Дилма Русеф дари Борисов с полускъпоценен камък

С широка усмивка и сърдечно ръкостискане новоизбраната президентка на Бразилия Дилма Русеф прие българския премиер Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Дилма Русеф дари Борисов с полускъпоценен камък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво унижение за ББ да му подарят "полускъпоценен"камък на "господаря и представителя" на Европа и света.

За ББ и полускъпоценния камък му е бил много :) Виж на Путгин му подарихме куче, а пък Доги подари на ББ цял "Хамстер", за да се сприятелят за барбекюто :)

браво!

Не се заблуждавайте. Това е пушилка за заблуда и за оправдаване на разходите по екскурзията до Бразилия и подаръците. България нищо няма да я огрее.

Ъ! КУ-КУ!

tazi godina poluskupocenen kamyk, dogodina- skupocenen.Добра се до Бразилия с измама и подлост. Нека цял свят да разбере какво безочливо говедо и самовлюбен грандоман е новият ни нискокултурен самодържец. С поведението си омърсява новата президентка на Бразилия още с встъпването й в длъжност. Какво търси при друг президент, след като не зачита и всячески подронва авторитета на своя собствен с просташките си изказвания по негов адрес и с насъскването на мекеретата си да му подражават. Допускам, че само от културно превъзходство и малко сантименталност Дилма не му е отказала среща.

...която допускала нещо си.А истината е,че Борисов бе приет подобаващо и радушно като български премиер.Даже 2 пъти.Така го приемат навсякъде по света.

А тебе аз няма защо да те перкам,той господ е свършил тази работа!Шебек!

той шебекът бе пуснат да пасе за Нова година към военноморсикт флот на Бразилия разбра се...те тмат флот щото павиан смотан за разлиака от коритата на Бърдоквата

Така изглежда една пияна червена тиква

охраната на Дондуков 1 до дежурния писач на ГЕРБ: Хайде прибирай се в къщи при жената,че идва Нова Година, а ние трябва да заключваме сградата! И другия път пиши от един НИК,че така ни объркваш и мислим че сте повече....

Честит празник на всучки :) И имам няколко въпроса:ю 1 колко от тук изявилите се са били в Бразилия? 2 Колко от тук писалите познават поне един бразилец? Така - сигурно много малко, ако не и никой, но не мога да го твърдя. Ще ви информирам и няколко неща: На Бразилия не й трябва България за да стъпи на европазарите ИМАТ СИ ПОРТУГАЛИЯ много отдавна. С нея са в невероятни топли отношения. А за това колко хубави хора са бразилците, тез които аз познавам и с които живях 6 месеца бяха до един луди, може да са купонджии ама са луди. В главите им само секс и пиене, друго няма. Така че изказвания от рода "испанци и италианци са цигани" "бразилците са невероятни хора" и секакви темподобни бисери ... Ами хайде идете вижте и после да говорим пак. Само като ходите в Бразилия един съвет: Излизайте на улицата без нищо ценно, ръчен часовник дори, че може да ви навестят прекрасните бразилци и да ви поискат любезно с пищов опрян в челото ви я фотоапарата я камерата... Такива ми ти работи по белия сват се случват. Хай със здраве :)

Жалко,че не му е подарила истински диамант,който впоследствие да се окаже фашификат.Щеше да бъде подходящ подарък за него.

Срещата между Дилма Русеф и Бойко Борисов е била извън протокола, което не попречило Борисов да бъде приет от Патриота, нещо рядко срещано у нас. По непотвърдени данни от извън дипломатически източници става ясно, че железниците се състоят не само от влакове, а и от релси по които да се движат те. В България могат да се произвеждат новооткритите "умни прозорци" за остъкляването на вагоните и самолетите, както и на бъдещите заводи. В информационните технологии България също може да бъде един много ценен и надежден партньор в лицето на Алексей Петров и други, не само негови колеги, от чиято непотвърдена информация става ясно, че след като срещата е била извън протокола, логично е и подаръците да са лични и да не прехвърлят определена парична стойност. Всъщност истинската стойност на един подарък не се състои в това дали той е направен от напълно скъпоценен или от четвърт скъпоценен камък, а в символиката и споменът, напомнянето, които може да пробуди. Бразилските журналисти тренирали как да произнесат името на Бойко Борисов, като за целта били отворени нови, специални фитнес центрове за кълчене на езици. Поздравителният адрес от името на Ван Ромпой може да бъде прочетен на езика на мълчанието, тъй като той по стар обичай едва ли има каквото и да е смислено съдържание. Весели празници. Успешна Нова Година!

ББ да наеме Инасио Лула да Силва за 1-2 години като консултант.

браво Бойко нали е много хубава Бразилия а? И аз това викам , ма само ме нападат , че държавни пари съм харчела - друго си е за нова година една Бразилия да направиш , пък тука ми мрънкат , студено им било, нямали пенсии, незнам какво си - излагат се направо.

Явно си някой вариклечковец,който от стиснатост не може да наддаде,щом Бойко ти се вижда тлъст!Шебек!

моля павианът да не се изпуска щото шъ гу перна...

От това което видях в репортажа Дилма изглежда изключително усмихната и благосклонна към България и Българите - и си мисля че искренно иска да помогне на България като Президент на един икономически гигант ( това също може да осигури достъп на Бразилия до пазарите на ЕС) ..... Въпроса е дали ние ще съумеем да се възползваме от протегнатата ръка или по стар Български обичай нашите политици ще балканизират помощта като почнат да се джавкат за комисионната с бразилските компании и по такъв начин ще убият всякакви мераци на бразилския бизнес да инвестира у нас. .. Трябва да си опичаме много добре ума щото България ще получава много малко такива шансове - редовно следя северно-американските телевизии и всичкото мерикански бизнесмени са хукнали да инвестират в Бразилия - а агенциите дават на Бразилия само високи икономически рейтинги :)

чиче ти ме умря бре ми че те са се усмихвали и след първата световна на БГ лидерите и след втората пак....много си залюпен...тва в гербавите кръжоци ви пълнят главите само с глупости ...

Ти отдавна си шашардисан и затъпял.Чичето е прав.

Дилма Русев е поредното доказателство,че българският материал е изключително качествен.Лошото е,че качествените българи се реализират в чужбина,където способностите им се оценяват и заплащат.Тук в Чалгария,шлаката ни управлява и избутва знаещите и можещите в периферията,до момента, в който емигрират.

Бразилия е невероятна държава с прекрасен народ! Каквото и да се получи в резултат на сегашното статукво, все ще ни е от полза, ако решим преди всичко да опитаме да се поучим от бразилците, от душевността им, от оптимизма им, от чувството им за солидарност, от способността им да се радват на живота и на това, с което разполагат... Стига сме мрънкали, стига сме се оправдавали с тежкото си положение: да, наистина сме зле, наистина не ни е лесно, но има нации в много по-тежко положение; тях какво да ги посъветваме - да тръгнат под строй към морето с камък на шията ли?! Да се вземем в ръце,1 да вземем в ръце и политиците ни, и институциите ни, и медиите ни, като не забравяме и мутрите: да ги вземем в ръце, да се вземем в ръце и да вземем най-после да си живеем живота, че то колко ни остана...

Предупреждавам,че не съм червена бабичка и за разлика от вашия любим премиер никога не съм членувала нито в БКП нито в БСП. Просто искам да му честитя първото камъче което получи като подарък за Новата 2011 година,а до изборите да очаква и по големи такива подаръци от българите, само че не полускъпоценни, а натурални български! Да Ви е весела Новата година, с циркаджийската програма на ГРОБ!

Айде сектир,сега и за бабичка ли се представяш....

кои беше боико борисов че забравих

Айде сектир,сега и за бай коста ли се представяш....

Ми като си червен слеротик. И майка си може да забравиш.

На "БСП ни вкараха в ЕС"-нали знаеш къде ни го вкараха БСП и другите? Или си гейче и ти харесваше?

Трудно се диша, когато плювачите са запенени от слюнка, но те не могат да живеят по друг начин. Весели празници!

Дилма приела поканата на Бойко да посети България следващата година, след като той бъде излран за президент........

Предал й е послание от българския народ, чието съдържание не се знае (???) - справка - на страницата на Дилма в Бразилия! Поканил я е в България на филмов фестивал (???), където щели да се пускат и бразилски филми - справка - най-големият бразилски портал. Предложили са съвместна работа в областта на информационните технологии и транспорта, но не се знае - ние на тях или те на нас - справка - друг бразилски новинарски портал. За самолетите не се споменаваше, ама дано да стане! Когато пистата за F1 край Доброславци не е заета - ще тестваме родното производство самолети там.

Бог да дава здраве на премиера за много мандати занапред. Весели празници!

нека и бразилия види хубав балгарин! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко е с доста сериозно Наднормено тегло,но щом това ти образец ,няма лошо. Бойко ко може да е позатлъстял ,но поне е тъп и некадърен.

Ти с лоясалия си комунистически мозък, друго не може да измислиш. ДГД червените кратуни чугунени.

коку

Интересно как договарянето на сътрудничество става нещо лошо, че даже е тотално унищожаване на нацията... Май не аз съм куку... Между другото, българска нация няма и никога не е имало... Тук положението е "всяка коза за свой крак" още преди да ни поробят турците. Ако не е било така, отдавна да сме се оправили, а не някой от някъде постоянно да ни оправя...

Пожарникарят явно здравата го е закъсал, след като е започнал да изпълнява и пощенски услуги - да занесе до Бразилия поздравителен адрес от името на симпатичния президент на Европейския съюз Херман Ван Ропой!

Ти да не искаш Гоце да ги носи.Тази дипломатическа задача е голяма отговорност и се изпълнява от най-достойните.Може ли да го разбере червената ти кратуна?

Дилма Русеф, да те светна, ако не знаеш, е социалистка/комунистка, наследничка на Лула да Силва, също социалист/комунист - така че, със сигурност ще се разбира много по-добре с Георги Първанов що се отнася до идеологията. Баща и, впрочем, също е комунист и това е основната причина да емигрира навремето, по време на десния терор и "безследно изчезналите" в България... Дилма Русеф, освен това, по време на дясната диктатура в Бразилия, е била в нелегалност, преследвана, заловена, измъчвана жестоко и хвърлена в затвора...много ми е интересно дали Боки ще и разказва като на нашите чалгаджии трогателни истории за (единия) си дядо, който лошите комунисти/социалисти уж били пречукали (истината е съвсем друга разбира се)... Също много забавни са и типичните слугинско-манипулативни коментари по българските медии - изобщо пропускат да споменават, че Дилма е социалистка и че това е трети пореден мандат за бразилската социалистическа партия, след двата маната на великия Лула да Силва, които направиха Бразилия велика сила... А пък наш Боки е яко десен, първа дружа на Саркози, Меркел, Берлускони, нали така? Същите тези които му изплющяха шамара с Шенген...Защо сега Боки Тиквата толкова набързо забрави идеологическите различия, върти опашка и се мазни на бразилските социалисти/комунисти??? Много, много грозно...ама Меркел си записва, Тикво...

май май пощаджиите са по кухи и от пожарникарите види се...ти да нямаш някоя щерка Калинка и ти ???

На Запад никой не желае да има работа с представителя на мутренския бизнес ББ. Затова и Сарко и Меркел, а и останалите от ЕНП му биха шута за Шенген. И както всеки друг самоинсцениращ се артист, пожарникарят реши да компенсира тежката си загуба на имидж и на доверие, с топлото си отиване в топлата братска Бразилия.

Много добре си го написал,ама защо не влязохме с предното правителство, което беше на висота по твоите стандарти?Не са били шута на ББ, той не кандидатира себе си.Биха шута на България,на тази България която и ти си направил.Ако имаше грам мозък щеше да си наясно с това.

Предишните ни вкараха Европейският Съюз,забрави ли.2007г? В Шенген не ставаше веднага после. Герб се Издъниха с Трясък. А сега ми кажете какъв съм червен и комунист и какви оичове са герб.(това към дежурните от герб по дир.бг). Весели празници.

Този международен политически маскарад прилича на евтин телевизионен сериал: срещнали се бивш дребен рекетьор с бивш банков обирджия. Пояснително подзаглавие: всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

Тези камъни се продават на кило в Бразилия))) Брат ми се върна с пълна чанта от там, продават ги по битаците..

А-ааа ... значи можело да се работи както трябва ; Браво, г-н Борисов и делегация ! ( И казват, бате Бобчо, че когато се здрависваш е задължително очите да са наравно с/в очите на другия ... е, барем поне за кадрото де )

Редно би било в делегацията за Бразлия, оглавявана от бат Бойко, да бяха включени поне 1-2 представители на опозицията, за да има взаимен контрол и откритост - в това се състои смисълът на демокрацията. Без това, остава съмнението, че в Бразилия нашите хора са на буен управленски купон, а деловите срещи за ЖП проекти и самолети са прах в очите на на данъкоплатеца у нас , който и без това има къса памет и мрази да мисли. Преди десетина години нашата външна министърка реши да изпробва външно-икономическия си потенциял като си развя хубаво д---то из Латинска Америка с цел възстановяване на деловите контакти. Резултатът беше весел като латино-фиеста и нулев стопански ефект до сега, освен похабената пара на данъкоплатеца. Някой да е потърсил сметка ?

След Надежда Михайлова и Гоце ходи на туристическа обиколка из Латинска Америка ,а заедно със"големите мозъци и патриоти" Паси и Шулева и до остров Ливингстън,защото пингвините искали да се срещнат с българската делегация.Всичко това струваше доста скъпо и бе заплатено на Чили ,но за това на никой не му пука

Сегашната политическа пасмина съвсем се е разпищолила и си мисли че е недосегаема под крилото и покровителството на ЕС, както някога се мислеше че СССР е непоклатим, но нещата се обърнаха на 180 градуса. Царската партия в състава на тройната коалиция беше перфектен пример за паразитизъм и имитация на работа. Там имаше една дама МИНИСТЪР на евроинтеграцията ( или нещо такова) , чиято работа беше да цъфва на всеки ЕС купон, да проверява ЕС сайтове и ЕС пана на училищата и др. подобни синекурни дейности, които могат да се вършат от хора с полу- средно образование. Имаше и МИНИСТЪР на администрацията , който се занимаваше с откриване на пилони със знамена по граничните КПП или транскрибиране от кирилица на латиница на пътни табели на градове . Ясно беше , че парите за тоя кеф бяха на данъкоплатеца, който обаче само си пасеше кротко или гледаше буйно с ракиен блясък в очите.

свършиха ли се кучетата?

браво на автора, все едно че чета за среща на бай Тошо и Брежнев

Той и подарил само РЕПЛИКА на еленската глава от Панагюрското съкровище.Тя пък му подарила само ПОЛУ скъпоценен камък.Той и се представя като важен десен лидер,тя е горда с партизанската си комунистическа биография.Той убедително е последната дупка на Европейският кавал,тя е вече лидер на най-могъщата държава в Южна Америка.Има нещо доста фалшиво в това гостуване.

Като не можеш да се гордееш с премиера си, отдай длъжното на Дилма Русеф. Тя поздрави Родината на баща си, а не ББ.

Голям буламач има в бедната ти червена тиква.

Много ми е интересно разбирането на Дир.бг за добър тон!

Я да видим кой е отишъл до Бразилия за посрещането на Новата година?! Почти съм убедена че всички от делегацията са взели и жените и децата. И защо не? Нали е с държавни пари .

Тук имало и лъжливи червени госпожи/ци/.Старо правило е да не гледаш в чужди панички,но свикналите да крадат все за чуждо се оглеждат.И да лъжат естествено като тебе.

Ти само потвърди, че "новите" правят като старите - не дават да им се гледа в паничката защото и те крадат и лапат от държавното на поразия. И уж не било истина?!. А бе, селски хитреци, не внимавате ли какво пишете? Затова за вас важи поговорката "Хитрата сврака - с двата крака".

Българаеш, научаеш футболяеш и тогаваеш говоряеш, иначаеш самоаеш глупостиаеш.

Бащата на Дилма Русев напуска България, тъй като е подгонен от българските власти по царско време и започва да работи за КГБ , ав последствие за режима на Тодор Живков. Той е един от организаторите на партизанското движение в Бразилия и чрез кубинските власти снабдява Бразилия с българско оръжие. Досието на бащата на Дилма Русев се пази в КГБ, а в България е унищожено по нареждане на ген. Семерджиев. Така, че Дилма Русев си е потомствена комунистка, каквато си остава и днес. Дилма Русев изпраща покана на Георги Първанов да присъства на встъпването и в длъжност, като бивш член на соц партия. Но тъй като от ЕС няма поканен друг политик поради връзките и с КГБ, по нареждане на ЕС за Бразилия , заминава Бойко Борисов, независимо , че неговата партия ГЕРБ членува в ЕНП, която е дясна партия. Така, че няма нищо случайно, все пак ББ си е човек на бившите комунисти в България!

Ами явно в Бразилия не гледат какъв е бил баща ти, както седерастите тук, а какво можеш и какво би направил за страната си. Не ти ли идва на ума това?

Баща - милиционер-офицер, синковеца полуграмотен, завършил НШЗО, не го приели в ДС, но се уволнил 90-та година като майор на 30 годишна възраст... Това е в България, не е в Бразилия - да коментирам...?

Комунист!

ОТИДЕ ТИКВАТА СВЯТ ДА ВИДИ И СВЕТА НЕГО ДА ВИДИ, А ПОЛЗАТА ОТ ТОВА НИКАКВА. Е ВИДЯХА ГО ПО СПОРТЕН ЕКИП И НИЕ ГО ВИДЯХМЕ И СЕ ЗАСРАМИХМЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. НЕКА ДА СИ СЕ ВЪРНЕ В БЪЛГАРИЯ, ТУКА СИ ГО ПОЗНАВАМЕ И СИ МУ ПРОЩАВАМЕ.

а 2 втори има ли ?

Защо поканата до президента е била скрита и кой ще понесе последствия за това. Защо тиквата еднолично и погазвайки законите решава да отиде и да дарява неща с нашите пари? Колко е стойността на подаръците? За такъв гаф в цял свят има оставки и затвор-кой ще понесе последствията? Щом толкова нагло пред очите на целия свят премиера погазва ЗАКОНА, колко ли далавери си е направил тайно?!?!? Междодругото и аз съм си купувал полускъпоценни камъчета-струват около 2-3 лева ;) С това се показва колко струва и този на който му ги подаряват-на езика на знаците значи-абе полиглот си ама виж колко струваш, така че по добре си ритай топката и стри да крадеш от българските ми сънародници!!!! И ако някой каже че съм комунист ще го наритам мощно!!!

Защото никой на запад не ще и да чуе за Гоце,а още по-малко и да го види.Как да не си комунист/бесепар,то се вижда отдалеч и мирише,много вониш на тъпа червена сволоч.

кои кадето иска да цленува -важното е корена-кравта вода не става.

Дилма подарява полускъпоценен камък заради бившия си ресор,а именно минния отрасъл.По добив на именно тези камъни Бразилия е номер едно в света и то не без заслугата на Русеф.В колкото по-добри отнощения сме с тази огромна икономика толкова по-добре за нас..

ВИЕ МОЗЪЧНИТЕ И ВИСОКО ИНТЕЛЕКТУАЛНИ АГЕНТИ ОТ ДС, КОИТО ГРЕДАТЕ САМО СОБСТВЕНОТО СИ БЛАГОПОЛУЧИЕ И ТОВА НА РОДАТА ВИ, БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ВАС ,ВИЕ ПОНЕЖЕ СТЕ МНОГО УМНИ И ХИТРИ СТЕ ОПЛЕЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА В СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ И ПАРОЛАТА Е "този е наш човек" И ИЗОБЩО НЕ ВИ ДРЕМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ;ТАКА ЧЕ ПОДОБРЕ ЧЕСНОСТ И ТВЪРДОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО ОТКОЛКОТО ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ВИ ИГРИ КОИТИ ГИ ИГРАЕХТЕ ПРИ СТАНИШЕВ.БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА МОМЕНТА А АКО ИМА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ВЯРВАМ ЧЕ ИМА МНОГО ЧЕСТНИ И ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ КОИТО БЕЗВЪЗМЕЗДНО ЩЕ ДАДЪТ СЪВЕТ НА ПРЕМИЕРА КОГАТО ИМА НУЖДА.ТРЯБВА ГОНЕНЕ ДО ДУПКА НА АГЕНТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА ТЕ СА ВАМПИРИТЕ КОИТО ИСПИВАТ КРЪВЧИЧАТА НА НАЩА ДЪРЖАВА.

Неграмотнико смешен, твоя любим премиер още служи на ДС, заедно с ЦЦ.

На някои не им се намират досиета и до ден днешен... Още се водят на работа - така е според комисията.

Горко на България, щом ти смяташ, че ББ е най-доброто за момента.

Вече се убеждавам,че някои от редактор/к/ите на дир-а активно участват в антипремиерската червена вихрушка във форума.Жалко,по този начин те принизяват значението на отразяваните събития и допускат отвратителни писания по адрес правителството на едни и същи хора.Ако се търси някакъв ефект от това,той не бил никакъв друг,освен отрицателен.

Айдееее, поредното услужливо ченге с елементи на мисъл в казионна мозъчна прегъвка:) Между другото, драги, тестът на бразилската страна - за интелигентността на премиера ни и потенциалната външна политика на правителството му - беше перфектен. Кой ли, милеещ за националните интереси на страната си, държавник би си зарязал предизборно съотечествениците, за да купонясва новогодишно из чуждоземските следизборни приеми? Поздравления за Русефа и бразилците - за да изглежда народната обич към встъпващата в мандат новоизбрана им президентка спонтанна и неподправена , са съчетали датата на събитието с датата на най-големия световен празничен ден - светската Нова Година.:)

Тестът е перфектен за тебе,демонстрираш перфектна глупост.Гоце е тук,велик държавник,не ти ли стига?Купонясвай си с него.

Аз съм на същото мнение за позицията на dir.bg.

Засега с полускъпоценен, утре с цяло скъпоценен. Ех, правешки хумор имат тези лидери.

"Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт. " Познай от раз кой авторът!

Бърдоква Банкянска!!!

Навремето учителят и покровителя на пожарникаря, Тодор Живков, беше обявил, че ще даде две награди Герой на социалистическия труд, за решаването на два нерешими проблема в България. Първият проблем отоплението на пътническите влакове или вътре е нетърпима жега, или натърпим студ! Вторият проблем бяха течащите казанчета на тоалетните. При положение, че в Бразилия липсва зима, можем да им продаваме отопление за пътнически вагони.

.. паднах като видях нашия пожарникар да излиза от хотела по анцунг.. Боже пази Бразилия.. ;)

Пак е добре, а ако беше излязъл по фанелка на гърба с номер 9, шортички, калци и бутонки??? И да плесне по врата негрото на портата и да му ревне с усмивка: "Дей Пелето бе, копеуе?"

Сигурно е бил по джапанки. Как съм могъл да пропусна такъв исторически момент. Утешавам се с надеждата, че ще го видя на мач срещу Пеле или Гаринча. (Дай боже някой от тях да не гушнал китката).

За съжаление Гаринча отдавна е покойник.

Вие сте паднали изначално и то на главата си.Сигурно сте гледали обратно.Пък и не различавате костюм от анцуг и обувки от джапанки.Ако беше Гоце,щеше да излезе с чифте,добре,че Бойко не го взе.