Борисов ще убеждава превозвачите да не блокират границата

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще потърси среща с българските превозвачи и ще се опита да ги убеди да не блокират гръцката граница.

Обратно в новината

Коментари - Борисов ще убеждава превозвачите да не блокират границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на община Кирково! Протести и слободия са различни работи.

Sm3hurk0

Как ще ги убеждава ББ? отговор.... -.... с бухалки.... :))))

Да не забравяме-гръцката народопсихология се различава от българската народопсихология зависима от времената на диктаторите от прехода и техните наследници!

Що се месиш бе ? Ти като пита ЦИпрас какво ти казаха - оправяй се!! А остави ги да видим дали Ципрас ще дойде да си говори с нашите шофьори, както ти ходи на крака при гръцките фермери.... Лош човешки матриЯл

Както е тръгнало, скоро ще четем как Борисов ще убеждава българските превозвачи "по европейски" да поемат издръжката на гръцките фермери, които за пореден път ще блокират границата...

От такова убеждение няма нужда. Кой докарва продукцията на гръцките фермери - маслини, мандарини, портокали, лимони, краставици и домати в България? Българските превозвачи. Аз досега гръцки тир в България не съм виждал, а магазините са пълни с гръцка фермерска продукция? Българските превозвачи ще отговорят адекватно, когато откажат да пренасят гръцките стоки.

Ама как си знаех, че нашето правителство ще спъне намеренията иа превозвачит..., ццц! Господи, сами ще се унищожим! Тези нашите смачковци нямат нито самочувствие, нито топки. ИДИОТИ!!!!!!!!

кои ли пък ще пита путката-каратист какво му е мнението,затварянето на границата е въпрос на чест и достойнство за превозвачите

"..трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците.". А не е ли още по-добре да им се отговори по американски :-)))

БЪЛГАРИ НЕ ХОДЕТЕ В ГЪРЦИЯ!

Ходи се пери ,ще ходим където си искаме

БЙОКО Е ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ НИЕ СЪЩО.ГЪРЦИТЕ ДА ДУХАТ СУПАТА.

Бойко май не е много сигурен, че е против блокадата ? Тези деванета трябва да се научат да уважават другите народи. А уважението някога се налага с ответна реакция. Така , че яко ги запушете няколко дни да се усетят наклецани и те гърчулята .

Гранични блокади трябва да се правят, но не само там, а по протежение на цялата граница и не само тази, а и с турция, за да не влизат пингвините у нас. А ББ е глупак на конци.

Г-н Борисов решението да не подкрепите блокадата на границата е голяма политическа грешка, след арестуването на Петьо и Динко, това е втората ви скорошна грешка! Други системни грешки са избора ви на президент и министър на здравеопазването, това при прави непопулярен!

Борисов трябва да организира блокиране на границите в отговор на блокадите на Гърция! Системните блокади на българската граница се организират от гръцкото правителство! Това е гръцка политика от хилядолетия "удуши българина, ограби го, задуши икономиката му, открадни историята му..."! Затова и блокадите са толкова добре организирани и минават толкова спокойно!

ако превозвачите,които уважавам заради тежкия им труд искат да навредят на гръцките фермери,нека просто забравят Гърция като дестинация за превоз и доставка на стоки.аз мога и без мандарини и портокали.но не приемам да се наказват хора които хал хабер си нямат от ситуацията

По случай 9 май, гръцката полиция ще оформи сърдечни и скъпи поздрави към всички български шофьори,които са имали неблагоразумието да посетят Гърция.

Добре че тиквата! Като отиде при гърците така ги стресна че мигновено махнаха блокадата! О велика тикво!

Когато гърците блокираха една седмица се беше покрил,а сега една седмица по-рано се е задействал.Кои ли интереси защитава?

Това с връщането на блокадата добре ама като повечето са платили или капарирали предварително и това добре значи ако не отидат гърците получават едни пари ей така нито ние на почивка нито те имат разходи ама им е пларено кой печели

печелят умните, които са си направили резервация с опция да се откажат.

Ето това сме ние българите! Един ако каже "да", всички останали ще казваме "не". Аз съм никой и просто питам. Къде ще отидат тия сто милиона лева? В чий джоб? Отговора е прост - в двадесет - тридесет надменни дебеловрати, които всеки ден и навсякъде в България се правят на джигити и ни мачкат като гниди. Къде бяха българите, когато гърците ядяха кебапчета и играеха сиртаки на границата? Отговора отново е прост - в ъгъла. Какво каза премиера им тогава? "Нищо не мога да направя". Но взе десетки милиарди лева от Европа, за което си даваше и сакото на Меркел. Е, сега г-н Борисов- дай на гърците и твоето сако, пък ние ще стоим в ъгъла с гордо вдигната глава.

Бойко, ти не си съгласен добре, а къде е спреведливостта, а? Имай предвид, че не всички българи са крадливи мутри и парите не идват от въздуха. Те трябва и да се заработват. Ако можеш реално да си го представиш ще разбереш какъв ни го набиха гърците с техните стачки и няма да си против ответната реакция, която става в напълно подходящото време. Сега гърците ще ги заболи и ако ти си истински българин ще застанеш зад българите.

Трябва да има блокада, а трябва да има и блокада от наша, на обикновенните граждани, блокада да не купуваме гръцска селскостопанска продукция. Ето примерно аз като отида в магазина и доматите или краставиците ако са гръцки не копувам, дори и да нямам друга салата и да няма от къде да напазарувам.

Затваряййййй границите. Гърчолята трябеа час по скоро възмездие да получат. Търпим ги вече 10г. все блокади да правят. Е време е и ние да им отвърнем...

100млн лева АХАХАХАХА Лъжат като дърти цигани !

руснаците си имат сталин червените хмери - пол пот а ние борисов! тои ша ни опраи!!!

я се опитай да споменеш Пол Пот в Камбоджа! ще те сготват с кучетата! където ти е мястото

и аз съм против блокадте! те не решават проблемите! но стени и ровове ше свърсат работата!!!

Мутрата от Банкя пак се показа като долен страхливец!!Чак толкова много пари няма да загубим, тоя навеждач на гърци, турци, кравари и каквито се сетиш, не вижда по-далече от носа си, не ти ли е ясно, другарю Борисов, че сме загубили националното си достойнство, благодарение на теб и останалите ни политици и гърците се гаврят с нас!!Блокада трябва да има, за да се замислят следващата година!

О той мутрата вижда много добре, просто е продажен. Него не го интересуват българите, а трупането на състояние, той затова е на върха. Ако има и той далавера от тая стачка веднага се е изтипосал пръв там да се вижда че помага. От комунист демократ не се става, затова и нямаме демокрация досега, всички във властта произхождат от БКП.

Борисов, това, Борисов онова, Борисов отишъл в Парламента....А стига бе, тоя да не е вожда Йосиф Висарианович и да се изживява като последна инстанция, а вие, от подопечният му сайт, да сте вестник "Правда"!?Набийте си го в главите, тук не е СССР, а суверенна, поне още на книга, държава, и Вашият Борисов си го заврете там, където слънце не огрява!Нещастници, през 2 часа ще ни занимават с тоя нагъл некадърник, то не бяха коляното му, кръвното му, магнолиите му, но виж, за флашките с Мишо бирата и записа в Банкя не си спомняте....

Смях в залата. Туроператорите щели да загубят 100 млн. Ало математиците, къде спите бе ? На 100 млн. се оценяват почивките които ахмаците са закупили. Тези пари отиват в Гърция. За туроператорите оставам само някой милион комисионна. Блокадата е необходима контра мярка на гръцката наглост. Бий за да те уважават !

Щеше да е спрведливо, ако превозвачите блокират гръцката селскостопанска продукция и откажат да я превозват, а не да блокират пътуващите българи. Защото последните ще платят цената за тъпата им постъпка. Но не го правят, защото бг превозвачите не искат да си разрушават бизнеса с превозването на, пак повтарям, гръцките селскостопански продукти. Бойкотирайте гръцките домати и краставици, не пътуващите българи! Мислете ги малко нещата, де!

Справедливост ? Хубава дума. Справедливо и солидарно би било, ако туроператорите бяха подкрепили българската контра блокада, но.. ги нямаше, защото не касаеше техния бизнес. Превозвачите да спрат да возят гръцки зеленчуци ! Добра идея, но те не са търговци, а превозвачи - каквото и натоварят, това возят. Това е техния бизнес. Не е справедливо към желаещите да почиват в Гърция ? Сигурно, но света не е идеален. Така, че аз съм за блокадата. Може пък догодина гръцките хотелиери да се сетят и да понабият техните селендури. Ще видим.

на този тапир не е важно !

шут

Сега му е времето нашите земеделци да подкрепят превозвачите с искане да получават равни с гръцките субсидий Дали ще намалят гръцките или ще увеличат нашите ЕС да решава

Само руските провокатори подкрепят такъв протест- отмъщение. Те искат разорението на България. Искат конфликт с Гърция и ЕС. Ако протестираме нарушаваме всичките си договори с ЕС, защото от такова отмъщение страдат всички европейски превозвачи, а гърците си имат други начини да приемат туристите. Така, че не им дреме. А нашите превозвачи са толкова тъпи, че дори не могат да покажат привидни искания, които да не донесат санкции на държавата ни. Явно е, че нивото им е като на гръцки селяни. Това е пример за случаите, когато се остави на простите да се обаждат, войната е неизбежна. Затуй простите хора не е добре да се обаждат и да влияят на политиката. Дори и подобни форуми са полезни, за да може да се пише свободно тук, вместо да се отиде на границата и да стават конфликти.

Санкций няма да има От ЕС ни казаха Оправяйте се както можете Ние българите не се страхуваме от война

Трай коньо, провокатори са носачите на гръцки зеленчук, които вместо да се сърдят на снабдителите си занимават цял народ с делата си, всъщност два народа и развалят светлия християнски празник на Балканите.

"Тихо да не събудим българоте". Изказаната позиция е анти Бългаска 1Защото прптивопоставя съсловията на превозвачите и на тур оператори-хотелиери 2Никой не защити интереса на бългаските превозвачи при протеста на фермерите. 3Всеки има право да упражни ПРАВОТО СИ НА СТАЧКА!

A къде бяха тия с мненията си когато нашите превозвачи страдаха? На Луната или на Марс? Тогава мълчаха сега били против! Смело Български превозвачи! Ако не го направите сега утре гърците ще го направят и ше Ви се присмиват яко. НПравителството им тогава отговори на Борисов че блокадата била НЕЗАКОННА и по тази причина не можело нищо да направи. И ЕП нищо не можел да направи - само съд. Е сега нека ядат дървото , защото утре ще Ви се подиграват яко интелегентните гърци. Получихте помощ от кого? Защитавайте правата си! Сега плачещите българи не знаеха ли за това? Или не им пукаше? Сега да се оправят! Защо субсидиите им за земеделие и др са по-високи от нашите? И ЕП да не се прави на улав.Къде са вкусните ни зеленчуци и култури?Кой ги съсипа ведно с наште шарлатани? Сега смело, защитавайте си правата и не разчитайте на МИЛОСТИНЯ и разбиране. Имаше време и място да я покажат, не забравяйте.Накарайте ги да Ви УВАЖАВАТ и да се съобразят с Вас.

А какво правиха "нашите" превозвачи прз последните три месеца: возиха стоката на гръцките фермери, заради които пострадаха. Ти да си чул един превозвач да обяви бойкот на гръцката земеделска стока след блокадата - аз лично не! Много лесно е да се вреди на чуждия бизнес и да е пречи на хората да прекарат приятно свободното си време. По-трудно е да измислиш наистина ефективни мерки да си защитиш правата. Какъв хуманизъм и съпричастност да проявя към хора, които не се интересуват, че с уж защитните си действия вредят на трета страна?

Гръцките земеделци заради проблеми със събственото им правителство, наказват български и гръцки търговци и туристи с блокади! Българските превозвачи, заради проблеми с гръцките земеделци, ще наказват български и румънски туристи, туроператори и търговци! Не ви ли се струва, че е твърде тъпо да наказваш някой, който не е виновен! Да не се затварят границите, ако трябва да ги пази полиция! Демокрацията може и да е измислена в Гърция, но нещо не се ползва по предназначение!

Ами не става все българите да сме наказани Трябва и някой друг да изгори заедно с нас че да се реши въпроса

++++ Няма никаква мисъл и ефективност в замисъла на тези блокади. По-ефективно ще е ако превозвачите откажат да превозват стока, произведена в Гърция. Ама не искат - за да не си загубят печалбата! Е, защо пък ние заради тях да не искаме качествена почивка или приходи от гръцки туристи?

гърците са си гърци-те не са българи-имат си проблеми борят се за правата и интересите си както могат, те са по интелигентен народ и на по високо ниво на развитие от нас,те не се съобразяват с боико,местан,доган,станишев,сидеров,първанов и много други!

Какво им е интелигентното ? Дават им в пъти повече евро субсидий от на българските фермери Но им се вижда малко и за това наказеат българите

Такива неща не би трябвало да се правят точно на Великден! Този празник нищо ли не означава за тези хора ?!?

А трябваше ли да ни блокират на Коледа ?

Тебе не те ли боли че гръцкия фермер получава в десетки пъти повече евро субсидий ?

кой чифликчия кои е гушал и поил и каде.. по случай празник вчерашен. на Земята ся бареков ли да чекаме..да им режи гумите? и де са ни доматито и пиперо! и ракията за мезе.

Писна ми да чета пораженските изявления на нашите подобия на мъже. Как не се срамуват, че който е поискал, той ги е подритвал. То защо ли се чудя, няколкостотин години ще си трайкат само и само да не ги лишат от разходката по гръцко, та да има с какво да се хвалят после в махалата. Не сме народ, не сме, племе сме, при това без капка национално и личностно разстройство. Срам ме е, че сме толкова жалки и че не случайно никой не ни уважава. Трябва да подкрепим превозвачите, не се ли обединяваме, сме загубени....Но чугунените ни балкански глави трудно увират за съжаление... и

И как ще си вземат поука гръцките фермери? Превозвачите като искаха да ги накажат, защо не спряха да возят гръцки фермерски стоки? Излиза че на превозвачите печалбата е важна, но на хотелиерите - не.

"Ще си извадя едното око, та тъщата ми да има едноок зет!" - рекъл мъдро един български зет. Та тази блокада прилича точно на това, щото нашите загуби ще са сигурно по-големи от гръцките. А работата може да бъде решена елегантно с един национален бойкот на продукцията на гръцките фермери. Просто да не се купува гръцка селскостопанска продукция. Никакви гръцки портокали, мандарини, домати, краставици, маслини и т.н. Да видим дали ще посмеят да затворят след това границата!

Аз отдавна не купувам нищо гръцко!

откога ни краднаха сиренето мастиката и пратиха Македония у лапите на сърбите.. .... кой строи най много танкери кой ема най много нефт и кой има най много танкери...чекайте да ви варнат борч.

Дреме ми ,кво не купуваш

За затвора си...

abasador

страхотна, нация сме начело с инж. пожарникаря другаря Борисов. Когато нашите превозвачи се гънеха унижени на границата, а някои стигнаха и до самоубийство... нашите управляващи си пишеха писма с ... и чакаха обещетение от.....Господа! На никой от комшиите не му пукаше за загубите на нашите превозвачи, да не говорим за гръцкия хитрец сиртакис, дето смъкна от Евросъюза няколко милиарда, за да плати мързела на Атиняните.... Същия хитрец дори не се обърна ни към пожарникар ни, към правителство или който и да е, като комшия ... за да се извини! Камбанката бие, уважаеми комшии, рано или късно ще си платите за дяволията... т.е. дълговете към ЕС! Но като на комшии трябва да им го ... отговорим, ...каквото повикало, такова се обадило ...., за да са наясно, как го искат... да се разбираме! Айде сега другарю Борисов, прави наколенки на ципрас сиртакис. Лек ден.

Борисов да беше взел компенсации от Европейския съюз, нали изпрати писмо, нали целия свят видя какво правят гърците. Сега да си седи кротко и да не се прави на Господ.

TIREX

умните хора такива с самоуважение и гордост отдавна са загърбили булгаристан като място за живеене и почивка. Гърците горд народ гледащ собствения си живот и кеф и удоволствие е да си там.

Който иска може да пътува със самолет

Кой къде иска да оди , ще си оди. Никва блокада няма да има. Няма да намерят пет тира да стачкуват. Тираджиите НЕ подкрепят това театро на няколко самозабравили се акули , които са за затвора , но няма власт която да ги тури дето им е мястото , защото са хора на мафията , която ни управлява. В понеделник ще се появи царя_ слънце и блокада няма да има , защото и никой нормален роб / тираджия / няма да излезе заради робовладелеца си.

интересна загуба отчитат туроператорите - 100 млн. ?!?! интересно каква печалба биха имали ако не се планираше затваряне на границата ? щяха да кажат ,че едва 1 млн. е била.

А казват че сме бедни щото производителноста на труда ни била малка А тука се вижда друга картинка .... 100 000. BGN само от туроператорите Само от Гърция Само за 3 дена ...

Интересна гледна точка.Прибират 100 милиончета. 5 човека за 3 дена.А балъците им бачкат за 50 лева 3 дена.Евала на холдинга!

В загубата влизат не само приходите, но и вложени инвестиции: материална база, нает персонал, закупени предварително продукти, проведени телефонни разговори и заплати на персонала, осъществил поръчките. А много фирми имат и кредити, които няма как да се погасяват, когато си на загуба и лихвите се трупат.

Да се чуди човек На Ципрас не му пука а Бойко го боли че гръцката граница затворена ...

На Боко му пука за Цеко Минев и компания, а превозвачите да го духат.Толкова ли не ви увира акъла?