкото газ уреди, не ти е работа. Направо из въздуха се носи природен газ ...

Идеята да си докараме газ от Иран и Азербайджан не е никак нова, даже напротив. Трябва обаче да се дострои част от газопровода в Грузия, за да стигне до черноморско пристанище, а след това и два терминала за втечняване - един при Грузия и един до България. Допълнително, два танкера за превоз на втечнен газ ... може и под наем за начало. И от там нататък - газ от Баку и/или газ от Иран .... колкото искаш. Да ама .... Първо руснаците няма да са съгласни, щото ще спрем да купуваме техния. Второ американците няма да са съгласни, защото искат да дупчат Добруджа за шистов газ ... а така - край! И на трето място, нашенските си мафиоти, дето раздават лицензи за без пари на големите нефтобивни компании и се надяват намери ли се нещо да България, печалбите да са за тях а не за страната ... Тъй че - забравете за този филм. Прекалено хубав е за да се сбъдне.

А нали некакви Араби, щеха да строят СУПЕРСКОРОСТЕН ПЪТ от ТУРСКАТА ГРАНИЦА До РУСЕ. Сама Лилянка се беше разтекла от КЕФ. Ма това отдавна беше, сега ще има ново ДВАЕСЕ, дето казват старите хора

Газ от Катар, газ от Азербайджан, газ от Иран, газ собствен добив от Черно море, газ от не знам къде си. Явно България ще се превърне в реекспортьор номер едно на газ в света.....

Навярно има доста истина във вашите намеци , че цлед 2019 година няма да има газ за нас, защото руснаците се заканват да спрат експорта през Украйна. Ако руснаците спрат газа през Украйна , ще можем да внасяме газ от Гърция и малко от Румъния. Ако не го спрат ще можем да внасяме виртуален газ от Гърция, ако цената на руския е много голяма и пак малко от Румъния. Чиренското газохранилище ние е необходимо и освен това бихме могли да внасяме втечнен газ от Европа по Дунав с танкери и по жп транспорта вероятно от Гърция. Това са по скъпи варианти. Можем да рзчитаме на пасивни къщи и топлоизолациите за да намалим консумацията на газ за топлофикациите , както и използуването на термопомпи и климатици на ток. С климатика и топлоизолация , отоплението на две стаи зимно време е 150 киловатчаса и за единсезон не повежхе - 700 - 800 киловатчаса или ако приемем че България е 2.5 милиона домакинства , това прави към 2 милиарда киловатча за година и още 6 милиарда за ел. мобили към 8 милиарда. Е това е експорта ни , но можем да намерим пазар за тока от един реактор, както и вроятно за 5 милиарда евро нисколихвени дългосрочни облигации. Проблемът е в пилеенето на средства ( Гьола в Белене). Та плащаме си реактора , ако нищо не стане и провеjдаме референдум , дали да пуснем еврооблигации за новата ел. централа ( парен каша не духа) с купеният реактор или да го запазим като експонат в музея.